Heroes (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Heroes
TürAksiyon - Bilimkurgu
SenaristTim Kring
BaşrolSantiago Cabrera
Jack Coleman
Tawny Cypress
Dana Davis
Noah Gray-Cabey
Greg Grunberg
Ali Larter
James Kyson Lee
Masi Oka
Hayden Panettiere
Adrian Pasdar
Zachary Quinto
Sendhil Ramamurthy
Dania Ramirez
Leonard Roberts
Cristine Rose
Milo Ventimiglia
Robert Knepper
BesteciWendy Melvoin
Lisa Coleman
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri ABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı4
Bölüm sayısı76 (bölümleri listesi)
Yapım
Yönetici yapımcıTim Kring
Dennis Hammer
Allan Arkush
Greg Beeman
Gösterim süresi43 dakika
Yayın bilgileri
KanalNBC (özgün)
CNBC-e (Türkiye)
Resim formatıNTSC (480i)
PAL (576i)
HDTV (1080i)
Ses formatıDolby Digital
Yayın tarihi25 Eylül 2006 - Sona erdi
Kronoloji
Sonra gelenHeroes Reborn
Dış bağlantılar

Heroes, 25 Eylül 2006 tarihinde Amerikan NBC kanalında yayınlanmaya başlamış olan televizyon dizisidir. Dizinin ilk bölümü 14,3 milyon seyirci çekmiş ve NBC kanalında son beş yılın en fazla reyting yapan dizisi olmuştur. Heroes'un Türkiye'deki ilk bölümü 4 Mart 2007 Pazar günü 21:00'da CNBC-e'de yayınlanmıştır.

İngilizce bir kelime olan Heroes, Kahramanlar anlamına gelir.

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon | 1. Cilt: Yaratılış (Genesis)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ilk sezonu, Amerika'da 23 Eylül 2006 tarihinde yayınlanan Genesis adlı bölümle başlamıştır. Yaratılış anlamına gelen Genesis ayrıca dizinin ilk sezonunu kapsayan ilk cilde de adını vermiştir. Bir güneş tutulmasıyla başlayan bu sezon karakterlerin sahip oldukları güçlerin farkına varmaya başladıkları, Şirket tarafından yakalanmamaya ve Sylar tarafından öldürülmemeye çalıştıkları sezon olmuştur. 1. sezonda öne çıkan karakterler Peter Petrelli, Gabriel Gail (Sylar) ve Hiro Nakamura'dır. 23 bölümlük bu sezon, etkileyici sezon finali ile 21 Mayıs 2007'de bitmiştir. Sezon finalinde Ted'in gücünü alan Peter patlamak üzereyken Nathan onu uçurur ve havada patlar. Sylar, Hiro'yu 1671 yılına ışınlar.

2. Sezon | 2. Cilt: Nesiller (Generations)[değiştir | kaynağı değiştir]

Meksika'da gözünden siyah sıvı akıtarak insanları öldüren Maya ve onun gözündeki sıvıyı durdurabilen abisi Alejandro, Sylar ile birlikte Mohinder'ı bulmaya giderler. Micah, kuzenleri ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Niki, Şirket'te kendisini zindana kapattırmıştır. Hiro, 1671 yılına ışınlanıp tarihi Japon kahramanı Takezo Kensei (Adam) ile tanışır. Adam, iyileşme yeteneği olan yaşlanmayan ve ölümsüz bir karakterdir ve Shanti virüsünü yaymaya çalışmaktadır. Matt, babası Maury ile mücadele eder. Adam, Hiro'nun babası Kaito Nakamura'yı öldürür. Peter ve Adam'ın hapishaneden kurtulmasını, virüs ile ilgili flashbackleri (zamanda geri sıçramalar) ve sonunda virüsün Peter, Nathan, Hiro ve Matt tarafından durdurulmasını içerir. Nathan yetenekleri hakkında basın açıklaması yapacağı sırada siyah şapkalı gizemli biri Nathan'ı vurur. Nathan'ın yaralanması ile sezon sona erer. Sezon boyunca güçsüz dolaşan Sylar ise Mohinder Suresh'ten çaldığı Claire'ın kanını kendine enjekte ederek güçlerine tekrar sahip olur. Niki, yangında Monica'yı kurtarmaya çalışırken ölür.

