Hyundai modelleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Hyundai Motor Company firmasının geliştirdiği veya üretimini yaptığı otomobil modelleri:

Lisanslı üretim[değiştir | kaynağı değiştir]

Model Adı Üretim dönemi Üretim yerleri Gövde Resim
Ford Cortina Mark II [1][2]
(lisanslı üretim)
1968-1976 Güney Kore 4 kapı sedan Ford Cortina 1600E 1599cc Oct 1970.JPG
Ford 20M [2]
(lisanslı üretim)
1975 Güney Kore 4 kapı sedan MHV Ford Taunus P5 01.jpg
Ford Cortina Mark V [2]
(lisanslı üretim)
1978 Güney Kore 4 kapı sedan Ford Cortina Mk V 2.3 Ghia 2294cc August 1982.JPG
Ford Granada MK II [2]
(lisanslı üretim)
1978-1986 Güney Kore 4 kapılı sedan 1982 Ford Granada 2.8 Ghia X.jpg

Binek Otomobiller[değiştir | kaynağı değiştir]

Model kodu İsimleri Üretim dönemi Gövde Resim
X1 Hyundai Pony
Hyundai Excel
Hyundai Presto (Güney Kore)
Mitsubishi Precis
Hyundai XL (Japonya)
1976-1990 2 Kapı kamyonet
3 & 5 kapı hatchback
4 kapılı sedan
5 Kapı station wagon
PONY 1975 1990.jpg
Y1 Hyundai Stellar
Hyundai Sonata
1983-1988 4 kapı sedan Hyundai Pony.jpg
Hyundai Grandeur
Mitsubishi Debonair
Hyundai Azera
1986-1992 4 kapı sedan Hyundai Grandeur (Korea Domestic) - Flickr - skinnylawyer.jpg


