Jakuzi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Beş kişilik bir jakuzi

Jakuzi; sıcak suyla doldurulmuş, hidroterapi ve eğlence amacıyla kullanılan küçük havuzlara verilen addır. İsmini "jacuzzi" adlı ticari üründen alır.[1] Masaj için gereçler de bulundurabilen jakuziler, spa olarak da adlandırılmaktadır.

Kapalı alanlarda kullanılan küvetlerin tersine, jakuziler aynı anda birden çok kişinin girebilmesine olanak sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Bunun yanında, kullanılan su boşaltılmamakta; yüzme havuzlarında kullanılana benzer bir yöntemle temizlenmektedir.[2]

Jakuzi Faydaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Jakuzide duş alırken ya da dinlenirken aynı zamanda masaj yaptırmış olursunuz ve bunu dilediğiniz her zaman yapabilirsiniz. Jakuziler özel motorlar vasıtasıyla çalışırlar. Rahatlatıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda insan sağlığı için de oldukça faydalı ürünlerdir. Jakuzilerin insan sağlığına faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Jakuzi kullandığınızda kaslarınız gevşer ve rahatlar.
  • Kas ağrılarınız varsa bunları geçirir.
  • Kan dolaşımınızı hızlandırır.
  • Vücudunuzda günlük hayatta biriken toksinleri atmanızı sağlar.

Jakuzi insan anatomisine uygun olarak tasarlandığı için düzenli kullandığınızda vücudunuzun daha esnek olmaya başladığını hissedersiniz. Kas ağrılarından kurtulmak ve yorgunluk hissinin ortadan kalkması iş hayatınızda daha konsantre çalışmanızı sağlar.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Jakuzi" Güncel Türkçe Sözlük. Türk Dil Kurumu. Erişim tarihi: 26 Mart 2020.
  2. ^ Hot Tub Sanitizer Comparison 29 Ekim 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce)
  3. ^ "Jakuzi Nedir? Nasıl Çalışır? - Bellavasca". 9 Eylül 2021. 14 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2022.