Harry Potter'daki büyüler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

J. K. Rowling tarafından yazılmış olan Harry Potter serisi kitaplarında geçen büyüler listesidir.

Konu başlıkları
0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Absorbe Protegus: En büyük ve en güçlü kalkan büyüsüdür. Öğrenimi aylar hatta yıllar alabilir. Uygulanışı ise çok tehlikelidir. Eğer yapan büyücünün gücü yetmezse bu yüzden ölebilir.
  • Accio: Asayla gösterilen nesneyi yanına getirir. Hortkuluklarda işe yaramaz.
  • Aguamenti: Asadan su çıkarma büyüsüdür.
  • Alarte Ascendarev: Gösterilen nesneyi fırlatma büyüsüdür.
  • Alahomora: Kilit açma büyüsüdür.
  • Aklapakla: Pis bir bölgeyi temizlemeye yarayan büyüdür.
  • Anapneo: Boğazına bir şey kaçan birini kurtarma büyüsüdür.
  • Anteoculatia: Kurbanın saçlarını boynuza dönüştüren büyü.
  • Antonin Dolohov'un Büyüsü: Sadece Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabında sesi kısık olan Antonin Dolohov tarafından yapıldığından büyünün gerçek adı bilinmemektedir. Bu büyüde asa bir tür kesme işareti yapar ve mor bir alev huzmesi çıkar. İç organlarda büyük hasara neden olurken dışta bir şey görünmez.
  • Aparecium: Görünmez mürekkebi görünür hale getiren büyüdür.
  • Apulosayoni: Mürekkep, parşömen ve tüy kalemi büyüler. Kişinin söyledikleri kendiliğinden parşömene yazılır.
  • Aqua Erecto: Kaynar su püskürtme büyüsüdür.
  • Arania Exumai: Dev örümcekleri bayıltan büyüdür.
  • Aresto Momentum: Zamanı yavaşlatır, eğer biri yüksek bir yerden düşerken uygulanırsa düşüşü yavaşlar ve yarasız bir iniş yapar. Dumbledore, Harry'nin 3. yılındaki Quidditch maçında Ruh Emiciler nedeniyle süpürgesinden düştüğünde yapmıştı. Aynı şekilde Hermione bunu Bellatrix'in kasasına giderken araçtan düştükleri bölümde yapmıştır.
  • Ascendio: Kişiyi yükseğe sıçratan büyüdür.Ateş kadehi filminde Harry Karanlık gölden çıkabilmek için kullanmıştır
  • Avada Kedavra: Kişiye doğrudan öldüren tek lanettir ve karşı büyüsü yoktur. Uygulanması yasak olan ve cezası çok ağır olan 3 Affedilmez Lanetten biri olmakla birlikte bu lanetten sağ çıkabilen tek kişi Harry Potter'dır.
  • Avifors: Küçük objeleri kuşa çeviren büyü.
  • Avis: Asadan kuşlar çıkmasını sağlayan büyüdür.Oppugno büyüsü ile birleştiğinde tehlikeli olabilir.
  • Avises Avifors Avilers: Savaş içinde gücü %45 azaltır.
  • Abiyoleyy: Yaratığı iyileştirir.

B[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Blombadela: Devasa bir bulut olusturur.Buluttan şimşek şeklinde lanetler yagmaya başlar. (örn. imferedem secrum , sectumsepra , avada kedavra ) Çok tehlikeli bir büyüdür.Sadece bir büyü bunu engelleyebilir.
  • Blombegoodaero: Blombadela büyüsüne karşı bir önleyicidir.Eger güçlü bir büyücü yaparsa bulut yok olabilir.
  • Bombarda: Bir patlamaya neden olan büyüdür.
  • Bombarda Maxima: Güçlü bir patlamaya sebep olan büyüdür.
  • Bornvoard: Karanlık lordun işaretini çıkartır. Sadece Ateş Kadehi Kitabında Quidditch Dünya Kupasında Barty Crouch Junior tarafından yapılır.
  • Boxposio: Güçlü bir patlama yapıp yara verebilir.
  • Brackium Emendo: Kişinin kolunu düzeltir ama çok dikkat gerektirir. Eğer konsantre olmadan yapılırsa kişinin kemikleri tamamen yok olabilir veya daha büyük arızalara yol açabilir.
  • Bualero Porta: Büyüyü yapan kişinin vücudu esner ve uzamaya başlar.
  • Bubbles: Asanın ucundan baloncuklar çıkartan büyüdür.
  • Buharlaşma: Tam olarak bir asa büyüsü değildir. Yetenek beceri dayanıklılık ve güç gerektirir. Günde 3 defa yapılabilir. Çok kişi birden yapılırsa kişi zarar görebilir. İlk kez yapanlar genellikle kusar. Asası ve kendisi güçlü olan ve tecrübeli kişiler bu büyüyü günde 3'ten fazla da yapabilir. Bu büyüyü yapmak için kişi gidiceği yeri düşünmelidir.

