Galip Derviş karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hülya Uçar sayfasından yönlendirildi)

Galip Derviş karakterleri listesi, Barakuda Film yapımı olan dizide yer alan karakterlere ilişkin bir listedir.

Galip Derviş 1. sezon karakterleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Canlandıran Meslek/Durum Sezonlar
1
Galip Derviş Engin Günaydın Eski polis, 4 sene önce karısı öldü. Karısının ölümünden dolayı çok etkilenmiştir. Zekası ile birçok suçluyu açığa çıkartmıştır. Ana Karakter
Hülya Uçar Algı Eke 33 yaşındadır. Adapazarı'nda büyümüştür. 12 yaşındayken babası Mustafa'yı kaybetmiştir.[1] Nazan adında bir kız kardeşi vardır.[2] Hemşirelik okulunu bitirdikten sonra Naim adında bir astsubaya aşık olmuş ve onunla evlenmiştir. Çocukları Yusuf dünyaya geldikten bir süre sonra, kocası onu aldatmıştır. Bunun üzerine Hülya kocasından boşanmış ve annesi Pervin'i de yanına alarak oğluyla hep birlikte yaşamaya başlamışlardır. Derviş’in karısı Belgin’in ölümünden sonra; İzzet, hemşire Hülya’yı Derviş’le ilgilenmesi için tanıştırır. Zaman geçtikçe Hülya ve Derviş arasındaki ilişki, hemşire hasta boyutunu aşarak dostluktan da öte, özel bir duruma dönüşür. Hülya bazen kendini öyle kaptırır ki, Derviş’e sanki annesiymiş gibi davranır. Bazen de en yakın arkadaşıdır.[3]
Ahmet Tekin Ersin Korkut Doğuda küçük bir kasabada doğmuş ve büyümüş, şu an 30'lu yaşlarındadır. Çocukluğu da, gençlik yılları da zorluklar içinde geçmesine rağmen sebat etmiş ve sonunda polis olmayı başarmıştır. Oldukça hevesli ve hırslı olmasına karşın bir o kadar da beceriksizdir. Tüm iyi niyetine rağmen çoğu zaman komik duruma düşmekten kurtulamaz. Derviş’in açığa alınmasından sonra Başkomiser İzzet’in yardımcılığına atanmıştır. Başlarda Derviş’in travmalarını, kendi çocukluğunda yaşadıklarına kıyasla “şımarıkça” bulur. Bunun da etkisiyle, ilk başlarda onunla kafa bulup, “zehir hafiye” diye dalga geçse de, Derviş’in müthiş dehasına tanık olduğunda durum değişir. Alaycı hali yerini hayranlığa bırakır.
İzzet Merdan Orhan Güner 50'li yaşlardadır. Cinayet bürosunda baş komiserdir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Karısıyla arası hiçbir zaman tam olarak iyi olmamıştır. İdealist bir adamdır. Gençliğinde “dünyayı daha iyi bir yer” haline getirebilmek adına çeşitli derneklere ve gösterilere katılmıştır. Ancak bunu sır gibi gizler. Derviş’in yaşadığı birçok şeyi, özellikle Belgin’in ölümü ve sonrasında olanları detaylarıyla bilen birkaç kişiden biridir. Derviş’in takıntılı, obsesif hallerinden bunalsa da, müthiş dehasını asla inkâr etmez. Derviş’in polislikten uzak kalmasının onu daha çok bunalıma sokacağını düşündüğünden, onu olabildiğince kendine yakın tutmaya çalışır ancak bunu asla belli etmez.

İkincil Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Canlandıran Meslek/Durum
Komiser Ali Barış Başar Cinayet masasında komiser.
Pervin Uçar Deniz Türkali Hülya'nın annesi. Galip'ten hiç hoşlanmaz. Hülya'nın onunla çalışmayı bırakmasını ve evlenmesini ister.
Yusuf Ekiz Ege Gürel Hülya'nın oğlu. 9 yaşında ve ilkokul 3. sınıfa gitmektedir. Hülya boşandıktan sonra Yusuf onunla kalmıştır.
Belgin Derviş Setenay İnal Galip'in karısı. 4 sene önce arabasına konulan bir bomba sonucu öldürülmüştür. Galip sık sık Belgin'in mezarına gider ve her zaman onu rüyalarında görür.
Çaycı Neşe İrem Şentürk Emniyet müdürlüğünün çaycısı. Her olaya karışır.
Dr. Fırat Özgen Levent Öktem Galip'in terapisti. Galip, karısı öldüğünden beri her Pazartesi ve Cuma günleri (ve 2 haftada bir Çarşamba günü) onunla görüşür. Berk adında bir oğlu vardır.

Konuk Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Öldürenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
Ozan Ağaç Çetin 1. Bölüm Eskiden yolsuzlukla suçlanmış olan belediye çalışanı. Yargılandıktan sonra yaptığı yolsuzluğu ortaya çıkaran Ayşe Kavak'ı ve belediye başkanı Latif Bey'in korumasını öldürmek için bir suikastçı tutmuştur.
Ali Aksöz Suikastçı 1. Bölüm 1.91 boyundadır. Ayşe Kavak, belediye çalışanı Emre ve belediye başkanı Latif Bey'in korumasını öldürmüştür. Solaktır.
Mustafa Uğurlu Mithat Akerman 2. Bölüm Eski müfettiş. Eşini miras yüzünden öldürmüştür.
Yavuz Seçkin Tarkan Karcı 3. Bölüm Fil Hamdi'nin doktoru. Gerçek adı Haluk Karaosman'dır. Sahibi olduğu zayıflama merkezinde bir ölüm gerçekleşmesi sebebiyle adını Tarkan Karcı olarak değiştirmiştir. 1966 doğumludur.
Ezel Akay Ali Hamdi "Fil Hamdi" Dönmez 3. Bölüm Meşhur müteahhit ve bankacı. 370 kilodur. Çok zengindir. 11 yıl önce yazdığı bir araştırma yazısı yüzünden Belgin Derviş'i dava etmiş, davayı kazanarak Galip ile Belgin'in evini ellerinden almıştır.
Haluk Piyes Selim 4. Bölüm Sibel Erim ile ilişki yaşamaktadır. Hülya'yı öldürmek için onunla arkadaşlık kurmuş, kendisini Almanya'da yaşayan bir gazeteci olarak tanıtmıştır.
Gülin İyigün Sibel Erim 4. Bölüm Hakan Erim'in eşi. Kocasının vakıflara bağışlayacağı 40 milyon doları (72 milyon lira) istemektedir. Ancak kocasını öldürdüğü anı Hülya'nın telesekreteri sesli olarak kaydetmiştir, bu yüzden Hülya'nın da ölmesini istemektedir.
Memet Ali Alabora Zafer Uzungöl 5. Bölüm "İpucu" dizisinde oynayan ünlü oyuncu. Eşini öldürmüştür.
Hakkı Ergök Engin Onparmak 6. Bölüm Eski emniyet müdürü. Arkadaşı Faruk Altıyol'u öldürmüştür.
Fulden Akyürek Belma Altıyol 6. Bölüm Faruk Altıyol'un eşi. Engin Onparmak ile ilişki yaşamıştır.
Emre Yetim Haluk Taşpınar 7. Bölüm Dedesinin bütün servetini isteyen, bu yüzden de avukat Kerim Bey'i ve Ersin Kocaman'ı öldürmüş kişi.
Teoman Kumbaracıbaşı Selman Teker 8. Bölüm Evlilik terapi kliniğinde saklı bulunan altınlar için Şefika ile evlenmiştir. Antikacıdır. Ortağını öldürmüştür. Ürdün'e gitme planları yapmaktadır. 38 yaşındadır.
