Generator Rex bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Generator Rex çizgi dizisinin bölümleri listesi.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm ABD ilk yayını ABD son yayını Türkiye ilk yayını Türkiye son yayını
1 21 23 Nisan 2010 (2010-04-23) 10 Aralık 2010 (2010-12-10) 1 Temmuz 2011 (2011-07-01) 28 Temmuz 2011 (2011-07-28)
2 19 4 Şubat 2011 (2011-02-04) 4 Kasım 2011 (2011-11-04) 10 Eylül 2011 (2011-09-10) -
3 20 11 Kasım 2011 (2011-11-11) 3 Ocak 2012 (2012-01-03) - -

1. sezon: 2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Başlık Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi Ürün kodu
1 "The Day That Everything Changed (Herşeyin Değiştiği Gün)" Sam Montes Man of Action 23 Nisan 2010 (2010-04-23)[1] 693-001
Rex, şehrin altını üstüne getiren devasa bir İ.V.O.'yu (İlkel Varyasyonlu Organizma) alt eder ve onu tedavi ederek tekrar normal insan hallerine dönüştürür. Umursamaz tavırları nedeniyle üstleri tarafından eleştirilen ve özgür olamaması yüzünden hayal kırıklığına uğrayan Rex, Bobo Haha ile birlikte Providence'dan dışarı, dolaşmaya çıkar. Şehirde, bir grup gençle tanışır ve nanite güçlerini kullanarak otomatik satış makinesinden onlara bedava soda verir. Noah adındaki sarışın çocuk yanına gelir ve ona çocukların onu kullandığını söyler. Rex sonra çocuklara onlarla takılmak istediğini fakat başka "freebies" vermeyeceğini söyler. Çocuklar ise ona ucube deyip gider. Noah kalır ve Rex'le çabucak arkadaş olur. Ajan Altı onu almaya geldiğinde, Pack (Semender, Biowulf ve Değişken (Breach) adlarındaki üç E.V.O.dan oluşan bir grup) belirir ve Rex'i kaçırmaya çalışırlar; çatışma esnasında Breach, Rex'i Noah'ı ve Bobo'yu bir portaldan Abysus'a atar. Orada, Van Kleiss ile tanışırlar; güçlerini gösterip kendini tanıtır. Onları nanite salınım olayının gerçekleştiği yerde bulunan, yıkık bir kaleden oluşan sığınağına davet eder. Van Kleiss, Rex'in geçmişini bilmesi yoluyla onun güvenini kazanmaya çalışır, fakat onu arkadaşlarından ayırdıktan sonra ona döner ve nanite'larını ondan çekmeye girişir. Noah ve Bobo, Pack'ten kurtulup Rex'in kaçmasını sağlamak için Van Kleiss'in dikkatini dağıtırlar ve üçü havadan kaçarlar. Van Kleiss de onları takip eder. Bu sırada Ajan Altı onları kurtarmak için Providence özel timiyle gelir. Fakat son karşılaşmada Van Kleiss'i yenmesi için Rex'e bırakır. Rex, Van Kleiss'i ortadan ikiye böler ve herkes oradan ayrılır. Ancak Van Kleiss'in vücudu sonradan kendini onarır. Sonuçta Rex, eğlenebileceği yeni bir odaya kavuşmuştur fakat, başka bir yerde ise Noah'nın Rex'e arkadaş olması için Providence tarafından tutulduğu anlaşılmıştır. 
2 "String Theory (Zincir Teorisi)" Rick Morales Man of Action 30 Nisan 2010 (2010-04-30) 693-002
Rex bir görev için aşağı Manhattan'a yollanmıştır; Peter Meechum adlı E.V.O. insan nanite'larını, insanlara bulaştırarak onları "İvo zombi"lere dönüştürmek için kullanır. Rex tedavi etmek ister; fakat Beyaz Şövalye enfeksiyonun yayılmasını engelleme konusunda kararlıdır ve bunu sağlamak için şehri nükleer bombayla yok etmek ister. Van Kleiss'in, Peter'ın kızını kaçırarak ona şantaj yapması ve bu nedenle Peter'ın tedaviyi reddetmesi meseleyi daha da zorlaştırır. Rex ve Ajan Altı kızı Pack'ten, şehri ise bombadan kurtarmak için Beyaz Şövalye'nin arkasından işbilirliği yapmak zorunda kalır. 