C[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Calvorios: Kurbanı kel bırakan lanet.
  • Carpe Portus: Asanın hedef aldığı yere ışınlanma büyüsüdür.
  • Casanov: Cehennem kapanı büyüsü için yapılan bir büyüdür. Cehennem kapanının içinden geçer.
  • Carpe Retractum: Cansız varlıkları çekmeye yarayan büyüdür.
  • Cave İnmicium: Bir tür koruma büyüsüdür.
  • Cendravero: Patlamalar yapan mavi ateş topları atan bir büyüdür.
  • Cistem Aperio: Bir kutu, sandık gibi nesneleri açmak için kullanılır.
  • Colloportus: Odayı mühürleyen büyüdür. Alohomora ile açılamaz.
  • Colovaria: Kişinin saçının rengini ve şeklini değiştiren büyüdür.
  • Confundo: Büyünün yapıldığı kişinin kafasını karıştırır. Yapılan kişiye hiç olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterebilir.
  • Confundus: Bir tür şaşırtma büyüsü.
  • Confringo: Değdiği her şeyi alevler içinde patlatan büyüdür.
  • Conjunctivitis: Bu göze hedef alındığında görüşü bozar. Ejderha ve devlerde göze hedef alındığında canavarları mağlup edebilir. Aynı zamanda dev örümceklerinde karın boşluğundan vurulması neticesinde örümceği bayıltır.
  • Corpus Medicor: Lanet yaraları da dahil bütün yaraları iyileştirir.
  • Crucio: Bir insan üzerinde kullanan büyücü ömür boyu Azkaban'da kalma cezası alır. Cruciatus laneti işkence lanetidir. Lanetlenen kişi sağa, sola yuvarlanmaya, kasılmaya başlar. Kemikleri tutulmuş gibi olur, gözleri yuvalarında döner ve insan sona ermesi için ölmeyi bile ister hale gelir. Korkunç acılar çeker. Uygulanması yasak olan ve cezası çok ağır olan 3 Affedilmez Lanetten birisidir. Yapan kişi azkabanda ömür boyu hapse girer. Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları kitabında bir Ölüm Yiyen'in Minerva McGonagall'a tükürmesi üzerine Harry tarafından o Ölüm Yiyen'e uygulanmıştır.

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

Çözül: Sersemletme büyüsünün ve Petrificus Totalus büyüsünün etkisinde kalan büyücü veya cadı ayıltmaya yarayan büyüdür.