3. Sezon | 3. Cilt: Caniler (Villains)[değiştir | kaynağı değiştir]

Diziye birçok yeni kötü kahramanın katıldığı bir sezondur. Mohinder kendisine güç enjekte eder. 3x02'de bu caniler tutuklu bulundukları Level 5'ten kaçmayı başarır ve etrafa korku salarlar. 3. Sezon 3. Cilt bu canilerin tanıtılması ve aralarından en azılı olan Arthur Petrelli 'nin (Peter ve Nathan'ın babası) yıllardır süren felçliğinden Adam'ın gücünü alarak kurtulması ile başlar. Bu şekilde Adam'ı öldürür. Daha sonra Peter ve Maya'nın güçlerini alır. Bütün azılı caniler tekrar toplanıp bir grup oluştururlar. Mohinder ise bu gruba katılır. Amaçları çok eskiden ikiye bölünen formülün (yetenek veren aşı) parçalarının tekrar bir araya getirip yeteneklilerden oluşan ordu kurulmasıdır. İyi kahramanlarda bunu engellemelidir. Bir hayli yanıcı olan bu formül yüzünden Flint'in ellerinden çıkan alev ile Primatech yanar ve en sonunda patlar. Kurtulmanın yolunu bulan kahramanlarımızı yeni bir macera beklemektedir. Nathan, Amerika Birleşik Devletleri başkanına gider ve tanıdığı bütün özel yeteneğe sahip kişilerle ilgili bilgileri verip onların insanlar için tehlike içerdiğini ve özel bir tesise kapatılmaları gerektiğini söyler. Başkan da kendisine bunun için ödenekler sağlanacağını ve yardım edileceğini söyler. Yeni cilt boyunca yetenekli insanlar kaçırılıp 26 nolu binaya kapatılıyor.

3. Sezon | 4. Cilt: Kaçaklar (Fugitives)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu cildin başlangıcı Primatech'in patlamasından 3-4 hafta sonradır. Kahramanlarımız olayları unutup yeni bir başlangıç yapmaya çalışmaktadırlar fakat eve dönmek o kadar kolay değildir. Kahramanlarımızın sıradan bir yaşam sürme hayalleri, Nathan'ın kendileri (yani özel yeteneği olan kişiler) hakkında bir hükûmet planı oluşturduğunu Claire öğrendiğinde suya düşer. Claire bunu herkese söyleyemeden kahramanlarımız yakalanır. Özel tesislerin bulunduğu bir adaya götürülürken Peter ve Claire uçağın düşmesini sağlarlar ve düşen uçaktan kahramanlarımız sağ kurtulup sezon boyunca yakalanmamak için kaçarlar. Sonunda Nathan'ın da yeteneği olduğu öğrenilir ve o da kaçmaya başlar. En kötüsü ise şekil değiştirme yeteneğine sahip olan Sylar'ın Nathan'ın kılığına girerek başkanla konuşmayı düşünmesidir. Başkanla konuştuğunda onun şekline girip onu öldürerek dünyanın en güçlü adamı olmayı düşünür. Sezon sonunda kahramanlarımız Sylar'ın planını altüst eder ve onu yakalarlar. Sylar tarafından öldürülen Nathan'ın acısı Angela'nın yüreğini dağlar ve bu yüzden Noah ile bir plan yaparlar. Matt gücünü kullanarak Sylar'ın zihnine girer ve onun şekil değiştirme gücünü de kullanarak onun Nathan'a dönüşmesini sağlar. Nathan'a dönüştüğünde Sylar gerçekte kim olduğunu unutur ve kendini Nathan olduğuna inandırmaya başlar. Flashforward'da (zamanda ileri sıçrama) ise Tracy Strauss kendisini hücreye kapatan 26. Bina ajanlarını teker teker bulup öldürmektedir. Bu arada kendisi de evrim geçirmiştir. Artık su ve buz parçalarına dönüşüp değişik formlarda hayatını sürdürebilmektedir. Nathan ise Sylar'ın yeteneklerinden biri olan mekanizmaların işleyişini anlayabilme yeteneğini keşfetmiştir. Ofisindeki bozuk bir saati tamir etmiştir. Nathan yavaş yavaş kendisine gelmeye başlar ve gerçek kimliğini bulma çalışmalarına başlar.

4. Sezon | 5. Cilt: Kefaret (Redemption)[değiştir | kaynağı değiştir]

21 Eylül 2009'da başlayan bu sezonda kahramanlarımız normal yaşamlarına dönmüşlerdir. Claire üniversiteye başlamıştır. Nathan'ın kafası karışıktır. Angela onun gerçekte Sylar olduğunu anlamasını engellemeye çalışmaktadır. Sylar ise Matt'e görünerek kendi bedenini geri istemektedir. Ki sonunda Sylar'ın ruhu Matt'i ele geçirir. Nathan bir kiralık katil tarafından öldürülüp gömüldüğünde Sylar topraktan kendi bedeniyle çıkar. Yani sonuç olarak Sylar'ın bedeninde ruh yok, Matt'in bedeninin içinde Sylar vardır. Matt'in ruhunun ise bir bedeni yoktur. Yeni bir kötü aramıza katılır: Samuel. Karnaval'ın kurucusu ve Joseph'in kardeşidir ve yeteneğinin gerçek gücünü önlemeye çalışan abisini öldürmüştür. Joseph'in gücü Peter Petrelli gibi güç empatisi'dir yani güçleri kopyalayabilir. Samuel ise toprak ve mürekkep gibi madenleri kontrol edebilmektedir. Karnaval özel gücü olan insanların bir arada yaşadığı bir lunaparkın arka tarafındaki topluluktur. Samuel ise kardeşinin ölümü üzerine ilk önce kardeşi ile aynı yeteneklere sahip olan Peter Petrelli'yi karnavala katmaya çalışır ama başarılı olamaz. İstediği insanlar uzakta bile olsa onların ne hissedebildiklerini ve arzularını hissedebilen Samuel'in sevgilisi Lydia sayesinde Samuel diğer özel güçlü insanları öğrenir ve ilk önce kafası karışık olan Sylar'ı karnavala katar. Samuel'in amacı karnavalı büyütmektir yani daha çok özel insan bulmaktır. Bu arada Peter da duyma engelli bir bayanla tanışır: Emma. Emma sağırdır ama sesleri renk olarak görebilmektedir. Gerçekten üzüldüğünde ve sinirlendiğinde ise bu renk bulutlarını kontrol edip bir kuvvet oluşturabilmektedir. Peter ise artık iyileştirme gücüne sahiptir fakat bu güç insanları iyileştirirken onun enerjisini emmektedir.