Uğur Bilgin Osman 9. Bölüm 114 yaşındaki Necmi Dede'yi öldürmüştür. Ayrıca 4 yıl önce Kaan Tüzün adlı bir çocuğun da kaza ile ölümüne sebep olmuştur.
Şebnem Bozoklu Sevin Sezgin 10. Bölüm Kör olmayan ama kör gibi davranan, Sercan Bilir'i intikam sonucu öldürmüş kişi.
Gökhan Atalay Hakan Eralp 11. Bölüm Karısı Füsun Eralp'i öldüren ve delil karartmak için bir cinayet daha işleyen katil.
Erol Refikoğlu Münir Tepe 12. Bölüm Doktordur. Asıl adı Ramadan Serik'tir. Birkaç sene önce Galip onun aleyhine tanıklık yaptığı için ona düşmandır.
Sarp Levendoğlu Hilmi Çalışır 13. Bölüm Bir araba şirketinin güvenlik görevlisidir. Eski eşi, Bursa'da beraber yaptıkları bir araba hırsızlığından dolayı kendisini suçlu hissettiği için intihar etmiştir. Olayı örtbas etmek için İzzet'i vurmuştur.
Fırat Doğruloğlu Murat Terzi 14. Bölüm Umut Koleji'nde biyoloji ve kimya öğretmenidir. Yasak aşk yaşadığı sevgilisi Sibel Berk'i ve okul hademesini öldürmüştür.
Elif Çakman Çocuk Bakıcısı 15. Bölüm Parayı çok seven birisi olduğu için kemancıyı kaçırdı ve bir parmağını kesip fidye istedi.
Ayşenil Şamlıoğlu Handan 16. Bölüm Eşi Hikmet Bey'i öldürmüştür.
Duygu Yetiş Elvan 16. Bölüm Ahmet'in çıktığı kız. Aslında Ahmet'e aşık değildir ve onu kandırmaktadır. Galip Derviş'i vurmak isteyen tetikçiler ile işbirliği içerisindedir.
Ozan Çobanoğlu Tolga Güderi 17. Bölüm Eşi Liana'yı ve Tarlabaşı'nda peruk dükkânı olan bir perukçuyu öldürmüştür.
Münire Apaydın Emel 18. Bölüm Hülya'nın gittiği yaratıcı yazarlık kursunda öğretmen. Eşini öldürmüştür.
Utku Çorbacı Metin Arslan 18. Bölüm Güvenlik görevlisidir. Sevgilisi Emel'e yardım etmiştir. Kıyafet değiştirip Hülya'yı korkutarak, Hülya'nın kendisini deli sanmasına neden olmuştur.

Ölenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
Ayşe Kavak 1. Bölüm İmar affı sırasında 2 ay boyunca Denizkent Belediyesi'nde stajyer olarak çalışmıştır. 25 yaşındadır. Suikastçı tarafından evinde öldürülmüştür.
Mehmet Dilimli 1. Bölüm Denizkent Belediye Başkanı Latif Bey'in koruması. Suikastçı tarafından toplu konutlar açılışında vurulmuş, hastanede ölmüştür.
Ahmet Vuran Emre 1. Bölüm Denizkent Belediyesi çalışanı. Galip ve Hülya'yı Ayşe Kavak hakkında bilgilendirmek için onlarla buluşmaya giderken cam temizleyicisi kılığındaki suikastçı tarafından arabasında öldürülmüştür.
Belma Topçakar Filiz Akerman 2. Bölüm Kocası Mithat tarafından mirası için öldürülmüştür. Cesedi 2 gün sonra Medyum Şuşu tarafından bulunmuştur.
Lale Safranoğlu 3. Bölüm Ünlü savcı. Başına sert bir cisim vurularak öldürülmüştür. Cinayeti işleyen Doktor Tarkan Karcı (Haluk Karaosman), azmettirici ise Fil Hamdi lakaplı Ali Hamdi Dönmez'dir.
Emin Şaylan Hakan Erim 4. Bölüm Ünlü iş insanı. Çocukların yararına çalışan bir vakıf sahibidir. Deprem sırasında eşi Sibel tarafından başına bir cisim vurularak öldürüldü.
Gamze Şeber Şebnem Uzungöl 5. Bölüm Eski oyuncu. Kocası Zafer onu 2,5 milyon lira için öldürmüştür.
Hakan Yavaş Faruk Altıyol 6. Bölüm Zengin ve çok nazik bir iş insanı olmasına rağmen Engin Onparmak'a saldırdı ve Engin onu öldürdü.
Kerim Kabalcı Kerim Bey 7. Bölüm Ersin Kocaman'ın avukatıdır.
Alper Düzen Ersin Kocaman 7. Bölüm Önce katil zannedilen, sonra da maktul olan kişi. Eski komandodur.
Ahmet Demir Nadir Çavaş 8. Bölüm Selman Teker'in ortağı. Selman Teker onu para için öldürdü.
Yalçın Akçay Necmi Ertürk 9. Bölüm 114 yaşındadır. Boğularak öldürülmüştür.
Süleyman Kabaali Sercan Bilir 10. Bölüm Yeni Türkü'nün menajeri. Bir trafik kazasında Sevin Sezgin'in kör olmasına sebep oldu ve Sevin intikamı için onu öldürdü.
Gülnur Adıgüzel Füsun Eralp 11. Bölüm Hakan'ın karısı. Kavga ederken öldürüldü ve cesedi göl kıyısında bulundu.
Zerrin Nişancı Neriman Soygazi 11. Bölüm Çekilişte bir turta kazandı ve Hakan Eralp delil karartmak için onu öldürdü.
Mert Uslanmaz 12. Bölüm İstanbullu, zengin bir ailenin çocuğudur. Ramadan Serik Galip'in Kıbrıs'a gelmesi için onu öldürdü.
Özge Dolay Güllü Çalışır 13. Bölüm 2 sene önce yaptığı hatalar yüzünden vicdan azabı çekti ve bornoz giyerek intihar etti.
Yeliz Akkaya Sibel Berk 14. Bölüm Umut Koleji'nde edebiyat öğretmeni. Murat tarafından öldürülmüştür.
Hakan Erdil Halil Boz 15. Bölüm Kemancı. Kaçırıldı ve bir parmağı kesilerek ormana atıldı.
Mutlu Güney Hikmet 16. Bölüm Handan'ın eşi. Eşi tarafından öldürülmüştür.
Lyana 17. Bölüm Litvanyalıdır. Tolga Güderi onu öldürmüştür.
Kaan Elbilgin Emel'in Kocası 18. Bölüm Karısı Emel onu zehirlemiştir ve bunun için Hülya'nın hikâyesini çaldı.

Sorgulananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
Ömer Akgüllü Koray 1. Bölüm Denizkent Belediyesi'nde başkan vekilidir. Latif Bey ile 9 yıldır çalışmaktadır. Latif Bey'in eşi Selen ile ilişki yaşamış, ancak bitirme kararı almıştır.
Esra Sönmezer Selen Denizkent Belediye Başkanı Latif Bey'in eşi. Anaokulu öğretmeni. Başkan vekili Koray ile bir dönem ilişki yaşamıştır.
Bengü Ergin Jale Pozantı 2. Bölüm Mithat Akerman'ın sevgilisi.
Esra Dermancıoğlu Falcı Şükriye "Şuşu" olarak bilinen medyum.
Aksana Salman Anya 3. Bölüm Fil Hamdi'nin eski hizmetçisi. Rus asıllı olduğu halde Türkçe konuşabilmektedir. Fil Hamdi tarafından işten kovulmuştur. Ayrıca savcı Lale Safranoğlu'nun da hizmetçisidir.