3 "Beyond the Sea (Denizin Ötesi)" Chris Graham Man of Action 7 Mayıs 2010 (2010-05-07) 693-003
4 "Lockdown (Kilit Altında)" Sam Montes Scott Sonneborn 14 Mayıs 2010 (2010-05-14) 693-004
5 "The Architect (Mimar)[2]" Rick Morales Amy Wolfram 21 Mayıs 2010 (2010-05-21) 693-005
Providence'dan kaçan Rex bir çöle doğru yolculuğa çıkar. Bu sırada bir inşaat ekibinin fare benzeri E.V.O.lar tarafından saldırıya uğradığını görür. Rex onları korumak için devreye girdikten sonra ustabaşı Jacob onu gizli, mühendisler köyüne davet eder. Orada mühendisler, "Mimar" dedikleri gizemli adamın emirleri altında, uyum ve barışı sağlama çabası içinde, nanite ve insanlar arasındaki bağlantıyı oluşturmak için çalışmaktadır. Sessiz, sakin bir atmosfer ve Jacob'ın ailesiyle yediği akşam yemeğinde yaşadığı aitlik duygusu Rex'i burada kalmaya ikna eder. Köyün merkezindeki devasa antenin yapımı için mühendislere yardım etmeyi önerir; fakat Mimar dışında kimsenin, antenin içine girmediğini keşfedince şüphelenir. Rex kulenin içine dalar ve Mimar'ın, ZAG-RS adında dolandırıcı bir yapay zekâ tarafından yaratılan bir insansı robot olduğunu keşfeder. Yapay zekâ nanite'ların kendi potansiyelini sınırladığını ve vericinin gerçek amacının Dünya üzerindeki tüm nanite'lara kendi kendini imha komutunu iletmek olduğunu açıklar. Gerçekleşmesi durumunda ise gezegendeki tüm hayatı sona erecektir. Rex mühendislerin, Mimar'ın birden çok kopyasına karşı mücadele etmelerine önderlik eder. Bu sayede son anda, antenin yüklenmesinin önüne geçer. Rex'i arayan Ajan Altı gelir; ZAG-RS kendisini başka bir yere yükler. Jacob ve diğer mühendisler Mimar'ın ihanetine rağmen, insanlık için çalışmaya devam edip köylerinde kalmaya karar verirler. Yalnızca; Rex, Bobo, Altı ve Holiday'in her Cuma gecesi bir aile gibi birlikte akşam yemeği yemesi koşulu ile, Beyaz Şövalye'yi sevmemesine rağmen hedefine inandığından Providence'a dönmeye karar verir. 
6 "Frostbite (Donma)[2]" Chris Graham Marty Isenberg 28 Mayıs 2010 (2010-05-28) 693-006
7 "Leader of the Pack (Birliğin Lideri)[2]" Sam Montes Alexx Van Dyne 4 Haziran 2010 (2010-06-04) 693-007
8 "Breach (Değişken)[2]" Chris Graham Adam Beechen 11 Haziran 2010 (2010-06-11) 693-009
9 "Dark Passage (Karanlık Geçit)" Sam Montes Marsha Griffin 18 Haziran 2010 (2010-06-18) 693-010
10 "The Forgotten (Unutulmuş)" Rick Morales Paul Giacoppo 17 Eylül 2010 (2010-09-17) 693-011
11 "Operation: Wingman (Operasyon: Wingman)" Chris Graham Eugene Son 24 Ekim 2010 (2010-10-24) 693-012
12 "Rabble (Ayaktakımı)" Sam Montes Rob Hoegee 1 Ekim 2010 (2010-10-01) 693-013
13 "The Hunter (Avcı)" Rick Morales Michael Ryan 8 Ekim 2010 (2010-10-08) 693-008
14 "Gravity (Yerçekimi)" Rick Morales Andrew Robinson 15 Ekim 2010 (2010-10-15) 693-014
15 "What Lies Beneath (Yalanların Altında)" Chris Graham Marsha Griffin 22 Ekim 2010 (2010-10-22) 693-015
16 "The Swarm (Sürü)" Sam Montes Paul Giacoppo 29 Ekim 2010 (2010-10-29) 693-016
17 "Basic (Basit)" Rick Morales Scott Sonneborn 5 Kasım 2010 (2010-11-05) 693-017
Rex ve Noah birlikte Providence eğitim kampına giderler. Tabii bunu kim daha güçlü ve dayanıklı iddiası için yaparlar. Ancak ilk günden fazlasıyla zorlanmaya başlarlar. Eğitimde sıra kafes dövüşüne geldiğinde diğer öğrencilerden Kenwyn, Rex'i kıskanır ve kafes dövüşü sırası Rex'e geldiğinde kafes İvo'larının kontrolünü devre dışı bırakır. Ancak Rex, ben bu İvo ile daha önce dövüşmüştüm deyince General onu zorlu dövüşe gönderir. Kenwyn ise Rex'in sırasını alır ve kontrolü sağlanamayan İvo'larla dövüşe başlar. Ancak diğer Providence'lılar ve Noah hemen kafes dövüşündeki İvo'ları durdurmaya girişirken, Rex ise zorlu dövüş İvo'su ile meşguldur. Uzun bir dövüşün sonunda İvo'ları durdururlar. General, Rex ve Noah'a kampı başarıyla tamamladıklarını söyler ve gönderir. Böylece Rex ve Noah'ın iddiası da berabere sonuçlanmış olur. 