X2 Hyundai Excel
Hyundai Pony
Hyundai Presto (Güney Kore)
Mitsubishi Precis
Hyundai XL (Japonya)
1989-1994
(Güney Kore)
1995–1998
(Filipinler)
3- & 5-kapı hatchback
4-kapı sedan
1991-1994 Hyundai Excel (X2) LS sedan 02.jpg
Y2 Hyundai Sonata -2.Nesil 1988-1994 4 kapı sedan '88-'89 Hyundai Sonata GLS (Front).jpg
Hyundai Scoupe[1]
Hyundai Tiburon
1990-1995 2 kapı coupe 1991-1995 Hyundai Scoupe.jpg
J1 Hyundai Elantra [1] - 1.Nesil
Hyundai Lantra
1990 - 1995 4 kapı sedan Hyundai.Lantra1993.jpg
MI Hyundai Galloper [1]
Galloper Exceed
Galloper Innovation
Mitsubishi Galloper
1991-2002 SUV Galloper exceed 2.5 td 1997.jpg
UF Hyundai Santamo[1]
Mitsubishi Expo
Mitsubishi Nimbus
Mitsubishi Space Wagon
Mitsubishi Chariot (2.Nesil)
1991-1997 5-kapı minivan Hyundai Santamo.JPG
Hyundai Grandeur - (2.Nesil)
Mitsubishi Debonair
1992-1998 4 kapı sedan Hyundai Grandeur MK2.jpg
Y3 Hyundai Sonata (3.Nesil - 1.Kasa)
Hyundai Sonata 2 (Güney Kore) [1]
Hyundai Sonica (İtalya)
1995-1998 4 kapı sedan 93-94 Hyundai Sonata.jpg
X3 Hyundai Accent [1] (1.Nesil - 1.Kasa)
Dodge Brisa (Venezuela)
Hyundai Excel (X3)
Hyundai Pony
Bimantara Cakra (Endonezya)
Kia Qianlima [3][4][5]
1994–1999 (Güney Kore)
1995–2006 (Mısır)
4-kapı sedan
3-kapı hatchback
5-kapı hatchback
'95-'97 Hyundai Accent Sedan.jpg
Hyundai Marcia
1995-1998 4 kapı sedan 20100731 hyundai marcia 1.jpg
Y3 Hyundai Sonata (3.Nesil - 2.Kasa)
Hyundai Sonata 3 (Güney Kore)
Hyundai Sonica (İtalya)
1996-1998 4 kapı sedan 95-98 Hyundai Sonata.jpg
Hyundai Dynast [1] 1996-2005 4 kapı limuzin 20120731 hyundai dynasty limousine 1.jpg
RD Hyundai Coupe [1](1.Nesil 1.Kasa)
Hyundai Tiburon
Hyundai Tiburon Turbulence
1996-1999 2-kapı 2+2 coupe Hyundai Coupe - Flickr - Joost J. Bakker IJmuiden.jpg
J2 Hyundai Elantra - 2.Nesil 1.Kasa
Hyundai Avante (Güney Kore)
Hyundai Avante Touring (SW-Güney Kore)
Hyundai Lantra
Bimantara Cakra
Bimantara Nenggala
1995 - 1998 4 kapı sedan
5-kapı station wagon
1996-1997 Hyundai Elantra sedan 1 -- 04-07-2010.jpg
X3 Hyundai Accent (1.Nesil 2.kasa)
Dodge Brisa (Venezuela)
Hyundai Excel
Hyundai Pony
Bimantara Cakra (Endonezya)
Kia Qianlima
1994–1999 (Güney Kore)
1995–2006 (Mısır)
1997-1999 (Türkiye) [1]
4-kapı sedan
3-kapı hatchback
5-kapı hatchback
'98-'99 Hyundai Accent GT Sedan.JPG
MX Hyundai Atos [1](1.Nesil 1.Kasa)
Hyundai Amica (Birleşik Krallık)
Hyundai Atoz
Hyundai Santro Xing (Hindistan)
Dodge Atos (Meksika)
Inokom Atos (Malezya)
Kia Visto (Güney Kore)
1997-2000 5 kapı hatchback Hyundai Atos Prime 1.0 silver.JPG
J3 Hyundai Elantra (2.Nesil 2.Kasa)
Hyundai Avante (Güney Kore)
Hyundai Avante Touring (SW-Güney Kore)
Hyundai Lantra
Bimantara Cakra
Bimantara Nenggala
1998 - 2000 4 kapı sedan
5-kapı station wagon
1998-2000 Hyundai Elantra -- 04-22-2010.jpg
EF Hyundai Sonata (4.Nesil)[6]
Hyundai EF Sonata (Güney Kore)
Hyundai Sonica (İtalya)
Hyundai Sonata Viv (Güney Afrika)
1998-2005 4 kapı sedan 99-00 Hyundai Sonata.jpg
XG Hyundai Grandeur (3.Nesil) [6]
Hyundai XG25
Hyundai XG30
Hyundai XG300
Hyundai XG350
Hyundai Grandeur XG (Güney Kore) [6]
1998-2005 4 kapı sedan 04-05 Hyundai XG350 L.jpg
RD2 Hyundai Coupe (1.Nesil 2.Kasa)
Hyundai Tiburon
