Infected (The Walking Dead)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Infected"
The Walking Dead bölümü
Glenn, hapishanede saldırıya uğrayanlara yardım etmek için koşarken.
Bölüm no.4. sezon
2. bölüm
YönetmenGuy Ferland
SenaristAngela Kang
Yayın tarihi20 Ekim 2013 (2013-10-20)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
Sonraki →
"Isolation"
The Walking Dead (4. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

Infected (TürkçeEnfekte olan), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in dördüncü sezonunun ikinci bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 20 Ekim 2013 (2013-10-20)'te AMC'de yayımlanmış olup, Angela Kang tarafından yazılmış ve Guy Ferland tarafından yönetilmiştir.

Bölümde saldırgan bir virüs hapishane sakinlerini öldürerek onların birer aylak olarak yeniden canlanmasına yol açar ve aylaklar hapishanedeki diğerlerine saldırır. Hapishanenin dışındaki aylakların hapishanenin tel örgülerine zarar vermeye başlamasıyla grup, durumun ciddiyetini anlar ve Rick Grimes (Andrew Lincoln) artık sakin olan hayat tarzını değiştirmeye zorlanır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Gece geç saatlerde kimliği belirsiz bir kişi hapishanenin tel örgülerinin ardında bulunan aylakları birer fare ile besler. Hücre Bloku D'de zombileşmiş Patrick (Vincent Martella) hücreye girer ve içerideki bir adamı öldürür. Patrick öldürdüğü adamı kısmen yedikten sonra o adam bir aylak olarak yeniden canlanır. Michonne (Danai Gurira), Vali'yi (David Morrissey) aramaya çıkarken Rick (Andrew Lincoln) ve Carl (Chandler Riggs) domuzların bakımıyla meşguldürler. Carl, hapishanenin tel örgülerinin ardındaki aylakların temizlenmesine yardımcı olmak için babası Rick'ten izin ister ancak Rick buna izin vermez. Carl babasından özür diler ve babasından kendisine ait olan silahı geri ister. İkili o sırada hapishanenin içinden gelen silah seslerini duyar ve Mika (Kyla Kenedy) ile Lizzie Samuels'nin (Brighton Sharbino) Hüce Bloku D'den kaçmaya başladığını ve yardım çığlığı attıklarını görür. Michonne, hapishanenin giriş kapısının orada iki aylağın saldırısına uğrar ve bir kapanın üzerine düşer. Tam aylaklar tarafından öldürülmek üzereyken Carl ve Maggie (Lauren Cohan) onu kurtarır. Bu işlem sırasında bir önceki bölümde Mika ve Lizzie tarafından Nick ismi verilen aylağı öldürürler.

Hücre blokunun içerisinde hapishanedekiler, aralarında Patrick'in de bulunduğu aylakları öldürmekle meşguldürler. Bu sırada gözleri kanlı bir başka aylağa dönüşmüş olan Charlie'nin varlığını fark ederler ve o aylağı da öldürürler. Cesedinin üzerinde herhangi bir ısırığa ya da tırmalama izine rastlamadıktan sonra Dr. Subramanian (Sunkrish Bala) Charlie'nin gözlerinden akan kanın farkına varır ve bu sayede onun bir hastalığa yakalandığını anlar ve Charlie'nin hastalığını Patrick'in hastalığına benzetir. Rick tarafından Violet isimli domuzun öldüğü ve hasta bir yaban domuzunun varlığı hakkında bilgilendirildiğinde Hershel (Scott Wilson), zombi kıyameti öncesinde bazı hastalıkların domuzlar ve kuşlar tarafından yayıldığına dikkat çeker. İkili, hücre blokundaki herkesin güçlü bir grip virüsüne yakalandığı konusunda fikir birliğine varır. Carl ve Maggie, Michonne'yi içeri taşır. Rick, onlara doğru yaklaşır ve onlardan, kendisinden ve grip virüsünü kapmış olması muhtemel diğer herkesten, hastalığı kendilerinin da kapma olasılığı sebebiyle uzak durmalarını ister.

Carol (Melissa McBride), saldırısı sırasında ısırılan Ryan Samuels (Victor McCay) ile ilgilenmektedir. Ölmek üzere olduğunu anladıktan sonra Ryan, Carol'dan kızları Lizzie ve Mika ile sanki kendi kızlarıymışçasına ilgilenmesini ister ve Carol ona söz verir. Lizzie ve Mika babasına elveda der ve Lizzie, Ryan'ı başından bıçaklayarak yeniden bir aylak olarak canlanmasını engellemeye gönüllü olur ancak bunu yapamaz ve Carol, Ryan'ı başından bıçaklayarak öldürür.