4. Sezon | 6. Cilt: Cesur Yeni Dünya (Brave New World)[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni cildin başında Claire dönme dolaba tırmanır ve birçok kamera tarafından çekilirken kendini boşluğa bırakır, yere çarptıktan kısa bir süre sonra kalkar ve tanıdık cümleyi söyler: "Ben Claire Bennet, bunun kaçıncı deneme olduğunu hatırlamıyorum." Peter Sylar'a döner ve "Her şeyi mahvediyor." der. Sylar'ın yorumu ise basittir: "Cesur Yeni Dünya!"

DİZİNİN 5. SEZONUNUN İPTAL EDİLDİĞİ NBC KANALI TARAFINDAN AÇIKLANDI.

Kanal, dört sezondur yayınladığı ve istikrarsız reytingleriyle sıkıntı yaratan "Heroes"un fişini çekti. İlk sezonuyla büyük ilgi toplayan ve bir fenomen haline gelen dizi sonraki sezonlarda giderek düşen temposu ve akıcılıktan uzaklaşan yapısıyla oldukça tepki çekmişti. Kanal yetkilileri yaptıkları açıklamayla dizinin iptal edildiğini duyurdu. Kanaldakilerin aklında ana beşlinin içinde olduğu ve diziyi bir finale bağlayacak bir mini seri fikri var. Ancak oyuncuların başka diziler için anlaşmalar yapmış/yapacak olması bu ihtimalin gerçekleşmesini çok zor kıldığı da ortadadır. Yayından kaldırılan dizi 13 bölümlük Heroes: Reborn isimli mini seri ile 2015'te geri dönüş yaptı.

Ana Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Rol Aldığı Bölüm Sayısı Yıl
Santiago Cabrera Isaac Mendez 17 Bölüm 2006 - 2009
Jack Coleman Noah Bennet 75 Bölüm 2006 - 2010
Hayden Panettiere Claire Bennet 76 Bölüm 2006 - 2010
Milo Ventimiglia Peter Petrelli 70 Bölüm 2006 - 2010
Masi Oka Hiro Nakamura 66 Bölüm 2006 - 2010
Greg Grunberg Matt Parkman 64 Bölüm 2006 - 2010
Sendhil Ramamurthy Mohinder Suresh 63 Bölüm 2006 - 2010
James Kyson Ando Masahashi 63 Bölüm 2006 - 2010
Adrian Pasdar Nathan Petrelli 61 Bölüm 2006 - 2010
Zachary Quinto Sylar 62 Bölüm 2006 - 2010
Ali Larter Niki Sanders / Tracy Strauss / Jessica Sanders 58 Bölüm 2006 - 2010
Cristine Rose Angela Petrelli 53 Bölüm 2006 - 2010
Ashley Crow Sandra Bennet 42 Bölüm 2006 - 2010
Jimmy Jean-Louis The Haitian 32 Bölüm 2006 - 2010
Noah Gray-Cabey Micah Sanders 29 Bölüm 2006 - 2009
Tawny Cypress Simone Deveaux 14 Bölüm 2006 - 2007

Sezon Oyuncuları[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Rol Aldığı Bölüm Sayısı Yıl
Randall Bentley Lyle Bennet 21 Bölüm 2006 - 2009
Robert Knepper Samuel Sullivan 19 Bölüm 2009 - 2010
Elizabeth Lackey Janice Parkman 19 Bölüm 2006 - 2010
Leonard Roberts D.L. Hawkins 17 Bölüm 2006 - 2007
Brea Grant Daphne Millbrook 17 Bölüm 2006 - 2009
Dawn Olivieri Lydia 16 Bölüm 2009 - 2010
Adair Tishler Molly Walker 16 Bölüm 2006 - 2008
David Anders Adam Monroe 15 Bölüm 2007 - 2010
Dania Ramirez Maya Herrera 15 Bölüm 2007 - 2008
Zeljko Ivanek Emile Danko 13 Bölüm 2009
David H. Lawrence XVII Eric Doyle 13 Bölüm 2008 - 2010
Kristen Bell Elle Bishop 13 Bölüm 2007 - 2009
Thomas Dekker Zack 12 Bölüm 2006 - 2007
George Takei Kaito Nakamura 12 Bölüm 2007 - 2010