Hyundai Tiburon Turbulence
1999-2001 2-kapı 2+2 coupe 2000-2001 Hyundai Tiburon.jpg
LZ Hyundai Equus[6] (1.Nesil)
Hyundai Centennial[6]
Mitsubishi Proudia
Mitsubishi Dignity
1999-2008 4 kapı sedan HyundaiEquus5.jpg
FO Hyundai Trajet[6]
Hyundai Trajet XG (Güney Kore)
1999-2008 5-kapı MPV Hyundai Trajet -2008.jpg
LC Hyundai Accent[6] (2.Nesil)
Dodge Verna
Giad Accent (Sudan)
Hyundai Accent Admire
Hyundai Accent Verna
Hyundai Brio
Hyundai Avega
Hyundai Verna[6]
Hyundai Verna Viva
1999-2002 4-kapı sedan
3-kapı hatchback
5-kapı hatchback
Hyundai-Accent-sedan.jpg
MX Hyundai Atos (1.Nesil 2.Kasa)
Hyundai Amica (Birleşik Krallık)
Hyundai Atos Prime
Hyundai Atoz
Hyundai Santro Xing (Hindistan)
Dodge Atos (Meksika)
Inokom Atos Prima (Malezya)
Kia Visto (Güney Kore)
2000-2003 5 kapı hatchback Hyundai Atos Prime 1.0.JPG
SM Hyundai Santa Fe[6] (1.Nesil)
Hyundai Santa Fe Classic (Rusya)
Huatai-Hyundai Santa Fe (Çin)
2000-2006 Compact crossover SUV 2005-2006 Hyundai Santa Fe.jpg
XD Hyundai Elantra (3.Nesil 1.Kasa)
Hyundai Avante XD [6](Güney Kore)
Beijing-Hyundai Elantra
Beijing-Hyundai Elantra Sports
2000-2003 4 kapı sedan
5-kapı hatchback
01-03 Hyundai Elantra GLS sedan.jpg
FC Hyundai Matrix[6][6]
Hyundai Matrix space
Hyundai Elantra Lavita (Avustralya)
Inokom Matrix
Hyundai Lavita
2001 - > 5-kapı mini MPV Hyundai Matrix - Flickr - mick - Lumix.jpg
EF Hyundai Sonata (4.Nesil 2.Kasa)
Hyundai New EF Sonata (Güney Kore)
Hyundai Sonata Gold (Hindistan)
Beijing-Hyundai Sonata (Çin)
Hyundai Sonica (İtalya)
2001-2005 4 kapı sedan 02-05 Hyundai Sonata GLS V6.jpg
HP Hyundai Terracan[6]
Hawtai Terracan (Çin)[7]
Huatai-Hyundai Terracan (Çin)
2001-2007 (Güney Kore)
2001-> (Huatai-Hyundai)
2008-> (Haw Tai)
Mid-size SUV Hyundai Terracan Facelift front.JPG
GK Hyundai Coupe (2.Nesil 1.Kasa)
Hyundai Tuscani (Güney Kore ve Singapur)
Hyundai Tiburon
Hyundai Coupe SIII
2002-2005 2-kapı 2+2 03-05 Hyundai Tiburon.jpg
LC Hyundai Accent (2.Nesil 2.Kasa)
Dodge Verna
Giad Accent (Sudan)
Hyundai Accent Admire
Hyundai Accent Verna
Hyundai Brio
Hyundai Avega
Hyundai Verna
Hyundai Verna Viva
2002-2006 4-kapı sedan
3-kapı hatchback
5-kapı hatchback
Hyundai Accent1.jpg
TB Hyundai Getz
Hyundai Click (Güney Kore)
Hyundai Getz Prime (Hindistan)
Hyundai TB (Japonya)
Inokom Getz (Malezya)
Dodge Brisa (Venezuela)
Hyundai Getz S (3-kapı Avustralya)
Hyundai Getz Cool (3 kapı)
2002 - > 3-kapı hatchback
5-kapı hatchback
Hyundai Getz - Flickr - mick - Lumix.jpg
Hyundai Atos (2.Nesil)
Hyundai Amica (Birleşik Krallık)
Hyundai Atoz
Hyundai Santro Xing (Hindistan)
Dodge Atos (Meksika)
Inokom Atos (Malezya)
Kia Visto (Güney Kore)
2004- > 5 kapı hatchback 2007 Hyundai Atos Prime.JPG
JM Hyundai Tucson (1.Nesil)
Hyundai JM (Japonya)
Beijing-Hyundai Tucson
2004–2009 (Güney Kore)
2010- >(Brezilya)
5-kapı Compact crossover SUV Hyundai Tucson .jpg
XD Hyundai Elantra (3.Nesil 2.Kasa)
Hyundai Avante XD (Güney Kore)
Beijing-Hyundai Elantra
Beijing-Hyundai Elantra Sports
2004-2006 4 kapı sedan
5-kapı hatchback
2004-2006 Hyundai Elantra GLS sedan.jpg
GK F/L Hyundai Coupe (2.Nesil 2.Kasa)
Hyundai Tuscani (Güney Kore ve Singapur)
Hyundai Tiburon
Hyundai Coupe SIII
