Cin, Can ve Cem

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Huey, Dewey ve Louie sayfasından yönlendirildi)
Cin, Can ve Cem çizgi karakterlerinin illüstrasyonu. İllüstrasyonda Donald Duck bu 3 karakteri enselerinden tutmaktadır.

Cin, Can ve Cem (İngilizceHuey, Dewey and Louie) Walt Disney Company tarafından yayınlanan çizgi roman görünen kurgusal animasyon çizgi film karakterleridir. İnsan biçiminde üçlü bir ördek olan üçüzler, Donald Duck'ın yeğenleri olarak tasvir edildiler. Cin, Can ve Cem, Ted Osborne ve Al Taliaferro tarafından oluşturulan karakterler olarak ilk defa 17 Ekim 1937 tarihinde bir gazetede çizgi dizi olarak ortaya çıktı. İlk hareketli görüntüsü 15 Nisan 1938 yayımlanan kısa animasyon filmi Donald's Nephews (Donald’ın Yeğenleri) oldu.

Çizim sanatçısının hatasıyla çizilen dördüncü bir yeğen vardır. Bu karakter daha sonra Disney çizgi roman editörü Bob Foster tarafından "Phooey Duck" olarak adlandırılmıştır. Bu dördüncü yeğen Cin, Can ve Cem'in kayıp yeğeni olarak bilinir.

Arka planları[değiştir | kaynağı değiştir]

Cin, Can ve Cem, Donald'ın kız kardeşi Della Duck'ın oğullarıdır. Bu Donald's Nephews çizgi serilerinde belirtilmiştir. Anneleri aslında Dumbella olarak isimlendirilir. Aslında çizgi romanda Donald'ın yanına sadece bir günlüğüne yollanırlar. Hastanedeki babaları geri dönene kadar kısa bir süre için Donald'ın yanında kalmaya yollanırlar. Ördek Ailesi Ağacına göre, onların tam isimleri Huebert, Deuteronomy ve Louis'dir. Çizgi roman ve animasyonlarda, çocuklar Donald ile yaşamayı geçici olarak kesene kadar çocukların ailesinden bahsedilmedi. Bu Disney'in karakterleri ailelerinden bertaraf etmek için genellikle kullandığı bir yöntemdi.[1] Dördü de kurgusal bir vilayet olan Calisota'nın kurgusal şehri olan Duckburg'de yaşarlar.

Üç ördek yavrusu özdeş dış görünüş ve kişilikleri ile fark edilirler. Üçü bazen birbirlerinin kelime kelime tamamlayarak bir cümle kurarlar. Bu onların arasındaki bir şakadır. Al Taliaferro ve Carl Barks tarafından geliştirilen çizgi romanlarda, genç ördekler genelde iyi huylu ve amcaları Donald Duck ya da büyük amcaları Varyemez Amca'ya yardımcılık yapan karakterlerdir. Kısa filmlerde ise Cin, Can ve Cem şamatacı davranışlar sergilerler. Bazen amcaları Donald Duck'dan öç alırlar ya da ona misilleme yaparlar. Carl Barks'ın ilk çizgi romanlarında ördekler halen vahşi ve itaatsizdi. Ama onların karakterleri Junior Woodchucks üyeliğine girdiklerinden dolayı oldukça gelişti. Ve yine yaşlı büyük anneleri Elvira Coot "Büyükanne" Duck'ın verdiği akıllar onlar üzerinde iyi etki yarattı. Don Rosa'ya göre, Cin, Can ve Cem "Junior Woodchucks" üyesi olduklarında 11 yaşı civarındaydılar.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Örneğin, Donald Duck ile yakın ilişkisi olan Varyemez Amca ve yeğenleri Morty and Ferdy'e bakan Mickey Mouse.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2010.