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Niki Sanders (Ali Larter): Süper güç olarak ikinci bir karakter olan Jessica'ya sahiptir. Micah'ın annesi ve D.L'in karısıdır. 2. sezonun sonunda ölmüş, 3. Sezonda bir ikiz kardeşi (Tracy) olduğu ortaya çıkmıştır. Üçüz olarak doğan bu kardeşlerden (Barbara) ise henüz dizide görünmemiştir.
  • Tracy Strauss (Ali Larter): Valinin baş danışmanı ve sevgilisi, 3. sezonda ilk kez göründü. Nathan Petrelli ile ilgileniyor. Lakabı "ice queen", ve yeteneği dokunduğu şeyleri dondurmaktır.
  • Noah Bennet (Jack Coleman): Çalışanı olduğu Primatech Kağıt Şirketi'nde süper güçleri olan insanları toplama görevi edinmiştir. Claire Bennet'in üvey babası.
  • Claire Bennet (Hayden Panettiere): Noah'ın üvey kızı. Odessa, Texas'ta yaşıyor. Hızlı hücre yenilenmesi gücüne sahip. Daha sonra acı hissetmeme gücüde ortaya çıkar.
  • Simone Deveaux (Tawny Cypress): bir sanat galerisinin sahibi. Karışık bir aşk hayatı var. Isaac Mendez'in silahından çıkan 2 kurşunla kazara öldürülmüştür.
  • D.L. Hawkins (Leonard Roberts): Niki'nin kocası ve Micah'ın babası. Cisimlerin içinden geçebiliyor. 1. sezonda vurularak ölür.
  • Isaac Mendez (Santiago Cabrera): New York'ta yaşayan bir ressam. Transa geçtiğinde gelecekte olacak bir olayın resmini çizebilir. 9th Wonders! adlı bir çizgi romanın çizeridir. Sylar tarafından işkence edilerek öldürülmüştür.
  • Hiro Nakamura (Masi Oka): Babasının şirketinde bilgisayar programcısı olarak çalışıyor. Uzay-Zaman'ı bükme, ışınlanma gibi yetenekleri var. Dizide kendisine uzay zamanın efendisi deniliyor. 3. sezonda bir ara güçlerini kaybediyor ancak Matt Parkman'ın oğlu Matthew Parkman özel güçleri sayesinde güçlerinin bir kısmına yeniden kavuşuyor.
  • Matt Parkman (Greg Grunberg): Los Angeles'ta bir polis memuru. Diğer insanların düşüncelerini okuma ve onları kontrol etme yeteneğine sahip. Sonraları, çizimleri iyi değilken tuhaf bir şekilde Isaac Mendez in gücüne sahip oldu.
  • Haitili (Jimmy Jean-Louis): Çevresindeki yeteneği olan kişilerin yeteneklerini kullanmalarını engelliyor ve insanların hafızalarından istediği anıları silebiliyor. Şirket tarafından Noah Bennet'e ortak olarak verilmiştir. Daha sonra Mohinder'ın araştırdığı hastalığa yakalanmıştır. Ancak iyileşmiştir.
  • Nathan Petrelli (Adrian Pasdar): Peter Petrelli'nin kardeşi. Kendisi senatördür. Uçma yeteneğine sahiptir.
  • Ted Sprague (Matthew John Armstrong): Yüksek miktarda radyoaktif ışın yayabilme özelliğine sahip. Sylar tarafından öldürülmüştür.
  • Peter Petrelli (Milo Ventimiglia): Nathan Petrelli'nin kardeşi. Mesleği hemşireliktir. Karşılaştığı tüm güçleri kopyalayıp kullanabilme yeteneğine sahiptir. Bu yeteneği birçok gücü bir arada toplamasını sağlamakta ve çok büyük bir güce sahip olmasına olanak tanımaktadır. Babası 3. sezonda güçlerini almıştır daha sonra kendine bir iğne yapmış ve sadece dokunduğu kişinin gücünü alma(başka bir güç alırsa önceki kaybolur) yeteneğini kazanmıştır.
  • Gabriel "Sylar" Gray (Zachary Quinto): Dizideki kötü karakter aynı zamanda Nathan ve Peter'ın kardeşi sanılmasına rağmen 3. sezonun son bölümlerinde kazandığı yalanları anlayabilme yeteneğiyle bunun bir yalan olduğunu anladı. Saat tamircisi. Her şeyin nasıl çalıştığını anlama yeteneğine sahip. Özel olma isteği nedeniyle güçleri olan insanları öldürüp beyinlerine bakarak onların özelliğine sahip oluyor. İlerleyen zamanlarda insanların gücünü empati kurarak da alabileceğini fark etmiş olmasına rağmen bir süre sonra öldürme tekniğine devam eder. Volume 4'ün sonunda Nathan Petrelli'yi öldürmüş ardından Angela Petrelli Matt Parkman'ı zorlayarak beynine girmesini sağlamıştır. Böylece Matt Parkman Sylar kimliğini beyninden silip kendisini Nathan Petrelli sanmasını sağlamış ise de, 5. bölümde Sylar tekrar kendi kimliğine dönmüştür.
  • Elle Bishop (Kristen Bell): Elektrik oluşturup kontrol edebilme gücüne sahiptir. İkinci sezon Niki psikopatça hareket etmeyince vahşi havayı diziye o katmıştır. The Eclipse Part2'de Sylar tarafından Elle'in gücüne sahip olmasına rağmen öldürülmüştür.
  • Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy) Hint genetik bilimci. Genom projesi sayesinde insanların genlerinden gücü olanları bulmaya çalışıyor. Babasının oluşturduğu, özel güçlere sahip insanların bulunduğu bir liste aracılığıyla kahramanları buluyor ve onlara yardımcı olmaya çalışıyor.3. sezonda kendisine güç vermiştir. Gücü süper kuvvettir. Ancak bu gücünün yan etkileri vardır ve gittikçe garip biri olmaya başlar.
  • Micah Sanders (Noah Gray-Cabey): D.L Hawkins ve Nikki Sanders'ın zeki oğlu. Elektronik aletleri komuta etme yeteneğine sahip. Volume 4 te REBEL/ASİ olarak da tanınıyor.
  • Maury Parkman (Alan Blumenfeld): Matt Parkman'ın babası. Oğluyla aynı güçlere sahip. Oğlu tarafından kendi oluşturduğu hayali bir odaya hapsedildi. 3. sezonda Arthur Petrelli tarafından tek bir parmak hareketi ile boynu kırılarak öldürüldü.
  • Eden McCain (Nora Zehetner): Birine istediği şeyi yaptırabilme özelliğine sahip. Sylar'ı öldürmeye çalıştı fakat başarısız olunca Sylar gücünü alamasın diye kendini öldürdü.
  • Arthur Petrelli (Robert Forster): Peter, Sylar ve Nathan Petrelli'nin babasıdır. Dokunduğu kişilerin güçlerini çalma yeteneğine sahiptir. Bu şekilde Adam'ı öldürmüştür. Hatta Peter'ın güçlerini alır.
  • Daphne Millbrook (Brea Grant): Çok Hızlıdır. Diziye ilk girişinde, Hiro'dan formülün yarısını çalar. 3. sezonun ortalarında ölür.
  • Adam Monroe (David Anders): İyileşme yeteneğine sahip. Kendisi 400 yıl önceki Japon kahramanı olarak tanınsa da kötüdür. 2. sezonun ana kötüsüdür. Amacı Şirket'i kuran herkesi öldürüp Shanti virüsünü serbest bırakmaktır. 3. sezonda Arthur Petrelli tarafından güçleri alınınca ölmüştür.
  • Matthew Parkman (Kimliği bilinmiyor): Mutlu olduğu zaman dokunduğu şeyleri canlandırıyor ve güçleri gitmiş olanları güçlendirebiliyor. Ağladığı zaman etrafındaki her şey bozuluyor ve ayrıca Hiro Nakamura ve Ando Masashasi tarafından Dokun-Çalıştır Bebek diye de adlandırıyor. Matt Parkman'in oğludur.
  • Ando Masahashi (James Kyson Lee): Hiro'nun en yakın arkadaşıdır. Kaito Nakamura'nın şirketinde çalışır. Hiro ile birlikte hareket etmektedir. 3. sezonda Arthur Petrelli, Hiro'nun güçlerini alıp onu 16 yıl geride bırakınca,Hiro'yu kurtarabilmek için kendine özel formülü içeren iğne yapmış ve bir güç kazanmıştır. Gücü kırmızı kıvılcımlar fırlatabilme ve gücü olan kişilerin güçlerini arttırmadır. Daphne'yi güçlendirmiş ve ışık hızından hızlı olmasını sağlamıştır. Bu sayede Hiro yu 16 yıl geçmişten kurtarmışlardır.
  • Candice Willmer (Kimliği Bilinmiyor): İlluzyon yeteneğine sahiptir. İstediği kişiyi görsel olarak taklit edebilir. Five Years Gone bölümünde beş yıl sonrasında Candice, Sylar tarafından öldürüldüğü anlaşılır. Sylar Candice'in özelliği sayesinde Başkan Nathan Petrelli'nin yerine geçer. İkinci sezonda Sylar'ı Kirby Plaza'dan kurtarmıştır. Sylar'ın yaralarının iyileşmesinde yardımcı olmuş ama Sylar yeteneğini kaybettiğini anlayınca onun yeteneğini almak için beynini açmış ama güçleri olmadığı için Candice'in gücüne sahip olamamıştır.
  • Daniel Linderman (Malcolm McDowell): 1. sezonun gizemli kişiliğidir, sezon finaline 3 bölüm kala ortaya çıkar. O da özeldir ve canlıları iyileştirebilme yeteneği vardır. Nathan'ın karısını iyileştirmiştir. Kendisi bir gangsterdir ve 22. bölümde D.L. tarafından beynine girilerek öldürülmüştür. 3. sezonda Nathan'ın halüsinasyonlarında ortaya çıkar.
  • Hana Gitelman (Stana Katic): Kendisi bir Mossad ajanıdır. Bilgisayar ve internet ağına sızabilme yeteneği vardır. 1. sezonda kendini gösteren bir karakterdir. İlk ortaya çıkışı Ted'e ile görüşmesi şeklindedir.
  • Samuel Sullivan (Robert Knepper): 4. sezonun kötü karakteridir. Joseph adında bir kardeşi vardır. Zihin gücüne sahiptir. Aynı zamanda karnavalın kurucusudur.
  • Claude Rains (Christopher Eccleston): Kendisi görünmezdir. Primatech Kağıt Şirketi'nin eski bir çalışanıdır. Hatta Noah'ın ortağıdır. Fakat Noah'a Claude'u öldürme emri gelince Noah Claude'u vurur. Bu gücünü şirkete yakalanmamak için kullanır. Onu sadece Peter görebilmektedir. Ve Peter'a gücünü nasıl kontrol edeceğini öğretir.
  • Maya Herrera (Dania Ramirez): Kendisi gözünden akan siyah bir sıvıyla insanları öldürebilme yeteneğine sahiptir. Alejandro adlı bir abisi vardır. Abisi onun gözündeki siyah sıvıyı durdurabilen tek kişidir. 3. sezonda Arthur tarafından güçleri alınır.

