Jamey Jasta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
James Jasta
Genel bilgiler
Doğum adıJamey Jasta
Doğum7 Ağustos 1977 (46 yaşında)
West Haven, A.B.D.
TarzlarMetalcore, Hardcore, punk, Death Metal
MesleklerMüzisyen, Şarkıcı
Etkin yıllar1991 -
Müzik şirketiWarner Bros Records, Elektra Recors
İlişkili hareketlerHatebreed, Spastik Children, Kingdom of Sorrow, Jasta 14
Resmî siteHatebreed Resmi Sitesi Facebook Hatebreed Fan Sitesi

Jamey Jasta 7 Ağustos 1977'de West Haven, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğdu. Hatebreed'de vokalistlik yanı sıra yan projele grupları Icepick ve sludge metal grubu olan Kingdom of Sorrow ile çalışmaktadır.[1]

Icepick'te Danny Diablo ile, Kingdom of Sorrow'da ise Crowbar ve Down'dan Kirk Windstein ile çalışıyor.

Son birkaç yıldır MTV'nin Headbanger's Ball programını sunmaktadır. Skid Row'un eski vokalisti Sebastian Bach'ın yeni solo albümü için stüdyoya katılıp şarkı yazımlarında katkıda bulunmuştur.

Hatebreed[değiştir | kaynağı değiştir]

Jamey Jasta, Hatebreed'i 1994 yılında kurmuştur. Grubun ilk kadrosunda kendisi, Dave Russo, Larry Dwyer ve Chris Beattie vardı. Gruptan günümüze kadar tam 11 üyenin gelmişliği vardır. Grubun şimdiki kadrosu Jamey Jasta, Wayne Lozinak, Frank Novinec, Chris Beattie, Matt Byrne'den oluşmaktadır. Jamey Jasta çıkardıkları 5 albümde gerek şarkı sözlerindeki nefretiyle gerek kimsede olmayan brutal ve metalcore tarzlarının birleşimi olan vokaliyle gruba orijinal bir ses kazandırmıştır. Grubun en sevdiği albümünün The Rise of Brutality olduğunu söyler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sadie, Stanley (2021). The new Grove dictionary of music and musicians (5. bas.). New York: Grove. ISBN 978-0195170672.