Şensel Uykal Yaşlı Kadın Olayı gören tanık.
Güzin Usta
Oral Özer Hakan Özipek 5. Bölüm Barmendir. Zafer Uzungöl ona bir yumruk atmıştır.
İncilay Şahin Nergis Sokak 6. Bölüm Belgin Derviş'in öldürülmeden önce röportaj yaptığı kişi.
Ayşe Tunaboylu Perihan Sokak Nergis Sokak'ın ablası.
Lena Başak Asuman Karaduman Faruk Altıyol'un 20 sene önceki sevgilisi.
Oktay Dener Kadri Ertürk 9. Bölüm Necmi Ertürk'ün 83 yaşındaki oğlu.
Bahtiyar Engin Plak satıcısı 10. Bölüm Sercan Bilir'i tanıyan, Galip ve Hülya tarafından sorgulanan plakçı.
Hande Kazanova Aylin Sayar 14. Bölüm Umut Koleji'nde okul müdürü. Belgin'in lisedeyken en yakın arkadaşıdır.
Mine Tüfekçioğlu Ayşe Boz 15. Bölüm Kemancı Halil Boz'un annesi. Kaçırılan oğlunu aramaktadır.
Eser Karabil Harun Boz Kemancı Halil Boz'un kardeşi.

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
Cem Kurtoğlu Latif Bey 1. Bölüm Denizkent Belediyesi'nin belediye başkanı.
Can Aksoy Hülya'nın sevgilisidir. Kıvanç Tatlıtuğ'un avukatı olduğu yalanını uydurmuştur.
Rüzgar Aksoy Tayfun 2. Bölüm Hülya'nın doktor arkadaşı.
Selin Ongun Gülin Sarar Ünlü TV sunucusu.
Eylem Yıldız Nazan Uçar 4. Bölüm Hülya'nın kardeşi. 25 yaşındadır. Cihangir'de yaşamaktadır. Tiyatrocudur.
Devin Özgür Çınar Ayşegül Sanlı 5. Bölüm Masum olduğu halde suçlu olduğunu söyleyen, Zafer'in hastalıklı hayranı.
Orhan Şimşek Cesur Yiğit 6. Bölüm "Ödlek polis" olarak ünlenmiştir, fakat aslında tiyatrocudur.
Hakan Altuntaş Hikmet Faruk Altıyol'un şoförü.
Canan Ergüder Leyla Gürsoy 7. Bölüm Ersin Kocaman'ın komşusu. Ersin Kocaman'ın öldürülmesinden sonra katilin o olduğu sanılmıştır. Galip onu Belgin'e benzetmiş, o yüzden de ondan hoşlanmıştır.
İclal Aydın Macide Tümer 8. Bölüm Evlilik terapisti.
Hülya Gülşen Irmak Şefika Tekin Ahmet'in annesi. 56 yaşındadır ve kendinden 18 yaş küçük birisiyle evlenmiştir.
Laçin Ceylan Latife Merdan 9. Bölüm, 17. Bölüm İzzet'in karısı. Çok ünlü bir belgesel yönetmenidir. İzzet ile zaman zaman kapışırlar.
Derya Köroğlu Kendisi 10. Bölüm Yeni Türkü grubunun solisti. Sercan Bilir'in katili zannedilmiştir.
Yasemin Şefik Radyocu Yeni Türkü grubunun Galip ile birlikte konuk olduğu radyo programının sunucusu.
Cem Doğruluk Fevzi Turan Çıplak bir şekilde etrafta koşan bir adamdır.
Erkan Can Fazıl Derviş 11. Bölüm Galip'in abisi. 5 yıl boyunca Galip'i hiç aramadığı için Galip ona çok kızmıştır. Kullanma kılavuzları yazar. 7 dil bilmektedir. Polonezköy'de yaşamaktadır. Agorafobiktir.
Barış Refikoğlu Cemal Necati 12. Bölüm Kıbrıslı başkomiser.
Mehmet Samer Kazım Osman Kıbrıslı komiser.
Caner Alkaya Beden Eğitimi Öğretmeni 14. Bölüm Umut Koleji'nde beden eğitimi öğretmeni. Çocuğuna kötü davrandıkları gerekçesiyle Galip ve Hülya ile kavga etmek için zaman kollamaktadır.
Hakan Yağız Erem Can 15. Bölüm Galip'in evlat edindiği 22 aylık bebek. Halil Boz'un kesilmiş parmağını bulmuştur.
Emir Benderlioğlu Suat 16. Bölüm Galip, İzzet ve Hülya tanık koruma programındayken onlardan sorumlu olan komiser.
Murat Kılıç Şevki 17. Bölüm Emniyet amiri. Galip'i hiç sevmez.
Özlem Çakar Başhemşire Hülya'nın geçici bir süre için çalıştığı hastanenin başhemşiresi.
Nurgül Yeşilçay Şeyda Sönmez 18. Bölüm Galip'in geçici hemşiresi. Hülya'nın yaratıcı yazarlık kursundan arkadaşıdır.
Kubilay Tuncer Mevlüt Psikolog Dr. Fırat'ın başka bir hastasıdır. Onu ölümden kurtarmıştır.

Galip Derviş 2. sezon karakterleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Canlandıran Meslek/Durum Sezonlar
2
Galip Derviş Engin Günaydın Eski bir polis olan Galip Derviş, eşinin ölümünden sonra açığa alınmış ve özel danışmanlık yapmaya başlamıştır. Ana Karakter
Hülya Uçar Algı Eke Galip'in hemşiresi ve asistanı.
Ahmet Tekin Ersin Korkut Cinayet masasında komiser.
İzzet Merdan Orhan Güner Cinayet masasında başkomiser.

İkincil Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Canlandıran Meslek/Durum
Ali Barış Başar Cinayet masasında komiser.
Pervin Uçar Deniz Türkali Hülya'nın annesi.
Yusuf Ekiz Ege Gürel Hülya'nın oğlu.
Belgin Derviş Setenay İnal, Merve Altınkaya (25. bölümden itibaren) Galip'in karısı. 4 sene önce arabasına konulan bir bomba sonucu öldürülmüştür.
Neşe İrem Şentürk Emniyet Müdürlüğü'nün çaycısı.
Dr. Fırat Özgen Levent Öktem Galip'in terapisti.

Konuk Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Öldürenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
İhsan İlhan Cengiz Duman 19. Bölüm Doktor Fırat'ın muayenehanesinin yanında ofisi bulunmaktadır. Masasındaki içinde eroin bulunan cüce heykelini kırdığı için Türkan Bağcı'yı öldürmüştür.
Aydın Sezgin Cenk Eriş 20. Bölüm 2 tarafında da Atatürk yüzü olan 5 tane 1 liralık madeni parayı darphaneden çalıp sakız makinesine sakladı. Parayı geri alırken 5 kişiyi öldürdü.
Cemal Gönen Cem Korluk 22. Bölüm Gübre fabikasında çalışır. Yasak aşk yaşadığı sevgilisi Seçil'i öldürmüştür.
Serdar Orçin Ercan Karcı 23. Bölüm Sevda Emek ve sevgilisi Ayhan'ı öldürmüştür. Galip ile arkadaşlık kurmuş, ancak daha sonra Galip'i öldürmeye çalışmıştır.
Ragıp Yavuz Dt. Tekin Taylan 24. Bölüm Dişçidir.
Sümeyra Koç Dilek Hemşiredir. Tekin Taylan'ın suç ortağıdır.
Volkan Ünal Hakan Tümay 25. Bölüm Pınar Çiçekçi ve İtfaiye eri Nevzat'ı öldürmüş müteahhit. Galip'in yüzüne bir kova kimyasal sıvı atarak geçici bir süre körlük yaşamasına neden olmuştur.