2005-2006 2-kapı 2+2 2006 Hyundai Tiburon.jpg
TG Hyundai Grandeur (4.Nesil)
Azera
TG
2005-2011 4 kapı sedan 2006-07 Hyundai Azera Limited.jpg
NF Hyundai Sonata (5.Nesil )
Beijing-Hyundai NF Yu Xiang
Beijing-Hyundai Sonata Yu Xiang
Beijing-Hyundai Sonata Ling Xiang
Hyundai NF Sonata (Rusya)
Hyundai Sonata CVVT-i (Malezya)
Hyundai Sonata Transform
Hyundai Sonata Embera (Hindistan)
Hyundai Sonica (İtalya)
2005 - 2010 4 kapı sedan Hyundai Sonata -- 07-13-2009.jpg
MC Hyundai Accent (3.Nesil)
Hyundai Accent Era
Hyundai Brio
Hyundai Avega
Beijing-Hyundai Accent
Dodge Attitude
2006-2010 4-kapı sedan
3-kapı hatchback
Hyundai-Accent-GLS-sedan.jpg
Hyundai Veracruz [8] (Kuzey-Güney Amerika, Asya ve Orta Doğu)
Hyundai ix55 (Avrupa ,Rusya)[9][10]
2006 - > 5-kapı SUV 2010 Hyundai Veracruz Limited -- 08-26-2010.jpg
Hyundai Entourage
Kia Sedona
Kia Grand Carnival
2006 - 2009 4-kapı minivan 07-Hyundai-Entourage.jpg
GK F/L2 Hyundai Coupe (2.Nesil 3.Kasa)
Hyundai Tuscani
Hyundai Tiburon
Hyundai Coupe SIII
2006-2008 2-kapı 2+2 07-08 Hyundai Tiburon.jpg
CM Hyundai Santa Fe (2.Nesil)
Inokom Santa Fe (Malezya)
2006- > Mid-size crossover SUV 2nd Hyundai Santa Fe Limited.jpg
FD Hyundai İ30 (1.Nesil)
Hyundai Elantra Touring (SW - ABD ve Kanada)
Hyundai i30 CW (SW)
Beijing-Hyundai i30 (Çin [11])
2007 - 2011 5-kapı hatchback
5-kapı station wagon[12]
2007-2010 Hyundai i30 (FD) SX hatchback 01.jpg
HD Hyundai Elantra (4.Nesil)
Hyundai Avante
2007-2010 4 kapı sedan 2007 Hyundai Elantra.jpg
Hyundai i10
Inokom i10 (Malezya)
2007 - > 5-kapı hatchback Hyundai i10 -- 07-02-2009.jpg
Hyundai İ20 [13]
Hyundai i20 Troy (Türkiye)
2008 - > 5 kapı hatchback Hyundai i20 Comfort (Electric Green) - Flickr - mick - Lumix.jpg
Hyundai Genesis [12][14]
Hyundai Rohens (Çin)
2008 - > 4-kapı sedan 2009 Hyundai Genesis.jpg
Hyundai Genesis Coupe [12][15] 2008 - > 2+2 coupe 2010 Hyundai Genesis Coupe -- 05-17-2010.jpg
VI Hyundai Equus[16] (2.Nesil)
Hyundai Centennial
2009 - > 4 kapı sedan 2011 Hyundai Equus -- 12-29-2011.jpg
Hyundai ix20 [17]
Kia Venga
2009 - > 5-kapı MPV Kia Venga 3 Auto - Flickr - mick - Lumix.jpg
LM Hyundai Tucson (2.Nesil)
Hyundai ix35 (Avrupa, Avustralya, Çin, Tayvan)
Hyundai Tucson ix (Güney Kore)
2009 - > 5-kapı Compact crossover SUV 2010 Hyundai ix35 (LM) Elite wagon 02.jpg
YF Hyundai Sonata (6.Nesil )
Hyundai i45 (Singapur)
Hyundai i45 (Avustralya)
Hyundai i45 (Yeni Zelanda)[18]
2010 - > 4 kapı sedan 2011 Hyundai Sonata Limited 2 -- 02-22-2010.jpg
RB Hyundai Accent (4.Nesil )
Hyundai Accent Blue
2010-> 4-kapı sedan
5-kapı hatchback
2012 Hyundai Accent GLS sedan -- 12-14-2011.jpg
HG Hyundai Grandeur (5.Nesil)
5G Grandeur
2011 - > 4-kapı sedan Hyundai Azera 3.0 GLS 2012.jpg
Hyundai Veloster 2011 - > 3 kapılı spor coupe 2012 Hyundai Veloster -- 2011 DC.jpg
MD Hyundai Elantra (5.Nesil)
Hyundai Avante
Hyundai Elantra GT (ABD, Kanada)
2011-> 4 kapı sedan 2011 Hyundai Elantra Limited -- 01-04-2011.jpg
GD Hyundai İ30 (2.Nesil) 2012-> 4 kapı hatcback
5 Kapı station wagon
Hyundai i30, IFEVI, 2014.JPG
VF Hyundai İ40 2012-> 4 kapı sedan
5 Kapı station wagon
2011 Hyundai i40 Tourer - NRMA Drivers Seat - Flickr - NRMA New Cars (2).jpg

