Jan Lisiecki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jan Lisiecki 2019'da sahnede

"Jan Miłosz Lisiecki" (23 Mart 1995, Calgary), Kanada doğumlu, Polonya asıllı klasik müzik piyanisti.

Hayatı ve Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Jan Miłosz Lisiecki, Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Calgary şehrinde, Polonya göçmeni bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. 5 yaşında Mount Royal University'nin konservatuvar bölümünde piyano öğrenmeye başladı. İlk orkestra deneyimini 9 yaşındayken yaşayan Lisiecki, bugüne kadar dünyanın en ünlü orkestaralarıyla 100'ün üzerinde konser verdi. Bunlardan birkaçı, National Arts Centre Orchestra, Montreal Symphony Orchestra, L’Orchestre Symphonique de Québec, Minnesota Orchestra], Sinfonietta Cracovia, Suwon Philharmonic Orchestra, ve Sinfonia Varsovia örnek olarak verilebilir. 1 Ocak 2010 tarihinde, Jan Lisiecki, Chopin'in 200. yaşının kutlamasının açılışını Chopin'in doğduğu evde yaptı. Ayrıca 2010'un Temmuz ayında, Kanada'da binlerce insanın önünde Kraliçe II. Elizabeth için unutulmaz bir konser verdi.

Olgun ve duygusal çalışıyla tanınan Lisiecki, dünya çapında pek çok ödül kazandı. Japonya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'de yapılan 7 uluslararı yarışmada da birincilik ödülü aldı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk albümü 2010 yılı Ocak ayında, Frederyk Chopin Enstitüsü tarafından yayımlandı. Mozart'ın 20. ve 21. piyano konçertolarını içeren ikinci albümü ise 16 Nisan 2012 tarihinde Deutsche Grammophon plak şirketi tarafından piyasaya sürüldü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

İlgili Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]