Savaş Barutçu Cavit Bey 26. Bölüm Belgin ve arkadaşı Gökçe'nin belgelerini bulmak için oyunlar hazırlayan adam.
Doğu Aytun Alper Kılıç 27. Bölüm 4 aydır komadadır. Kardeşi Elif'i miras kavgası için bomba paketi ile öldürmüştür.
Ahmet Saraçoğlu Prof. Selim Topuz 28. Bölüm Kendisini görevi ile suçlayan Zeki Şenel'i öldürmüştür.
Cemre Ebüzziya İpek Kutay 29. Bölüm Oyuncudur. Nazan'ın yedeğidir. Başrolde oynamak için babası ile iş birliği yapıp Erhan Sönmez'i öldürmüştür.
Aysun Metiner Meral 30. Bölüm Kendisini aldatan Nihat'ı öldürmüştür. Emniyet müdürlüğünde çalışmaktadır.
Alican Aytekin Sercan Kadran 31. Bölüm Katildir. Mağaza müdürü ve güvenlik görevlisini öldürmüştür.
Ayhan Anıl Gürkan Sercan Kadran'ın suç ortağıdır.
Emrah Doğan Gökhan Tanrıkut 32. Bölüm Antika işinde çalışmaktadır. Yeter Demir'in ninesini kaçırmıştır ve suçu anarşistlere atmıştır. Asıl amacı antika sandalyeyi çalmaktır.
Işılay Gül Gözde Tanrıkut Gökhan Tanrıkut'un karısı ve suç ortağıdır.
Özkan Uğur Behruz Aliyüf 33. Bölüm Azeridir. Interpol'de kırmızı bültenle aranmaktadır. Kalpazandır. Resim eksperi olduğu yalanını uydurarak Galip'i kandırmıştır.
Azra Akın Gülten Kazanır 34. Bölüm Katildir. Hayri'nin gazete okumaması için gazeteciyi öldürmüştür.
İdil Fırat Ilgaz İlkin 35. Bölüm Önce kaçırıldı numarası yapıp sonra kocasını öldürdü.
Müfit Ayketin Adil Sayman 37. Bölüm, 38. Bölüm Edirne Emniyet Müdürlüğü amiridir. Fil Hamdi adına çalışmaktadır. Galip'e suç atıp onu hapse göndermeye çalışmıştır.
Ezel Akay Hamdi "Fil Hamdi" Dönmez 38. Bölüm Zengin iş insanı. Dizinin üçüncü bölümünde Galip'in çözdüğü Lale Safranoğlu cinayeti sonrası tutuklanmıştır ve Silivri Cezaevi'nde yatmaktadır. Galip'ten intikamını almak için Adil Sayman'ı kiralayarak Galip'i hapse attırmaya çalışmıştır.
Murat Prosçiler Ertan Söylemez 39. Bölüm Bir giyim mağazasının sahibini, mağazasında manken olarak kullandığı robotlardan birini almak amacıyla öldürmüştür. Daha sonra da daha önceden çalıştığı ve gerdanlık çaldığı için kovulduğu kuyumcu dükkânının sahibini öldürmüştür. Nermin'in komşusudur ve evinde çaldığı elektro gitarın sesiyle onu rahatsız etmektedir. Daha sonradan elektro gitarı suçunu örtmek için çaldığı anlaşılmıştır.
Simge Selçuk Meltem Ökse 40. Bölüm Gönül'ün ikiz kardeşidir, ancak 35 yıl önce farklı aileleri verildikleri için birbirlerini hiç tanımamışlardır. Muğla'da yaşamaktadır. Galip ile Hülya, Musa'nın şüphesi üzerine onu Gönül sanarak takip etmişler, daha sonra onun ikizi olduğunu anlamışlardır. Gönül'ün zengin olduğunu öğrendikten sonra onu öldürüp parasını almak istemektedir. Ortağı ve aşk yaşadığı Cemil Fikir parayı paylaşmak istemeyince onu İçerenköy'deki Salkım Oteli'nde bıçaklayarak öldürmüştür. Daha sonra Gönül'ü de öldürmek istemiş, ancak suçüstü yakalanmıştır.
Dost Elver Av. Nadir Adalı 41. Bölüm Avukattır. Hakim Sevim Günay ile ilişki yaşamaktadır. Ettikleri bir kavga sonucu Sevim'i öldürmüş, daha sonra da kavgalarına şahit olan pizzacı Aykut'u öldürmüştür. Cinayetten sonra Aykut'un kılığına girerek Aykut'un gitmesi gereken adreslere pizza götürmüştür.
Bihter Dinçel Yasemin Çelen 42. Bölüm Ekim Çelen'in karısıdır. Kocasının parasıyla yaşamak için 5 yıl önce onu öldürmüş, sonra da Selçuk'tan yardım alarak Galip ve Hülya'yı Ekim Çelen'in hala yaşadığı ve cüzzamlı olduğu konusunda kandırmıştır. Bu şekilde kocasının mirasının kocasının kuzenleri yerine kendisine verilmesini sağlamayı amaçlamış, ancak planı açığa çıkmıştır.
Somer Karvan Oktay Kaplan 43. Bölüm Emek Bankası'nın şube müdür yardımcısıdır. Asıl adı Tacettin olan ve Süslü Taci olarak bilinen bir ünlünün ağabeyidir. Banka soygununu kendisi planlamış, kendisinden şüphenilmemesi için de soygunculardan dayak yemiştir. Mahmut Toybars'ın telefonunu alan Berk ve arkadaşlarıyla konuşmuş, onların kum ocağına gideceğini öğrenmesi üzerine kum ocağına 10 bin lira gömmüştür. Suçlu olduğu, Süslü Taci'nin Oktay'ı bankadan aradığının anlaşılması üzerine ortaya çıkmıştır.
Uygar Özçelik Bilal Cangün 44. Bölüm 7 Numara isimli çekiliş programının stüdyosunda ses teknisyenidir. Arkadaşı Engin Madak ile birlikte büyük ikramiyeyi paylaşmak için çekiliş ekipmanını hep aynı rakamlar gelecek şekilde bozmayı planlamıştır. Ekipmanı kurcaladığı zaman programın sunucusu Buse Sipahi kendisini görmüş, bunun üzerine Buse'yi makasla bıçaklayarak öldürmüştür. Daha sonra yerdeki bir kablo yüzünden Hülya ile kavga edince yapımcı Fatih Gürsoy tarafından işten kovulmuştur. Stüdyonun bulunduğu binaya bir daha giremediği için mikrofona taktığı mıknatısı geri alamamıştır. Mert Kıran'ın evinde kendisinin Engin ile çekilmiş bir fotoğrafını görmesi üzerine Mert'i öldürmüş, cesedini pencereden aşağı atarak olaya intihar süsü vermiştir. Büyük ikramiyenin çekilişindeki düzenbazlık sonrası suçu Hülya ile İzzet'e atmıştır.
Hüseyin Santur Engin Madak Bilal Cangün'ün suç ortağıdır. Taşra kasabasından gelen bir kamyon şoförünü oynayarak parayı kazanmıştır ama sonradan Bilal'le tüm planları açığa çıkmıştır.
