Hüseyin Besli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hüseyin Besli
Doğum18 Nisan 1953 (70 yaşında)
Görele, Giresun
MilliyetTürk
Eğitimİstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü
MeslekSiyasetçi, psikolog ve yazar
Çocuk(lar)2

Hüseyin Besli (d. 18 Nisan 1953, Görele, Giresun); Türk siyasetçi, psikolog ve yazardır.

Hüseyin Besli 18 Nisan 1953'te Giresun Görele ilçesinde dünyaya geldi.[1] İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nü bitirdi. Sümerbank Beykoz Deri Kundura Sanayi Müessesesi'nde eğitim şefi ve Yünlü Dokuma Sanayi'de ticaret müdürü olarak görev yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı, Yeni Şafak gazetesinde de genel yayın yönetmenliği yaptı. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayımlanmıştır.[2]

Türkiye Büyük Millet Meclisi XXII. ve XXIII. dönem İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bibliyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • (2010) Bir Liderin Doğuşu: R. Tayyip Erdoğan (Ömer Özbay ile)[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ". www.tbmm.gov.tr. 8 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2023. 
  2. ^ "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ". www.tbmm.gov.tr. 20 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2021. 
  3. ^ "Bir Liderin Doğuşu R. Tayyip Erdoğan". kitapyurdu. 5 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2013.