D[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Dawod: Uygulanan yeri bir kılıç gibi kesmeye yarayan büyüdür.
  • Defodio: Hedeflenen yerde çukur oluşturur.
  • Deletrius: Asadan büyü silme büyüsü.
  • Depulso: Eşyaları itme büyüsü.
  • Diffindo: Herhangi bir eşyada yarık oluşturarak yırtılıp açılmasına sebep olan büyü.
  • Distimitria: Herşeyin içinden geçmeye yarayan büyüdür.
  • Diminuendo: Hedefi küçültür.
  • Dilkilit: Bu büyü yapılan kişinin dilini damağına yapıştırır.
  • Distrain: Kişiyi bayıltır ve uyanınca başında büyük bir acı oluşur, yaklaşık 10 dakika sürer.
  • Diskos: Büyü yapan kişiyi tepmelerden korur.
  • Dissendium: Kambur Cadı Heykelindeki gizli kapıyı açan büyü.
  • Divonette: Taşa çevirilen şeyleri düzeltmeye yarayan büyü.
  • Draconifors: Heykelleri canlı ejderhalara dönüştürür.
  • Ducklifors: Karşıdaki yaratığı ördeğe çeviren büyüdür.
  • Duro: Cisimleri taşa çeviren büyü.
  • Duxenpillia: Bir tür koruma büyülerini kıran büyüdür. Salvio Hexia, Protego tatalum, Repello Muggletum, Muffliato, Apsorge Protegum vbye benzer bütün büyüleri kırar ve bu bölgeye bir daha asla koruma büyüleri yapılamaz. Hayalbozan büyüsüdür sadece mürver asayla yapılır. Yanlış yapılırsa ve kurallara uyulmazsa kişiyi öldürür.
  • Dikkilit Kompiyano: Dilkilit büyüsünün daha güçlüsüdür bu büyü yapılan kişinin dilini yok eder
  • Demosus: Dünya sonunu önler.Ancak çok güçlü bir büyüdür sıradan büyücüler yaparsa eğer dünyanın sonu bizzat kendi için gelecektir.
  • Descendio: Harry potter ölüm yadigarlarında bu büyü kitapta kullanılmıştır.

E[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ebublio: Karşısındaki yaratığa su baloncukları gönderip yok eden büyü.
  • Elen Wanva: Büyü yapılan kişiyi zamana hapseder. Çok güçlü bir büyüdür. Güçsüz büyücüler tarafından dikkatsizce yapılırsa büyü ölüme neden olur.
  • Engorgio: Herhangi bir şeyi çok büyük boyutlara çıkarır.
  • Ennervate: Sersemlet büyüsünden kurtaran büyü.
  • Entomorphis: Kurbanı kısa bir süreliğine bir böceğe dönüştürür.
  • Eomlis Untellia: Bir tür yemin etme büyüsüdür. ya da söz verme. Fakat bozulmaz yeminden daha bağlayıcıdır ve bozarsanız hayatınızın her anında son derece şiddetli bir vicdan azabı çekersiniz ve ölürsünüz.
  • Episkey: Kırılan bir kemiği onarmaya yarayan büyüdür. Doğru yapılmazsa yapılan kişinin kemiği yok olur.
  • Epoximise: Bir nesneyi başka bir nesneye yapıştıran büyü.
  • Erecto: Asa ile zahmetsizce ve hızlaca çadır kurmak için kullanılır.
  • Evanesco: Buharlaştırıp yok etme büyüsü.
  • Evapsie: Kişileri bir yerden başka bir yere götürür.
  • Everte Statum: Düşmana havada taklalar attıran büyü.
  • Exhilaro: Neşelendirme büyüsü.
  • Expectium: Expecto patronumun hızlı ve çeşitli bir türüdür. Ruh emiciye çok hızlı bir şekilde saldırır ve en fazla 2000 metreye kadar götürebilir ya da direk yok eder.
  • Expecto Patronum: Ruh Emicilere karşı kalkan yaratır. Büyünün işe yaraması için çok mutlu bir anıya odaklanılması ve büyünün kalkması istenene kadar dikkatin büyüden uzaklaşmaması gerekir. Bu sayede Ruh Emici mutluluklarınızla değil kalkanınızla beslenir. Güçlü bir Patronus Ruh Emiciyi def edebilir.
  • Expelliarmus: Karşındaki kişinin elindeki nesneyi fırlatır.Karşındaki kişiyi geri püskürtür.Gelen büyüyü yapan kişiye gönderir.Geri Tepebilir!
  • Expulso: Nesneleri parçalayan büyüdür.
  • Extinguish: Ateş söndürme büyüsü.
  • Experius Volde Malos Viada Noes: Cadıları ve büyücüleri öldüren ölümcül bir makine. Ama bu makineyi sadece iyilik cadıları ya da iyilik büyücüleri kullanabilir. Kötüler eğer bu büyüyü yaparsa direkten ters teper.