Yaşar Ayvacı Erol Akçaylık 45. Bölüm Altıgün Taşımacılık'ın ortaklarından biri. Eskiden tır şoförlüğü yapmıştır, ancak hala daha bir yere gidip gelirken tır kullanmaktadır. Salim'in kullandığı tırı alarak ortağı Tarık'ın yanına gitmiş, onunla ettiği bir kavga sonrasında Tarık'ı öldürmüştür. Daha sonra Tarık'ın cesedini ormanlık bir alana götürüp bırakmıştır. Bu sırada tırdaki GPS sistemi tırın hareketlerini kaydetmiştir. Bunun üzerine Erol, GPS sisteminin kendini yenilemesi için Salim'e 1000 kilometrelik bir rota vermiş, onun kendisinin büyüdüğü yetimhaneleri dolaşmasını istemiştir. Ancak Galip, Erol'un yetimhanede kalmadığını ortaya çıkarmış, daha sonra da tırın vantilatör kayışına takılmış kravat parçasının Tarık'ın kravatıyla aynı olduğunu fark edince suçlu olduğu ortaya çıkmıştır.
Zeynep Anacan Özlem Kaygusuz 46. Bölüm Lunaparktaki dönme dolabın makinistidir. 7 yıldır lunaparkta çalışmaktadır. Polisler tarafından yedi kez sorgulanmıştır. Burak Salman'a aşıktır ve ona olan aşkından ötürü dönme dolapta Zafer Taşçı ile birlikte olan Erdal Atar'ı bıçaklayarak öldürmüş, suçun Zafer'e atılmasını sağlamıştır. Çakal Motorcular Grubu üyesidir. Burak Salman tarafından lunaparkta öldürülmüştür.
Erkan Öztürk Burak Salman Komiser Zafer Taşçı tarafından hapse attırılmıştır. 14 ay boyunca hapiste yatmış, bu sırada duruşmada Zafer'in kendisi aleyhine tanıklık etmemesini engellemeye çalışmıştır. Hapiste tanıştığı Erdal Atar ile tanışmış, onu lunaparktaki dönme dolaba Zafer ile çıkmaya ikna etmiştir. Sevgilisi Özlem'i onunla işbirliği yapmaya ikna etmiş, onu Erdal'ı öldürmeye azmettirmiştir. Erdal'ın öldürülmesinden sonra Zafer tanıklık yapamayınca delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştır. Çakal Motorcular Grubu üyesidir. Serbest bırakıldıktan sonra lunaparka gitmiş, orada sevgilisi Özlem'i öldürmüştür. Yine lunaparkta kısa bir süreliğine Hülya'yı silahla rehin almış, ancak polislerin gelmesi üzerine bırakmış ve yeniden tutuklanmıştır.

Ölenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
Türkan Bağcı 19. Bölüm Kırık heykeldeki uyuşturucuyu gördü ve Cengiz Duman onu öldürdü.
Ahmet Ali Micanoğlu Nafiz 20. Bölüm Cavit Sönmezoğlu'nun sahibi olduğu berberde çalışmaktadır. Cenk Eriş tarafından öldürülmüştür.
Selen Kurtaran Aysel Kara 21. Bölüm Yeni tanıştığı bir adamla vakit geçirdi ve fotoğrafı çekildi. Bu yüzden öldürüldü.
Seda Aker Seçil 22. Bölüm Garsondur. Kendisini hamile bırakan evli bir adam tarafından öldürülmüştür.
Teoman Mermutlu Ayhan 23. Bölüm Sevda Emek'in sevgilisi. Bir restoranda çalışmaktadır. Ercan Karcümen tarafından öldürülmüştür.
Merve Çavuşçuoğlu Sevda Emek Yunanistan tatilinde tanıştığı Ercan Karcümen tarafından öldürülmüştür. Galip ile arkadaştır. Emniyet teşkilatında sekreter olarak çalışmıştır.
Emin Taşkın 24. Bölüm Eski emniyet memurudur. Dişçi tarafından öldürülmüştür.
Ümit Yesin İhsan Akkaya 26. Bölüm 68 yaşında emekli memurdur. Belgin'i oynayan bir kadın tarafından öldürülmüştür.
Müge Esmeray Elif Kılıç 27. Bölüm Büyük bir miras kavgası içinde olan 3 kardeşten biridir. Erkek kardeşlerinden biri olan Alper Kılıç tarafından bir bombayla öldürülmüştür.
Zafer Han Prof. Dr. Zeki Ozan Şenel 28. Bölüm Nörotravma Bölüm Başkanı'dır. Selim Topuz tarafından öldürülmüştür.
Tarkan İnallı Erhan Sönmez 29. Bölüm Oyuncudur. İpek Kutay ve babası tarafından öldürülmüştür. Fındık, fıstık, karides ve keten yağına alerjisi vardır. Nazan ile bir dönem sevgili olmuş; sonra onu terk etmiştir.
Engin Arda Nihat 30. Bölüm Zehirlenmiştir.
İsa Telci Haldun Taşdemir 31. Bölüm Mağaza müdürüdür. Hırsızlar onu önce kendi mağazasını soymakla tehdit etti ve sonra da öldürdü.
Mustafa Uzunyılmaz Muhsin Bilmez 33. Bölüm Avcıdır. Sonradan hurdacı olmuştur. Öldürülmüştür.
Kadir Gümüş Mahir 34. Bölüm Gazetecinin amcaoğlu ve aynı zamanda çırağıdır. Öldürülmüştür.
Serhat Sümer Ali Gülten'in suç ortağıdır. Gülten ona ihanet edip onu öldürmüştür.
Koray Şahinbaş Suat İlkin 35. Bölüm Bir türlü anlaşamadığı karısı Ilgaz İlkin tarafından öldürülmüştür.
Hasan Kılınç 36. Bölüm Otopark güvenlik görevlisidir. Öldürülmüştür.
Seher Genç İç mimardır. Öldürülmüştür.
Ömer Kum 37. Bölüm 6 parmaklıdır. Belgin'in cinayetine sebep olan adamdır. Adil Sayman onu öldürüp suçu Galip'e atmıştır.
Cemal Erdoğan Cemil Aytekin 39. Bölüm Bir giyim mağazasının sahibidir. Ertan Söylemez tarafından kendi silahıyla vurulmuştur.
Aron Buniel Serdar Aktaroğlu Ertan Söylemez'in kovulduğu kuyumcu dükkânının sahibi. Ertan tarafından dükkânında öldürülmüştür.
Av. Cemil Fikir 40. Bölüm 37 yaşındadır ve Muğla'da yaşamaktadır. Aile davalarına bakan bir büroda avukatlık yapmaktadır. Meltem ile ortak olması üzerine İstanbul'a gelmiştir. Aynı zamanda Meltem ile birliktedir. Gönül'ün parasını paylaşmak istemeyince Meltem tarafından İçerenköy'deki Salkım Oteli'nde bıçaklanarak öldürülmüştür.
Aykut Engin 41. Bölüm Pizzacıda çalışmakta olan kuryedir. 25 yaşındadır. Avukat Nadir Adalı'nın Hakim Sevim Günay'ı öldürmesine şahit olduğu için Nadir tarafından öldürmüştür.
Ahmet İlker Okumuş Ekim Çelen / Selçuk 42. Bölüm Piyanisttir. Yasemin Çelen'in verdiği yılbaşı partisinde piyano çalmış ve daha sonra Yasemin kendisini 5 yıl önce öldürdüğü kocası Ekim Çelen'in kılığına girmeye ikna etmiştir. Ekim Çelen'in vasiyeti hakkındaki duruşmadan önce Yasemin tarafından vurularak öldürülmüştür.
Ümit Gözgü Tacettin Kaplan 43. Bölüm Süslü Taci lakabıyla bilinir. Kardeşi Oktay Kaplan tarafından öldürülmüştür.
Buse Sipahi 44. Bölüm 7 Numara isimli çekiliş programının sunucusudur. Stüdyodaki ses teknisyeni Bilal Cangün'ün programdan sonra çekiliş ekipmanlarını karıştırdığını görmüş, bunun üzerine Bilal tarafından makasla öldürülmüştür.
