Naruto karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hidan sayfasından yönlendirildi)

Naruto manga ve anime serisinin evreni geniş bir kurgusal karakter dizisine ev sahipliği yapmaktadır. Naruto karakterlerinin isimleri Japon isim düzenine göredir; isimden önce soy isim gelmektedir; aşağıdaki liste batı tarzında ad-soyad sırası iledir.

Naruto'daki çoğu karakterin isimleri kelime oyunlarıdır, edebi ve tarihi kaynaklardan esinlenilmiştir. Karakterlerin kendileri de ismin ardındaki hikâyeden bir parça almışlardır.

Alfabetik liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Deidara[değiştir | kaynağı değiştir]

Deidara
Naruto karakter
İlk görünümManga 247. Bölüm
Naruto Shippuuden 2. Bölüm
Eser sahibiMasaşi Kişimoto
SeiyūKatsuhiko Kawamoto
Profil
Yaş19
CinsiyetErkek
Doğum tarihi5 Mayıs
SınıfS-Rank
Bilgi
RütbesiKaçak-Nin
BağlılığıAkatsuki
Önceki BağlılığıIwagakure
Akatsuki PartnerTobi
Önceki PartneriSasori
Jutsu/Kekkei genkai

C0
C1
C2
C3
C4
Clay Clone
Earth Release: Hiding Like a Mole Technique
Explosive Clay
Explosive Clay Minions (Anime only)
Explosive Landmines
Iwagakure Kinjutsu
Shadow Clone Technique

Suicide Bombing Clone

Deidara, Naruto isimli anime ve manga serisinin kötü karakterlerinin oluşturduğu Akatsuki isimli grubun bir üyesidir.

Silah olarak patlayıcı kil kullanır. İki elinde de bir ağız vardır. Eliyle patlayıcı kili yer ve killere artistik şekiller verir. Şekil verdiği killeri isterse büyütür, atar ve istediği yerde o kile yoğunlaşarak patlatır. Ayrıca Deidara, yaptığı bu kilden şekillerin hareket etmesini de sağlayabilir. Misal, kuş şeklindeki kilden bir heykeli uçurabilir veya ayak verdiği kilden bir heykeli yürütebilir. Tobi, Deidara'nın ortağıdır .

Iwagakure'den gelmektedir. Bu köy geçmişte Konohagakure ile savaşmıştır.

Kişilik özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Deidara, yukarıda belirtildiği üzere Iwagakure'den gelen kaçak bir ninjadır. Akatsuki'de ölmeden önce bir ekip oluşturduğu en son ortağı Tobi, ondan önceki ortağı Sasori'dir. Deidara kullandığı ninja tekniklerini sanat olarak addetmektedir. Yarattığı her bombayı da dolayısıyla birer sanat eseri olarak görmektedir.

En çok bilinen sözü "Sanat bir patlamadır" (Japonca: "Geijutsu wa Bakuhatsu da", İngilizce: "Art is a Bang") sözüdür. Bu söz özgün olarak Japon soyut sanatçısı Tarō Okamoto'ya aittir.

Deidara yarattığı sanattan çok gurur duyar. O kadar gurur duyar ki, herhangi bir şeyin sanatını yenebileceğini reddeder. Bu da savaşlarda kendine aşırı güvenmesine yol açmaktadır. Deidara cümlelerini bir tür mırıldanma diyebileceğimiz bir ses ile bitirme alışkanlığına sahiptir. Bu alışkanlığı Naruto'nun sözlerini "-ttebayo" ekiyle veya "dattebayo" kelimesiyle bitirmesine benzer. Deidara Japonya'daki Naruto hayranları arasında en çok sevilen ve tutulan Akatsuki üyesi olmuştur.

Deidara'nın tekniği, elinde bulunan ağız ile çantasındaki beyaz kili çiğneyerek patlayan böcekler ve kuşlar oluşturması ve bunları "Katsu" diyerek patlatmasıdır. Ayrıca kalbinde bulunan gizli bir ağız daha vardır ve bu ağzıyla kili çiğnerse kendisini patlatabilir.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Deidara, animenin 127-129 bölümleri arasında Uchiha Sasuke ile savaşmış Sasuke'nin onu küçümsemesinden dolayı sinir krizi geçirmiş ve kalbindeki ağza kili çiğnetip en büyük sanatını yapmaya başlamıştır. Sasuke'nin ondan korkmasını istemiştir. Deidara ölmeden önce Tobi(Obito)'den özür dilemiş ve son sözü klasik olarak "Sanat bir patlamadır" olmuş ve daha önce hiç görülmemiş büyük bir patlamayla ölmüştür.

