Jack Lawrence

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Jack Lawrence

The Raconteurs Accelerator - Stockholm konseri 6 Temmuz 2006"
Genel bilgiler
Doğum ABD , Kentucky
Tarzlar Rock
Meslekler Baterist, müzisyen
Çalgılar Bass, autoharp, banjo, piyano, vokal, bateri, gitar, mandolin, akordiyon, double bass
Etkin yılları 1996 - günümüz
Plak şirketi V2 Records, Telstar Records, Third Man Records, Warner Bros. Records., XL Recordings,
İlişkili hareketler The Greenhornes, The Raconteurs, The Dead Weather, Blanche
Önemli çalgılar
Rickenbacker 4001 bass
Gretsch White Falcon Bass


2006

Jack Lawrence, 18.12.1976 Covington, Kentucky doğumlu Amerikalı baterist ve müzisyendir. Aynı isime sahip pek çok sayıdaki müzisyenlerden ayrılmak için ' Little Jack Lawrence ' , 'Jack LJ' veya kısaca L.J olarak anılır. Multi-enstrumentalist olan sanatçı bas gitar, banjo, autoharp, mandolin, bateri , piyano, akordeon ve klarnet çalıyor. Blanche, The Raconteurs, The Dead Weather ve The Greenhornes gruplarında yer almıştır. 22 Mayıs 2009'da Jack White'ın Nashville deki evinin arka bahçesinde Meg White - Jackson Smith çiftiyle birlikte çifte düğün yaparak fotoğrafçı Jo McCaughey ile evlenmiştir. [1] [2] Benjamin Swank nikahlarını kıymıştır. [3]


Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lawrence, Kentucky' de doğup büyümüştür. Sonrasında The Greenhornes 'garaj rock ' grubuna katıldığında Cincinnati, Ohio'ya taşınır. Grup 1996'da Jack Lawrence, Patrick Keeler, Craig Fox, Brian Olive ve Jared McKinney tarafından kurulur. Lawrence, grupta bass gitarist ve vokal olarak yer almıştır. 1998'de 'Deary Me Records' plak şirketinden ilk single'ları 'The End of the Night' çıkar. Bir yıl sonra ilk albümleri 'Gun For You' yu yapmışlardır. Üçüncü albümlerini yapacakları sırada eleman üyelerinden Olive ve McKinney gruptan ayrılmıştır. 2002'de gruba katılan Eric Stein, 2003'te gruptan ayrılmıştır. Grup 2003'ten beri üç üyesiyle çalışmalarına hala devam etmektedir.

2004'de Lawrence Jack White'ın yapımcılığını yaptığı Loretta Lynnin iki dalda Grammy ödüllü 'Van Lear Rose' albümünde bass gitar ve mandolin çalmıştır.

Yine 2004'te Gotik-indie-country-folk grubu Detroit'li Blanche grubu ile çalışmıştır. Grupta mandolin, bass gitar, banjo ve autoharp çalmış, geri vokal yapmıştır. Beraber ABD ve Avrupa turu yapmıştır.[4]

L.J'in grubu The Greenhornes'un 2005 teki EPsi 'East Grand Blues' un yapımcılığını Brendon Benson yapmıştır. 2006'da Jack White ve Brendan Benson grup kurmaya karar verirler. L.J ve Patrick Keeler ile 'The Raconteurs' grubunu kurarlar. 2006'da 'Broken Boy Soldiers' ve 2008'de 'Consolers of the Lonely' albümlerini yaparlar. Lawrence, grupta bass gitar ve banjo çalmış ve geri vokal yapmıştır.[5]

James Bond filmi Quantum of Solace un soundtrack albümünde 2008'de görev alan Lawrence, 'baritone' be 'bass' gitar çalmıştır.[6]

Ekim 2008'de süpergrup The Dead Weather ın bass gitaristi olarak yer almıştır.[7] The Kills grubu vokalistiAlison Mosshart, Lawrence, Jack White ve White'ın misafiri Queens of the Stone Age grubunun gitaristi Dean Fertita Gary Numan nın "Are Friends Electric?" şarkısına cover (yeniden düzenleme) yaparken farklı fikirler buluşur ve birkaç saat içinde birkaç şarkı kaydederler ve bir grup adı altında bunları sunmaya karar verirler. [8] Grupla birlikte iki albüm kaydetmiştir ; Horehound veSea Of Cowards. [9]

2010'da 'kardeşlerim' dediği Craig Fox ve Patick Keeler ile beş yıl ara verdikleri The Greenhornes grubunu yeniden canlandırmışlar ve Jack White'ın şirketi The Third Man Records ile Four Stars albümünü yapmışlardır.[10] Lawrence, bu grubun yeniden bir parçası olmaktan duyduğu sevinci "Bütün bu yıllardan sonra yaşadığımız ilk 'eve' geri gelmek çok güzel diyerek ifade etmiştir. [11] 2010'da ayrıca Karen Olsen'ın Karen O and the Kids grubunda yer almıştır. The Greenhornes, The Dead Weather ve The Raconteurs gruplarının hiçbiri dağıtılmış grup değildir. 'Serbest dolaşıma' sahip grup üyeleri aynı tarihlerde farklı çalışmalarda bulunmuşlardır. Jack Lawrence bu üç grubun da hala üyesidir.

2011 yılında 50'lilerin efsanesi, rock ve country öncüsü Wanda Jacksonın "The Party Ain't Over" albüm kayıtlarında yer almıştır.


Diskografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografisi
Yılı Sanatçı / Grup Albüm adı
1999 The Greenhornes Gun For You
2001 The Greenhornes The Greenhornes
2002 The Greenhornes Dual Mono
2004 Loretta Lynn Van Lear Rose
2005 The Greenhornes East Grand Blues EP
2005 The Greenhornes Sewed Soles
2004 Blanche America's Newest Hitmakers
2006 The Raconteurs Broken Boy Soldiers
2007 Blanche Little Amber Bottles
2008 The Raconteurs Consolers of the Lonely
2009 The Dead Weather Horehound'
2009 Karen O & The Kids Where the Wild Things Are
2010 The Dead Weather Sea of Cowards
2010 The Greenhornes Four Stars
2010 Karen Elson "The Ghost Who Walks"
2011 Wanda Jackson "The Party Ain't Over"

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

The Raconteurs
The Dead Weather
The Greenhornes