Harald Glööckler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Harald Glöckler
Harald Glööckler
Doğum10 Mayıs 1965 (58 yaşında)
Moulbronn-Zaiserwiher, Almanya
Diğer ad(lar)ıHarald Glööckler
MeslekModacı

Harald Glööckler (d.30 Mayıs 1965, Moulbronn-Zaiserwiher, Almanya) Haute-Couture tasarımlarıyla tanınan Alman modacı.[1] Asıl adı Harald Glöckler’dir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Glööckler küçük yaşlardayken, ailesi restoran işletiyordu. Glööckler’in anlattığına göre, annesi, babasının sebep olduğu bir merdiven kazası sebebiyle yaşamını yitirdi ancak annesinin ölümü resmi kayıtlara kaza olarak geçti. Bu sırada 13 yaşında olan Glööckler, yaşanan bu talihsiz olaydan sonra 1992 yılında ölen babasıyla bir daha hiç konuşmadı. Glööckler’in bir de kendinden küçük erkek kardeşi vardır.[2]

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Glööckler çok küçük yaşlardan beri moda ile yakından ilgileniyor ve yakınlarına gece kıyafetleri dikiyordu. İlk olarak Mühlacker’de bulunan bir moda evinde, erkek kıyafetleri bölümünde çalışmaya başladı. Kariyerinde yükselen ilk adımları, 1987 yılında sevgilisi ve aynı zamanda menajeri olan, tuhafiyeci Dieter Schroth ile birlikte Stuttgart’ta açtığı butikte, kendisinin tasarladığı jean ve gömlekleri satarak attı. İkili, 1990 yılında Pompöös markasını kurdu. 1992 yılında asıl adı olan Glöckler’i, Glööckler olarak değiştiren tasarımcı, bundan iki sene sonra, ilk moda defilesini Stuttgart’ta gerçekleştirdi. 2003 yılında Berlin Boulevardzeitung B.Z (Berlin Bulvar Gazetesi) tarafından verilen Berliner Bär ödülüne layık görüldü. Harald Glööckler, Alman Çocuk Yardım Fonu’nun iyilik elçisi ve aynı zamanda çocuk yardım fonunun da başkanı olarak görev yapmaktadır. 2004 yılında PETA’nın “Sadece hayvanlar kürk giyer” sloganıyla gerçekleştirdiği Hayvanları Koruma Organizasyonu için çıplak poz vermiştir.[3] Glööckler’in markasında kullandığı taç logosu, genellikle “POMPÖÖS” yazısıyla birlikte kullanılır. Ünlü tasarımcı Berlin’de, sevgilisi ve aynı zamanda iş arkadaşı olan Dietrich Schroth ile birlikte hayatını sürdürmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.haraldgloeoeckler.de/biography/ 16 Aralık 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Harald Glööckler'in resmi sitesi)
  2. ^ http://www.tagesspiegel.de/berlin/ein-leben-in-goldbrokat/272006.html 6 Şubat 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Berliner Tagesspiegel, 2001, DE)
  3. ^ http://www.peta.de/web/antipelzmotive.55.html#a887 24 Aralık 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (PETA Resmi sitesi)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]