Ghostbusters: The Video Game

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Oyunun kapak resmi
GeliştiriciRed Fly Studio
Terminal Reality Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcılarAtari, Sony Computer Entertainment (sadece Avrupa, PS2 ve PS3 versiyonları)
YapımcılarPC, PS3, Xbox 360
Terminal Reality (tek oyunculu), Threewave Software (çok oyunculu)
PS2, Wii, PSP
Red Fly Studio
Nintendo DS
Zen Studios
SeriGhostbusters
MotorInfernal Engine (PC, PS3, Xbox 360, Wii)
PlatformlarMicrosoft Windows, Nintendo DS, PlayStation Portable, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Çıkış
  • KA: 17 Haziran 2009
  • AVR: 19 Haziran 2009 (PS2, PS3) 2009'un sonları (Xbox 360, Wii, DS, PSP, PC)
TürlerAksiyon oyunu, Üçüncü şahıs nişancı
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Ghostbusters: The Video Game, 2009 yılında dağıtılan video oyunudur. Oyunun PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 sürümlerini Terminal Reality şirketi, PlayStation 2, PlayStation Portable ve Wii sürümlerini Red Fly Studio şirketi, Nintendo DS sürümünü Zen Studios şirketi hazırladı. Kuzey Amerika'da oyunun bütün sürümlerini Atari, Avrupa'da oyunun Playstation 2 ve Palystation 3 sürümlerini Sony Computer Entertainment dağıttı. Hazırlanmasındaki gecikmeler ve dağıtımcı şirketlerdeki değişiklikler nedeniyle oyunun gösterim tarihi gecikmişti.

Hayalet Avcıları serisinden uyarlanan oyunda, hayaletleri yakalayan parapsikolog ekibe yeni bir üye katıldı. Oyun, ilk önce üçüncü şahıs nişancı türünde modellendi, ancak geleneksel silah kullanımının yerine oyuncuların "Proton paketinde" bulunan lazerler ve tuzaklar ile hayaletleri yakalanmasında karar kılındı.

Filmlerin ana oyuncu kadrosundaki birçok kişi oyunun seslendirme kadrosuna dahil edildi. Dan Aykroyd, Harold Ramis, Bill Murray ve Ernie Hudson filmlerde canlandırdıkları karakterleri seslendirdiler. Filmlerin senaristleri Dan Aykroyd ve Harold Ramis, bu oyunun da senaryosuna katkıda bulundular. Filmlerde yan rollerde yer alan William Atherton, Brian Doyle-Murray ve Annie Potts da karakterlerini seslendirdiler. Ghostbusters: The Video Game ayrıca, orijinal Hayalet Avcıları filminde yer alan çeşitli müzikler, karakterler ve yerler içerir. Hayalet Avcıları'nın yaratıcısı Dan Aykroyd, bu oyunun aslında "üçüncü film" olduğunu söyledi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer Oyunlar21 Ağustos 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.