GoldBug (yazılım)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
GoldBug
Geliştirici(ler)GoldBug-Project
İşletim sistemiWindows, Mac OS X, Linux, BSD
TürSohbet ve iletişim
LisansBSD
Resmî sitesiGoldBug Project
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

GoldBug, açık kaynak kodlu olan ve birden fazla ortamda çalışma desteği sunan, echo adlı bir protokol ve spoton adlı bir çekirdek üzerine kurulu, bir anında mesajlaşma uygulamasıdır. GoldBug dolayısıyla güçlü çoklu şifrelemeyi (hibrit şifreleme) GnuPG ve OpenSSL aracılığıyla bilinen libgcrypt gibi iyi bilinen modern teknolojilerin değişik katmanlarıyla kullanmaktadır.[1] Uygulama, merkezi olmayan ve şifrelenmiş elektronik posta ve echo protokolü üzerine kurulu merkezi olmayan genel sohbet özelliği sunmaktadır.[2]

Uygulama anahtar boyutu, şifre, hash fonksiyonu, iterasyon gibi değişkenleri belirleyerek RSA, DSA ve EL Gamal şifreleme sistemleri ile kendi şifrelemenizi yapmanıza olanak sağlamaktadır.[3]

GoldBug (yazılım) spot-on çekirdeği için bir arayüzdür ve Qt kullanılarak C++ ile yazılmıştır. Windows, MacOSX, özellike Debian ve OpenSUSE için Linux ve BSD için derlenmiş dosyaları mevcuttur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "http://download.cnet.com/GoldBug-Instant-Messenger/3000-2150_4-75999130.html". 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2014.  |başlık= dış bağlantı (yardım)
  2. ^ "http://www.softpedia.com/get/Internet/Chat/Instant-Messaging/GoldBug-Instant-Messenger.shtml". 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2014.  |başlık= dış bağlantı (yardım)
  3. ^ "http://www.hacker10.com/other-computing/secure-chat-communications-suite-goldbug/". 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2014.  |başlık= dış bağlantı (yardım)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]