Ghost Rider (motosiklet sürücüsü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ghost Rider (Patrik Furstenhoff) İsveç yollarında yasadışı hareketler yapıp bunların görüntülerini yayınlayan bir motosiklet sürücüsüdür. Ghost Rider bu hareketleri trafiğe açık alanlarda yapmaktadır. Ghost Rider, motosikletine farklı açılarda kameralar yerleştirerek kalabalık yollarda, polisleri provoke ederek yüksek hızlarda kovalama yaşanmasına neden olmaktadır.

Ghost Rider'ın motor konusunda ilk tercihi Suzuki GSX-R1000'dir. Ghost Rider filmlerde bu aracın farklı versiyonlarını kullanmaktadır. Ghost Rider Goes Crazy in Europe'ta tamamen karbondan yapılmış GSX-R1000 K4 kullanırken, Ghost Rider Goes Undercover filminde 280 beygirden fazla güce sahip, turboşarjlı Ghost Rider GSX-R1000 K5 kullanmaktadır.

Ghost Rider otomobil, bisiklet, mini-motosiklet ve kar motosikleti de kullanmaktadır. Her filmde Ghost Rider yüklü ve turboşarjlı bir Suzuki Hayabusa kullanmtakadır. Ghost Rider: The Final Ride filmindeki Hayabusa 417 beygir iken, daha sonraları 499 beygirlik Hayabusa kullanmaktadır.

Ghost Rider: The Final Ride filminde, Stockholm'den Uppsala'ya 68 km'lik yolu yoğun trafikte 14 dakka 55 saniyede gitmiştir. Ortalama hızı 273,1 km/sa'dir. Ghost Rider Goes Crazy in Europe filminde kendi rekorunu daha hızlı bir motor kullanarak 2 saniye geliştirmiştir.

Film geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Yıl
Ghost Rider: The Final Ride 2002
Ghost Rider Goes Wild 2003
Ghost Rider Goes Crazy in Europe 2004
Ghost Rider Goes Undercover 2005
Ghost Rider: Back To Basics 2008
Ghost Rider 6.66: What the F**k 2012

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]