Give Love on Christmas Day

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Give Love on Christmas Day" Motown Records etiketiyle yayınlanan Jackson 5'ın tarafından seslendirilen Noel müziği'dir. şarkı şirket kayıt-üretim grubu tarafından üretildi The Corporation (Berry Gordy, Alphonzo Mizell, Christine Perren, Freddie Perren ve Deke Richards), şarkı 1970yılında Jackson 5'ın noel albümü The Jackson 5 Christmas Album'da yayımlandı. şarkı albümde yayınlanması üzerine eleştiriler aldı. Festivallerde şarkı bazı gruplar tarafından coverlandı. The Temptations, New Edition, BlackGirl, ve solo olarak Faith Evans ve Johnny Gill.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

"Give Love on Christmas Day" şarkısı Motown kayıt-üretim ekibi olan "The Corporation" tarafından yazılmıştır. "I Want You Back", "ABC" ve "The Love You Save" gibi şarkıları da yazan Motown ekibi grubun ilk siyahî genç idol grup olmasını yayında getirdi. Bu parça 1970 yılında yayımlanan The Jackson 5 Christmas Album albümüne dahil edilmiştir. Albümde "Have Yourself a Merry Little Christmas", "Up on the Housetop", "Frosty the Snowman", "The Christmas Song", "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" ve Christmas Won't Be the Same This Year" gibi noel şarkıları da vardı.

Yayın ve resepsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

"Give Love on Christmas Day" Rico J. Puno tarafından Filipinler'de 1976 yılında bir single olarak piyasaya sürüldü. 1986 yılında, The Jackson 5 Christmas Album albümü CD olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürüldü.

Cover versiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı birçok sanatçı ve grup tarafından seslendirilmiştir;