18 "Plague (Salgın)" Chris Graham Tad Stones 12 Kasım 2010 (2010-11-12) 693-018
Güçlü bir salgın Kuzey Amerika'yı etkisi altına almış, tüm insanlar uykuya dalmıştır. Tek ayakta kalanlar Rex, Beyaz Şövalye, elektroşokların yardımıyla Doktor Holiday ve İvo'lardır. Beyaz Şovalye bu salgını yayan "Hasta 0"ı bulması için şehre gönderir. Doktor Holiday ise Rex'e Hasta 0'ı bulmasını sağlayacak bir cihaz verdikten sonra daha fazla dayanamayıp salgının etkisi altına girer. Rex Hasta 0'ı aramaya başlar, ancak bir süre sora o da salgından az da olsa etkilenmeye başlar. Tabii Beyaz Şövalye bu salgının daha fazla uzamaması ve insanların bunun sonunda öleceğini bildiği için özel zırhını giyer ve Rex'e yardıma gider. Bir süre sonra Hasta 0'ı bulurlar. Rex onu iyileştirmeyi dener ancak başaramaz. Beyaz Şövalye ise Hasta 0'ı öldürmek ister. Fakat Rex buna izin vermeyince kavga başlar. Kavganın sonuna doğru Hasta 0 daha da büyümüş bir hâlde ortaya çıkar. Rex, Hasta 0'ın ağzından içeri girer ve biraz zorda olsa onu iyileştirir. Bunun sonucunda herkes salgından kurtulur ve Beyaz Şövalye'nin Rex'e olan güveni biraz daha artar. 
19 "Promises, Promises (Sözler, Vaatler)" Sam Montes Man of Action 19 Kasım 2010 (2010-11-19) 693-019
Rex'in Providence'a katılışının yıldönümüdür. Ajan Altı ise Rex'in Providence'a katılışını hatırlamaktadır. O zamanlar Rex daha Providence'a katılmamıştır. Bir gün Ajan Altı ve Beyaz Şövalye yine bir göreve çıkarlar. Ajan Altı görev yerinde bir çocuğun bağırdığını duyar (Bu Rex'tir). Çocuk adı dışında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ancak bir İvo Ajan Altı'ya doğru saldırınca çocuk Ajan Altı'nın daha önce hiç görmediği bir şey yapıp İvo'yu iyileştirir. Ajan Altı hemen çocuğu Doktor Holiday'e götürür. Ona çocuğun iyileştirme gücü olduğunu gösterir. Ertesi gün ise Beyaz Şövalye bu olanları duymuş ve Rex'i deneyler için kullanmaya çalışacağı sırada Ajan Altı gelir ve Beyaz Şövalye ile kavgaya başlarlar. Ancak bir patlama yaşanacağı sırada Beyaz Şövalye deney laboratuvar'ında kalır. Patlama tam olacağı sırada Rex patlamayı durdursada Beyaz Şövalye birkaç sıyrıkla (yaşlanması gibi) kurtulur. Ve böylece Beyaz Şövalye'de Rex'in Providence'da kalmasına izin verir. 
20 "Badlands (Verimsiz Topraklar)" Rick Morales Eugene Son 3 Aralık 2010 (2010-12-03) 693-021
Providence, değişken nanite aktarımı için büyük bir konvoy hazırlar. Rex, Bobo ve Noah ise en arkadan, bir kamyonla tuvalet kağıdı taşıdıklarını sanarak konvoyu takip etmektedirler. Bir süre sonra konvoyu kaybederler ve yanlış yola saparlar. Bir grup suikastçi ise değişken nanite'ların konvoyda olduğunu düşünüp konvoya saldırırlar. Ancak konvoyun nanite'ları taşımadığını öğrenirler. Rex, Bobo ve Noah ise girdikleri yoldan çıkıp konvoyun girdiği yola girirler ve konvoyun saldırıya uğradığını, suikastçiler ise onları görürler. Rex, Bobo ve Noah ise kamyonlarındaki tuvalet kağıdı değilde değişken nanite taşıdıklarını öğrenirler ve kaçmaya başlarlar. Suikastçiler onları yakalasada Rex, nanite'ları bir kutuya koymuş ve kaçmaya başlamıştır. Uzun bir koşuşturma sonucunda Providence bölgeye intikal eder. Ancak Rex, Bobo ve Noah suikastçileri yakalamışlardır bile. Suikastçiler hapse giderken, Ajan Altı Rex'den nanite'ları aldığında onların artık işe yaramayacağını çünkü bunlar değişken nanite en ufak bir sallatında etkisini yitireceklerini söyler. Daha sonra Providence üsse dönerken, Rex, suikastçi lideri Gatlocke'ın bir robot olduğunu öğrenmiş hâlde, Bobo ve Noah ile birlikte yine bir bilinmezliğe doğru yola koyulurlar (Yine kaybolurlar). 
21 "Payback (Geri Ödeme)" Rick Morales Rob Hoegee 10 Aralık 2010 (2010-12-10) 693-020
Van Kleiss ve adamları Providence'ı yok edip, Rex'in nanite'larını elde etmek için Providence karargahlarına eş zamanlı bir baskın düzenlerler. Bir süre sonra Van Kleiss, Rex'i bulup nanite'larını alır. Gemiyi ise ele geçirir. Bir sonraki hedefi ise Providence genel üssünü fethetmektir. Doktor Holiday, Rex'i kontrol ettiğinde ise içinde nanite denetleyici gibi bir şeyin bulunduğunu söyler, ancak onu naasıl kullanacağını bilmez. Bu arada Van Kleiss üsse giriş yapar. Rex ise Güney Pasifiğe kendine nanite aktarımı yapmak için yola çıkar. Genel üsse tekrar dönüşü ise muhteşem olur. Dönüşümleri yenilenmiştir. Van Kleiss, Rex'i görünce gerçekten çok şaşırır. Rex, Van Kleiss ile dövüşürken Breach ise üssün her tarafına bomba yerleştirmektedir. Noah ve Bobo ise bunu görürler. Uzun bir dövüşten sonra Van Kleiss kaçar. Noah ve Bobo bombaları Rex'e söyleyince, hemen onları imha eder ve Van Kleiss'in peşine düşsede o kaçar. Geriye ise dağınık bir karargahtan başka bir şey bırakmaz. 

