Haeckel's Tale

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Haeckel's Tale"
Masters of Horror bölümü
DVD kapağı
Bölüm no.1. sezon
12. bölüm
YönetmenJohn McNaughton
SenaristMick Garris
Görüntü yönetmeniAttila Szalay
EditörPatrick McMahon
Prodüksiyon no.112
Yayın tarihi27 Ocak 2006 (2006-01-27)
Süresi59 dakika
Bölüm oyuncuları

Steve Bacic
Derek Cecil
Pablo Coffey
Christopher DeLisle
Tom McBeath
Gerard Plunkett
Jon Polito
Leela Savasta

Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Pick Me Up"
Sonraki →
"Imprint"
Masters of Horror (1. sezon)

"Haeckel's Tale", Masters of Horror dizisinin 1. sezonunun 12. bölümüdür. Bölümün yönetmenliğini John McNaughton yaptı, senaryosu ise Mick Garris tarafından yazıldı. Bölüm ilk olarak 27 Ocak 2006'da Kuzey Amerika'da yayımlandı. Bölümün senaryosu Clive Barker tarafından yazılan ve ilk olarak Dark Delicacies: Original Tales of Terror and the Macabre dergisinde yayımlanan bir kısa hikâyeye dayanıyor.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Edward Ralston adlı bir adam bir kadın medyumun evine gelir. Ralston kadından yakın zamanda ölen karısını canlandırmasını ister ancak kadın bunu yapmayı reddeder. Ama sonra kadın Raltson'a Ernst Haeckel'in hikâyesini anlatmaya karar verir ve ona hikâye bittikten sonra karısını hâlâ canlandırmak istiyorsa istediğini yerine getireceğini söyler. Raltson hikâyeyi dinlemeye karar verir ve bir sandalye çekip kadının karşısına oturur.

Hikâye ölüleri tekrar hayata döndürmeye çalışan ancak girişimlerinde başarısız olan tıp öğrencisi Ernst Haeckel ile ilgilidir. Haeckel, Montesquino adlı bir medyumun ölüleri diriltebildiğiyle ilgili bir söyleti duyar, ancak adamın bir şarlatan olduğuna inanır. Daha sonra Montesquino'nun gösterisini izlemeye giden Haeckel onun ölü bir köpeği hayata döndürdüğüne şahit olur. Haeckel Montesquino'dan bunu nasıl yaptığını öğrenmeye çalışır ancak o Haeckel'a bunu nasıl yaptığını söylemez.

Haeckel babasının hasta olduğunu öğrenir ve babasını ziyaret etmek için yola çıkar. Haeckel'ın geceyi mezarlığın yakınlarında bir yerlerde geçirmeye çalıştığını fark eden Walter Wolfram adlı bir adam onu kendi evinde misafir etmek ister. Walter, Elise adlı bir kadınla evlidir. Elise; Walter ve Haeckel'a içki ikram eder. İkramda sonra Elise Haeckel'ın yatağını hazılar ve Haeckel uyur. Uyandığınında Walter'ın Montesquino'ya para ödediğini görür ve tekrar uykuya dalar. Tekrar uyandığında ise Elise'in bir bebeği emzirdiğini görür. Daha sonra Elise kapıdan çıkıp gider. Haeckel, Elise'in çığlıklarını duyar ve onun peşine düşer. Walter da Haeckel'ın arkasından dışarı çıkar ve bir mezarlığa ulaşırlar. Haeckel ve Walter mezarlıkta Elise'in ölmüş olan eski kocasının diriltilmiş bedeniyle cinsel ilişkiye girdiğini görürler. Walter, Montesquino'ya Elise'in ölü kocasını diriltmesi için para vermiştir. Çünkü Elise hâlâ eski kocasına âşıktır ve ancak bu şekilde tatmin oluyordur. Walter ise Elise'i tatmin edememektedir. Walter, Elise'i eve götürmeye çalıştığında mezarlıktaki diğer ölüler onun bedenini parçalar. Haeckel Montesquino'dan bunu durdurmasını ister. Montesquino ona bunu yapamayacağını söyler ve kaçmaya çalışırken Haeckel onu bir tüfekle vurur. Ölmek üzere olan Montesquino Haeckel'ı bir mezar taşına iterek bayıltır. Haeckel ertesi sabah mezarlıkta uyanır ve Walter'ın evine geri döner. Evde Elise eski kocasından olan bebeğini emziriyordur. Haeckel bebeğin yüzüne baktığında onun bedeninin çürümüş olduğunu görür ve korkar. Daha sonra Elise'in bebeği Haeckel'ın boğazını ısırarak onu öldürür.

Medyum kadın hikâyesini bitirir. Raltson ise hikâyeden rahatsız olmuştur. Daha sonra Raltson medyumun evinde ölü bedenlerin hareket ettiğini görür ve korkarak evden uzaklaşır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Haeckel's Tale 29 Eylül 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. TV.com episode notes.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]