Japonya Uzamsal Bilgi Kurumu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Japonya Uzamsal Bilgi Kurumu

Japonya Uzamsal Bilgi Kurumu (Geospatial Information Authority of Japan (国土地理院, Kokudo Chiri-in)) veya GSI, Japonya ulusal arazi haritalama ve ölçümünden sorumlu ulusal kurumdur. Örgütün eski adı, 1949'dan Mart 2010 tarihine kadar Coğrafi Yüzey Araştırması Enstitüsü idi.[1] Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. Merkezi Tsukuba kentinde yer almaktadır.

Ayrıca Tsukuba'da, Harita Kadastro Bilim Müzesi'nde yer alan bir müzesi, çalışır durumdadır.

Öncü Deprem Öngörü Araştırmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sabit MT izleme sistemleri Nisan 1996 tarihinden itibaren Japonya'da kurulmuş olup halen çalışmaktadır, Mizusawa Jeodezi Rasathanesi ve GSI Esashi İstasyonunda MT sinyallerin sürekli kayıt işlemini sağlar. Bu istasyonlar sismik etkinlik ile dünyanın elektromanyetik alan dalgalanmalarını ölçmektedir. Bu izleme istasyonlarından elde edilen ham jeofizik zaman dizisi verileri, EM olayları ve daha fazla çalışma sağlayan deprem etkinlikleri arasındaki etkileşimi, bilimsel topluluklarca serbestçe kullanılabilir. GSIJ deprem izleme istasyonları MT zaman serisi verileri https://web.archive.org/web/20100225080738/http://vldb.gsi.go.jp/sokuchi/geomag/menu_03/mt_data-e.html adresinde çevrimiçi ulaşılabilirdir.

Kurum Deprem Tahminlerinde Ulusal Eşgüdüm Kurulu'nu temsil eder.[2]

Kurgularda GSI[değiştir | kaynağı değiştir]

GSI Haruki Murakami romanı Norwegian Wood'da özellikli Onun oda arkadaşı "stormtrooper" amaçlanan işyeri olarak geçer.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "New English Appellation of the Geographical Survey Institute" (PDF). 11 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2014. 
  2. ^ Organizations with ties to CCEP 20 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. CCEP, Erişim: 19 Mart 2011

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]