2. sezon: 2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Başlık Yönetmen Yazar Orijinal Yayın Tarihi Ürün kodu
22 "Rampage (Tantana)" Rick Morales Rob Hoegee 4 Şubat 2011 693-022

Van Kleiss, Noah'ı bir İvo'ya dönüştürür. Ve sonra kaçar. Ve Rex ise yeni dönüşümleri ile Noah'ı kimseye zarar vermeden durdurmak için koşuşturmaya başlar. Bir süre sonra Van Kleiss yine gelir, tabii Rex ile baş başadırlar. Ve böylece kavga başlar. Ancak ilk başlarda Rex'in güçleri gidip geldiği için pek savaşamaz. Uzun bir koşuşturmadan sonra Rex'in güçleri tekrar gelmeye başlar ve sonrada Noah'ı iyileştirir. Ancak Van Kleiss yine kaçar, fakat Providence'ın yakıt çekirdeğiyle.

Not: Biowulf ve Scalamander Providence tarafından yakalansada, Breach daha sonra onları hapisten kurtarır. 
23 "Waste Land (Atık Arazi)" Chris Graham Tad Stones 11 Şubat 2011 693-023
Kuzey Pasifikte bir gemi batar. Bu Providence için çok öenmlidir, çünkü geminin içinde bir enerji reaktörü bulunmaktadır. Rex ve Altı ise hemen geminin battığı yere en yakın olan dışardan çöplük görünümünde bir adaya giderler. Bir süre sonra adanın altında harika bir yer bulurlar. Böyle bir adanın altında, böyle güzel bir yerin olabileceği kimsenin aklına gelmezmiş. Oradaki İvo'ların lideri, Rex ve Altı'ya okyanusu sürekli onların kirlettiklerini ve kendilerinin sürekli olarak temizlediklerini bu nedenle o gemiyi batırdıklarını söylerler. Altı batan gemiden okyanusu tehdit eden reaktörü alıp gideceğiz desede İvo'lar onlara inanmaz. Rex hemen batan gemiye gider. Ancak orada tam boğulacakken İvo lideri onu kurtarır. Tabii Rex reaktörü alamaz. Böylece Rex ve Altı oradaki İvo'larlar dost olup, bu yaşananları kimseye anlatmayacaklarına dair söz verirler. 
24 "Lost Weekend (Kayıp Hafta Sonu)" Seung-Hyun Oh Scott Sonneborn 18 Şubat 2011 (2011-02-18) 693-024
25 "Alliance (İttifak)" Chris Graham Paul Giacoppo 4 Mart 2011 (2011-03-04) 693-025
Rex ve Bobo "Böcek Kapanı (Bug Jar)" adlı tehlikeli İvo'ların hapsedildiği yere (Patlamadan önceki adıyla Kiev) Kalkan Regülatör'ünü tamir etmek için giderler. Ancak Rex orada Van Kleiss'i ve yardımcılarını görünce Bobo'yu regülatör'ün yanında bırakıp onların peşine düşer. Rex, Van Kleiss'in geliş amacının Böcek Kapanı liderini grubuna katmak olduğunu öğrenir. Bir süre sonra Van Kleiss'in yardımcıları Rex'i yakalarlar ve onu Van Kleiss'e götürürler. Van Kleiss, Rex'i Böcek Kapanı liderine kendi grubuna geçmesi karşılığında verir. Ancak onun ölmesini istemez, çünkü Rex'in nanite'ları işine yaramaktadır. Ancak biraz sonra Van Kleiss ile Böcek Kapanı liderinin arası bozulur ve aralarında kavga başlar. Tabii Rex oradan kaçıp regülatör'ün yanına gider. Ancak regülatör kapanır ve Böcek Kapanı'nın kalkanı kapanır. Böylece İvo'lar kaçmaya başlar. Fakat Circe, özel gücüyle İvo'ları tekrar kapan içinde toplar. Rex hemen regülatör'ü kapatır ve oradan kaçarlar. Fakat Circe yine Providence'a katılmaz. 
26 "Robo Bobo" Seung-Hyun Oh Man of Action 11 Mart 2011 (2011-03-11) 693-026
Rex, Bobo'nun davranışlarından şüphelenmeye başlar. Biraz uğraşınca onun Bobo'nun bir robotu olduğu öğrenir. Sonrasında gerçek Bobo, Rex'e bu sayede yıllardır koşuşturmacalardan uzak kalabildiğini söyler ve Rex'den bunu kimseye söylememesi için söz alır. Bir süre sonra Bobo'nun farklı olduğu göze batmaya başlar. Çünkü robot Bobo çıldırmaya başlamıştır. Bir süre sonra gerçek Bobo robotunu ortadan kaldırmak için gelir. Bu sırada Rex ise Tavşan İvo'larla ile ilgilenmektedir. Uzun bir koşuşturmacadan sonra Bobo robotunu, Rex ise İvo tavşanları durdurup her şeyi yoluna koyarlar. Fakat bir sorun vardır, bu olanları Providence'a anlatmak zorundadırlar. 
