Hırvatistan'daki adalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Hırvatistan'ın adaları haritası.

Hırvatistan'ın adaları listesi, 1000'den fazla adanın bulunduğu Hırvatistan'daki adaların bir listesidir. Adaların toplam yüzölçümü 3300 km² kadardır.

Bu liste 1 km² ya da daha büyük yüzölçümüne sahip adaların büyükten küçüğe doğru sıralanmış listesidir.

# Ada Alan (km2) Nüfus İlçe Koordinatlar
1 Cres &0000000000000405.700000405,70 &0000000000003184.0000003.184 Primorje-Gorski Kotar 44°52′07″K 14°25′22″D / 44.86861°K 14.42278°D / 44.86861; 14.42278 (Cres)
2 Krk &0000000000000405.220000405,22 &0000000000017860.00000017.860 Primorje-Gorski Kotar 45°04′27″K 14°36′28″D / 45.07417°K 14.60778°D / 45.07417; 14.60778 (Krk)
3 Brač &0000000000000395.440000395,44 &0000000000014031.00000014.031 Split-Dalmaçya 43°19′26″K 16°38′33″D / 43.32389°K 16.6425°D / 43.32389; 16.6425 (Brač)
4 Hvar &0000000000000297.380000297,38 &0000000000011103.00000011.103 Split-Dalmatia 43°08′39″K 16°46′46″D / 43.14417°K 16.77944°D / 43.14417; 16.77944 (Hvar)
5 Pag &0000000000000284.180000284,18 &0000000000008398.0000008.398 Lika-Senj / Zadar 44°28′59″K 14°58′00″D / 44.48306°K 14.9666667°D / 44.48306; 14.9666667 (Pag)
6 Korčula &0000000000000271.470000271,47 &0000000000016182.00000016.182 Dubrovnik-Neretva 42°56′20″K 16°54′11″D / 42.93889°K 16.90306°D / 42.93889; 16.90306 (Korčula)
7 Dugi otok &0000000000000113.300000113,30 &0000000000001772.0000001.772 Zadar 44°00′40″K 15°02′15″D / 44.01111°K 15.0375°D / 44.01111; 15.0375 (Dugi otok)
8 Mljet &0000000000000098.02000098,02 &0000000000001111.0000001.111 Dubrovnik-Neretva 42°44′52″K 17°31′52″D / 42.74778°K 17.53111°D / 42.74778; 17.53111 (Mljet)
9 Vis &0000000000000089.72000089,72 &0000000000003617.0000003.617 Split-Dalmatçya 43°02′41″K 16°09′15″D / 43.04472°K 16.15417°D / 43.04472; 16.15417 (Vis)
10 Rab &0000000000000086.16000086,16 &0000000000009480.0000009.480 Primorje-Gorski Kotar 44°46′14″K 14°46′32″D / 44.77056°K 14.77556°D / 44.77056; 14.77556 (Rab)
11 Pašman &0000000000000060.11000060,11 &0000000000002711.0000002.711 Zadar 43°57′05″K 15°21′03″D / 43.95139°K 15.35083°D / 43.95139; 15.35083 (Pašman)
12 Šolta &0000000000000058.18000058,18 &0000000000001479.0000001.479 Split-Dalmatia 43°22′46″K 16°17′51″D / 43.37944°K 16.2975°D / 43.37944; 16.2975 (Šolta)
13 Lošinj &0000000000000074.00000074 &0000000000007771.0000007.771 Primorje-Gorski Kotar
14 Ugljan &0000000000000051.05000051,05 &0000000000006182.0000006.182 Zadar 44°05′03″K 15°09′34″D / 44.08417°K 15.15944°D / 44.08417; 15.15944 (Ugljan)
15 Lastovo &0000000000000040.82000040,82 &0000000000000835.000000835 Dubrovnik-Neretva 42°45′15″K 16°52′31″D / 42.75417°K 16.87528°D / 42.75417; 16.87528 (Lastovo)
16 Kornat &0000000000000032.44000032,44 &0000000000000007.0000007 Šibenik-Knin 43°48′33″K 15°19′09″D / 43.80917°K 15.31917°D / 43.80917; 15.31917 (Kornat)
17 Čiovo &0000000000000028.13000028,13 &0000000000004455.0000004.455 Split-Damatia 43°30′01″K 16°17′53″D / 43.50028°K 16.29806°D / 43.50028; 16.29806 (Čiovo)
18 Olib &0000000000000026.14000026,14 &0000000000000147.000000147 Zadar 44°22′41″K 14°47′08″D / 44.37806°K 14.78556°D / 44.37806; 14.78556 (Olib)
19 Molat &0000000000000022.18000022,18 &0000000000000207.000000207 Zadar 44°13′55″K 14°50′33″D / 44.23194°K 14.8425°D / 44.23194; 14.8425 (Molat)
20 Vir &0000000000000022.08000022,08 &0000000000001608.0000001.608 Zadar 44°18′16″K 15°03′59″D / 44.30444°K 15.06639°D / 44.30444; 15.06639 (Vir)