F[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ferula: Sargı bezi büyüsü.
  • Fianto Duri: Güçlü bir koruma büyüsüdür. Genellikle Protego Maxima ile birlikte kullanılır. Asadan mavi ve beyaz şeritler çıkartarak efsunlu bir bariyer yaratır.
  • Fidelius: Gizleme büyüsüdür. Çok güçlü bir büyüdür. Fidelius büyüsü yapılan kişi büyüyü uygulayan kişinin sır tutucusu olur ve sır tutucusu söylemezse hiç kimse sırrı öğrenemez.
  • Finite İncantatem: Bir büyünün ya da lanetin etkisinden kaldıran büyü. Büyüden hemen sonra kullanılmazsa işe yaramaz ya da büyük lanetlerde ve 3 Affedilmez Lanet'te işe yaramaz.
  • Flagrante: Eşyaların veya cisimlerin üzerine yerleştirilerek onlara uğursuz ve can yakıcı bir alev etkisi verir.
  • Flipendo: Bu büyü büyülü nesneleri ve büyülü yaratıkları devirmede, ayrıca özel olarak işaretli nesneleri hareket ettirmede kullanılır.
  • Fondresila: Şekil değiştirme büyüsü.
  • Furnunculus: Furnunculus laneti yapılan kişinin yüzünde büyük çıbanlar çıkmasını sağlayan bir lanettir.

G[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Geminio: Çoğaltma büyüsü.
  • Glacius: Asanın ucundan dondurucu bir soğuk çıkarır. Sıvıları dondurmaya yarar.
  • Glisseo: Pürüzlü veya sert yüzeyleri pürüzsüzleştirip kayganlaştırır.

H[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Heavavet: Havayı 75 dereceye çıkarır.
  • Harmonia Nectere Passus: Kaybolan dolapları çalıştırmaya yarayan büyüdür.
  • Herbivicus: Bitkileri bir insandan bile daha fazla büyütme büyüsü.
  • Hesoformi Dekonimi: Korkunç bir lanettir, kurbanı toza çevirir.
  • Homenum Revelio: Ses dinlemeye yarayan büyüdür. Herhangi bir yerde casus olup olmadığını anlamak için iyi bir büyüdür.
  • Hortkuluk: Tam anlamıyla bir büyü değildir yapan kişi güçlü bir lanetle birini öldürüp ruhunun bir parçasını bir eşyaya konmasına yarayan bir büyüdür yapan kişi hortkuluk'ları yok edilmeden ölmez ve ruh vücuttan ayrıldığında vücutta deformasyona uğrar.Karanlık bir büyüdür ve 2'den fazla horkuluk yapabilen tek kişi Tom Marvolo Riddle yani Voldemorttur.
  • Harbio: Vetejyer hastalığının malzemelerini hazırlama.
  • Hover: Çeşitli cisimleri havada hareketlendirip uçurur.
  • Homorphus: Dikatli şekilde yapılırsa kurtadam defedebilen büyü.

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İmferedem Secrum:En korkunç lanettir. İnsanı cayır cayır yanan alevlerin etkisine alır ve asla söndürülemez. Eriyerek ölüme sebep olur. Ancak Secruam Blastgon büyüsü onu söndürebilir.
  • İmmobulus: Hedefi donuklaştırır ve hareketsiz kılar.
  • İmpreasd As Coss Gone: Vetejyer hastalığının malzemeleriyle birlikte kocaman bir kalkan oluşturur içinde kötüyü çıkartır ve uzun süreli bayıltır şahıs uyanınca saçmalayabilir ama geçicidir. Bu büyüyü yapanların güçlü olması gerekmektedir.
  • İmpedimenta: Küçük patlamalar yapan büyüdür. İnsanlara yapılabilir.Ancak bu büyü kitapta patlama, filmde havaya uçurma büyüsüdür.
  • İmperio: Uygulanması buyu bakanligi tarafindan yasak olan 3 Affedilmez Lanet'ten biridir. Bu laneti yapan büyücü, omur boyu Azkaban'da tutsak kalır. Lanet kurbanin beyninde bir tur morfin etkisi yaratarak kurbanin muhakeme yetisini dondurur ve sadece laneti yapanın komutlarinin uygulanmasini saglar. Uzun süre ayni kisiye uygulanırsa kurban lanete karsi direnc gelistirir ve büyünün etkisi kaybolur. Voldemort bu büyü ile birçok yandaş toplamıştır. Harry Potter 7. kitapta Gringotts bankasına girerken bu büyüyü kullanmıştır.
  • İmpera İvanesca: Hayvanları ortadan ikiye ayırıp yakan lanet.
  • İmpervius: Herhangi bir şeyin suyu savmasına yarayan büyü.
  • İmpractra: Çok tehlikeli bir lanettir. Engellemesi ise çok zordur. Kişinin iç organlarına büyük hasar verir ve vücutta büyük ve keskin bir iz bırakır. Aynı asa türünden olan kişiler bu büyüyü birbirlerine uygularlarsa büyü geri teper.
  • İncarcerous: Kalın ipler yaratarak birisini bağlamayı veya boğmayı sağlayan büyü.
  • İncendio: Ateş çıkartan büyü.
  • İnflatus: Kişiyi balon gibi şişirmeye yarar.
  • İtasyum: 3 km ( kilometre ) civarında olan her varlıgı yok eder.Sadece bir büyüyle bu büyüye karşı konulabilir.

