House Party (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ev Partisi
House Party
filmin sinema afişi
YönetmenReginald Hudlin
YapımcıWarrington Hudlin
SenaristReginald Hudlin
OyuncularKid N Play,
Full Force,
Tisha Campbell,
Robin Harris,
Martin Lawrence,
Paul Anthony
MüzikMarcus Miller , Lenny White
Görüntü yönetmeniPeter Deming
StüdyoNew Line Cinema
DağıtıcıNew Line Cinema
CinsiSinema filmi
TürüKomedi, macera, müzikal
RenkRenkli
Yapım yılı1990
Çıkış tarih(ler)i9 Mart 1990
Süre100 dk.
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Devam filmiHouse Party 2 ,House Party 3, House Party 4

House Party, 1990 yapımı Amerikan komedi filmi. Yönetmenliğini Reginald Hudlin'in yaptığı filmin yapımcılığını New Line Cinema üstlenmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Şüphesiz doksanlı yılların başlarındaki klasiklerden biri Kid N Play isimli rapperin klipleridir. Kid N Play (Christopher Reid) o zamanlar ünlü şarkılarıyla bilinen bir şarkıcıydı. House Party günümüzde yapılmış en iyi parti filmlerinden biri gibi görünüyor. Kid N Play ve Full Force'nin (Crishtopher Reid ve Christopher Martin'in) başrollerini paylaştığı filmde anne babası şehir dışında olan Play (Full Force) evinde bir parti verir ve partiyi Kid de davetlidir. Kid'in annesi ölmüş, babasıyla yaşamaktadır. Partiden önceki gün okulda kavga çıkınca babası Kid'e partiye gitmesine izin vermeyince Kid evden kaçar.

Filmdeki bu iki ismin yanı sıra birçok ünlü isim var. Robin Harris ve Tisha Campbell bunlardan bazıları. Campbell aynı zamanda filmdeki dans savaşının koreografıydı. Film rap sahneleriyle dikkat çekiyor. Filmdeki DJ Bilal rolünü ise aktör Martin Lawrence üstleniyor. Senaryo ve yönetmen Reginald Hudlin. House Party 16+ luk bir gençlik filmi bunun sebebi bazı küfürler, garip danslar ve seks içeren sahne.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]