Çağlar Ertuğrul Mert Kıran 7 Numara isimli çekiliş programı hakkında yazılar yazan, çekilişte çıkan sayıların algoritması üzerine çalışmalar yapan ve internette bunun hakkında bir bülten yazan bağımsız bir yayıncı. Çekiliş kurallarının mantığını ve matematiğini çok iyi bilmektedir, ancak çekiliş için oynadığı biletlerden hiç para kazanamamıştır. Buse Sipahi öldürüldükten sonra şüpheli olarak sorgulanmış, fakat suçsuz olduğu ortaya çıkmıştır. Evinin duvarlarında 7 Numara programıyla bir şekilde alakası olmuş herkesin fotoğrafı vardır. Bilal Cangün tarafından evinde öldürülmüş, sonra da cesedi pencereden aşağı atılmıştır.
Hakan Öztop Tarık Kaçan 45. Bölüm Altıgün Taşımacılık'ın ortaklarından biri. Ortağı Erol Akçaylık ile tartıştığı sırada boynundaki kravat tırın vantilatör kayışına takılmış ve bu esnada Erol Akçaylık kendisini boğarak öldürmüştür. Kendisi hakkında kayıp ihbarı verilmiş, sonra cesedi Polonezköy'deki bir ormanlık alanda avcılar tarafından bulunmuştur.
Engin Arif Gökçe Erdal Atar 46. Bölüm Daha önce soygun ve araba hırsızlığı suçlarına karışmıştır. Hapiste yattığı sırada Burak Salman ile tanışmış, Burak kendisini Zafer Taşçı ile buluşmak için ikna etmiştir. Lunaparkta Zafer Taşçı ile buluşarak kendisine hap satabileceğini söylemiş, onu dönme dolaba bindirmiştir. Dönme dolabın makinisti Özlem Kaygusuz tarafından göğsüne bıçak saplanarak öldürülmüştür, ancak herkes onun Zafer tarafından öldürüldüğünü düşünmüştür. Evinin tavanındaki pervaneye bağladığı içinde pil bulunan çorapla kendisini dövdürerek göğsünü çürütmüş, böylece darp edilmiş gibi görünmüştür.

Sorgulananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
Ercüment Aydın Veysel Biçim 19. Bölüm Oyuncak dükkânı sahibidir. Doktor Fırat'ın hastalarından biridir.
Kartal Karakuş Sabri 20. Bölüm İllegal şekilde kafes dövüşü yaptırılan bir çetenin başıdır.
Feridun Düzağaç Nuri Temel 25. Bölüm Edirnekapı'daki surların altında yaşamakta olan berduş. İtfaiye eri Nevzat'ın ölümünden ve Galip'in geçici körlük yaşamasından sorumlu tutulmuş, ancak suçsuz olduğu ortaya çıkmıştır.
Ahmet Kaynak Altan Kılıç 27. Bölüm Büyük bir miras kavgası içinde olan 3 kardeşten biridir. Kardeşlerinden biri olan Elif Kılıç'ı öldürmekle suçlanmıştır ama masum olduğu anlaşılmıştır.
Neşe Arda Melek Komaya girmiş olan Alper Kılıç'ın hemşiresidir.
Ahmet Arıman Behçet Sarman 29. Bölüm Tiyatroda aksesuar sorumlusudur.
Güçlü Yalçıner Ömer Tuncel 30. Bölüm 4 ay önce İzzet Merdan'a kardeşinin intikamını almak için saldırmak istemiş ama sonradan vazgeçmiştir. Nihat'ı zehirlemek ile suçlanmıştır ama masum çıkmıştır.
Sezer Soykök Emrah Kumaş 32. Bölüm 1970'lerin sonunda Halk İçin Adalet örgütünün lideriydi. Darbe döneminde 4 yıl hapis yatmıştır.
Mazhar Alican Uğur Kerim 34. Bölüm Gazetecidir. Öldürülmüştür.
Turan Çiçekçi Nejat Kumar Yaşlı kadına çarpmak ile suçludur. Gazeteci çocuk cinayeti ile de suçlanmıştır ama masum olduğu anlaşılmıştır.
Selma Kaçan 35. Bölüm Suat İlkin'in asistanıdır. Aynı zamanda onunla sevgilidir.
Berke Hürcan İlhan Uyar 36. Bölüm İhale danışmanıdır. Katil onun sağ elinin parmaklarını kırmıştır. Hülya ile sevgili olmuştur.
Şakir Sulak 37. Bölüm Çeşitli terör örgütlerine taşeronluk yapan bir adam. 7 yıl Çeçenistan'da yaşadı ve kanserden öldü.
Perihan Savaş Nermin Bayraktaroğlu 39. Bölüm Ertan Söylemez'in komşusudur. Galip ile çok yakından ilgilenmiş, ona bir anne gibi davranmıştır. Fakat Galip tarafından yalancılıkla ve Ertan Söylemez'in annesi olduğu için suçu gizlemekle suçlanmış, kuyumcudaki cinayet sonrası sorgulanmış ve sonucunda Ertan Söylemez ile hiçbir akrabalığının bulunmadığı ve yalan söylemediği ortaya çıkmıştır. Bölümün sonunda Ankara'daki kız kardeşinin yanına taşınmıştır.
Yağmur Deniz Derya Temizel Cemil Aytekin'in sahibi olduğu giyim mağazasının çalışanıdır. Cinayet araştırması sırasında polislere dükkândaki robotun çalındığını söylemiştir.
Mahir Müslüm Ardıç Murat Giyim mağazasında bir dönem dansçı olarak çalışmıştır. Asıl mesleği animatörlüktür. Cemil Aytekin kendisinden kırmızı don giymesini istediği için onunla kavga etmiş, bu yüzden de polisler tarafından şüpheli olarak sorgulanmıştır.
Gülhan Tekin Sevinç Oğlu Tufan çok istediği için giyim mağazasındaki robot mankeni satın almak istemiş, fakat dekor olduğu için satın alamamıştır. Şüpheli olarak sorgulanmış, fakat giyim mağazasındaki olay sırasında Samsun'da olduğundan suçsuz olmadığı anlaşılmıştır.
Turgut Tunçalp Musa Kilimder 40. Bölüm Galip'in ortaokul yıllarından arkadaşıdır. Ortaokul yıllarında Galip ile sürekli dalga geçtiği için Galip ondan nefret etmektedir. Karısı Gönül'ün kendisini aldattığı şüphesi ile Galip'i aramış, ondan karısını takip etmesini istemiştir. Cemil Fikir ölü bulunduktan sonra başta Galip olmak üzere herkes cinayeti onun işlediğinden şüphelenmiş, fakat daha sonra Galip olayı çözerek onun suçsuz olduğunu anlamıştır.
Cihan 41. Bölüm Pizzacı Aykut Engin'in çalıştığı yemekhanenin müdürüdür.
Caner Atacan Can Sayman Boşanma davasında kendisi aleyhine karar veren Hakim Sevim Günay'la kavga etmiş ve adliye çıkışında kasten arabasına çarpmıştır. Bu yüzden hakimi onun öldürdüğü düşünülmüştür ama masum olduğu ortaya çıkmıştır.
Nazan 42. Bölüm Selçuk'un 11 yıllık ev sahibidir. Verdiği okey partisine gelmeyince ve evindeki kedisi aç kalınca onun öldürüldüğünden şüphelenip polise haber vermiştir.