K[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kelpi Protektum: Kelpi canavarının sakinleştirilmesi için kullanılır.
  • Kexpensia Kedavrum: Bir tür kara büyüdür. Geri tepme ihtimali yüksekdir. Yapılan kişiye dışarıdan bir görüntü vermez fakat kişinin iç organlarına aşırı derecede hasar verir. Asaya denk gelirse o asada kullanılan büyüler her zaman geri teper.
  • Kattarina İtasyum: İtasyum büyüsünden kurtulmayı saglayan büyüdür.
  • Kurkarananazyum: Düzenbazlık Yasasını bozan büyücüler bu büyü tarafından lanetlenir.Sakarlaşırlar.Büyüleri ters teper.Çogu şeyi unuturlar.Buharlaşamazlar ve süpürgeyi kullanamazlar.

L[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lacarnum İnflamarae: Asadan alevler çıkararak yakmaya yarayan büyü.
  • Lapifors: Karşıdaki yaratığı tavşana dönüştürür.
  • Lapiforse Totalcolor: Renkleri değiştirir.
  • Legilimency: Kişinin zihnini yönlendirme ve çarpıtma büyüsüdür.
  • Legilimens: Zihni kontrol eden büyüdür.
  • Levicorpus: Düşmanı görünmez bir iple havaya asar.
  • Liberacorpus: Levicorpus büyüsünün bir panzehiridir, büyünün etkisini kaldırır.
  • Locaste: Su lanetidir. Su toprakla karşılaşırsa daha da güçlenir.
  • Locomotor: Söylenen cismi veya cisimleri hareket ettirmeye yarar.
  • Locomotor Mortis: Bacakları kilitleyen büyü.
  • Lumos: Asadan bir ışık hüzmesi saçarak aydınlatma büyüsü.
  • Lumos Maxima:Yüksek bir ışık çakmasını sağlayan büyü. Dumbledore mağarada hortkuluk ararken bu büyüyü kullandı ayrıca Harry Azkaban Tutsağı filminin başında yorganın altında kullanmıştı.
  • Lumos Solem:Asadan güneş ışığı kadar parlak ve güçlü bir ışık yayar.