Normalde Sasuke ölmüştür fakat Suigetsu Sasuke'nin kanıyla Kuchiyose no Jutsu yaparak Sasuke'yi yılanın ağzında çıkarmasıyla Sasuke'yi hayatta tutmayı başarır.

Deidara'nın Öğrencisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kesin olup olmadığı bilinmemekle birlikte animenin yeni bir serisinde Deidara ve yanındaki bir çocukla olan bazı çizimler vardır. İlk olarak bunların hayranlar tarafından yapıldığı sanılsa da Masashi Kishimoto ile yapılan bazı röportajlarda manga çizimlerini de videoya almışlar ve orada Deidara ile yanında bir çocukla resminin olduğu görülmüştür. Bunlar kesin bilgi değildir, fakat yine de yeni seri olduğu düşünülüp Naruto hayranlarını heyecanlandırmıştır.

Hidan[değiştir | kaynağı değiştir]

Hidan, (2 Nisan-tarihi izlenme zamanına göre değişir.) Yugakure'de doğdu.Bilinmeyen nedenler dolayısıyla Jashinist bir ninja olmuştur.

Jashinism,Lord Jashin adlı bir Tanrı'ya inanmaktır.Oldukça şeytani,ölümcül ve tehlikeli bir dindir.Bu inançta insan öldürülerek ölümsüzlük elde edilir.Dünya'da pek de yaygın değildir.Japonya'da çıkmıştır.Bu dinin sembolü çember ve içindeki ters üçgendir.

Kakuzu ile İlişkisi

Hidan bunun üzerine dinine uyarak ayinler yapar.Bundan oldukça zevk alır.Katliamlar yapar.İşte Hidan, Akatsuki’ye sesini böyle duyurur.Ve Akatsuki’ye katılır. Partneri Kakuzu’dur.Kakuzu ile her ne kadar anlaşamasalar bile ikisi de birbirini öldüremediklerinden dolayı grup olmuşlardır.Birbirlerinden oldukça nefret ederler.Birbirlerini öldürebilecek kadar zıtlaşırlar.Animede birlikte oldukları bölümde sıkça tartışirlar.

Gücü ve Teknikleri

Hidan aslında tam olarak ninja gibi dövüşmez.dövüşü dinine bağlı olarak en bilineni Curse Technique:Death Controlling Possessed Blood’tur.Bu teknikte Hidan,seçtiği kurbanın çok az bile olsa kanın tatmasıdır.Kanını tatmasının sebebi,yapacağı ayinin kimin üzerine olacağını belirlemektir.Kanı almak için üç bıçaklı scythe kullanır. Kanı tattıktan sonra çemberin içine girer ve farklı bir forma dönüşür.

Bu forma dönüştükten sonra ve çemberin içinde kaldığı sürece kendisine uyguladığı fiziksel darbeleri karşısındaki alır.Fakat Hidan’a bu darbeler işlemez.Bunu nedenini Hidan’ın inandığı dinin bir hediyesi gibi düşünebiliriz.

Hidan yine dininin gösterdiği bir güçten doğarak kafası bedeninden ayrılırsa hareket edemez,ama yaşayabilir.İşte o sırada Kakuzu onu kollarından çıkardığı ipler ile diker.

Asuma vs. Hidan

Asuma,arkadaşını ölümünün sonucunda Hidan’ı öldürmek için takım kurar.Ve savaşa başlarlar.Asuma’nın kanını Hidan aldıktan sonra tadar ve ayini başlatır.Shikamaru onu başta durdurur.Fakat ani bir dalgınlık ve zayıf düşmekten dolayı Hidan zayıf anda Asuma’yı öldürür.Bunu üzerine Kurenai yıkılır.

Shikamaru vs. Hidan

Shikamaru,öğretmeninin ölümü üzerine intikamını almak için Hidan ile dövüşür.Dövüşte Shikamaru bir yol ile Kakuzu’nun kanını alır ve tüpe koyar.Bu tüpü Hidan tam Shikamaru üzerine ayin yaparken silahına damlatır ve Hidan Shikamaru’nun kanını aldığını sanıp Kakuzu’nun kanını tadar.Kakuzu’yu yaralar.Shikamaru Hidan’ı dövüşte ağaca bağlar ve patlatma kunaisi ile yeri patlatır.bir çukur oluşur.oraya Hidan’ın kafası kesik bir biçimde gömer.Sonuç olarak Hidan yenilir.Ölüp ölmediği tam olarak belli değildir.Çünkü sadece bedeni kafasından ayrılmıştır.

Manga

Hidan mangada 312. bölümde görülmüştür.bundan sonraki 4-5 bölüm sonrasında bir daha görünmemiştir.Ama manganın 532. bölümünde Kakuzu’nun Kabuto tarafından diriltilmiş olan vücudu Hidan’ın ölmediğini söylemiştir.