Hetalia: Axis Powers karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hetalia karakterleri listesi sayfasından yönlendirildi)

Hetalia: Axis Powers animesindeki karakterlerin listesi.

Mihver Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]

Üç ana karakter olan İtalya, Almanya ve Japonya'nin kurduğu gruptur.

İtalya (Veneziano)[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalya(イタリア,伊太利亜 Itaria), Kuzey İtalya, İtalya Veneziano, Veneziano veya gerçek adı ile Feliciano Vargas serinin başkahramanıdır. Aklı havada, hayalperest, sanatçı ruhlu, sevimli, iyi kalpli, saf, tembel ve korkak olarak karakterize edilmiştir. Gözlerini genellikle kapalı tutar. Almanya'nın tek arkadaşıdır ve genellikle onu sinirlendirir. Kendisine karakteristik açısından neredeyse zıt olan Güney İtalya/İtalya Romano/Romano'nun erkek kardeşidir. Başının sol kısmında bir perçem saçından uzanan kıvrılmış tek bir teli vardır, bu tel onun zayıf noktasıdır ve ona nazikçe dokunulunca bile canı çok acır. Küçüklüğünde Macaristan ona elbise giydirdiği için neredeyse herkes onu ilk başta kız sanmıştır ama büyüyüp sesi değişince erkek olduğunu anlamışlardır. Büyükbabası Roma İmparatorluğu'nun en sevdiği torunudur ve onunla çok kısa zaman geçirebilmiş olsa bile onu çok sever. İsminin diğer yarısı olan Veneziano, Venedik'in İtalyanca yazılışıdır. İsminin böyle olmasının sebebi ise Venedik'in İtalya'nın kuzeyinde yer alması ve kendisinin Kuzey İtalya olmasıdır. Kestane rengi saçları vardır. Gözleri kehribar rengidir. 20 yaşındadır ve Almanya ile aralarında 8 cm boy farkı vardır.

Almanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Almanya(ドイツ,独意志 Doitsu), West (Batı) veya gerçek adı ile Ludwig serinin ikinci başkahramanıdır. Ciddi, kurallara bağlı, titiz, atletik ve kontrollüdür. İtalya'nın tam tersi olsa bile İtalya onun tek arkadaşıdır. Prusya'nın küçük kardeşidir. Geçmişini pek hatırlayamaz. İtalya'nın büyükbabası Roma İmparatorluğu'nu ararken İtalya ile tanışmıştır. Hayranları tarafından Kutsal Roma olduğuna, bunun içinde soyadı olmadığına inanılmaktadır (ki tarihi açıdan bu tahmin doğrudur ancak Himaruya bunun hakkında bilgi vermemiştir). Hayranları onun soyadını ağabeyi Prusya'nın soyadı olan "Beilschmidt" olarak yazarlar. Ayrıca Batı Almanya olduğuna da inanılır çünkü Prusya ona West (Batı) diye hitap eder. Cermanya'nın oğludur. Amiri Adolf Hitler'i bir deli olarak niteler. Evcil hayvan delisidir. Üç köpeği ve iki kedisi vardır. Sarı saçlı ve mavi gözlüdür. 180 cm boyundadır ve İtalya'dan 8 cm daha uzundur. 20 yaşındadır.

Japonya[değiştir | kaynağı değiştir]

Japonya(ニホン,日本 Nihon) veya gerçek adı ile Kiku Honda serinin üçüncü başkahramanıdır. Kurallara bağlı, olgun, titiz, yetenekli, kültürlü, neredeyse ifadesiz ve soğukkanlıdır. Tüm ülkeler içinden en zekisidir ve teknolojisi çok gelişmiştir. Yeni yerler gezmeyi ve gezdiği yerlerin fotoğraflarını çekmeyi sever. İtalya, Almanya, Amerika, İngiltere, Yunanistan ve Türkiye ile arkadaştır. Yunanistan ve Türkiye'nin sürekli arasında kalır. Kızdığı veya üzüldüğü hiç görülmemiştir. Genelde yüzü ifadesiz olsa da mutlu olunca, şaşırınca, korkunca veya utanınca yüzü değişebilir. Pochi adlı minik beyaz bir köpeği vardır. Siyah saçları ve kahverengi gözleri vardır. 165 cm boyundadır. Yaşı gizli tutulur.

Müttefik Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin tarafından kurulmuş bir gruptur. Hedefi Mihver Devletler'i durdurmaktır.

Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika(アメリカ,亜米利加 Amerika) veya gerçek adı ile Alfred Franklin Jones Müttefik Devletler'in kendi kendisini lider ilan etmiş lideridir. Enerjiktir. Henüz çocukken İngiltere onu kardeşi olarak evlat edinip büyütmüştür ama Amerika büyüyünce İngiltere'yi terk etmiştir. Çoğu kez elinde Fastfood'u eksik olmaz; İngiltere onunla hep bu yüzden dalga geçer, onun diyabetik şişman bir insana dönüşeceğinden korktuğunu anlatır. Kanada'nın ağabeyidir ve genellikle Kanada onunla karıştırılır. Tony adlı bir uzaylı arkadaşı ve bahçesindeki kocaman havuzda beslediği bir balinası vardır, garip objelerle arkadaş olmaya çalışır. Hızlı konuştuğu ve konuşurken sürekli hamburger yediği veya kola içtiği için kimse dediklerinden bir şey anlamaz. 19 yaşındadır. Kumral saçları ve mavi gözleri vardır, boyu ise 1.77 santimetre'dir. Asıl babasının Finlandiya olduğu söylenir, İngiltere ile kan bağı vardır.

İngiltere[değiştir | kaynağı değiştir]

İngiltere(イギリス,英格蘭 Igirisu) veya gerçek adı ile Arthur George James Theodore Kirkland Müttefik Devletler'in bir üyesidir. Japonya'nın söylemi ile Tsundere idir. Amerika'yı henüz küçükken kardeşi olarak evlat edinip büyütmüştür ama Amerika büyüyünce bağımsızlığını ilan edip İngiltere ve Kanada'yı yalnız bırakmıştır. Bu nedenle İngiltere Amerika'dan hiç hoşlanmaz, Amerika hakkında konuşulduğu zaman onun küçüklüğünü özlediğini her zaman ifade eder. Fransa ile çocukluktan beri düşman olduğu söylenip ondan nefret ettiği iddiasında bulunulur. Sealand, Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada vb.(50'den fazla) ülkelerin kan bağı ile ağabeyidir. Sihir yapabilir ve sihirli yaratıkları görebilir. Norveç hariç diğer ülkeler onları göremedikleri için, İngiltere'yi deli zannederler. İnanılmaz derecede kalın kaşları ile ünlüdür, Himaruya'nın onun kaşlarını Shiba Inu cinsi köpeklerin kaşlarından ilham alarak tasarladığı söylenir. İskoçya, Galler ve İrlanda'nın küçük kardeşidir. Ayrıca Cermanya'nın küçük oğludur. Saç ve göz rengini annesi Britannia'dan almıştır, babası Cermanya'ya hiç benzemez. Çok kolay sarhoş olur ve sarhoş olunca Amerika'nın onu terk etmesinin ardından çok derin bir yara aldığı her seferinde belli olur. Dağınık sarı saçları ve yeşil gözleri vardır, gözlerinde bozukluk olduğu kanıtlanmıştır. 23 yaşındadır ve 1.75 santimetre boyundadır. Fransa'dan birkaç milimetre uzun olduğu söylenir.

Not; İngiltere'nin kolonileri onun kardeşleridir, onu terk etmeleri ondan tam olarak koptukları anlamına gelmez.

Fransa[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa(フランス,仏蘭西 Furansu) veya gerçek adı ile Francis Bonnefoy Müttefik Devletler'in bir üyesidir. Kendi deyişi ile romantik ve yakışıklıdır ancak İngiltere onun bu tutumuyla dalga geçer. Kızları etkilemekte üstüne yoktur. Avrupa'nın en iyi aşçısıdır. Kanada henüz çocukken ona kısa süre bakabilmiştir çünkü İngiltere Kanada'yı ondan almıştır. İngiltere ile çocukluktan beri düşman olduğu söylenir ve İngiltere'ye aksi Fransa'nın nefret ettiği kanıtlanmıştır. Nefretinin en büyük iki sebebinden biri İngiltere'nin Fransa'nın ilk gerçek aşkı ve Fransız halk kahramanı Jeanne d'arc(Jan Dark)'ı büyük bir topluluğun önünde yakması ve Kanada'yı kendisine almasıdır. Pierre adlı bir kuş topluluğu vardır. 26 yaşındadır. Omuz hizasında sarı saçları ve mavi gözleri vardır. 1.75 santimetre boyundadır, İngiltere'den birkaç milimetre kısadır.

Rusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Rusya(ロシア,露西亜 Roshia) veya gerçek adı ile Ivan Braginski Müttefik Devletler'in bir üyesidir. Yanderedir. Her zaman ipek kaşkolu ile görülür. Bu kaşkolu neredeyse hiç çıkarmaz. Herkesi korkutur. Sahip olduğu en büyük avantajı ve en büyük şanssızlığı Rus kışını temsil eden General Winter'dır. Baltık devletleri hizmetçisidir ve Rusya onlarla "oynamayı" çok sever. Genelde en çok zararı gören genç ve deneyimsiz Letonya olur. Rusya'nın iki kız kardeşi vardır; ablası Ukrayna ve küçük kız kardeşi Belarus. İkisi hakkında düşünmek bile onun tüm neşesini kaçırır çünkü Ukrayna Rusya'yı Avrupa Birliği'nden arkadaş edinmek için terk etmiştir, Belarus ise Rusya'dan bile korkunç bir yandere olup Rusya ile evlenmek istemektedir. Çin'e özel ilgisi vardır. Saçları platin sarısıdır. Mor-mavi gözleri vardır. Yaşı bilinmez. 182 cm boyundadır ve bu boyuyla en uzun boylu devlet olma özelliğini taşır.