Kubilay Penbeklioğlu Zafer Taşçı 46. Bölüm Başkomiser İzzet Merdan'ın 20 yıllık arkadaşı olan açığa alınmış komiser. Asabi bir mizaca sahiptir. Lunaparktaki dönme dolapta tartıştığı Erdal Atar'ı öldürdüğü gerekçesiyle sorgulanmıştır. Ancak daha sonra Galip'in de yardımıyla cinayeti kendisinin işlemediği, Burak Salman'ın Zafer'in kendisi aleyhine tanıklık yapmasını engellemek için kız arkadaşı Özlem Kaygusuz ile işbirliği yaparak Erdal'ı öldürdükleri ortaya çıkınca suçsuz olduğu anlaşılmış, silahı ve rozeti kendisine verilerek yeniden görevine dönmüştür.

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm Meslek/Durum
Kubilay Tuncer Mevlüt 19. Bölüm, 35. Bölüm Psikolog Dr. Fırat'ın başka bir hastasıdır. Onu ölümden kurtarmıştır.
Canoğul Adlığ (19. Bölüm), Güntaç Özdemir (43. Bölüm) Berk Özgen 19. Bölüm, 43. Bölüm Psikolog Dr. Fırat'ın oğludur. Babasıyla arası iyi değildir. 43. bölümde arkadaşlarıyla birlikte Mahmut Toybars'ın arabasındaki Emek Bankası'ndan çalınan paraların nereye gömüldüğünü anlatan haritayı bulmuş, Galip ile Hülya'yı ödevi olduğu konusunda kandırarak parayı bulmak için kum ocağına gitmiştir.
Mehmet Ulay Dr. Ender Şirin 19. Bölüm Psikolog Dr. Fırat'ın arkadaşı olan başka bir psikologdur. Bir tekne kazasında elini kaybetmiştir.
Yılmaz Gruda Cavit Sönmezoğlu 20. Bölüm "Patronların patronu" olarak da bilinen ünlü mafya babası. Yeğenleri kendisine ait berber salonunda katledilmiştir.
Faik Ergin Ali "Topan" Sönmezoğlu Cavit Sönmezoğlu'nun yeğenidir. 115 kilo vermiştir. Eskiden şişman olduğu için "Topan" lakabı ile bilinir. Hülya ile bir ilişki yaşamış, fakat aslında bunun Hülya ile eğlenmek amaçlı olduğu ortaya çıkmıştır.
Celil Nalçakan Selim İstihbarat Servisi'nde görevlidir. Cavit Sönmezoğlu'nu takip etmektedir. Galip'i yem olarak kullanmak ister ve onu eski mesleğine geri dönmek şartıyla kandırır. Bunun ortaya çıkması üzerine Adana'ya sürülür.
Çağdaş Tekelioğlu Rıza Cavit Sönmezoğlu'nun arkadaşıdır.
Yiğit Özşener Engin Seçim 21. Bölüm Hastalıklı bir oyuncudur. Oynadığı karakterlerin birebir aynısı olur. Tam bir Galip oldu ve neredeyse Aysel Kara'nın katilini öldürecekti.
Aybanu Aykut Saniye 22. Bölüm Galip'i hafızasını kaybetmiş haliyle kandıran bir kadındır.
Nigar Alkan Sinem Seçil'in iş arkadaşıdır.
Nejmi Aykar Hilmi Arıcıdır.
Fatih Sönmez Naim Güçlü 27. Bölüm Karısı Hülya'yı aldatmıştır. 6 yıl sonra oğlu Yusuf'un doğum gününde geri dönmüştür ve onları kandırmaya çalışmıştır.
  • Dizide bu karakterin soyadı konulurken aslında bir mantık hatası yapılmıştır. Dizide Naim'in oğlu Yusuf'un soyadı Ekiz iken, Naim'in soyadı dizide Güçlü olarak söylenmiştir.
Alican Yarka İsmail Yıldız Terörle Mücadele Şube Müdürüdür.
Aziz Özuysal Kamil Salma PTT çalışanıdır.
Gül Korkmaz Nevin Alper Kılıç'ın evinin hizmetçisidir.
Halil Kumova Civan Çakırcalı 28. Bölüm 72 yaşında. Kore gazisidir.
Cengiz Rençberoğlu Yılmaz Uzun Hastane müdürüdür.
Hakan Akay Mehmet Avukattır. Hülya ile yemek yemiştir.
Füsun Erbulak Hastanedeki Kadın
Şirin Sevinç Saraçoğlu Doktor
Eylem Yıldız Nazan Uçar 29. Bölüm Hülya'nın kardeşidir. 25 yaşındadır. Cihangir'de yaşamaktadır. Tiyatrocudur. Erhan'ı öldürmekle suçlanmıştır ama masum olduğu ortaya çıkmıştır.
İbrahim Dereli Niyazi Sahne görevlisidir.
Erol Yavan Burak Kılıçarslan Yönetmendir.
İrem Aybirdi Zeynep Tuncel 30. Bölüm Ömer Tuncel'in kızıdır.
Selin Yusuf'un arkadaşıdır. Yusuf ona aşıktır.
Durul Bazan Cafer Topuz 31. Bölüm Kendini dedektif zanneden şaşkın bir adamdır. Annesinin yardımıyla polisleri kandırmıştır.
Nesime Alış Nalan Topuz Cafer'in annesidir. Polisleri kandırmak için Cafer'e yardımcı olmuştur ve sonra kaçırılmıştır.
Ayşen Gruda Nine 32. Bölüm Yeter Demir'in ninesidir. Kaçırılmıştır.
Duygu Şen Yeter Demir Hukuk fakültesi okumuştur sonra fakülteyi tamamlamadan pastaneci açma kararı almıştır. Ninesi kaçırılmıştır.
Korman Ersan Hüseyin Telefonda arayanların yerini tespit eder.
Bennur Duyucu Selma Akdeniz Hukuk fakültesi öğrencisidir.
Volkan Özler Metin Fikret Hukuk fakültesi öğrencisidir.
Mine Duman Nuran Demirci Hukuk fakültesi öğrencisidir.
Muhammed Dede Abdülkerim 33. Bölüm Iraklı mültecidir. Türkiye'ye kaçak olarak gelmiştir. Hurdacı Muhsin'in çırağıdır.
Şükriye Dönmez Şule Resim kursu öğretmenidir.
Taner Ergör Hayri Kuşluk 34. Bölüm Galip'in komşusudur. Biraz kaçıktır. Lotodan 10 milyon TL kazanmıştır. Ama Gülten bunu farketmemesi için onu oyalamıştır.
Tuncay Tezküser Seyit Sinop'ta cinayet masasında başkomiserdir. Galip gazeteden gördüğü bir haber ile telefondan arayıp kesik el cinayeti konusunda yardımcı olmuştur.
Fatih Payat Bilal Sinop'ta komiserdir.
Murat İnal Dr. Hidayet Yöntem 35. Bölüm Psikologdur. Galip'i ve Mevlüt'ü hipnotize yöntemi ile çıldırtmıştır.
Seda Ilgaz İlkin'in hizmetçisidir.
Murat Eken Niyazi Durna 36. Bölüm Ofis çalışanıdır. Akli dengesi biraz bozuktur. Tüm meslektaşları tarafından dışlanır.
Saliha İplikçi Suzan Ofis çalışanıdır.
Ömürcan Baykara Nuray
Tanser Yılmaztürk Ferdi
Murat Kocacık Halit 38. Bölüm Galip'in Karasu'da çalıştığı oto yıkama servisinde ustadır.
Cem Ağırgez Engin Karasu'daki oto yıkama servisinde çalışanlardan biridir.
Bahadır Elmas Ercan Karasu'daki oto yıkama servisinde çalışanlardan biridir. Galip'in Karasu'daki vur-kaç cinayetini aydınlatmasında yardımcı olmuştur.
