Holy Wars... The Punishment Due

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Holy Wars... The Punishment Due"
Rust in Peace albümünden Megadeth single
Kaydedilme1990
TarzThrash metal[1]
Süre6:32
ŞirketCapitol
YazarDave Mustaine
YapımcıDave Mustaine

" Holy Wars... The Punishment Due "heavy metal grubu Megadeth'in 1990 albümü Rust in Peace'in açılış şarkısı. Şarkının alışılmadık bir yapısı var: Hızlı bir thrash bölümüyle açılıyor, 2: 26'da Marty Friedman'ın akustik bir köprüsünden sonra Friedman'ın çaldığı iki gitar solosunun arasına serpiştirdiği "The Punishment Due" adlı farklı, daha yavaş ve daha ağır bir bölüme geçiyor, bu bölümde Dave Mustaine'in oynadığı üçüncü ve son solo ile yine hızlanmadan önce . Şarkının tamamı "Holy Wars" olarak anılır ve "The Punishment Due" daha yavaş olan bölüme atıfta bulunur.

Sözler, özellikle İsrail ve Kuzey İrlanda'daki küresel dini çatışmayı ele alıyor. İngiliz Guitarist dergisine verdiği bir röportajda Dave Mustaine, kaçak Megadeth tişörtlerinin satışta olduğunu keşfettiğinde şarkıyı Kuzey İrlanda'da yazmak için ilham aldığını ve bunları çıkarılması için harekete geçmekten vazgeçtiğini söyledi. "Dava" (yani Geçici İrlanda Cumhuriyet Ordusu) için bağış toplama faaliyetlerinin bir parçasıydı.[2] "The Punishment Due", Marvel'ın popüler çizgi roman karakteri Punisher'a dayanmaktadır.[3]

Şarkının bir cover versiyonu, grup simülasyon oyunu Rock Revolution'da çalınabilir. Ana kayıt, Rock Band grubu simülasyon platformundaki Rust in Peace albüm paketinin bir parçası olarak satın alınabilir , Guitar Hero: Warriors of Rock oyununda[4] oynanabilir ve Rocksmith 2014 için DLC olarak mevcuttur . "Holy Wars". . . The Punishment Due " için müzik videosu, Ağustos 1990'da çekildi (1990'da Körfez Savaşı sırasında). Çoğunlukla Orta Doğu'dan gelen çeşitli silahlı çatışmaların haber görüntülerini, müziği çalan grubun görüntüleriyle birleştirerek gösteriyor.

Çalma listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

7 inçlik sürüm

  1. "Holy Wars... The Punishment Due"
  2. "Lucretia"

12 inçlik sürüm

  1. "Holy Wars... The Punishment Due"
  2. "Dave Mustaine ile Röportaj"

12 inçlik sürüm

  1. "Holy Wars... The Punishment Due"
  2. "Lucretia"
  3. "Dave Mustaine ile röportaj" (düzenlendi)

CD baskısı

  1. "Holy Wars... The Punishment Due"
  2. "Lucretia"
  3. "Dave Mustaine ile röportaj" (düzenlendi)
  • Capitol Records DPRO-79462

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lawson, Dom (23 Ocak 2019). "22 killer old school thrash songs that will instantly improve your day". Metal Hammer. 6 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2019. 
  2. ^ "The Realms of Deth - Megadeth Interviews - Dave the Human, Mustaine the Artist". 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2021. 
  3. ^ "The Realms of Deth - Megadeth Lyrics - Rust in Peace". 21 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2021. 
  4. ^ "Full Guitar Hero: Warriors of Rock track list revealed". 26 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]