27 "Divide By Six" Rick Morales David Slack 18 Mart 2011 (2011-03-18) 693-027
Rex güzel birgün geçirir. Ancak birden bir grup onu yakalar ve birden Ajan Altı gelip onu bayıltır. Rex uyanınca kendini bir uçakta bulur ve Altı'ya kendisini neden bayıltığını sorar. Ajan Altı; bana neden "Altı" dediklerini bilmiyor musun, ben dünya'nın en tehlikeli 6. adamıyım diye konuşur. Bu gruptakiler ise Dos (İspanyol olan 2. en iyi), Trey (İsveçli olan 3. en iyi), IV (Roman rakamıyla 4) ve Five (5. en iyi). Bir süre sonra bir kurak bir adaya inerler. Altı bu adaya Bir'i (1. en iyi) iyileştirmeyi denemek için seni getirdik der. Ancak onun diğer İvo'lar gibi olmadığını yani bu üs, her 41 dk.'da bir şifre girilmezse havaya uçar, bu nedenle hâla bir umudumuz var der. Rex ilk denemesinde Bir kaçar. Bu arada Bir'in hapsedi yer patlamaya başlar ve oradan hemen kaçarlar. Sonunda Bir'i yakalasalarda Rex onu iyileştiremez. Ajan Altı hariç diğer grup Bir, bir hayvan gibi yaşayacağına ölsün deyince Ajan Altı ile kavga etmeye başlarlar. Rex, Bir'i peşine takıp Providence'dan yardım ister. Daha sonra Ajan Altı ve tabii Rex'in de yardımıyla grubu yenerler. Rex sonra Bir'i tekrar iyileştirmeyi dener. Ancak Bir, Rex'in vücudundan Ajan Altı'yla konuşur ve daha sonra o kurak adayı yemyeşil ederek ortadan kaybolur. Daha sonra Providence gelir ve her şey biraz canlanan anılarla da olsa eskisi gibi olur. 
28 "Mixed Signals (Karışık Sinyaller)" Chris Graham Alexx Van Dyne 25 Mart 2011 (2011-03-25) 693-028
Rex, yine bir İvo ile dövüşürken İvo ona bazı sinyaller gönderir ve Rex daha önce hiç dönüşmediği dönüşümlerle İvo'yu 2 ye böler. Tabii İvo hemen oradan kaçar. Providence ise üsse dönmek zorunda kalır. Bir süre sonra biri karargaha zorla girip, Rex'e kendisinin abisi Caesar olduğunu söyler ve Rex'in kendisiyle gelmesini ister. Rex ise tabii ki onunla gider. Birlikte Caesar'ın gemisine gidene kadar, Caesar ona Rex'in hakkında bilgiler verir. Rex, uçakta abisinden annesi ve babası ile ilgili gerçekleri duymak ister. Caesar ona patlamaı ve orda olanları anlatır ve kendisinin patlamadan hemen önce az farkla ışık hızıyla uzaya kaçtığını ancak Uzaydan Dünya'ya dönene kadar 5 yıl geçmiş olduğunu söyler. Birde Rex, kendisini nanite'ların kontrolüne uğratan İvo'yu, Caesar'ın "Omega 1" nanite'ını bulmak için gönderdiğini öğrenir. Bir süre sonra Abysus'a (Patlamanın olduğu yer) Van Kleiss'in bölgesine ulaşırlar. Ancak Van Kleiss'in yardımcıları onlara saldırınca, Providence'ın yardımıyla da olsa oradan kaçarlar. Caesar'ın gönderdiği İvo şehre tekrar saldırır, fakat onu yenerler. Karargaha döndüklerinde Caesar, bavullarını Providence taşımaktadır. Ajan Altı, Rex'e ailesinden birini bulduğunu söyleyince Rex; Benim ailem zaten sizsiniz, cevabını verir. 
29 "Outpost (İleri Karakol)" Seung-Hyun Oh James Felder 1 Nisan 2011 (2011-04-01) 693-029
Kendilerini Yeşil Yumruk olarak tanıtan çete, Providence'ın Güney Amerika üssündeki İvo'ları gizlice serbest bırakırlar. Beyaz Şövalye ise hemen Rex ve Bobo'yu Güney Amerika üssüne gönderir. Providence'ın Güney Amerika görevlisi Rex ve Bobo'ya etrafı gezdirip tanıtır. Bir süre sonra Yeşil Yumruk çetesi tekrar üsse saldırır. Ancak Rex, Bobo ve görevli onların bu saldırıyı yapacaklarını önceden bildikleri için çeteye tuzak kurarlar. Onlar kavga ederken İvo'ların en tehlikelisi kafesinden kaçar. Ancak birkaç Yeşil Yumruk'luyu ve Rex'i pençeledikten sonra. Bu nedenle Rex, hâlsiz düşmeye başlar. Sonrada çeteyi yakalarlar. Yeşil Yumruk üyeleri İvo'ların doğal ortamlarında olmaları gerektiğini savunarak bunları yaptıklarını söylerler. Rex ise Dr. Holiday'i aramış ve Dr. Holiday ona panzehir için onu pençeleyen İvo'nun kanının gerektiğini söyler. Tabii Yeşil Yumruk çetesinin lideri ormanı ondan iyi tanıyanın olmadığını söyleyince Rex, bunu göze alıp kadınla ve Bobo ile birlikte ormana gider. Ormanda İvo ile uzun bir kovalamaca olur. Sonunda Rex kanı alır ve İvo'yu iyileştirmeye çalıştrdığında bunu başaramaz. Kadın ise onun İvo değilde efsanevi Çupakabra olduğunu söyler. Rex'de hemen Çupakabra'yı hemen serbest bırakır ve tabii kadını da, çünkü Rex kadına aşık olmuştur. Böylece hemen panzehir için üsse döner. Panzehiri yaptıktan sonra Providence genel üssüne dönecekken Güney Amerika halkı onu saygıyla uğurlarlar. Böylece her şey yoluna girmiş olur. 