21 Mali Lošinj &0000000000000021.79000021,79 N/A Primorje-Gorski Kotar
22 Murter &0000000000000017.58000017,58 &0000000000005060.0000005.060 Šibenik-Knin 43°48′04″K 15°36′46″D / 43.80111°K 15.61278°D / 43.80111; 15.61278 (Murter)
23 Unije &0000000000000016.88000016,88 &0000000000000090.00000090 Primorje-Gorski Kotar 44°38′56″K 14°15′25″D / 44.64889°K 14.25694°D / 44.64889; 14.25694 (Unije)
24 &0000000000000016.51000016,51 &0000000000000557.000000557 Zadar 44°02′20″K 15°06′53″D / 44.03889°K 15.11472°D / 44.03889; 15.11472 ()
25 Šipan &0000000000000016.22000016,22 &0000000000000436.000000436 Dubrovnik-Neretva 42°43′42″K 17°52′44″D / 42.72833°K 17.87889°D / 42.72833; 17.87889 (Šipan)
26 Sestrunj &0000000000000015.12000015,12 &0000000000000048.00000048 Zadar 44°09′22″K 14°59′27″D / 44.15611°K 14.99083°D / 44.15611; 14.99083 (Sestrunj)
27 Žirje &0000000000000015.08000015,08 &0000000000000124.000000124 Šibenik-Knin 43°39′05″K 15°39′41″D / 43.65139°K 15.66139°D / 43.65139; 15.66139 (Žirje)
28 Žut &0000000000000014.83000014,83 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Šibenik-Knin 43°51′47″K 15°18′51″D / 43.86306°K 15.31417°D / 43.86306; 15.31417 (Žut)
29 Silba &0000000000000014.27000014,27 &0000000000000265.000000265 Zadar 44°22′56″K 14°41′41″D / 44.38222°K 14.69472°D / 44.38222; 14.69472 (Silba)
30 Prvić (Krk) &0000000000000012.76000012,76 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Primorje-Gorski Kotar 44°54′38″K 14°48′05″D / 44.91056°K 14.80139°D / 44.91056; 14.80139 (Prvić (Krk))
31 Drvenik Veliki &0000000000000011.70000011,70 &0000000000000168.000000168 Split-Dalmatia 43°26′39″K 16°08′43″D / 43.44417°K 16.14528°D / 43.44417; 16.14528 (Drvenik Veli)
32 Ist &0000000000000009.7300009,73 &0000000000000202.000000202 Zadar 44°16′28″K 14°45′51″D / 44.27444°K 14.76417°D / 44.27444; 14.76417 (Ist)
33 Premuda &0000000000000008.6700008,67 &0000000000000058.00000058 Zadar 44°19′44″K 14°37′31″D / 44.32889°K 14.62528°D / 44.32889; 14.62528 (Premuda)
34 Plavnik &0000000000000008.6400008,64 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Primorje-Gorski Kotar 44°58′17″K 14°31′30″D / 44.97139°K 14.525°D / 44.97139; 14.525 (Plavnik)
35 Maun &0000000000000008.5000008,50 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Zadar 44°25′42″K 14°55′21″D / 44.42833°K 14.9225°D / 44.42833; 14.9225 (Maun)
36 Šćedro &0000000000000008.3700008,37 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Split-Dalmatia 43°05′18″K 16°42′07″D / 43.08833°K 16.70194°D / 43.08833; 16.70194 (Šćedro)
37 Zlarin &0000000000000008.0500008,05 &0000000000000276.000000276 Šibenik-Knin 43°41′19″K 15°50′56″D / 43.68861°K 15.84889°D / 43.68861; 15.84889 (Zlarin)
38 Kaprije &0000000000000007.1200007,12 &0000000000000143.000000143 Šibenik-Knin 43°41′51″K 15°42′01″D / 43.6975°K 15.70028°D / 43.6975; 15.70028 (Kaprije)
39 Sveti Grgur &0000000000000006.3800006,38 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Primorje-Gorski Kotar 44°52′02″K 14°45′35″D / 44.86722°K 14.75972°D / 44.86722; 14.75972 (Sveti Gregur)
40 Biševo &0000000000000005.9200005,92 &0000000000000019.00000019 Split-Dalmatia 42°58′27″K 16°00′39″D / 42.97417°K 16.01083°D / 42.97417; 16.01083 (Biševo)
41 Veliki Brijun &0000000000000005.7200005,72 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Istria
42 Ilovik &0000000000000005.5000005,50 &0000000000000104.000000104 Primorje-Gorski Kotar