Sembol[değiştir | kaynağı değiştir]

Sembol

Sıkça görünen ve yeni kahramanlarla alakalı olan bu sembol stilize bir RNA molekülüne benzemektedir. 12. bölümde Ando Masahashi sembolün iki Japonca karakterin birleşimi olduğunu ortaya çıkartmıştır. "Büyük yetenek" manasına gelen 才 (sai) ve "mucize" anlamındaki 与 (yo) karakterlerinin birleşimidir. Bu sembol birçok kez bir kahramanla ilişkili olarak görünmüştür. Ayrıca dizide Tanrı vergisi işareti olarak söylenmektedir:

  • Bennet'lerin evinde dekoratif bir obje olarak.
  • Matt Parkman'ın bulunduğu bir cinayet olay yerindeki yüzme havuzunda.
  • Chandra Suresh tarafından yazılmış bir genetik profil program ekranında akan yazılar arasında yinelenen bir şekil olarak.
  • Hiro Nakamura Times Meydanı'na ışınlandığında arkasında yer alan reklam panosunda.
  • Chandra Suresh'in yazdığı genetik program çalıştığında bilgisayar ekranında.
  • Peter Petrelli tarafından yapılan bir resimde. Hafızasını yitirip kaçırıldığında kolunda dövme olarak.
  • Isaac Mendez tarafından yapılan resimlerin birçoğunda.
  • Mohinder Suresh'in dairesinde yer alan haritanın üzerindeki bir post-it notta.
  • Claire Bennet'in geometri ders kitabında.
  • Sylar'ın dairesindeki resimlerde.
  • Nikki Sanders'ın ikinci kişiliği Jessica ortaya çıktığında omzunda dövme olarak
  • Gelecekten gelen Hiro'nun sahip olduğu, 16. yüzyılda yaşamış bir samuray olan Takezo Kensei'ye ait katananın kabzasında.
  • Chandra Suresh'in Activating Evolution isimli kitabının kapağında.
  • Isaac Mendez'in 9th Wonders çizgi romanının 14. sayısının sol üst köşesinde (Micah'ın okuduğu 13. sayıda sembol yer almamaktadır).
  • Mr. Bennet'in Haiti'li yardımcısının boynundaki kolyede.
  • Isaac Mendez tarafından yapılan Niki/Jessica resminde boya katmanının altında.
  • Homecoming bölümünde ulaşım firmasının sembolü üzerinde.
  • 1. sezon 22. bölümde, Hiro'nun kırılan kılıcını tamir ettirdiği "Jittetsu Arms" şirketinin telefon rehberindeki logosunda.
  • How to Stop an Exploding Man bölümünde bir savaşçının sancağında.
  • Takezo Kensei adlı, Kyoto'da yıllar önce yaşamış, mitolojik bir karakterin simgesi olarak. (bkz. üstteki madde)

Heroes: Origins[değiştir | kaynağı değiştir]

Origins, Heroes dizisinin planlanan bir spin-off (sezon arası bölümleri) dizisidir.

Heroes 1. sezonu tamamladıktan sonra yaratıcı Tim Kring yaz döneminde bir spin-off yayınlanacağını, bu spin off'un ilk defa görünecek 6 farklı karakterin özel bölümlerinden oluşacağını söylemiştir. Amerikan yazarlarının başlattığı grev sonucu dizi ilk önce askıya alınmış, 2. sezonun yayınlanması sonrası ise iptal edilmiştir.

Çizgi romanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Her bir Heroes bölümünün yayınını müteakiben Aspen Comics tarafından çizilen bir çizgi roman bölümü NBC'nin resmi sitesinde yayınlanmaktadır. Her bölümde bir sürpriz yumurta mevcuttur. Ayrıca Panini Comics, DC Comics işbirliğiyle yayınladığı 34 hikâyelik çizgi roman Türkiye'de Türkçe olarak yayınlanmakta.

