Glorificus

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Glorificus, bilinen diğer adlarıyla Glory, Canavar, Nefret ve İsim konulamayan cadı, Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinde olan tanrıça. Karakter, Clare Kramer tarafından canlandırıldı ve Buffy'nin 5. sezon en büyük düşmanıdır.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Glory cehennem boyutlarıdan birinde tanrıdır. Kendi boyutunu iki tanrı ile birlikte yönetmektedir, fakat Glory diğer iki tanrı arasında en güçlü ve zalim olanıdır. Zamanla Glory bütün boyuta tek başına hükmetmeye başlar diğer tanrılar ondan korktukları için onu dünyada Ben isimli bir doktorun bedenine hapsederler.

Glory çok kısa sürede Ben'in bedenini kontrol etmeye başladı. Ben Glory olduğunda kadına dönüşüyor, Glory insan bedeninde birçok tanrı gücünden mahrum kalsa da doğaüstü bir fizikssel güce sahiptir. Ayrıca değişim esnasında yakınında bulunanlar bir tür Amnezi büyüsü yüzünden bunu hatırlamıyor Spike Glory'nin Ben olduğunu anlayan ilk kişi çünkü büyü insan olmayanlarda işe yaramıyor. Öte yandan ne Glory Ben'in hafızasına girebilir ne de Ben Glory'nin bildiklerini hatırlayabilir.

Glory Sunnydale'e kendisini boyutuna döndürecek olan Anahtar'ı aramak için gelmişti.

Glory'nin bir diğer özelliği de insan beyninin enerjisiyle beslenmesidir, bunu insan bedenine hapsolmanın kendi zihninde yarattığı karmaşadan kurtulmak için yapmak zorundadır. Beynini emdiği insanlar akıl sağlığını kaybeder. Keza Glory Sunnydale'e geldikten sonra kasabada akıl hastası sayısı hızla artış göstermiştir. Aynı işlemi Willow'un sevgilisi Tara ya da yapmıştır.

Glory kısa sürede Anahtarın Dawn Summers olduğunu anlar ve onu kaçırır.

Anahtarı doğru zamanda ve doğru yerde kullanılması gerekiyordu. Bu ayin Dawn'ın kanıyla başlayacak ve kan akışı durduğunda (ki bu Dawn'ın ömesi demek) bitecekti. Aksi takdirde Glory sonsuza kadar dünyada kalacaktı. Bunu bilen Buffy bütün gücüyle Glory'e saldırır. 5.Sezonun final bölümünde Glory başaramaz ve yorgun düşer Ben'e dönüştüğü sırada Giles tarafından öldürülür.