Konsept otomobiller[değiştir | kaynağı değiştir]

Model Adı Tanıtım
HCD 1 [1] 1992
HCD 2 [1] 1993 HCD II 2.jpg
HCD 3 [1] 1995 HCD III 2.jpg
EURO 1 [6] 1998
HCD 5 2000 HCD V (CROSSTOUR).jpg
NEOS 2000
EURO 2 2001
HCD 6[6][19] 2001
HCD 7[19] 2002
NEOS 2 2003 NEOS II.jpg
HCD 8 2004 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı Hyundai HCD-8.jpg
EURO 3 2004
HED 1 2005 Cenevre Otomobil Fuarı Hyundai HED-I.jpg
Portico 2005 Chicago Auto Show Hyundai Portico 2.jpg
NEOS 3 2005 Tokyo Motor Show Hyundai NEOS-3.JPG
HCD 9 Talus 2006 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı Hyundai Concept Car 3.jpg
HED 2 Genus 2006 Cenevre Otomobil Fuarı Hyundai HED-II Genus.JPG
Genesis 2007 New York Uluslararası Otomobil Fuarı GensisSedanConcept.jpg
HND-3 Veloster 2007 Frankfurt Motor Show Hyundai Concept Red 2.jpeg
HCD 10 Hellion 2007 Los Angeles Auto Show Hyundai HCD-10 Hellion (Montreal).jpg
NEOS 4 i-Blue 2007 Frankfurt Motor Show Hyundai Concept Blue 3.jpeg
Genesis coupe 2007 Los Angeles Auto Show Genesiscoupe.jpg
HED 5 i-Mode 2008 Cenevre Otomobil Fuarı Hyundai i-Mode.JPG
HED 6 ix-ONIC 2009 Cenevre Otomobil Fuarı Hyundai ixOnic Concept.jpg
ix-Metro 2009 Frankfurt Motor Show Hyundai ix-Metro (front quarter).JPG
HND-4 Blue-Will 2009 Seoul Motor Show Hyundai Blue Will concept -- 2010 DC.jpg
BlueOn 2009 Frankfurt Motor Show 20110402 hyundai blueon 1.jpg
HED 7 i-flow 2010 Cenevre Otomobil Fuarı
Nuvis 2010 Kanada International Auto Show Hyundai Nuvis, CIAutoShow 2010.JPG
i-oniq Mondial de l’Automobile de Paris 2012 Hyundai i-oniq Concept (front quarter).JPG
HND-9 Venace [20] 2013 Seul Motor Show