Sayı Başlık Hikâye Çizim Sürpriz Yumurta
1 Monsters 24 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite Michael Turner & Koi Turnbull "The Crane" çizimi[1]
Mohinder Suresh, Chandra Suresh ve Chandra'nın gizemli ölümü hakkında bilgi.
2 The Crane 18 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite Micah Gunnell "Trial By Fire" çizimi[2]
Dedesi tarafından Nagazaki ve Hiroşima'ya atılan atom bombalarını hatırlatması amacıyla Hiro adı verilen Hiro Nakamura'nın geçmişi hakkında bilgi.
3 Trial By Fire 17 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Chuck Kim Marcus To Nathan Petrelli seçim kampanyası filmi[3]
Nathan Petrelli süper gücünü kullanarak yanan bir binadan bir kadını (Nathan'ın rakibine oy verecek olan) çıkartır.
4 Aftermath 6 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Joe Pokaski Micah Gunnell Claire Bennet'in web sayfası[4]
Claire Bennet kaza sonrasında yanan arabadan Brody Mitchum'u çıkartır ve hala normal bir hayat dilemektedir fakat Brody güçlerinin farkına varmıştır.
5 Snapshots24 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Joe Pokaski Marcus To
D.L. Hawkins'in geçmişi ve hapisten kaçış hikâyesi.
6 Stolen Time1 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Joe Pokaski Marcus To Peter Petrelli'nin resmi[5]
Niki Sanders'ın geçmişi ve iki milyon doları nasıl elde ettiği.
7 Control 2 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Oliver Grigsby Micah Gunnell Sylar'ın resmi.[6]
Matt Parkman'ın zihin okuma kabiliyetini kullanarak hırsızlık suçu zanlısını yakalaması.
8 Isaac's First Time 26 Kasım 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite Micah Gunnell Hiro ve Ando'nun Resmi[7]
Isaac Mendez yeteneğini keşfedişini Eden'a anlatmaktadır.
9 Life Before Eden 6 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Pierluigi Cothran Marcus To Claire ve Peter'in kamera arkası görüntüsü.[8]
Eden'in geçmişi ve güçlerini ilk kullanışı.
10 Turning Point 10 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Christopher Zatta Micah Gunnell & Marcus To Audrey ve Matt kamera arkası görüntüsü.[9]
Audrey Hanson'un Sylar'ı yakalamaya çalışırken başından geçen bir olayın ayrıntıları.
11 Fathers & Daughters6 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Christopher Zatta Travis Kotzebue & Micah Gunnell 'Enerji Adam' resmi.[10]
Mr. Bennet Eden McCain'in ölümünü açıklamak üzere Eden'ın babasını ziyaret eder.
12 Super-Heroics 5 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Harrison Wilcox Micah Gunnell Milo Ventimiglia (Peter) kamera arkası görüntüsü.[11]
Peter komadayken rüya görür.
13 Wireless Pt. 1 28 Ocak 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite Micah Gunnell ve Phil Jimenez (Konuk) Hayden Panettiere (Claire) ve Milo Ventimiglia (Peter) kamera arkası görüntüsü.[12]
Yeni karakter, Hana Gitelman
14 Wireless Pt. 2 24 Ocak 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite and Joe Pokaski Micah Gunnell Adrian Pasdar (Nathan) ve Milo Ventimiglia (Peter) kamera arkası görüntüsü.[13]
Mr. Bennet Hana'ya bir fırsat verir.
15 Wireless Pt. 3 26 Ocak 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite and Joe Pokaski Micah Gunnell
Hana, Bennet için ilk görevine çıkar.
16 Wireless Pt. 4 28 Ocak 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite and Joe Pokaski Micah Gunnell Golden Globe ödül törenine katılan oyuncuların fotoğrafı.[14]
Tutsak Hana bir yalanı fark eder ve hayatını değiştirecek bir karar verir..
17 How Do You Stop an Exploding Man Pt. 1 3 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Jesse Alexander ve Aron Eli Coleite Travis Kotzebue
Ted Sprague yardıma ihtiyacı olan birisiyle karşılaşır.
18 How Do You Stop an Exploding Man Pt. 2 2 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Jesse Alexander & Aron Eli Coleite Jordan Kotzebue
Ted peşindekilerden kaçar ve kafasındaki soruların cevaplarını bulmaya gider.
19 Bully 24 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Chuck Kim Micah Gunnell Hiro'nun kılıcını tutan Masi Oka'nın fotoğrafı.[15]
Micah Sanders okulda kendisine sataşan çocuklarla karşı karşıya gelir.
20 Road Kill 23 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Joe Pokaski Jason Badower Jack Coleman Sylar'ın hücresinin önünde dururken kamera arkası görüntüsü.[16]
Sylar başka potansiyel özelliğe sahip kurbanlar aramaktadır.
21 Path of the Righteous 22 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Coleite Staz Johnson
Hana, Mr. Bennet'i bulmak üzere L.A.'dan ayrılır.
22 Hell's Angel 21 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Jesse Alexander Michael Gaydos Set ekibinden bir eleman Greg Grunberg'e silahı gösterirken.[17]
14 yıl önce, Mr. Bennet yetenekli birisini bulmak için rutin bir göreve çıkar.
23 Family Man8 Mart 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Jesse Alexander Staz Johnson Hana Gitelman'in blog sayfası.[18]
Mr. Bennet ailesini korumak için patronuna arkasını döner.
24 War Buddies Part One 21 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Mark Warshaw Steven Lejeune Hana Gitelman'in blog sayfası.[18]
Hana'nın cevap arayışları onu Washington'a götürür.
25 War Buddies Part Two 25 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Andrew Chambliss & Pierluigi Cothran Adam Archer Isaac Mendez'in dairesinin sahne arkası görüntüsü.[19]
Hana Vietnam Savaşı'ndaki gizli bir görev ile ilgili raporu okur.