30 "Haunted (Perili)" Rick Morales Tad Stones 8 Nisan 2011 (2011-04-08) 693-030
Rex ve Noah bir plan yaparlar. Planları, Noah'ın sevdiği kızı korkutup ona sarılmasını sağlamaktır. İlk denemeyi sinemada bir korku filminde denerler. Ancak kızların her ikiside korkudan Rex'e sarılırlar. Bu başarılı olamayınca Rex abisi Caesar'ın yanına gidip ondan bir perili ev yapmasını ister. Tabii Caesar'da hemen yapar. Akşam olduğunda Rex, Noah, Noah'ın aşık olduğu kız Claire ve az kalsın sakarlıkları yüzünden Rex'i öldürecek olan Annie perili eve giderler. Perili evde birçok uğraştan sonra Claire yine de Noah'a sarılmamıştır. Bir süre sonra Rex, bir şeylerin kendi ayarladığı gibi gitmediğini anlar. Tabii Rex, Noah'a evin gerçekten perili olduğunu söylediğinde kızlar bunu duyarlar ve Rex'in kendilerini korkutup Noah'a sarılması için yaptığı planı da anlarlar. Rex, hayalet olduğunu düşündüğü yaratıkla bir süre savaşınca onun görünmez bir İvo olduğunu anlar. Sonrada onu görünür yapmak için Caesar'ın evin manyetizmasını nereye koyduğunu arar ve bulur. Bu arada Noah ve Claire asansörde kalmışlardır ve Noah, Claire'nin Klostrofobi'sinin olduğunu görmüştür. Noah onu sakinleştirip, korkusunu geçirmeye çalışırken, Rex ise bu sırada İvo'yu yenmiş ve iyileştirince onun bir kara kedi olduğunu görmüştür. Hemen Noah ve Claire'yi asansörden çıkarır. Tabii ne görsün, Noah ve Claire artık sevgili olmuşlardır bile. Evden çıkınca Caesar gelir ve Rex kızlara bu evi yapanın abisi Caesar olduğunu söyler. Sonuçta Claire, Noah'a sarılmış, ancak Rex ve Noah'ın önünden bir kara kedi geçmiştir. 
31 "Moonlighting (Ek İş)" Chris Graham Scott Sonneborn 15 Nisan 2011 (2011-04-15) 693-031
Rex, yine dev bir İvo'yu yener. Ancak Rex, eskiden Providence kampındaki Rombauer ve Lansky adlı 2 arkadaşı evlerdeki küçük İvo'ları hakladıklarından tüm övgüyü onlar aldığından kızgındır. Tabii onların reklamını da unutmaz. Böylece Providence genel üssüne gidip, kendi reklamlarını yapmalarını ister, ancak hayır cevabını alır. Bir süre sonra Rombauer ve Lansky yine bir İvo'yu durdurmaya çalışırken Rex oraya gelir, fakat Rombauer ve Lansky, Providence'dan yardım almayacaklarını söylerler. Ancak kurbağa İvo'nun gerçekten çok güçlü olduğunu gördüklerinde Rex'den yardım isterler. Rex İvo'yu iyileştirmeye çalıştığında bunu başaramaz ve İvo kaçar. Rombauer ve Lansky, Rex'in onlara katılmasını isteyince Rex, bu işteki heyecanı düşününce bunu kabul eder. Bir süre sonra Rex, grubun gözdesi olmaya başlar. İvo kurbağa ise tekrar ortaya çıkar, ancak bu sefer kanalizasyondadır. Rex, Rombauer ve Lansky'e kurbağa İvo'nun etrafa ne olduğunu bilmediği şeyler saçtığını ve onun peşine düşeceğini söyler. Arkadaşları ise biz işimize döneceğiz deyip giderler, böylece Rex gruptan çıkarılmış olur. Rex bir süre İvo kurbağayı yakalamaya çalışsada bunu başaramayınca Providence'a haber verir. Ancak Providence, kurbağanın şehre saçtığı oksitli mantar nedeniyle kanalizasyona giremez. Rex, İvo ile uğraşmaya devam ederken Rombauer ve Lansky onun yanına gelip, ona grubun bir parçası olduğunu ve kanalizasyondan çıkamadıklarını da söylerler. Sonra Rex, kanalizasyondan çıkmanın bir yolunu ararken, Rombauer ve Lansky kurbağa İvo'yu yakalamışlardır bile. Böylece oradan çıkarlar. Rex, Rombauer ve Lansky'i Providence'a tekrar katmaya çalışsada onlar bunu istemeyip tekrar "İvo Adamları" işlerine geri dönerler. 
