Ahlaksız Teklif

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Indecent Proposal sayfasından yönlendirildi)
Ahlaksız Teklif
Indecent Proposal
Orijinal Adı: Indecent Proposal
YönetmenAdrian Lyne
YapımcıSherry Lansing
SenaristAmy Holden Jones
Jack Engelhard
OyuncularRobert Redford
Demi Moore
Woody Harrelson
MüzikJohn Barry
Görüntü yönetmeniHoward Atherton
KurguJoe Hutshing
DağıtıcıParamount Pictures
Yapım yılı1993, ABD
Çıkış tarih(ler)i7 Nisan 1993 (ABD)
18 Haziran 1993 (Türkiye)
Süre118 Dakika
Dilİngilizce
Bütçe38 milyon Dolar

Indecent Proposal 1993 yapımlı romantik dram filmidir. Yönetmenliğini Adrian Lynenin yaptığı film zamanında iyi bir çıkış yapmıştır, filmin senaristi Amy Holden Jones'dir ve filmin başrollerinde Robert Redford, Demi Moore ve Woody Harrelson vardır. Film Kanal D'de yayınlanan Binbir Gece dizisiyle benzerlikler taşımaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana (Demi Moore) okuldan çıkarken bir arkadaşıyla birlikte eve gidiyordu. Aynı arabayı kullana David Murphyi gördüğü anda (Woody Harrelson) ona aşık olur. Anne-babaları çok genç olmaları sebebiyle onları evliliğini uygun görmeseler de onlar bunu dinlemez ve Las Vegas, Nevadada evlenirler. Ancak ikisinin mutlu evlilik günleri bir gün çok kötüleşir. Artık gittikçe fakirleşen David ve Diana Murphy çifti soluğu para kazanmak için kumarda alırlar. Ancak kumardada bir süre sonra başarısızlık başlayınca kendileri için zor günler başlayacaktır. Kumarhanede tanıştıkları milyarder John Gage (Robert Redford) Diananın kendisine şans getirdiğini filan söyleyerek onları kendi partisine davet eder. Partide söz dönüp dolaşıp, para her şeyi satın alır mı almaz mı konusuna gelince işleri bir teklif karıştırır, hem de ahlaksız bir teklif. John Gage Davide bir gecelik Diana ile gece geçirmek için 1 milyon dolar para teklif eder. Tüm geceyi düşünen ikili bunu kabul eder, ancak o gece geldiğinde David olaylara bir dur demek istese de artık çok geçtir. Aynı gece sonrası artık ikisinin ilişkilerinde çok farklı olaylar başlayacaktır. Buna John Gagenin David Murphynin evini alması, David'in sürekli kavga çıkartıp Dianaya saldırarak kıskanması ve Diana ile Johnun çıkması gibi olaylar işleri sarpa saracaktır.

Yaş sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ahlaksız Teklif (İndecent Proposal) aşırı cinsellik içeren sahneler, bazı küfürlü konuşmalar ve kısa şiddet içeren sahnelerden dolayı 17 yaşın altındakı izleyici kitlesi için film zararlı olabilir.

İlginç bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]