Hakan Özoğuz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hakan Özoğuz
Genel bilgiler
Doğum11 Ekim 1976 (47 yaşında)
İstanbul, Türkiye
TarzlarSka, punk rock
MesleklerGitarist
Etkin yıllar1987-günümüz
Müzik şirketiNR1, Universal, Pasaj, Athena Sanat
Resmî site,
Selin Özoğuz (e. 2015)
Çocukları1

Hakan Özoğuz (d. 11 Ekim 1976, İstanbul), Türk müzisyen, Athena grubunun gitaristi ve Gökhan Özoğuz'un ikiz kardeşi.

Hakan Özoğuz, 11 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’da Fenerbahçe semtinde doğmuştur. Aslen Gazianteplidir. Babası Ahmet Özoğuz’dur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konsevatuarı, klasik gitar bölümünden mezun olmuştur. Müzisyen olmak için en büyük desteği babasından gördü.

13 yaşında gitar çalmaya merak salan Hakan Özoğuz, 2007 yılında ikiz kardeşi ile Londra’ya gitti

Futbol taraftarlarının tezahüratı haline gelen ‘Holigan’ ‘ın ardından Athena dördüncü video klibini ‘Tarlaya Ektim Soğan’ adlı şarkıya çekti.

Holigan albümünün aynı isimli şarkısı futbol maçlarının değişmez sloganı oldu. A Millî Basketbol takımımız için yaptığı “12 Dev Adam” şarkısı ise basketbol takımının sembol şarkısıdır. Grup asıl başarısını 2000’li yıllarda sağladı ve Tam Zamanı Şimdi adını verdikleri albümden birçok hit çıkarmayı başardı. “Palavra”, “Macera”, “Aşk Meşk Yok” teker teker dilden dile dolaşmaya başladı.

32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası ve Eurobasket 2001’de tüm Türkiye “On İki Dev Adam” ile adeta tek yürek oldu. Athena bu proje için hazırladığı aynı isimli parça ile zirvedeki tek isim olmuş ve kurulduğundan bu yana kariyerinin en başarılı dönemine imzasını atmıştır.

2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi For Real adlı şarkıyla temsil ettiler. Bu şarkı 195 puanla 4. oldu ve Türkiye Eurovision tarihinde ikinci en fazla puan alan şarkı oldu.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarışma[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]