Jazz Jackrabbit 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jazz Jackrabbit 2
GeliştiriciOrange Games
Epic Games Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YapımcıProject 2 Interactive
BesteciAlexander Brandon Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriJazz Jackrabbit Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorRenderware
PlatformlarMicrosoft Windows, Mac OS X
Çıkış1998
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun
co-op mode Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Jazz Jackrabbit 2, Unreal'in yapımcıları Epic Games (o zamanlar Epic MegaGames olarak bilinmekte) tarafından yapılan ve 1994 senesinde yılın arcade oyunu seçilen Jazz Jackrabbit adlı oyunun devamıdır.

Önceki oyundan farklı olarak Jazz'in kardeşi Spaz ve ek paketlerde kuzeni Lori'nin oynanabilir bir haldedir. Değişik bölüm tasarımlarıyla dikkat çeken oyunun orijinal versiyonu 4 ana bölüm, 12 dekor ve 36 seviyeden oluşmaktadır.

Sunucu sistemi diğer oyunlara göre daha sade ve kullanışlı. İyi bir internete sahip olmaksızın herkes server kurabiliyor. Online oynamada ise gerek strateji,gerek zekâ, gerekse beceri kullanmak gerekiyor. Seviye sistemi yok, her giren oyuncu diğer oyuncular ile eşit durumda başlıyor.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Jazz, kaplumbağa Devan Shell'i, onun evlilik teklif edeceği kız Eva'ya vereceği yüzüğünü çaldığı için kovalamak zorundadır. Devan Shell, zaman makinelerini kullanarak mekanlar arasında kaçarken Jazz, onun yardımcıları ve alakasız vahşi hayvanlar ve diğer faktörlerle savaşmak zorundadır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Jazz ve Spaz, farklı kuvvetlere sahipler. Jazz, kulaklarını pervane yapıp uçabilir ve yüksek atlama yapabilir, Spaz normalin iki katı yüksekliğe zıplayabiliyor ve de karate yapıyor. Silahların kullanıldığı oyunda, orijinal silah dışında diğer silahların kurşunları bitebiliyor ve değişik artıları ve eksileri var. Buz ve Ateş silahlarını bulmacaları çözmek için de kullanabiliyorsunuz. Onun dışında boncuk silahının iki versiyonu var ve artık dinamitleri de kullanabiliyoruz.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Formerly A Prince (Türkçe: Eski Bir Prens)
    • Jazz'in macerasına bir zindanda başladığı bölüm, Orta Çağ havasında yarasalarla dövüşmemizin ardından Carrotus'un taşra alanlarında uçan kertenkelelerle köşe kapmaca oynuyoruz. Bir laboratuvarda kaplumbağaların planlarını engellememizin ardından ise yeni bölüme geçiyoruz.
  • Jazz in Time (Türkçe: Zamanda Jazz)
    • Jazz zaman makinesini kullanmaya devam ediyor ve koloni zamanında teyzelerle dövüşüyor. Alis'in Harikalar Diyarında kırkayaklardan kaçıyoruz ve bir plajda yüzme yeteneklerimizi test edip yengeçler ve simit takmış kaplumbağalara roketler fırlatıyoruz.
  • Flashback (Türkçe: Geriye Dönüş)
    • Orijinal Jazz Jackrabbit oyununa bir saygı duruşu. Orijinal oyunun üç sevilen bölümü Diamondus, Tubelectric ve Medivo'ya geri dönen Jazz, daha zor düşmanlarla karşılaşır. Bu bölümlerde tilt oluyoruz, hayaletlerin kılıçlarından kaçıyoruz.
  • Funky Monkeys (Türkçe: Coşan Maymunlar)
    • Bir ormanda maymunlarla kapışmamızın ardından, buz kaplı cehennemlerde iskeletlerin patronunu eziyoruz ve cehennemin dibinde suratı olmayan düşmanlarla, duvarlardan sallanan gürzler arasında, bütün düşmanların bizi düşürme çabaları arasında, disklere tutuna tutuna düşmanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Devan'ı buluyoruz ve onu yenip oyunu bitiyoruz.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]