26 War Buddies Part Three 25 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. DJ Doyle Adam Archer Niki ve Mr. Linderman'ın sahne arkası görüntüsü.[20]
Dallas ve Austin düşmüş uçağı bulmaya çalışmaktadır.
27 War Buddies Part Four 25 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Timm Keppler Jason Badower Mohinder Suresh ve Sylar'ın sahne arkası görüntüsü.[21]
Dallas ve Austin Au Co'nun sırrını öğrenir.
28 War Buddies Part Five 25 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Harrison Wilcox & Oliver Grigsby Jason Badower Mr. Linderman'ın sahne arkası görüntüsü.[22]
Dallas ve Austin'in kim olduğu ortaya çıkar.
29 War Buddies Part Six 25 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Mark Warshaw Staz Johnson Hana Gitelman'ın blog sayfası.[23]
Hana politik bir komployu ortaya çıkartır.
30 String Theory 25 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Joe Pokaski Staz Johnson Hayranları selamlama olarak, 29. çizgi romanın yüksek kaliteli son sayfası.[24]
Gelecekteki Hiro, Peter Petrelli'ye verdiği "Ponpon kızı kurtar, dünyayı kurtar." mesajından önceki ve sonraki zamanı tekrar hesaplar.
31 Walls Part One 14 Mayıs 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Joe Pokaski Tom Grummett Claire Bennet'in sahne arkası görüntüsü.[25]
Gelecekte, Hiro ve Peter Petrelli Niki Sanders'i hapisten kaçırırlar.
32 Walls Part Two24 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Joe Pokaski Michael Gaydos Sylar ve Virginia Gray'in sahne arkası görüntüsü.[26]
Hiro, Peter ve Niki hapisten kaçışlarını engellemek isteyen diğer kahramanlar ile savaşırlar. Niki bombadan önceki ve sonraki hayatı hakkında düşünmektedir.
33 The Death of Hana Gitelman, Part 124 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Eli Coleite Jason Badower Peter Petrelli ve Claire Bennet'in sahne arkası görüntüsü.[27]
Hana bir izleme sistemini etkisiz hale getirme görevini üstlenir.
34 The Death of Hana Gitelman, Part 2 24 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Aron Eli Coleite Jason Badower Claire Bennet'in sahne arkası görüntüsü.[28]
Hana hayatını tehdit eden şeylerle savaşırken görevine devam eder.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "NBC.com". ""The Crane" çizimi. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2006. 
  2. ^ "NBC.com". "Trial By Fire" çizimi. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2006. 
  3. ^ "NBC.com". Nathan Petrelli seçim kampanyası filmi. 11 Şubat 2009 tarihinde kaynağından (Flash) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2006. 
  4. ^ "myspace.com". Claire Bennet'in web sayfası. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2006. 
  5. ^ "NBC.com". Peter Petrelli'nin resmi. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2006. 
  6. ^ "NBC.com". Sylar'ın resmi. 19 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2006. 
  7. ^ "NBC.com". Hiro ve Ando'nun Resmi. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2006. 
  8. ^ "NBC.com". Claire ve Peter'in resmi. 6 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2006. 
  9. ^ "NBC.com". Picture of Audrey and Matt. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2006. 
  10. ^ "NBC.com". 'Enerji Adam' resmi. 20 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2006. 
  11. ^ "NBC.com". Milo Ventimiglia (Peter) kamera arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2006. 
  12. ^ "NBC.com". Hayden Panettiere (Claire) ve Milo Ventimiglia (Peter) kamera arkası görüntüsü. 19 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2006. 
  13. ^ "NBC.com". Adrian Pasdar (Nathan) ve Milo Ventimiglia (Peter) kamera arkası görüntüsü. 19 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2007. 
  14. ^ "NBC.com". Golden Globe ödül törenine katılan oyuncuların fotoğrafı. 19 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2007. 
  15. ^ "NBC.com". Hiro'nun kılıcını tutan Masi Oka'nın fotoğrafı. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2007. 
  16. ^ "NBC.com". Jack Coleman Sylar'ın hücresinin önünde dururken kamera arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2007. 
  17. ^ ."NBC.com". Set ekibinden bir eleman Greg Grunberg'e silahı gösterirken. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ a b ."samantha48616e61.com". Hana Gitelman'in blog sayfası. 21 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ ."NBC.com". Isaac Mendez'in dairesinin sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ ."NBC.com". Niki ve Mr. Linderman'ın sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "NBC.com". Mohinder Suresh ve Sylar'ın sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "NBC.com". Mr. Linderman'ın sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ "samantha48616e61.com". Hana Gitelman'ın blog sayfası. 21 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ "NBC.com" (PDF). Hayranları selamlama olarak, 29. çizgi romanın yüksek kaliteli son sayfası. 24 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). 
  25. ^ "NBC.com". Claire Bennet'in sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  26. ^ "NBC.com". Sylar ve Virginia Gray'in sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ "NBC.com". Peter Petrelli ve Claire Bennet'in sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  28. ^ "NBC.com". Claire Bennet'in sahne arkası görüntüsü. 21 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi.