Heidi Range

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Heidi Range
Genel bilgiler
Doğum adıHeidi India Range
Doğum23 Mayıs 1983 (40 yaşında)
Walton, Liverpool, İngiltere
TarzlarPop, R&B
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar2001-günümüz
Müzik şirketiIsland
İlişkili hareketlerSugababes

Heidi India Range (d. 23 Mayıs 1983, Walton, Liverpool), İngiliz şarkıcı ve söz yazarı. Sugababes grubunun bir üyesidir.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Heidi Range, küçük yaşlardan beri şarkı söylemektedir. İlk sahne deneyimini üç yaşındayken Liverpool'daki Neptune Tiyatrosu'nda "Hey Little Hen" şarkısını söyleyerek yaşadı. Heidi müzik kariyerine Liz McClarnon ve Kerry Katona ile birlikte Atomic Kitten grubunda başladı. Heidi, Atomic Kitten'ın demo kasetlerinde yer aldı fakat Liz ve Kerry ile yaşadığı sorunlar nedeniyle aynı yıl ani bir karar ile gruptan atıldı. Heidi, Scooch grubunun provalarına katıldı ancak yaşı küçük olduğu için grubun bir üyesi olamadı. 2001 yılında Siobhán Donaghy Sugababes'ten ayrıldı. Mutya Buena ve Keisha Buchanan, Heidi'yi izlediler ve performansından çok etkilendiler. Bunun sonucunda Heidi, Sugababes grubuna dahil edildi.

Heidi Range, Liverpool'daki 2006 Yerel Kahramanlar Ödülleri'nde "Müziğe Katkı" ödülüne lâyık görüldü. Heidi ayrıca, dünyanın en seksi kadınları listesinde 94 numarada yer aldı. Heidi Range'in Sugababes grubu ile birlikte İngiltere'de altı tane bir numarası bulunmaktadır.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]