Çin[değiştir | kaynağı değiştir]

Çin(チュウゴク,中国 Chūgoku) veya gerçek adı ile Wang Yao Müttefik Devletler'in bir üyesi ve hala hayatta olan en yaşlı ülkelerdendir. Ölümsüzdür. Japonya, Tayvan, Makao, Vietnam, Hong Kong, Tayland ve Güney Kore'ye bir anne gibi bakmıştır ve onları eğitmiştir. Bir nevi onları öğretmenleridir. Hello Kitty hayranıdır. İngiltere ile Fransa'ya yenilmiş ve onların aşçısı olmuştur. Serinin en feminen karakteridir ve çoğu kez hayranlar tarafından kız zannedilse bile erkektir. Cümlelerinin sonunda hep "aru" sözcüğünü kullanır. Uzun kahverengi saçları ve kahverengi-ela gözleri vardır. Yaşı 4000 civarındadır.

Kanada[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanada(カナダ Kanada) veya gerçek adı ile Matthew Williams Müttefik Devletler'in bir üyesidir. Hiç kimse onu hatırlayamaz veya onu göremezler bile. Görenler de onu ağabeyi Amerika ile karıştırır. Henüz küçükken ilk zamanlarında Fransa, daha sonra ise İngiltere tarafından büyütülmüştür. Kumajiro adında küçük bir kutup ayısı vardır ve o da onu hatırlayamaz. 19 yaşındadır. Mavi olan gözleri, 5. sezonda mor renktedir.

Avrupa ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Avusturya[değiştir | kaynağı değiştir]

Avusturya(オーストリア Osutoria) veya gerçek adı ile Roderich Edelstein İtalya Savaşları sonrasında İtalya'yı Macaristan ile birlikte büyütmüştür. Çabuk sinirlenişi, tasarruf manyaklığı ve müziğe yatkınlığı ile ünlüdür. Piyano çalmayı sever. Macaristan'ın eski kocasıdır. Kahverengi saçları ve mor gözleri vardır. Gözleri bozuk olmamasına rağmen gözlük takar.

Macaristan[değiştir | kaynağı değiştir]

Macaristan(ハンガリー Hangarī) veya gerçek adı ile Elizabeta Héderváry İtalya Savaşları sonrasında İtalya'yı Avusturya ile birlikte büyütmüştür. Çocukluklarından beri Prusya ile sürekli kavga ederler. Eskiden erkekler gibi giyinirdi ve kendisini erkek zannederdi. Ta ki genç kız olana dek. O zamandan sonra kız gibi davranmayı öğrendi. Avusturya'nın eski karısıdır ve hala daha onun arkasını kollamaktadır. Avusturya'yı rahatsız edenleri tavası ile döver. Uzun kahverengi-kumral saçları ve yeşil gözleri vardır.

İspanya[değiştir | kaynağı değiştir]

İspanya(スペイン Supein) veya gerçek adı ile Antonio Fernandez Carreido İtalya Savaşları sonrasında Romano'yu büyütmüştür. Neşeli ve iyimserdir. Romano'nun sahiden saygı duyduğu sayılı kişiden birisidir ki Romano ona da kardeşine davrandığı gibi bencilce ve kaba davranır. Belçika ile arkadaştır ancak onun ağabeyi Hollanda ile iyi anlaşamazlar. Hayranları tarafından 25 yaşında olduğu tahmin edilir. Kahverengi saçları ve yeşil gözleri vardır.

İtalya Romano[değiştir | kaynağı değiştir]

Romano(ロマーノ, Romāno), Güney İtalya, İtalya Romano veya gerçek adı ile Lovino Vargas İtalya Veneziano'nun kardeşidir. İtalya'nın aksine Romano tsunderedir ve Almanya'dan nefret eder. İtalya büyükbabasının ilgisini alırken Romano bir köşeye atılmıştır. Bu konu küçükken onu çok rahatsız etmiştir. Romano'yu İspanya büyütmüştür. Ama tek benzerlikleri ikisinin de domates sevmesidir. Küçükken Belçika'ya âşık olmuştur. Erkeklere karşı agresif, kızlara karşı nazik ve duyarlı davranır. Kuzey İtalyadan 2 yaş büyük olduğu düşünülür. Esmer saçları ve yeşil gözleri vardır.

Hollanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Hollanda(オランダ Oranda) Belçika'nın ve Lüksemburg'un ağabeyidir. Tsunderedir ve genç kızlara ilgisi vardır. İspanya ile 80 yıl savaşından beri iyi anlaşamaz. Himaruya'nın gerçek adını vermediği karakterlerdendir. Tim, Govert, Abel ve Mogens hayranların ona verdiği adlardandır. En çok kullanılan ise Tim'dir. Sarı saçları ve ela gözleri vardır. Alnında bir çizik vardır. Küçükken Belçika'nın evini gördükten sonra cimrileşmiştir.

Belçika[değiştir | kaynağı değiştir]

Belçika(ベルギー Berugī) Hollanda'nın küçük kız kardeşi ve İspanya'nın arkadaşıdır. O da neşeli ve iyimserdir. Romano henüz küçükken onu tanımış ve onu çok şirin bulmuştur. Himaruya'nın gerçek adını vermediği karakterlerdendir. Hayranları ona Bella ismini vermiştir. Himaruya ise onun için Emma ismini düşündüğünü blogunda belirtmiştir. Sarı saçları ve yeşil gözleri vardır. 5. sezonda kahverengi-kızıl renkte saçları vardır.

Yunanistan[değiştir | kaynağı değiştir]

Yunanistan(ギリシャ Girisha) veya gerçek adı ile Heracles Karpusi("Heracles" Yunan mitolojisinin ünlü kahramanı Herakles'in İngilizce biçimidir, "Karpusi" ise Yunanca "karpuz" anlamına gelir) bir Akdeniz ülkesi ve Japonya'nın arkadaşıdır. Türkiye ile iyi anlaşamaz. Bunun sebebinin Türkiye'nin onun annesi olan Bizans İmparatorluğu'nu(eski adı ile Antik Yunan'ı) öldürmesi veya ikisinin de Japonya'yı sadece kendisine istemesi olduğu sanılır. Kıbrıs Cumhuriyeti'ın ağabeyidir. Gözleri yeşil, saçları kahverengidir. 27 yaşındadır. Kedilere olan sevgisi ve çok tembel oluşuyla bilinir. Çoğu zaman uyurken görülür, yavaş konuşur. Kıbrıs ile iyi anlaşır. Japonya'ya zaafı vardır.

Türkiye[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye(トルコ Toruko), eski adı ile Osmanlı İmparatorluğu veya gerçek adı ile Sadık Adnan bir Akdeniz ülkesi ve Japonya'nın arkadaşıdır. Yunanistan ile iyi anlaşamaz. Bunun sebebinin Türkiye'nin onun annesi olan Bizans İmparatorluğu'nu (eski adı ile Antik Yunan'ı) öldürmesi veya ikisinin de Japonya'yı sadece kendisine istemesi olduğu sanılır. Japonya'ya derin bir saygı duyar ve ona karşı daha kibar davranır. Kuzey Kıbrıs'ı ülke olarak gören tek kişi ve onun öğretmenidir. İzlanda onu 'pops' diye çağırır. Türkiye ise ona 'boy' der. Saçları kahverengidir. Beyaz bir maske takar. Gözleri ilk çizimlerde yeşil olarak düşünülmüştür, fakat sonradan kahverengi olarak değiştirilmiştir. Yaşı kesin değildir ancak 'yaşlı adam' olarak bilinir. Tatlı yiyecekleri (lokum, aşure gibi), kahveyi (fazlasıyla şeker ile) ve rakıyı sever. Ayrıca Fransa ve Çin'in de bulunduğu gurmeler kulübündedir.

İsviçre ve Lihtenştayn[değiştir | kaynağı değiştir]

İsviçre(スイス Suisu) veya gerçek adı ile Basch Zwingli Avusturya'nın eskiden arkadaşı olan ve mecburen Alp Dağlarını onunla paylaşmak zorunda olan sert ve tutumlu bir ülkedir. Henüz küçüklerken Avusturya'yı koruyup kollardı ancak sonra araları açıldı. Ayrıca İsviçre küçükken yaşadığı arazi dağlık olduğundan tarım yapamıyordu ve çok fakirdi. Paralı asker olmak dışında da iş yoktu. Sonra İsviçre bankacılığa başladı ve bu işte çok başarılı oldu. Tarafsızlığını korumak için Mihver veya Müttefik demeden bölgesine giren her uçağı düşürür. Sarı saçları ve yeşil gözleri vardır. 18 yaşındadır. Lihtenştayn(リヒテンシュタイン Rihitenshutain) genç bir ülkedir. İsviçre onu kardeşi olarak evlat edinmiş ve onu evine almıştır. Lihtenştayn'ın ağabeyine karşı olan sevgisi çok büyüktür. Onun gibi olmak ister. Bu sebeple uzun ve örgülü saçını İsviçre gibi çene hizasında kesmiştir. İsviçre ilk başta olaya karşı çıkmış ama sonra kabullenmiş ve yakıştığını söylemiştir. Lihtenştayn da Himaruya'nın gerçek adını vermediği karakterlerdendir. Hayranları ona Lili Zwingli adını vermiştir ama Himaruya onun adını Erika, Elia, Sisie, Elise veya Eva koyacağını, soyadını ise Vogel koyacağını blogunda yazmıştır. Sarı saçları ve turkuaz iri gözleri vardır.

