Grandma's Boy (film, 1922)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grandma's Boy
YönetmenFred C. Newmeyer
YapımcıHal Roach
SenaristHal Roach
Sam Taylor
Jean C. Havez
OyuncularHarold Lloyd
Mildred Davis
KurguT. J. Crizer
StüdyoThe Harold Lloyd Corporation
TürüSessiz film
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı3 Eylül 1922, ABD
Süre60 dakika
Dilİngilizce (yazılar)

Grandma's Boy, yönetmenliğini Fred C. Newmeyer' ın yaptığı, başrollerinde Harold Lloyd ve Mildred Davis' in yer aldığı 1922, ABD yapımı sessiz bir komedi filmidir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Harold (Harold Lloyd), Blossom Bend adlı kasabada büyükannesi ile yaşayan genç bir adamdır. Çocukluğundan beri çekingen ve korkak olması nedeniyle sürekli itilip kakılmış olan Harold, hoşlandığı genç kızı (Mildred Davis) da pısırıklığı yüzünden rakibine (Charles Stevenson) kaptırmak üzeredir.

Tam da bu sırada kasabaya herkesi rahatsız eden bir serseri dadanır. Bir gece bir kuyumcuyu soymaya çalışırken birini öldürmesiyle bütün kasaba ayağa kalkar ve bu serserinin peşine düşer. Harold onu arayanlardan biri olması gerekirken, korku içinde evinde saklanır. Bunun üzerine büyükannesi ona, Harold' un korkak biri olan büyükbabasının bulduğu bir şans tılsımı ile İç Savaş'ta nasıl bir kahramana dönüştüğünü anlatır ve şans getirmesi için torununa bu tılsımı verir. Tılsımı yanına alan Harold, kasabalıların yakalaşmayı bile beceremediği serseriyi yakaladığı gibi, rakibine de iyi bir ders verir. Tüm bunların sonunda, tılsımın da büyükbabası ile ilgili hikâyenin de büyükannesinin ona cesaret vermek için uydurduğu hikâyeler olduğunu öğrenir. Harold böylece büyükannesi sayesinde kendine güvenmeyi öğrenir ve sevdiği kızın kalbini kazanır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör / Aktris Karakter
Harold Lloyd Genç Adam (Grandma's Boy)
Mildred Davis Genç Kız
Anna Townsend Büyükanne
Noah Young Şerif
Charles Stevenson Harold' un rakibi
Dick Sutherland Serseri

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]