Hülya Vurnal İkizgül

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hülya Vurnal İkizgül
Genel bilgiler
Doğum1967
İstanbul, Türkiye
UyrukTürk
AlanıHeykel · seramik
Sanat eğitimiMarmara Üniversitesi

Hülya Vurnal İkizgül (d. 1966, İstanbul), mozaik sanatçısı.

İstanbul Bahçelievler Lisesi’ni (1985) ardından, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni (1990) bitirdi. Aynı fakültede yüksek lisans yaptı. Duvar Resmi Atölyesi’nde Mustafa Pilevneli ile çalıştı.

13 - 29 Ekim 1992’de Ayasofya Müzesi Ali Sami Boyer Galerisi’nde Mozaik Resim ve Heykel Sergisi açtı. “Mozaik Sanatı ve Bedri Rahmi - Eren Eyüboğlu Mozaikleri” adlı bilimsel araştırmasını tamamladı.

Çeşitli renk ve boyutlardaki yüzlerce taşı bir araya getirerek çok renkli mozaikler yapıyor. Antik Çağ'dan günümüze uzanan, düşlerden kurulu bir dünyada yaşıyormuş duygusu yaratmak amacıyla şiir ve müzik eşliğinde sunulan mozaik panolarıyla mozaik ve heykel alanında olduğu kadar, şiir ve müzik alanında da kendini ifade etmektedir.

01 - 31 Ekim 1994 tarihleri arasında Fransa’nın Marsilya kentinde Istres Arkeoloji Müzesi’nde Çağdaş mozaik sanatını temsilen konuk sanatçı olarak Mozaik, Resim ve Heykel Sergisi açtı. 3 adet mozaik beton heykeli Istres Arkeoloji Müzesi’ne alındı. Aynı yıl Akdeniz Türk-Fransız Dostluk Derneği ödülü aldı. 2 - 23 Mart 1996 tarihleri arasında İstanbul Vakko Beyoğlu Sanat Galerisi’nde Mozaik Resim Sergisi açtı. Aynı yıl mozaik resimlerini 10 – 31 Mayıs tarihleri arasında Ankara Vakko Sanat Galerisi’nde sergiledi. 15 Mayıs 1997’de Marmaris Robinson Select Club Maris’in düzenlediği Türk Sanat ve Kültürü’nün oluşturduğu “Atölye Günleri” etkinliklerinin ilk konuğu olarak, uygulamalı atölye çalışmalarıyla birlikte 15 günlük sergisini gerçekleştirdi. 16 Ekim – 3 Kasım 2002’de Darphane-i Amire'de Mozaik Resim ve Heykel Sergisi açtı.

Musée d’Archéologie d’Istres (Marsilya, Fransa) ve Balıkesir Devrim Erbil Sanat Müzesi’nde eserleri bulunmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]