Konsey, hastalığa yakalanmış olanları karantinaya almaya başlar. Karantinaya alınanlar arasında Karen (Melissa Ponzio) ve diğer bir hapishane sakini ve aynı zamanda Karen'ın ve Tyreese'nin arkadaşı David de (Brandon Carroll[1]) vardır. Carol, hapishanenin tel örgülerinin orada duran Mika ve Lizzie ile konuşmaya gider. Carol, Lizzie'ye güçsüz biri olduğunu ve bu dünyada artık güçsüzlere yer olmadığını söyler. Lizzie ağlamaya başlar ve Nick'e atıfta bulunarak "Onu öldürdüler" der. Lizzie oradan ayrılırken Mika, Lizzie'nin güçsüz biri olmadığını ancak kafasının biraz karışık olduğunu söyler. Beth (Emily Kinney), Michonne'nin buruk ayak bileğini sarar ve bu sırada ikili, grubun son günlerde verdiği kayıplar hakkında konuşmaya başlar. Beth, çocuğunu kaybetmiş bir anne ya da babaya ne dendiğini merak eder zira "dul" ya da "yetim" kelimelerinin bu durumdakiler için bir karşılığı yoktur. Michonne ağlamaya başlar ancak Beth bunu fark etmeden kendisini toparlar. Beth daha sonra Michonne'den Judith'e bakmasını rica eder ancak Michonne bunu istememesine rağmen kabul etmek zorunda kalır. Bebek ile yalnız kalan Michonne, Judith'i kollarında tutarken ağlamaya başlar.

Hapishanede hayatta kalmayı başaran grup ölülerini gömerken, büyük bir grup aylak hapishanenin tel örgülerinin bir noktasına yüklenmeye başlar. Sasha (Sonequa Martin-Green), tel örgülerin oradaki ölü farelerin varlığını fark eder ve bu durum, onun, birisinin bu fareleri beslediğini ve bu sayede aylakların farelerin olduğu yere toplanarak tel örgüler üzerinde baskı oluşturduğunu düşünmesine yol açar. Grup her ne kadar aylakları temizlemeye çalışırsa çalışsın, aylakların sayıca fazla oluşu tel örgülerin gittikçe çökmesine yol açar. Rick, çiftliğinde yetiştirdiği domuzcukları birer yem olarak kullanarak aylakları tel örgülerden uzağa çekmeye karar verir. Domuzcukların birer birer öldüğünü görmek Rick'e fazla gelir. O sırada grup, hapishanenin yıkılmaya yüz tutmuş tel örgülerini odun parçaları ile desteklemektedir.

Carol yeniden Lizzie ve Mika'yı tel örgülerin orada aylaklara bakarken bulur. Carol, Lizzie'yi aylakları tanımlamaması, bunun yerine babasının yasını tutması ve ardından olanları unutması gerektiği konusunda uyarır. Lizzie Carol'ın Lizzie'nin babasını öldürmek için kullandığı bıçağı alır ve kendi kemerine sıkıştırır. Carl, Carol'ın çocuklara nasıl silah kullanacaklarını öğrettiğini babasına söyler ancak ondan Carol'a bunu yapmaya izin vermesini ister. Rick bunu kabul eder. Rick, Carl'ın silahını kendisine geri verir ve bir kez daha kendi silahını taşımaya başlar. Tyreese (Chad L. Coleman) yanına bir demet çiçek alır ve Karen'ın yer aldığı izole edilmiş hücre blokunu ziyaret eder ancak hücre blokunda ve Karen'ın yatağında kan izleri vardır ve görünüşe göre Karen'ın bedeni hapishane dışına sürüklenmiştir. Kan izlerini takip eden Tyreese, Karen ve David'in yanmış cesetleri ile karşılaşır.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayınlandığı gün, "Infected", 18-49 yaş aralığındaki izleyici grubundan 7.1 puan almış ve 13.95 milyon kişi tarafından izlenmiştir.[2] Bu oran, dizinin bir önceki bölümünün yakaladığı 16.11 milyon izleyiciden sayıca azdır.[3]

Eleştirel karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

The A.V. Club yazarı Zack Handlen, bölüme B notunu vermiş ve bölüm hakkında "senaryo inandırıcı ancak heyecan verici değil. İyi insanların yavaşça ölürken kötü birine dönüşmelerinden ne kadar heyecan verici bir senaryo ortaya çıkarılabilir ki?"[4] IGN'den Roth Cornet bölüme 10 üzerinden 8.5 puan verirken bölümdeki her bir karakterin kendi hikâyesine sahip olmasından ve duygusal ve korku elementlerini başarılı bir şekilde harmanlarken ana karakterlerin hikâyelerinin bugüne kadarki en yoğun haline gelmiş olmasından övgüyle bahsetmiştir.[5]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Season 4: Episode 2: Infected". AMC. 4 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2013. 
  2. ^ Kondolojy, Amanda (22 Ekim 2013). "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Wins Night + 'Talking Dead', NASCAR, 'Boardwalk Empire', 'Guy's Grocery Games' & More". TV by the Numbers. 7 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2013. 
  3. ^ Bibel, Sara (15 Ekim 2013). "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Wins Night, 'Talking Dead', 'Witches of East End', 'Homeland, 'Boardwalk Empire' & More". TV by the Numbers. 31 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2013. 
  4. ^ Handlen, Zack (20 Ekim 2013). "Infected". The A.V. Club. 23 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2013. 
  5. ^ Cornet, Roth (21 Ekim 2013). "The Walking Dead: "Infected" Review". IGN. 6 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2013.