32 "Without a Paddle (Bir Raket Olmaksızın)" Seung-Hyun Oh Ken Pontac 22 Nisan 2011 (2011-04-22) 693-032
Noah, Rex'den masa tenisi turnuvasında eşi olmasını ister. Çünkü önceki ortakları sakatlanmıştır. Rex, masa tenisindeki rakiplerinin İvo olduğunu görünce bu teklifi zevkle kabul eder. Böylece Rex ve Noah, masa tenisi nedeniyle okulun en popülerleri olurlar.Bir süre sonra Rex'in, masa tenisi turnuvasına katılabilmek için Trigonometri sınavını geçmesi gerekir. Ve uzun bekleyiş başlar. Sınav bitince, Trigonometri öğretmeni; aramızda yeni bir dâhi var der ve Rex'in ½98 aldığını söyler. Böylece Rex, turnuvalara katılma hakkını kazanır. Turnuva başlayınca final maçına kadar tüm rakiplerini yenerler. Ancak final maçında rakipleri Doğu Yakası Lisesi'dir. Ancak Doğu Yakası Lisesi'nin oyuncuları çift başlı bir İvo'dur. Maç başında Rex'in nanite'ları düzgün çalışmaz. Çünkü Doğu Yakası Lisesi'nin koçu Rex'e nanite saptırıcı bir çip takmıştır. Ancak daha sonra bunu anlar ve çipi çıkartır. Ancak, Doğu Yakası Lisesi'nin İvo oyuncularını spor koçları (Aynı zamanda babaları) kontrol etmektedir. Koçları maçın başbaşa gittiğini görünce İvo'ların güçlerini sonuna kadar getirir ve o çok zorlu maç tam anlamıyla başlamış olur. Maçta, hem kavga hem de rekabet ederler. Ancak bir süre sonra top tam ortaya düşer ve bir tarafa düşmeden önce İvo'lar ve Rex üstüne düşünce top parçalanır. Bu nedenle bir kazanan olmaz. İvo'lar babalarına senin yüzünden kazanamadık deyip ona saldıracakken Rex onları durdurur. İvo'lar ise babalarına biz sadece piyano çalmak istiyorduk deyince babaları onlara bunun içinde yarışmalar var diyerek oradan ayrılırlar. Bunun sonucunda Rex okuldan atılır ve okulunun müdürü Rex'in eski okulu müdürü Bobo Haha (Bobo'yu müdür sanmaktadır) ile uzun bir görüşme yapar. Dr. Holiday, Rex'in ½98'lik sınav sonucunu gördükten sonra daha iyisini yapabilirsin diyerek çalışmaları başlatır. İvo'lar ise piyano çalarak büyük başarılara imza atmaktadırlar. 
33 "Written in Sand (Kuma Yazılı)" Chris Graham Man of Action 29 Mayıs 2011 (2011-05-29) 693-033
34 "Night Falls (Gece Çökünce)" Rick Morales Amy Wolfram 16 Ekim 2011 (2011-10-16) 693-034
Rex ve Caesar, Mexika'daki büyükannelerini ziyaret için yola koyulurlar. Oraya ulaşıp, büyükannelerinin kapısını çaldıklarında, büyükanne önce kapıyı açar ve ardından hemen kapıyı aniden kapar. Rex ve Caesar geceyi gemide geçirirler. Ertesi gün kapıyı çalarlar ve büyükanne kapıyı açar. Büyükanne, Rex ve Caesar'a henüz hazır olmadıklarını söyler. Rex, içerideki halkla tanışırken Caesar, Rex'e onun küçüklük arkadaşını gösterir. Tabii Rex onu pek hatırlamaz. Güzel bir günden sonra, gece geldiğinde bir zil çalar ve herkes evine girip, kapılarını sıkıca kilitlerler. Fakat Rex ve Caesar buna bir anlam veremezler. Gece tam çökmeden vali onlara şehrin bir İvo sorununun olduğunu ve bunu çözmeleri gerektiğini söyler. Bir süre sonra da İvo ortaya çıkar ve sabaha kadar süren bir koşuşturmacadan sonra Rex ve Caesar İvo'nun Rex'in küçüklük arkadaşı Federico'nun olduğunu öğrenirler. Federico, onlara geceleri bir İvo, gündüzleri bir insan olduğunu anlatır. Tabii vali bu olanlardan sonra Rex ve Caesar'ın şehirden gitmelerini ister. Ancak Rex ve Caesar bu olayı çözmekte kararlıdırlar. Akşam olunca Federico tekrar İvo'ya dönüşür. Rex ve Caesar, İvo Federico'yu yakalayıp iyileştirmeye çalışırken, vali Rex'in eski düşmanı Avcı'yı oraya getirmiştir. Fakat Avcı daha önceden Rex'ten intikam almaya ettiği yeminle Rex'i öldürmek istemektedir. Caesar sabah olmadan önce bir panzehir hazırlar ve Rex'in yardımıyla Federico'yu iyileştirirler. Sonrasında ise Avcı ve adamlarını yenerler. Bunun sonucunda şehir eski muhteşem günlerine geri dönmüştür. 