Ukrayna ve Belarus[değiştir | kaynağı değiştir]

Ukrayna(ウクライナ Ukuraina) Rusya ve Belarus'un ablasıdır. Biraz ahmakça davranır ve sulu-gözlüdür. Rusya'ya ipek atkısını vermiştir. Şimdi ise Rusya'yı Avrupa Birliğinden arkadaş edinmek için bırakmıştır. Sürekli göğüslerinin büyüklüğünden rahatsız olur. Ukrayna da Himaruya'nın gerçek adını vermediği karakterlerdendir. Hayranlar ona Yekaterina "Katyusha" Braginskaya adını vermişlerdir. Himaruya ise ona ad olarak Irunya, Maria veya Sofia, soyad olarak Chernenko'yu seçmiştir. Mavi gözleri ve platin, kısa saçları vardır. Belarus(ベラルーシ Berarūshi) veya gerçek adı ile Natalia Arlovskaya Ukrayna ve Rusya'nın küçük kız kardeşidir. O da Rusya gibi yanderedir ancak Rusya'yı bile korkutacak denli korkunç bir yanderedir. Rusya'yı kafasına takmıştır. Kan bağı ile kardeş olmalarına rağmen Rusya'ya deli gibi âşıktır ve onunla evlenmek ister. Bu da Rusya'nın hep korkmasına neden olur. Sonuçta Rusya'nın her iki kız kardeşi de onu farklı nedenlerle depresyona sokmuştur. 19 yaşındadır. Uzun sarı saçları ve mavi gözleri vardır.

Baltık üçlüsü (Litvanya, Estonya ve Letonya)[değiştir | kaynağı değiştir]

Baltık Üçlüsü olarak bilinen bu üç ülke Rusya'nın hizmetkârları ve onun "oyuncakları" olma görevini üstlenirler. Litvanya(リトアニア Ritoania) veya gerçek adı ile Toris Laurinaitis baltıkların en büyüğü ve Rusya'nın favorisidir. Küçükken Prusya tarafından itilip kakılmıştır. Polonya ile ülkeler arası evlilik yaparak Rusya onları ayırana dek birlikte yaşamışlardır. Rusya'nın küçük kız kardeşi Belarus'a âşıktır ama Belarus'a yakınlaşmaya çalışınca bunu kırık kemikleri ile öder. Kahverengi saçları vardır. Mavi gözleri 5. sezonda yeşildir. 19 yaşındadır.

Estonya(エストニア Esutonia) veya gerçek adı ile Eduard von Bock baltıkların en akıllısıdır. Rusya'nın gazabından korunmayı az çok öğrenmiştir ve en az hırpalanan baltıktır. Finlandiya'nın yakın arkadaşıdır. Sarı saçları ve turkuaz gözleri vardır. 17 yaşındadır.

Letonya(ラトビア Ratobia) veya gerçek adı ile Raivis Galante baltıkların en küçüğü ve en zavallısıdır. Rusya'nın gazabının temel hedefidir. Çoğu kez korkusundan yanlış şey söyler ve Rusya'dan ekstra ceza yer. Mavi gözlü ve sarı saçlıdır. 15 yaşındadır.

Nordik beşlisi (Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya ve İzlanda)[değiştir | kaynağı değiştir]

Nordikler olarak bilinen bu beş ülke İskandinavya ülkeleri olarak da bilinir. Norveç(ノルウェー Noruu~ē) beşlinin tsundere üyesidir. İngiltere ve Romanya gibi o da sihirli yaratıkları görebilir ancak İngiltere'nin aksine onun sihirli yaratıkları İskandinav Mitolojisinin yaratıklarıdır. Norveç de Himaruya'nın gerçek adını vermediği karakterlerdendir. Himaruya blogunda Lukas Bondevik, Børre Thomassen, Bjørn, Kjetil, Knut, veya Sigurd isimlerinin onun adı, Bondevik veya Thomassen soy isimlerinin ise soyadı olacağını yazmıştır.En çok kullanılan isim Lukas'tır. Sarı saçları ve mor ile mavi arasında gözleri vardır. Saçının yanında saçına bağlı olmayan bir tutam vardır. Ve saçının sol tarafına taktığı toka aslında bir telefondur. Yaşı 22 olarak tahmin edilir.

