Grenadinler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grenadinler Haritası

Grenadinler (İngilizce: Grenadines), St. Vincent, Ronde Adası ve Grenada adaları arasında yer alan bir adalar zinciridir ve coğrafî olarak Rüzgâüstü Adaları'na ve dolayısıyla Küçük Antiller'e dâhil edilmektedir. Batıda Karayip Denizi ile doğuda Atlantik Okyanusu arasında uzanırlar. Politik olarak, kuzey adaları Saint Vincent ve Grenadinler'e, güney adaları Grenada'ya aittir.

Grenadinler aşağıdaki yerleşik adaları içerir: Bequia, Canouan, Mayreau, Mustique, Palm Adası, Petit St. Vincent, Union Island, Young Island (hepsi Saint Vincent ve Grenadinler devletine aittir) ve Petite Martinique ve Carriacou (her ikisi de Grenada devletine aittir).

Bu adalara ek olarak, birçok ıssız ada da vardır (Petite Nevis, Isle à Quatre, Battowia, Baliceaux, Petite Mustique, Tavşan Adası, Güvercin Adası, Samples Cay, Savan Adası, Petit Canouan ve Tobago Cays bunlardan bazılarıdır).

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Avrupa Dünya Yılı Kitabı 2004 . 45 Baskı, Routledge, ISBN 1-85743-253-3, s. 3616–3624.
  • Jill Bobrow, Jana Jinkins: St. Vincent ve Grenadinler. Karayip Mücevherleri. 4. Basım, Concepts Pub., Stockbridge (Mass.) 1985, ISBN 0-393-03309-0 .