Sosisli sandviç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hotdog sayfasından yönlendirildi)
Hardal ile süslenmiş bir sosisli sandviç.
Türkiye'de bir sosisli sandviç satıcısı.
Amsterdam'da sosisli sandviç satan bir sokak arabası.
upright=0.45 Mayonez, soğan ve salatalık turşusu konulmuş ev yapımı bir sosisli sandviç.

Sosisli sandviç, değişik tariflere göre hazırlanan sosislerin, pişirilip, sıcak biçimde sunulduğu sandviçe verilen addır.

Genellikle sıcak ve yumuşak olarak hazırlanmış sosisler, sosis uzunluğunda -ya da daha kısa- sandviç ekmeklerinin içine konulur. Sosis tat verici garnitürler ve soslar ile zenginleştirilerek yenecek duruma gelir.

Sosisli sandviç, lezzetini üzerine eklenen sos ve değişik tatlardan alır, bu da yiyecek kişinin seçimime bağlıdır. Bazı yerlerde bolonez sos tercih edilirken bazı ülkelerde ise bol baharatlı soslar tercih edilmektedir.

Geleneksel sosisli sandviç, sığır eti ve/veya domuz etinden üretilmektedir. Ancak Yahudilik ve Müslümanlık inanışına göre domuz eti yemek yasak olduğundan bu topluluklarda sadece sığır eti kullanılmaktadır. Diğer sosisler pişirilerek veya pişirilmeyerek satılırken, sosisli sandviç ticari yerlerde her zaman pişirilerek sunulur. Vejetaryen sosisli sandviç ve vejetaryen sosisler, tamamen et benzeri ürünlerden yapılırlar ve sosisli sandvicin satıldığı ve bilindiği bir yiyecek olduğu alanlarda vejetaryen sosisli sandviç de genelde bulunur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]