İsveç(スウェーデン Suu~ēden) veya gerçek adı ile Berwald Oxenstierna nordiklerin en korkunç üyesi ve en iri yapılısıdır. Rusya ile aynı boydadır. Finlandiya'ya âşıktır ve onu herkese "karım" diye tanıtır. Finlandiya ile ortak sahiplendiği Hanatamago adlı bir dişi Tilki Terrier cinsi köpeği vardır. Keskin mavi gözleri ve kısa sarı saçları vardır. 21 yaşındadır.

Danimarka(デンマーク Denmāku) beşlinin en büyüğü ve en ahmağı olarak nitelendirilir. Norveç'in eskiden beri arkadaşıdır. Arkadaşları ile uğraşmayı sever ve genelde sonucu Norveç tarafından dövülmek olur. Danimarka da Himaruya'nın gerçek adını vermediği karakterlerdendir. Hayranları ona Mathias Køhler ismini vermiştir ancak Himaruya bloguna Andersen, Christensen, Arnesen, Simon Densen, Abel, Mikkel, Magnus veya Bertram'ın adı, Densen'in ise soyadı olacağını yazmıştır. Nordiklerin en yaşlısıdır ve 25 yaşında olduğu düşünülür. Sarı saçları vardır. Mavi gözlüdür.

Finlandiya(フィンランド Finrando) veya gerçek adı ile Tino Väinämöinen beşlinin en yumuşak huylusu ve en ağırbaşlısıdır. Ürkektir. İsveç onu herkese "karım" diye tanıtsa da Finlandiya bir erkektir. İsveç'e "Su-san" diye hitap eder. İsveç ile ortak sahiplendiği Hanatamago adlı bir dişi Tilki Terrier cinsi köpeği vardır. Sarı saçları vardır. Gözleri ilk 4 sezonda kahverengi iken 5. sezonda mordur. 20 yaşındadır

İzlanda(アイスランド Aisurando) Norveç'in kan bağı ile küçük kardeşidir. Neredeyse herkes ona Ice(アイス Aisu) diye hitap eder(Ice, İzlanda'nın İngilizcesi Iceland'ın ilk hecesidir). Yarı tsunderedir. Mafya babası gibi konuşan evcil bir kutup martısı vardır. Adı Mr.Puffin'dir. İzlanda ilk olarak Hetalia: Paint it, white anime filminde tanıtılmıştır. İzlanda da Himaruya'nın gerçek adını vermediği karakterlerdendir. Himaruya bloguna Emil, Sigurður, Eiríkur, veya Egill'in adı, Steilsson'un ise soyadı olacağını yazmıştır.En çok Kullanılan isim Emil'dir. Platin saçları ve violet gözleri vardır. Nordiklerin en gencidir. 16-17 yaşlarındadır. Türkiye'yi birkeresinde rüyasında yarı çıplak santa olarak görmüştür. Ona 'pops' diye seslenir. Bir tür baba figürü olarak görür.

Prusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Prusya(プロイセン Puroisen) veya gerçek adı ile Gilbert Beilschmidt Almanya'nın ve diğer Cermenik Ülkelerin ağabeyidir. Kendini beğenmiş, yetenekli bir dövüşçü, iyi bir şarkıcıdır ve herkesin özel bölgesini ele geçirmek ister. Kendisine Muhteşem ben(オレさま Ore-sama) veya Muhteşem Prusya diye hitap eder. Avusturya'yı sinir etmek hobisidir. Macaristan ile çocukluklarından beri rekabet içerisindedir. Hayranlarının Gilbird adını verdiği bir kanaryası vardır. Hep kafasında oturur. Kendisinin Doğu Almanya olduğuna inanılmaktadır çünkü Almanya'ya West(Batı) diye hitap eder. Bir zamanlar sahiden bir ülke iken şimdi emekliye ayrılmış böylece krallığın çöküşü ile ölmekten kurtulmuştur. Şu an Almanya ile birlikte yaşamaktadır. 20+ yaşındadır. Beyaz saçları ve kırmızı gözleri vardır.

Bulgaristan

Bulgaristan(ブルガリア Burugaria) Hetalia: Axis Powers serisindeki yan karakterlerden biridir. Mihver Devletler'in üyelerinden biridir ama İtalya'ya her zaman bir sopayla vurma arzusu olduğunu ifade etmiştir. Yakın olduğu insanlarla birlikte olduğu zamanlar dışında çok sessiz birisidir. Ayrıca tutumlu ve çalışkan birisi olarak gösterilmiştir. Sovyet Rusya ile yaptığı birlikte, çalışırken söylemek amaçlı bir şarkı yazmış ve Romanya ile diğer ülkeleri de bu şarkıyı söylemeye ikna etmiştir.