M[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Magicus Extremos: İki ya da daha fazla büyücünün güçlerini birleştirerek onları daha güçlü yapar.
  • Melofors: Karşısındaki yaratığın kafasına balkabağı koyar.
  • Meteolojinx Recanto: Bulunulan ortamın hava olaylarını değiştiren bir büyüdür.
  • Mimblewimble: Kişinin bir süre büyü yapmasını engelleyen büyüdür.
  • Mobiliarbus: Ağaçları yerden yükselten büyü.
  • Mobilicorpus: Birisinin vücudunu yerden yükselten büyü.
  • Morsmordre: Karanlık işaret oluşturmaya yarayan büyü.Film serisinde,Harry Potter and Goblet of The Fire (Ateş Kadehi)'de Bartemius Crouch Jr. tarafından,Quidditch Dünya Kupası'nı bastıklarında yapılmıştır.Büyüde,Lord Voldemort'un suratı ile yılanı "Nagini" vardır ve onu temsil eder.
  • Mortem Tenebris:Çok güçlü bir lanettir.Rakibi direk öldürür ve onun soyundan gelenler 1000 yıl boyunca ölümcül bir lanetin etkisi altında kalır.
  • Muffliato: Yakınlardaki birinin konuşulanları duymaması için kulakta bir uğultu başlatır.
  • Magicum Penetrum: Rakibin büyülere karşı korunmasını azaltır çok etkili ve tehlikeli bir büyüdür.
  • Mugala Toreteum: Muggleların büyülü yaratıkları (örk. Ruh emici ) görmesini saglar.

N[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Nox: Lumos"Maxima,Solem" etkisindeki ışığı söndürür.(bazı kaynaklarda nox maxima ve nox solem yazılır tamamen yanlıştır ve nox solem ve maxima'yı söndüre bilir)

O[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Obliviate:Kişinin hafızasını silen büyüdür.
  • Obscuro: Kurbanın gözlerini bağlamaya yarayan büyü.
  • Oculus Reparo: Kırık eşyaları tamir etmeye yarayan büyüdür ve sadece küçük eşyalarda işe yarar, yapımı kolaydır.
  • Oppugno: Bu büyüyle efsunlanan hayvanlar istenen kişiye saldırabilir.
  • Orchideous: Büyüyü yapan asanın hedeflediği yerde bir buket çiçek yaratır.
  • Otherta: Büyüden etkilenen kişinin o anda tahrik olmasını saglar.

P[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pack: Eşyaları bavula yerleştiren büyüdür.
  • Partis Temporus: Usta kişilerin yapabileceği bir ateş büyüsüdür. İnsanın etrafında bir ateş çemberi oluşturur.
  • Penecratium: Protegoyu Kıran büyüdür.Ayrıca kurbanı 1 metre havaya fırlatır.
  • Penecrate Literalyum: Protego Totalumu kıran büyüdür. O bölgede bir daha asla protego totalum yapılamaz.
  • Perception: Eğer etrafta saklanan biri varsa ortaya çıkartır.
  • Perecium: Kıvılcım çıkaran büyüdür.
  • Periculum: Kırmızı kıvılcım çıkartan büyüdür.
  • Peskipiksi Pesternomi: Lockhart'ın Cornwall cinperilerine uyguladığı dondurma büyüsüdür.
  • Petrificus Totalus: Kişiyi dondurarak hareketsiz bırakan büyüdür.
  • Piertotum Locomotor: Cansız varlıkları canlandıran ve büyüyü yapan kişinin istediklerini yaptıran büyü. McGonagall tarafından Hogwartsın korunması için yapmıştır.
  • Pisikaracrit: Kendini yedekleme büyüsüdür.
  • Phoenix Dactlyfera: Asadan bir anka çıkaran ve etrafında ateş kalkanı oluşturan büyüdür. Bu ateş, rakibine saldırmak için de kullanılabilir.
  • Pomperia: Cisimleri patlatan büyüdür.
  • Portus: Herhangi bir nesneyi efsunlayarak kişiyi gitmek istediği yere götürmesini sağlayan büyüdür. Eğer büyü başarılı şekilde yapılırsa nesne mavi şekilde parlar sonra kendi rengine döner.
  • Priori İncantatem: Aynı telekten iki asadan aynı anda büyü yapılırsa asaları bağlar ve iki tarafında daha önce öldürdüğü kişiler sırayla (gelecekten - geçmişe)ortaya ruh olarak çıkar.
  • Protean: Bir cisim üzerinde yapılan değişikliklerin uzaktaki kopyalarında da aynen gerçekleşmesini sağlar.
  • Protego: Yapılan büyüyü karşı tarafa yansıtır. Bir tür kalkan büyüsüdür.
  • Protego Maxima: Büyülere karşı çok dayanıklı bir kalkan oluşturur. Asa ve kişi ne kadar güçlüyse kalkan o kadar büyüyebilir.
  • Protego Horribilis: Yapıldığı bölgeden geçen insanların mavi bir toz olup yok olmasını sağlar.
  • Protego Totalum: Bir bölgeyi davetsiz misafirlerden korumayı sağlar.
  • Pullus: Karşısındaki yaratığı bir tavuğa çevirir.


