Indifference (The Walking Dead)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Indifference"
The Walking Dead bölümü
Bölüm no.4. sezon
4. bölüm
YönetmenTricia Brock
SenaristMatthew Negrete
Yayın tarihi3 Kasım 2013 (2013-11-03)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Isolation"
Sonraki →
"Internment"
The Walking Dead (4. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

Indifference (Türkçeİlgisizlik), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in dördüncü sezonunun dördüncü bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 3 Kasım 2013 (2013-11-03)'te AMC'de yayımlanmış olup, Matthew Negrete tarafından yazılmış ve Tricia Brock tarafından yönetilmiştir.

Bölüm, neredeyse tümüyle hapishane dışında olan olaylara odaklanmaktadır. Tüm bölüm boyunca aralarında Rick, Carol, Daryl, Michonne, Bob ve Tyreese'nin bulunduğu altı oyuncu görünür. Rick ve Carol malzeme aramaya çıkmıştır ve Daryl ile diğerleri de tıbbî yardım malzemelerini toplayıp hapishaneye geri dönmenin yollarını aramaktadır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Lizzie Samuels'e (Brighton Sharbino) veda ettikten sonra Carol Peletier (Melissa McBride), Rick Grimes'a (Andrew Lincoln) malzeme arama görevinde katılır zira Daryl Dixon'ın (Norman Reedus) grubu henüz dönmemiştir. Yolda Carol, Karen'ı (Melissa Ponzio) ve David'i öldürme gerekçelerini savunmaktadır. Yakınlardaki bir yerleşim yerine vardıklarında ikili hayatta kalmayı başarmış Sam (Robin Lord Taylor) ve Ana (Brina Palencia) adındaki bir çiftle karşılaşır. Ana, henüz tam iyileşmemiş bacak yarasından ötürü sekmelemektedir ve Sam'in de hafif yaraları ve yerinden çıkmış bir omzu bulunmaktadır. Carol Sam'in yaralarını tedavi ettikten sonra Rick, onlara hapishanede katılmalarını sağlayacak üç soruyu sorar. İyi birer insan olduklarını fark ettikten sonra Rick, onları grubuna kabul eder ancak hapishanedeki grip virüsü hakkında onları uyarır. Rick, ardından onlara Carol ile geri dönene kadar beklemelerini söyler ancak Carol, Rick'in bu talebine rağmen onlardan dışarı çıkıp destek malzeme aramalarını ister. Rick, ikilinin yardım etmek istemelerine yönelik ısrarları sonucunda bunu kabul eder ve onlara iki saat sonra yine aynı evde buluşacaklarını söyler.

O sırada, Daryl, Michonne (Danai Gurira), Bob Stookey (Lawrence Gilliard, Jr.) ve Tyreese (Chad Coleman), bir araba dükkanında yeni bir araba bulurlar ancak arabanın aküsü bitmiştir. Grup birkaç aylakla karşılaşır ancak Tyreese, kasti olarak aylağın kendisine saldırmasına ve onu yere düşürmesine izin verir fakat Daryl ve Bob onu kurtarır. Michonne yaptıklarından ötürü Tyreese'ye kızar ve sinirlerine hakim olmazsa onun sonunun da ölüm olabileceğini söyler. Tyreese buna cevaben Michonne'nin neden hala Vali'yi (David Morrissey) bulup öldürmeye çalıştığını sorar. Daryl araba için yeni bir akü ararken Bob, neden alkolik olduğunu Daryl'a açıklar ve ayrıca alışveriş mağazasında malzeme arayan ekibe alkol bulmak için katıldığını söyler ve onun mağazada yaptıklarının Zach'in ölümü ile sonuçlandığını itiraf eder. Daryl Bob'a kendisine bu kadar sert davranmaması gerektiğini söyler ve ardından arabanın tamirini bitirirek grup ile birlikte tıbbî malzemelerin bulunduğunu umdukları veterinerlik okuluna doğru yola koyulur.

Daryl'in gubu en sonunda veterinerlik okuluna ulaşır ve ihtiyaçları olan tıbbî malzemeleri bulurlar. Bu sırada birkaç aylağın dikkatini çekmeyi başarırlar ve binayı üst kattaki bir pencereden terk etmek zorunda kalırlar. Bu sırada Bob'un elindeki bir çantayı aşağıda bulunan bir aylak tutar ancak onu aylağın almasına izin vermez. Grup, en sonunda Bob'u ve elinden bırakmadığı çantasını aylakların elinden kurtarmayı başarır ve çantanın içindeki bir şişe alkolün farkına varırlar. Sinirlenen Daryl, eğer Bob'u hapishanedekiler tıbbî malzemeleri almadan önce içerken görürse kendisini döveceğini söyler. Hapishane yolunda Michonne Daryl'e artık Vali'yi aramayı bırakacağını söyler.

Gittikleri yerleşim yerini ararken Rick ve Carol, Carol'ın yaptıkları üzerine tartışmaya devam eder ve Carol halen bu konu hakkında umarsızca davranmaya devam etmektedir. Daha sonra Ana'nın cansız cesedinin aylaklar tarafından yendiğini görürler. Rick ve Carol, eve geri döner ancak Sam halen orada değildir. Gitmeye hazırlanırken Rick, Carol'a hapishaneye geri dönemeyeceğini çünkü Carol'ın yaptıklarını öğrendiğinde Tyreese'nin kendisini öldüreceğini söyler. Carol Rick'in bu kararına itiraz ettiğinde Rick kendisinin de Carol'ı ailesinin yanında görmek istemediğini söyler. Rick, Carol'ın artık bir başına yaşayabilecek kapasitede olduğu konusunda ona güvence verdikten sonra ona bir miktar destek malzemesi verir ve ikili orada yollarını ayırır.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm, dizinin ortak yapımcısı Matthew Negrete tarafından yazılmıştır. Bu bölüm, Negrete'nin dizinin 4. sezonunda dizinin yazar kadrosuna katılmasından sonra yazdığı ilk bölümdür. Bölüm, Tricia Brock tarafından yönetilmiştir. Brock, ayrıca 3. sezonun "Clear" isimli bölümünü de yönetmiştir.

Bölümün adı (Türkçeİlgisiz, Umarsız) bölümdeki birkaç karaktere ithaf eder. Carol, tüm bölüm boyunca Karen ve David'i öldürmüş olmasına rağmen umarsız bir tavır takınırken, Rick'in Carol'ın yaptıklarından pişman olmıyor oluşu fikri ile boğuşurken Sam ve Ana hakkında da birkaç kez dikkatsiz davranmıştır. Carol ayrıca Rick'e daha önce eski kocasının kendisine verdiği bir hediyeyi verir. Bölümdeki diğer bazı karakterler de acil durum gereği sevdiklerini bırakıp terk etmek zorunda kalmışlardır.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayınlandığı gece "Indifference", 13.31 milyon izleyiciye ve 18-49 yaş aralığındaki izleyici kitlesinde 6.8 puana ulaşmıştır. Bu sayı bir önceki bölümün yakaladığı 12.92 milyon izleyiciden ve hatta 18-49 izleyici kitlesi puanından bile fazladır..[1]

Eleştirel karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

The A.V. Club yazarı Zack Handlen bölüme A'dan F'ye kadar olan puanlama sistemi bazında B+ notunu vererek, Rick ve Carol'ın hikâyesi için "bölümün en iyi yeri" ve "bölüm, her iki karakteri geliştirmede ve haklı çıkarmada hayli iyi iş çıkardı" açıklamalarında bulunmuştur.[2] IGN'den Roth Cornet, bölüme 10 üzerinden 8.8 puan vererek bölüm hakkında son derecede olumlu yorumlarda bulunmuştur. Cornet, bölüm hakkında, "The Walking Dead hemen göze çarpmayan ancak yoğun, duygusal kaymalar ile saldırgan bölümler sunmaya devam ediyor. Bu bölüm, dizinin bugüne kadarki tüm bölümlerinden daha bir incelikle hazırlanmış karakter gelişimine yer veriyor" açıklamasında bulunmuştur.[3]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kondolojy, Amanda (4 Kasım 2013). "'The Walking Dead' Draws 13.3 Million Total Viewers, Up From Last Week". TV by the Numbers. 16 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2013. 
  2. ^ Handlen, Zack (3 Kasım 2013). "Indifference". The A.V. Club. 11 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2013. 
  3. ^ Cornet, Roth (3 Kasım 2013). "The Walking Dead: "Indifference" Review". IGN. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2013.