Melisa Yüksel Otel Çalışanı Kız Galip'in Karasu'da kaldığı otelde çalışan kız. Otel sahibinin kızıdır.
Serkan Çelik Nakliyeci Galip'in evini boşaltan nakliyecilerden biridir. Hülya'ya Karasu'daki vur-kaç cinayetinin nasıl çözüldüğünü anlatmış, Hülya bu sayede Galip'in aslında yaşamakta olduğunu anlamıştır.
Osman Toprak Bayraktutan Sorgulanan Çocuk İzzet tarafından sorgulanırken, soruşturması Hülya'nın sorgu odasına girmesiyle yarıda kalmıştır. Bir cinayet işlemiştir ve işlediği cinayette annesinin bıçaklarından birini kullanmıştır.
Bayram Önal Adli Tıp Doktoru Adil'in gittiği adli tıp servisindeki doktordur.
Alican Andağ Araba Sahibi Karasu'daki oto yıkama servisinde arabasını yıkatan adam. Galip tarafından arabası çok uzun sürede yıkandığı için sinirlenerek oto yıkama servisine bir daha gelmeyeceğini söylemiştir.
Ulaş Altun Tufan 39. Bölüm Sevinç'in oğludur. Annesiyle birlikte gittiği bir giyim mağazasındaki robot mankeni istemiş, fakat annesi manken dekor olduğu için satın alamamışlardır.
Simge Selçuk Gönül Kilimder 40. Bölüm Musa'nın eşidir. Meltem adında bir ikiz kardeşi vardır, ancak 35 yıl önce farklı ailelere verildiklerinden dolayı onu hiç tanımamaktadır. Tek akrabası Ortaca'da yaşayan dedesidir. Meltem tarafından öldürülmek üzereyken Ahmet ve İzzet tarafından kurtarılmıştır.
Arda Anarat Musa Kilimder (1985) Galip'in ortaokuldan arkadaşıdır. Arkadaşı Mehmet ile birlikte Galip ile sürekli dalga geçmektedir. En çok yaptığı şey ise okul tuvaletinde Galip'in kafasını klozete sokarak üzerine sifonu çekmektir.
Efe Çınar Galip Derviş (1985) Musa tarafından sürekli şakalara maruz kalmaktadır.
Mehmet (1985) Galip ile Musa'nın ortaokuldan arkadaşı. Dizide şimdiki hali gösterilmemiştir. Musa ile ortak olup Galip ile uğraşmaktadır.
Akın Ertansel Garson Galip ile Hülya'nın Ataşehir'de gittiği kafenin garsonudur. Galip kendisine rüşvet teklif etmiş, ancak kabul etmemiştir.
Yaşar Nihat Tokman Kafedeki Adam Kafede oturan müşterilerden biridir. Galip'in fotoğraf makinesiyle Galip ve Hülya'nın fotoğrafını çekmiştir.
Ayhan Kızılsu Mustafa Musa'nın parasını yurtdışındaki bir hesaba aktarmak üzere Meltem'in konuştuğu bankacıdır.
Necat Bayar Vali Yardımcısı 41. Bölüm Bütün teşkilatı Hakim Sevim Günay'ın cinayetine odaklanmak için zorlayan valinin yardımcısıdır. Bu yüzden teşkilat pizzacı cinayetini umursamamış ve bu iki cinayetin ilişkili olduğunu fark edememiştir.
Edip Saner Dr. Selim Uziyel 42. Bölüm Cildiye polikliniğinde çalışan bir doktordur. Hülya ile ilişki yaşamıştır. Hülya onun çocukluğunda cüzzamlı olduğunu öğrenince ondan soğumuş, fakat sonra ilişkisine devam etmiştir.
Tolga Canbeyli Hüseyin 43. Bölüm Berk'in arkadaşıdır. 17 yaşındadır. Mahmut Toybars'ın cep telefonunu almıştır. Berk ve diğer arkadaşıyla birlikte Galip ile Hülya'yı kandırarak Emek Bankası'ndan çalınan paraların gömüldüğü kum ocağına gitmiştir.
Gökhan Soylu Fatih Gürsoy 44. Bölüm 7 Numara adlı çekiliş programının yapımcısıdır. Buse Sipahi öldükten sonra Hülya'dan geçici olarak çekiliş kızı olmasını rica etmiştir.
Ethem Turgay Şendur Erdoğan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde memurdur. Galip'e hayran olan yeğeni için Galip'ten imza istemiş, ayrıca yeğenini telefonda Galip ile konuşturmuştur. Daha sonra yaptığı bir espri sonucu Ahmet'in bozulmasına neden olmuştur.
Hande Sarı Dilek Hülya 7 Numara isimli çekiliş programının sunucusu olduğu zaman kendisinden imza istemiştir.
Pınar Zorlu Hayran Mert Kıran'ın evinin yakınından geçerken Hülya'nın orada olduğunu fark etmiş, ondan imza istemiş ve fotoğraf çektirmiştir.
Gülbani Konur Lale Aker Noterdir. 7 Numara'daki büyük ikramiye Başkomiser İzzet ve Engin Madak arasında paylaşıldıktan sonra İzzet'in Hülya ile olan tanışıklığını ortaya çıkarmış, bundan dolayı İzzet'in alacaklarını askıya almıştır. Çekiliş makinesinde hile olduğunu ve bunu Hülya'nın ayarladığını düşünmüş, ancak Galip olayı çözünce yanıldığını fark etmiştir.
Salih Kalyon Salim Derviş 45. Bölüm Galip'in babasıdır. Eskiden ders kitapları yazan bir yazardır. 32 yıl önce bakkala gideceğini söyleyerek evden çıkmış, eve bir daha geri dönmemiştir. Evini terk ettikten sonra yeniden evlenmiş, bu evlilikten Emre adında bir oğlu olmuştur. İkinci eşini de terk ettikten sonra tır şoförü olmuştur. Bolu'da yaşamaktadır, ancak şoför olduğu için neredeyse evine hiç gitmemektedir. Köprüden geçerken şerit ihlali yaptığı için ceza almış, kendisine ceza kesen polisin üzerine yürüdüğü için nezarete alınmış, Galip'in adını vererek nezaretten çıkmıştır. Galip ilk başta kendisine soğuk davranmış, ancak Galip ile birlikte çıktıkları yolculukta araları iyileşmiştir. Galip'e bisiklet kullanmayı öğretmiştir. Hayatı boyunca gurur duyacağı bir oğlu olsun istemiş, bu yüzden de herkese diğer oğlu Emre'nin başarılı bir ortopedist olduğu yalanını söylemiştir.
Hülya Kargın Merve 45. Bölüm Altıgün Taşımacılık'ın sekreteridir.
Tevfik Kartal Tır Şoförü Salim'in tır şoförü arkadaşlarından biri. Salim D-650 Karayolu'nun kapalı olduğunu söyleyince Salim'e yanlış bildiğini, yolun açık olduğunu söylemiştir.
Özgür Yıldıran Necmi 46. Bölüm Zafer Taşçı'nın avukatıdır. Zafer'in tutuksuz yargılanmasını talep etmiştir.
Turan Çelik Hakim Zafer Taşçı'nın duruşmasındaki hakimdir. Zafer'i sakin olması konusunda uyarmıştır. Zafer'in tutuksuz yargılanmasına karar vermiştir.
Turgay Baydur Berkun Erdal Atar'ın evinin yakınındaki gece kulübünün sahibi. Erdal'ın cebinden düşmüş, vestiyer fişi olarak kullanılan tarot kartına bakarak Erdal'ın ceketinin üç yıldır vestiyerde asılı olduğunu söylemiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]