İki yana ayrılmış perçemleri, kısa koyu kahverengi saçları, yeşil gözleri ve beyaz ten rengi vardır. İlk olarak gözleri İtalya'nınki gibi kapalı olarak tasarlanmış ama daha sonradan açık bir şekilde çizilmiştir. Üniforması animede yeşil-gri karışımı olarak gösterilmiştir. "Attack on Titan" animesindeki Eren Jeager adlı karaktere benzemektedir ve bu yüzden Araştırma Birliği ceketiyle çizilmiştir.

Animede ilk olarak 27. bölümde, mangada ise Volume 1'de gösterilmiştir.

Mikro ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sealand[değiştir | kaynağı değiştir]

Sealand(シーランド Shīrando) veya gerçek adı ile Peter Kirkland İngiltere'nin küçük kardeşi ve dünyanın en küçük ülkesidir. İngiltere onu denizin ortasında yalnız başına bırakınca kendisini ülke ilan etmiştir. Kendisine Sea-kun(シーくん Shī-kun) diye hitap eder. Kendisini eBay'de satmış ve İsveç tarafından evlat edinilmiştir. Evcil bir martısı vardır.

Seborga[değiştir | kaynağı değiştir]

Seborga(セボルガ Seboruga) İtalya kardeşlerle çok benzeşen ve onların kan bağı ile küçük kardeşi olan bir mikro ülkedir. Ama İtalya ve Romano'dan bile kadın düşkünüdür. Sealand'in mikro ülke kulübüne ilk katılan olmuştur. Wy'ı sever.

Wy[değiştir | kaynağı değiştir]

Wy(ワイ Wai) Avustralya tarafından yetiştirilmiş genç bir kız mikro ülkedir. Sanatçı ruhludur, yanında hep dev bir yağlı boya fırçası taşır. Diğer ülkelere (mikro ülkeler de dahil) soğuk davranır ve Sealand'in mikro ülke grubuna sadece sıkıntıdan katılmıştır.

Diğer ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Roma İmparatorluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Roma İmparatorluğu(ローマ帝国 Rōma Teikoku) veya İtalya kardeşlerin hitabı ile Büyükbaba Roma(ローマおじいちゃん Rōma Ojī-chan) İtalya kardeşlerin büyükbabasıdır. Eskiden Cermanya ile arkadaşlardı ama en sonunda Cermanya onu öldürdü. Hem fiziksel hem kişilik olarak İtalya büyükbabasına çekmiştir. Roma hem Antik Yunan(Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'ın annesi), hem Antik Mısır(Mısır'ın annesi), hem Galya(Fransa'nın annesi) hem de Büyük Britanya(İskoçya, Galler, İrlanda, Kuzey İrlanda, İngiltere ve Sealand'in annesi) ile çıkmış ve hep yüzüne yumruğu yiyerek terk edilmiştir. Ayrıca Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin babası olduğu ortaya çıkmıştır.

Cermanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Cermanya(ゲルマン, Geruman) Prusya, Kutsal Roma ve Almanya'nın babasıdır. Eskiden Roma İmparatorluğu'nun arkadaşı ve koruması iken en sonunda onu öldürmüştür. Nordiklerin babası İskandinavya'nın ağabeyidir. Almanya ve Kutsal Roma hem kişilik hem de görünüş açısından ona çekmiştir. Ancak Prusya ona ne görünüş ne de kişilik açısından benzemektedir. Ayrıca İngiltere'nin de babasıdır. İngiltere'nin annesi Büyük Britanya ile çıktıkları dönemde İngiltere doğmuştur.

Antik Mısır[değiştir | kaynağı değiştir]

Antik Mısır (古代エジプト Kodai Ejiputo) Mısır'ın annesidir. Genellikle Antik Yunan ile vakit geçirir. Roma İmparatorluğu'nun eski sevgililerinden biridir.

Antik Yunan/Bizans İmparatorluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Antik Yunan(古代ギリシャ Kodai Girisha) veya Hristiyan olduktan sonraki adı ile Bizans(ビザンチン Bizanchin) Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin annesidir. Genellikle Antik Mısır ile vakit geçirir. Roma İmparatorluğu'nun eski sevgililerinden biridir. Onunla çıktıkları dönemde önce Yunanistan'ı, sonra Kıbrıs Cumhuriyeti'ni doğurmuştur.

Galya[değiştir | kaynağı değiştir]

Galya(ガリア Garia) Fransa'nın annesidir. Büyük Britanya ile iyi anlaşamaz. Ayrıca o da Roma İmparatorluğu'nun eski sevgililerinden biridir.

Büyük Britanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Britanya(ブリタニア Buritania) İskoçya, Galler, İrlanda, Kuzey İrlanda, İngiltere ve Sealand'in annesidir. Galya ile iyi anlaşamaz. Cermanya'nın eski sevgilisidir.