Q[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Quietus: Sonorus büyüsünü etkisiz kılan büyüdür.
  • Quotios Nomamber: Bütün büyüleri etkisiz hale getirir. Sadece bu büyüyü yapan kişinin büyülerini etkisiz hale getirmez. Geri tepme ihtimali fazladır.
  • Quotinuus Imfectus: İnsanı dünya yüzeyindem siler

R[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Raielectro: Asadan yıldırım çıkartabilir ayrıca gökyüzüne nişan alındıktan sonra büyü söylenince asadan çıkan yıldırım ya da şimşek gök yüzüne gider ve asanın gösterdiği yere şimşek çakar.
  • Redactum Skullus: Kurbanın kafasını küçülten büyüdür.
  • Reducio: Sihirle normal ebatından fazla büyütülmüş objeleri veya canlıları tekrar normal ebatına döndüren, Engorgio büyüsünü kaldıran büyüdür.
  • Reducto: Uygulanan cismi patlatan, parçalayan büyüdür.
  • Relashio: Kaynar su çıkartan veya yanma belirtisi gösteren büyüdür.
  • Rennervate: Güçlü bir ayıltma büyüsüdür.
  • Reparo: Zarar görmüş veya kırılmış nesneleri düzeltmek için kullanılır.
  • Reparo Maxima: Büyük bir yıkıntıyı veya harabeyi eski hâline döndürür.
  • Repello Inimigotum: Bir koruma büyüsüdür. Bu büyünün içinden geçen kişi parçalanır.
  • Repello Muggletum: Muggleları bölgeden uzaklaştırmak için kullanılan büyüdür.
  • Riddikulus: Böcürtlere karşı kullanılan büyüdür. Böcürtleri büyü yapıldığı anda akla gelen en komik şeye dönüştürür.
  • Rictusempra: En kolay sersemletme büyüsüdür. Düşman havada takla atar ve yere düşer.
  • Romeus: Güçlü bir büyüdür. İnsanları hayallerine götürür. İnsanlar bu büyü ile kendinden geçer ve bir sara krizi gibi bir kriz geçirir. Bir daha o hayallerine götüren büyücüyü asla unutmaz. Sevmesede o insanı hatırlayabilir. Her yıl bir gecede hayallerine götürdüğü büyücüyü görür ve o büyücü ellerine yazılar yazar.

S[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Salvio Hexia: Hayalbozan büyüsüdür. Kişileri görünmez yapmaz ancak uygulanan kişi bulunduğu ortamın desenini alır.
  • Scourgify: Temizleme ve Yıkama büyüsüdür.
  • Scribblifors: Nesneleri tüy kaleme dönüştürür.
  • Sectumsempra: Karanlık bir lanettir. Uygulanan yerden kılıç geçirilmişçesine bir yara açıp uygulanan kişiye büyük bir şok ve yara verir. Ayrıca uygulanan yeri parçalamaya yarar. Yara iyileştirilebilir ancak kişinin kesilen yeri tekrar düzeltilemez. Severus Snape tarafından bulunmuştur.
  • Serpensortia: Asadan yılan çıkarma büyüsüdür.
  • Sersemlet:Kişinin sersemlemesine sebep olan büyüdür.
  • Silencio: Kurbanı dilsiz bırakan büyü.
  • Skurge: Yapıştırma büyüsüdür.
  • Snufflifors: Kitabı fareye dönüştürür.
  • Sonorus: Sesi yükselten büyüdür.
  • Specialis Revelio: Bir nesnede kara büyü varsa tespit eden büyüdür.
  • Spongify: Bir halıya yapılır. Büyü yapıldıktan sonra halının üstünde zıplayınca zıplayan kişiyi yükseğe sıçratır ve ne kadar yüksekten düşse de zarar görmez.
  • Snitchaccio: Quiddtch maçlarında Snitch'i büyüyü yapan kişiye çeker.Bu büyüyü yapan kişi kurkarananazyum büyüsünün etkisi altına girer.
  • Steelclaw: Hayvanların pençelerini büyütür ve çeliğe dönüştürür.
  • Steleus: Asanın ucundan yeşil halkalar çıkartarak kurbanı hapşırtır. Duello esnasında kulanıldığında rakibin dikkatini dağıtmak için kullanılır.
  • Stompifino: Hayvanları etkisiz hale getirip öldürür. Öğrenimi son derece kolaydır fakat geri tepme ihtimali çok yüksektir.
  • Stupefy: Sersemleteme büyüsüdür. Bazen sersemletmeden çok uygulanan kişiyi birkaç metre ileri uçurur.
  • Secruam Blastgon:imferedem secrum lanetini yokeden tek büyüdür normalde çok güçlü bir dondurucudur doğru yapılmassa büyü ters teper:
  • Silencio: canlıları dilsiz yapar ve hiçbir ses çıkaramazlar.