Ticari taşıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

Model Adı Diğer isimleri Üretim dönemi Gövde Resim
Hyundai Pony (X1)
Korece: 현대 포니
1.Nesil
Hyundai Excel (X1) 1975-1982 (Güney Kore) 2 Kapı kamyonet
3 & 5 kapı hatchback
4 kapılı sedan
5 Kapı station wagon
Hyundaiponypickup.jpg
Hyundai Starex 1999 - 2008 Hyundai H-1 front 20070928.jpg
Starex Libero 2001 - 2007
Hyundai Aero Space 1995-2010 Otobüs Sawanaket-Danang-Bus.jpg
Hyundai Aero Town Otobüs Gwangmyeong Shuttle Bus.jpg
Hyundai AeroCity 1991 -> Otobüs City bus in Daejeon.jpg
Hyundai AeroExpress 1985-2006 Otobüs Hyundai Aero Express Hi-Class 51B-001.44.JPG
H-1 2008 - > Hyundai H1 front.jpg
Hyundai County Otobüs Capitalbus669 ag178.JPG
Hyundai Universe Otobüs Hyundai Universe Xpress Prime.jpg

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n "Hyundai history 1997-1967". http://worldwide.hyundai.com. http://worldwide.hyundai.com/WW/Corporate/CorporateInformation/History/index.html. Erişim tarihi: 2011-01-24.  (İngilizce)
  2. ^ a b c d "Car world (Hyundai)". http://www.gillco.co.kr. http://www.gillco.co.kr/car4-4.html. Erişim tarihi: 2011-01-24.  (Korece)
  3. ^ "2005 Kia Qianlima 06 - Gallery–China automotive news". Autonews.gasgoo.com. http://autonews.gasgoo.com/auto-news/Gallery/Kia/4184-31/2005-Kia-Qianlima-06.html. Erişim tarihi: 2010-07-25. 
  4. ^ "KIA Qianlima - 836570 - Product Catalog - Aikar Car Renting Co., Ltd. Jinjiang, Fujian - - DIYTrade.com Free Website". Icar.diytrade.com. http://icar.diytrade.com/sdp/355092/4/pd-1668434/1590791-0.html. Erişim tarihi: 2010-07-25. 
  5. ^ "Dongfeng Yueda Kia. Dongfeng Yueda Kia In China". Car-cat.com. http://www.car-cat.com/firm-968.html. Erişim tarihi: 2010-07-25. 
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o "Hyundai history 1998-2002". http://worldwide.hyundai.com. http://worldwide.hyundai.com/company-overview/vision/hyundai-history-2002-1998.html. Erişim tarihi: 2011-01-24.  (İngilizce)
  7. ^ Hawtai Motor - Terracan
  8. ^ "Hyundai Veracruz". worldwide.hyundai.com. http://worldwide.hyundai.com/showroom/recreational-vehicles/veracruz-focus.html. Erişim tarihi: 2011-01-28.  (İngilizce)
  9. ^ "Hyundai ix55 - a 'world' car". Uk.autoblog.com. 2008-11-04. http://uk.autoblog.com/2008/11/04/hyundai-ix55-a-world-car/. Erişim tarihi: 2010-09-01.  (İngilizce)
  10. ^ "ix55". hyundai.com.tr. http://ix55.hyundai.com.tr/. Erişim tarihi: 2011-01-28.  (Türkçe)
  11. ^ Beijing Hyundai i30 debut in China
  12. ^ a b c "Hyundai history 2007-2008". http://worldwide.hyundai.com. http://worldwide.hyundai.com/company-overview/vision/hyundai-history-2008-2007.html. Erişim tarihi: 2011-01-24.  (İngilizce)
  13. ^ "i20 troy". hyundai.com.tr. http://www.i20troy.com/. Erişim tarihi: 2011-01-28.  (Türkçe)
  14. ^ "genesis". hyundai.com.tr. http://genesis.hyundai.com.tr/. Erişim tarihi: 2011-01-28.  (Türkçe)
  15. ^ "genesiscoupe". hyundai.com.tr. http://genesiscoupe.hyundai.com.tr/. Erişim tarihi: 2011-01-28.  (Türkçe)
  16. ^ "equus-focus". http://worldwide.hyundai.com/showroom/passenger-cars/equus-focus.html.  (İngilizce)
  17. ^ "Hyundai ix20". http://worldwide.hyundai.com. http://worldwide.hyundai.com/showroom/recreational-vehicles/ix20-focus.html. Erişim tarihi: 2011-01-24.  (İngilizce)
  18. ^ Pettendy, Marton (2010-02-19). "Hyundai i45 within four months". GoAuto. http://goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/B57498EFBF51FE09CA2576CE00825E6D. Erişim tarihi: 2010-02-19. 
  19. ^ a b "A LOOK BACK - HYUNDAI ENTERS THE U.S. MARKET". hmmausa.com. http://www.hmmausa.com/company.aspx?id=262. Erişim tarihi: 2011-01-30. 
  20. ^ globalpr.hyundai.com

Birincil Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Hyundai modelleri listesi ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.

Asya Pasifik Bölgesi üretim tesisleri
Güney Kore - Ulsan fabrikası
Güney Kore - Asan fabrikası
Güney Kore - Jeonju fabrikası
Çin Halk Cumhuriyeti - Huatai Automobile Co.ltd.
Çin Halk Cumhuriyeti - Auhui Jianghuai Automotive Co.ltd.
Çin Halk Cumhuriyeti - Beijing Hyundai Motor Company (BHMC)
Tayvan - Sanyang Industry Co.,ltd. (CKD tesisi)
Endonezya - PT.Hyundai Indonesia Motor (CKD tesisi)
Malezya - Inokom Corporation Sdn Hbd
Malezya - Oriental Hyundai Sdn Hbd
Hindistan - Hyundai Motor India (HMI)
Pakistan - Dewan Farooque Motors Ltd. (CKD tesisi)
Vietnam - Vietnam Motors Industry Corporation (CKD tesisi)
Avrupa üretim tesisleri
Türkiye - Hyundai Assan (HAOS)
Rusya - Hyundai Motor Manufacturing Rus.Co.(HMMR)
Rusya - TagAZ LLC (Rusça)
Çek Cumhuriyeti - Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. (HMMC)
Ortadoğu üretim tesisleri
İran - Rayen Vehicle Manufacturing Company (RVMCO)(CKD tesisi)
Afrika üretim tesisleri
Mısır - Prime Engineerng Industries S.A.E. (CKD tesisi)
Sudan - GIAD motor Co (CKD tesisi) (İngilizce)
Kuzey Amerika üretim tesisleri
ABD - Hyundai Motor Manufacturing Alabama LLC (HMMA)
Kanada - Hyundai Auto Canada Corp (HACC)
Güney Amerika üretim tesisleri
Venezuela - MMC Automotriz SA
Brezilya - Caoa Montadora de Veiculos S.A.