Kutsal Roma[değiştir | kaynağı değiştir]

Kutsal Roma(神聖ローマ Shinsei Rōma) sadece anime ve manganın Chibitalia bölümünde çıkmıştır. İtalya'yı kız zannedip ona âşık olmuştur. Fiziksel ve kişilik açıdan Almanya'nın neredeyse aynısıdır. Bazı hayranlar Almanya'nın gençliğinde Kutsal Roma olduğu teorisini ortaya atmıştır (ki tarihi açıdan bu doğru olsa da Himaruya bunun hakkındaki kesin bilgiyi vermemiştir).

Seyşeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Seyşeller(セーシェル Sēsheru) bazen aşırı duygusal olabilen yumuşak kalpli bir taşralı kız olarak tanıtılmıştır. Yemek yapamaz ve yüksek maliyetli yaşantısına matem tutar. Ana dili kendine özgün bir Fransızcadır, içinde hem Fransızca hem de İngilizce vardır.

Kamerun[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamerun(カメルーン Kamerūn) Haziran 2011'de tanıtılan sayılı Afrikalı ülkeden biridir. Rahat ve sportif birisi olarak tanıtılmıştır. Mahallesindeki çocuklarla futbol oynamayı sever. Uzun ve güçlü bir yapısı vardır. Gözlük takar. Kokolo adında bir aslanı vardır.

Asya ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Çin ve Japonya'nın dışında 6 tane ana Asyalı karakter vardır.

Güney Kore(かんこく 韓国, Kankoku) veya gerçek adı ile Im Yong Soo hiperaktif bir ülkedir. Her şeyin kendisinden çıktığını iddia eder ve bu da Çin ve Japonya'yı kızdırır. Çok serbest takılan bir tiptir. Drama izlemeyi, İnternet dünyasdında takılmayı, oyun oynamayı, kpop ve krock dinlemeyi çok sever. Ancak Kore halkı'nın tepkileri üzerine anime serisinde yer almamıştır. Kore geleneksel giysisi olan Hanbok'u giyse de, zaman zaman modern hali ile görülmüşlüğü olmuştur.

Tayvan(たいわん 台湾, Taiwan) veya gerçek adı ile Mei (Xiao) Wang ise alımlı, iyimser ve neşeli bir kızdır. Japonya'ya Çin'e olduğundan daha yakındır. Çoğu kez Çin'e sensei olarak seslense de ondan uzak durmasını öğütler. Modayı takip eder ve iyi yemekler yapar.

Vietnam(ベトナム Betonamu) ise Tayvan'ın aksine daha ciddi ve daha zorlu bir kızdır. Ancak küçük bir derecede utangaçtır, bu yüzden Tayvan onu çok sevimli bulsa da Vietnam ciddiliğini korur.

Tayland(タイランド Tairando) ise hep gülümseyen, Pad Tay yemeyi seven ve genellikle yanında minik bir fille görülen genç bir erkektir. Yemek yapmayı çok iyi bilir ve genellikle ya tatlı ya da baharatlı yemekler yapar. Sevimli, eğlenceli, kaygısız ama dalgın birisidir.

Hong Kong(ほんこん 香港, Honkon) veya gerçek adları ile Kantonca: Li Xiao Chun, Mandarin: Ling Yi Wang (veya Long Jia Wang) ise sakin ve kalın kaşlı bir gençtir. Küçükken onu Çin bulmuştur ancak geçici bir süre için İngiltere'nin yanına gitmiştir. İngiltere onun kaşlarını lanet büyüsü ile kalınlaştırmıştır. Avrupadan erotik tarzı resim yapmayı öğrenmiştir ve kadın portresi çizebilmektedir (ancak Çin ona kızmıştır). Tayvan gibi o da Çin'e "öğretmenim" diye hitap eder.

Makau(マカオ Makao) veya gerçek adı ile Mateus Wang ise anlayışlı ve gözlüklü bir ağabey gibidir. Siyah uzun changshan giyer. Ekonomi, Felsefe alanlarında oldukça iyidir. Küçükken onu Çin bulmuştur fakat geçici bir süreliğine Portekiz'in yanına gitmiştir. Nitekim, Çin'in ailesi bu süreden sonra tekrar birleşmiştir. Portekiz, Çin ve Hong Kong ile şakalaşmayı sever. Hong Kong, Tayland ve Tayvan ile araları oldukça iyidir ve Tayvan'a "Young Lady~!" şeklinde hitap eder. Çay'ı ve çay içmeyi çok sever.

Moğolistan(モンゴル Mongoru), Tibet(チベット Chibetto) ve Hindistan(インド Indo) da bir kereliğine görülmüşlerdir.