W[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Waddiwasi: Yumuşak bir nesnenin havada uçup gösterilen hedefe gitmesini sağlayan büyüdür.
  • Wecles: Büyücüyü zayıflatan büyüdür.
  • Wingardium Leviosa: Herhangi bir eşyayı uçurma büyüsüdür.

V[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vera Verto: Evcil hayvanları (baykuş, fare, kurbağa vb.) cam bir kadehe dönüştürme büyüsüdür.
  • Ventus: Kasırgaları çağırarak öndeki engelin yukarıya doğru itilmesini sağlayan büyüdür.
  • Verdimillious: Çok amaçlı bir büyüdür. Saldırı amacıyla kullanılırsa hedefe yeşil bir şimşek gönderir. Kara büyüyle saklanan objeleri ortaya çıkarmaya da yarar.
  • Vermiculus: Bu büyü düşmanı küçük bir kurtçuğa dönüştürür.
  • Vektim : Düello başlarında kulanılır.Bütün büyüleri karşıya geri teptirir.
  • Vermillious: Saldırı sırasında kullanılan bir büyüdür. Asadan kırmızı ışıklar püskürterek düşmanı savar ya da hedefe kırmızı eneji topları yollar.
  • Vipera İvanesca: Yılanları ortadan ikiye ayırıp yakarak yok eder.
  • Vulnera Sanentur: Sectumsempra'yla yaralanan kişiyi iyileştirir.

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yol Göster: Bu sözleri söyleyen kişinin asası, yatay bir düzlemde ucu kuzeyi gösterecek şekilde hareket eder.
  • Yuraune Cuasne: Bir su kütlesi yapıp düşmanınızn üstüne yağmur yağdırmayı sağlar.
  • Yuspar Avorus Maxima: Devasa bir ateş topu fırlatma büyüsü.

T[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tarantallegra: Kişiyi ayaklarını kontrol edemeyecek hâle getirerek oynamasına sebep olan büyüdür.
  • Tergeo: Asanın hedefinin yüzeyindeki mürekkep, toz, kan, sıvılar gibi materyalleri temizleyen büyüdür.
  • Tecno Royal: Düşmanı geri savurarak öldürür.
  • Toplan: Eşyaları toplayan büyüdür.
  • Trace: Reşit olmayan büyücülerin yaptığı sihirsel aktiviteleri algılar.
  • Trelia Ogo: Düşmanı ateş içinde yakan büyüdür. Düşmanı ateş lanetine sokar ve tüm ateş büyülerinden daha lanetli bir büyüdür. Bu büyüyü ancak güçlü bir büyücü bozabilir.

U[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Umaganomatrona: Düşmanın asasını kırma büyüsüdür. Çok güçlü büyücüler tarafından yapılmadığında büyü ters tepip kendi asasını kırabilir ya da büyücüyü ikiye ayırabilir.
  • Uveco: Tipini başka kişi yapma büyüsüdür.
  • Utefor: Sesini başkasına benzetir.

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Zihnefendet: Bir kişinin zihnini kontrol etmeye yarayan büyüdür. Zihnibendar olanlara büyü işlemez.