35 "Hard Target (Zor Hedef[3]" Seung-Hyun Oh Paul Giacoppo 23 Ekim 2011 (2011-10-23) 693-035
Rex'in başı Breach ile derttedir ve onu aramaktadır. Bir süreliğine ise eski grubuyla takılmaya başlar. Ancak Breach ise bu sırada Quarry'i Providence hapishanesinden kaçırmakla meşguldur. Rex, Quarry'i bulur ancak Quarry atom silahı ile Rex'in tüm dönüşümlerini darmadağın etmektedir. Fakat Rex, birden hiç dönüşmediği bir dönüşümle Quarry'i durdurur. Bu arada Breach ise Circe'i kaçırmışır. Rex, Breach'den Quarry ile Circe'i değiştirmeyi teklif eder. Tabii Breach'de kabul eder. Çünkü bunun sayesinde Van Kleiss'in gözüne girebilecektir. Böylece her şey eski haline döner. 
36 "A Family Holiday (Bir Aile Tatili)" Rick Morales John Fang and Man of Action 30 Eylül 2011 (2011-09-30) 693-036
Dr. Holiday, Dr. Brandon Moses adlı bilim adamının İvo'lar için bir tedavi makinesi geliştirdiğini öğrenir ve onu Providence'a davet eder. Çünkü kardeşi Beverly, Rex'in bile tedavi edemediği bir İvo'dur. Dr. Brandon Moses, Beverly'i araştırmalar için yanında götürmeye karar verir. Ancak bir süre sonra Dr. Brandon Moses'ın bir sahtekar olduğunu ve onun sadece İvo'ları kendi kontrolü altına koyan bir makine yaptığını öğrenirler. Tabi hemen Dr. Brandon Moses'ın peşine düşerler. Dr. Brandon Moses tam Beverly'i makineye koyduğu anda oraya varırlar. Ancak Beverly daha güçlü bir hâlde dışarı çıkar. Tabii Dr. Brandon Moses ise tüm İvo'ları serbest bırakıp oradan kaçar. Rex ve Ajan Altı Beverly'i makineye koyarlar, Dr. Holiday ise makineye bir şeyler yapar. Beverly makineden çıktığında sonuç görülmeye değerdir, çünkü Rex'in bile iyileştiremediği İvo artık eskisi gibi insan olmuştur. Sonuçta Rex yeni bir sevgili bulmuş, Ajan Altı ise Dr. Holiday ile çıkmaya başlamıştır. 
37 "Exposed" Chris Graham Charlotte Fullerton 7 Ekim 2011 (2011-10-07) 694-037
38 "Grounded (Çakılmış)" Seung-Hyun Oh James Felder 14 Ekim 2011 (2011-10-14) 694-038
39 "Six Minus Six (Altı Eksi Altı)" Chris Graham Alex Van Dyne 21 Ekim 2011 (2011-10-21) 694-039
Ajan Altı hafızasını kaybedince olaylar başlar. 
40 "Lions and Lambs (Aslanlar ve Kuzular)" Seung-Hyun Oh Rob Hoegee 4 Kasım 2011 694-040

3. sezon: 2011-2013[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Başlık Yönetmen Yazar Orijinal Yayın Tarihi Ürün kodu
41 "Back in Black" Seung-Hyun Oh Paul Giacoppo 11 Kasım 2011 694-041
42 "Crash and Burn" Chris Graham Eugene Son 18 Kasım 2011 694-042
Rex yeraltındaki motosiklet yarışlarında yakalanır. 
43-44 "Ben 10/Generator Rex: Heroes United" Chris Graham & Kenji Ono Man of Action 25 Kasım 2011 694-043-044
45 "Phantom of the Soap Opera" Kenji Ono Scott Sonneborn 9 Aralık 2011 694-045
46 "Riddle of the Sphinx" Seung-Hyun Oh James Felder 16 Aralık 2011 694-046
47 "Double Vision" Chris Graham Ken Pontac 30 Aralık 2011 694-047
48 "Guy vs. Guy" Seung-Hyun Oh Jake Black 6 Ocak 2012 694-048
49 "Black and White" Chris Graham Man of Action 13 Ocak 2012 694-049
50 "Deadzone" Kenji Ono Scott Sonneborn 20 Ocak 2012 694-050
51 "Assault on Abysus" Seung-Hyun Oh James Felder 27 Ocak 2012 694-051
52 "Remote Control" Seung-Hyun Oh & John Fang Ken Pontac 3 Şubat 2012 694-052
53 "A Brief History of Time" Chris Graham Paul Giacoppo 10 Şubat 2012 694-053
54 "Mind Games" Kenji Ono Jonathan Callan 1 Ocak 2013 694-054
55 "Hermanos" John Fang Scott Sonneborn 2 Mart 2013 694-055
56 "Target: Consortium" Chris Graham Alexx Van Dyne 27 Aralık 2012 694-056
57 "Enemies Mine" Kenji Ono Eugene Son 9 Şubat 2013 694-057
58 "Rock My World" Kenji Ono Alexx Van Dyne 26 Aralık 2012 694-058
59–60 "Endgame" Rob Hoegee (1. bölümde)
Chris Graham (2. bölümde)
Rob Hoegee 2 Ocak 2013 (bölüm 1)
3 Ocak 2013 (bölüm 2)
694-059-060

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]