43 Sveti Klement &0000000000000005.2800005,28 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Split-Dalmatia
44 Dolin &0000000000000004.6100004,61 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Primorje-Gorski Kotar
45 Goli otok &0000000000000004.5400004,54 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Primorje-Gorski Kotar
46 Lopud &0000000000000004.3800004,38 &0000000000000269.000000269 Dubrovnik-Neretva
47 Svetac &0000000000000004.1900004,19 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Split-Dalmaçya
48 Zverinac &0000000000000004.1800004,18 &0000000000000048.00000048 Zadar
49 Sušac &0000000000000004.0300004,03 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Dubrovnik-Neretva
50 Škarda &0000000000000003.7800003,78 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Zadar
51 Susak &0000000000000003.7700003,77 &0000000000000188.000000188 Primorje-Gorski Kotar
52 Rava &0000000000000003.6300003,63 &0000000000000098.00000098 Zadar
53 Rivanj &0000000000000003.6200003,62 &0000000000000022.00000022 Zadar
54 Drvenik Mali &0000000000000003.4300003,43 &0000000000000054.00000054 Split-Dalmatia
55 Kakan &0000000000000003.3900003,39 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Šibenik-Knin
56 Zmajan &0000000000000003.3000003,30 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Šibenik-Knin
57 Jakljan &0000000000000003.0700003,07 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Dubrovnik-Neretva
58 Prežba &0000000000000002.8000002,80 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Dubrovnik-Neretva
59 Tijat &0000000000000002.7800002,78 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
60 Piškera &0000000000000002.6700002,67 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Zadar
61 Zeča &0000000000000002.5500002,55 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
62 Koločep &0000000000000002.4400002,44 &0000000000000294.000000294 Dubrovnik-Neretva
63 Prvić (Šibenik) &0000000000000002.4100002,41 &0000000000000453.000000453
64 Vrgada &0000000000000002.3200002,32 &0000000000000242.000000242
65 Lavdara &0000000000000002.2700002,27 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
66 Tun Veli &0000000000000002.2100002,21 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
67 Škrda &0000000000000002.0500002,05 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
68 Levrnaka &0000000000000001.8400001,84 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
69 Lavsa &0000000000000001.7800001,78 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
70 Sit &0000000000000001.7700001,77 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
71 Kurba Vela &0000000000000001.7400001,74 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
72 Mrčara &0000000000000001.4500001,45 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Dubrovnik-Neretva
73 Arta Velika &0000000000000001.2800001,28 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Šibenik-Knin
74 Vele Srakane &0000000000000001.1800001,18 &0000000000000008.0000008
75 Katina &0000000000000001.1300001,13 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
76 Planik &0000000000000001.0900001,09 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
77 Mali Brijun &0000000000000001.0700001,07 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
78 Vele Orjule &0000000000000001.0600001,06 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
79 Smokvica Vela &0000000000000001.0500001,05 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000