Iman (manken)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Iman Mohamed Abdulmajid
Iman, 2009 yılı Tribeca Film Festivali
Genel bilgiler
Doğum adıZara Mohamed Abdulmajid
Doğum25 Temmuz 1955 (68 yaşında)
Somali Mogadişu, Somali
Boyu1.78
Kilosu52 Kilogram
Saç rengiKahverengi saç
Göz rengiKoyu Kahverengi
http://www.DestinationIman.com/

Iman Mohamed Abdulmajid (Somalice: Iimaan Maxamed Cabdulmajiid; Arapça: ايمان محمد عبد المجيد (d. 25 Temmuz 1955 Mogadişu), Somalili eski manken, aktris ve girişimci.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Iman Somalinin başkenti Mogadişu'da doğdu. Babası Mohamed Abdulmajid diplomat olup, Somali'nin Suudi Arabistan eski büyükelçisi görevinde bulunmuştur. Küçük yaşta yatılı okumak üzere Mısır'a giden Iman uzun süre burada kaldı. Mısır'da yüksek okulda okuduktan sonra Kenya'da Nairobi Üniversitesi'nde kısa bir süre siyaset bilimi okudu.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hala üniversitede okuduğu zamanlarda Iman, Amerikalı fotoğrafçı Peter Beard'ın dikkatini çekti ve onun teklifi ile ABD'ye taşındı ve bu şekilde modellik kariyerine başladı. İlk fotoğrafları 1976 yılında Vogue dergisinde yayımlandı. Kısa zamanda Iman; Halston, Gianni Versace, Calvin Klein, Issey Miyake ve Donna Karan gibi birçok önde gelen tasarımcıları için bir ilham perisi oldu.[1] Bu dönemlerde birkaç dizi ve filmde rol aldı. 1994 yılında kendi kozmetik firması olan Iman Cosmetics'i kurdu.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Iman 18 yaşında Somalili bir adamla evlendi fakat bu evlilik fazla uzun sürmedi. 1977–1987 yılları arasında Amerikalı basketbolcu Spencer Haywood ile evli kaldı. Bu evlilikten 1978 yılında kızı Zulekha Haywood doğdu.

24 Nisan 1992 tarihinde Iman, İsviçre'de İngiliz rock müzisyeni David Bowie ile evlendi. Alexandria Zahra Jones isimli kızları 15 Ağustos 2000 yılında dünyaya geldi. Bowie ölene kadar evli kaldılar.

Iman müslümandır, şu an New York ve Londra'da yaşamaktadır.

Iman, Çocuklara Yardım Fonu ile çalışmaktadır ve ayrıca Save the Children için bir Büyükelçi olarak fakir insanların sağlık ve eğitim ihtiyaçları için katkı vermektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Iman moda dünyasının stil ikonası". 14 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]