Hetty Green

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hetty Green
1905'lerde Hetty Green
Doğum21 Kasım 1834
New Bedford, Massachusetts, USA
Ölüm3 Temmuz 1916 (81 yaşında)
New York, New York, USA
Diğer ad(lar)ıHenrietta Green
Meslekiş insanı
Çocuk(lar)Edward Howland Robinson Green (1868-1936)
Hetty Sylvia Ann Howland Green Wilks (1871-1951)

Hetty Robinson (Green) (21 Kasım 1834 - 3 Temmuz 1916), "Wall Street cadısı" lakabıyla tanınan Amerikalı bir iş insanıdır. Tutumluluğu ve cimiriliğiyle ünlü biridir. Bu cimiriliğiyle, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

Çok gençken para hakkındaki her şeyi öğrenmiştir. Çocukluğunda gazetelerdeki finans sayfalarını okumuştur. Hetty 30 yaşındayken babası ölmüş ve ona 1 milyon dolar miras bırakmıştır. Parasına para katarak dünyanın en zengin kadınlarından biri olmuştur.

33 yaşındayken milyoner Edward Green ile evlenmiş ve onların 2 çocukları olmuştur. Kocası tüm parasını kaybettiğinde ise Hetty kocasından ayrılmıştır.

Green'in, ısınmak için para harcamadığı, en ucuz kurabiyelerden yediği ve elbisesini paçavra haline gelmeden değiştirmediği kayıtlara geçmiştir.Zenginlik vergisi ödemek istemediği için ise ev sahibi bile olmak istememiştir. Hetty çocuklarıyla beraber ucuz otellerde yaşamış ve hatta, oğlunun bacağı kırıldığında ücretsiz tıbbi yardım arama ısrarı yüzünden oğlunun bacağı kangren olmuş ve kesilmiştir.

Hetty Green, New York'ta 81 yaşındayken bir markette satıcıyla şişe sütlerin fiyatı konusunda tartışırken çok sinirlenmiş ve kalp krizi geçirerek ölmüştür. Öldüğünde, yaklaşık 200.000.000$ mal varlığı bırakmıştır.