Teen Wolf bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Genç Kurt bölümleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Genç Kurt, Teen Wolf isimli 1985 yapımı filmden uyarlanan Jeff Davis tarafından geliştirilen Amerikan doğaüstü draması. İlk gösterimini 5 Haziran 2011'de MTV'de yaptı. Dizinin yıldızı Scott McCall rolünde Tyler Posey'dir. Genç bir lakros oyuncusunun bir gece kurt adamın biri tarafından saldırıya uğraması ve saldırıdan tek ısırıkla kurtulduktan sonra bir kurt adama dönüşmeye başladığını fark eder.

16 Ağustos 2011 itibariyle 12 bölümü yayınlanan Teen Wolf, ilk sezonunu tamamladı. Ayrıca AT&T tarafından üretilen ve sunulan, “Search for a Cure” isimli 6 bölümlük bir internet dizisi, AT&T Facebook sayfasından ve MTV.com'dan izlemeye sunuldu.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölümler Orijinal yayın tarihi DVD çıkış tarihi
Sezon galası Sezon finali 1. Bölge 2. Bölge 4. Bölge
1 12 5 Haziran 2011 (2011-06-05) 15 Ağustos 2011 (2011-08-15) 3 Haziran 2012 (2012-06-03)[1] 9 Temmuz 2012 (2012-07-09)[2] 16 Mayıs 2012 (2012-05-16)[3]
2 12[4] 3 Temmuz 2012 Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

Bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon: 2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Nu. # Başlık Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi ABD izleyicisi
(milyon)
1 1 "Wolf Moon" Russell Mulcahy Jeff Davis ve Jeph Loeb & Matthew Weisman 5 Haziran 2011 (2011-06-05) 2,17[5]
16 yaşında, insanlar tarafından pek sevilmeyen bir çocuk olan Scott McCall ve onun en iyi arkadaşı Stiles bir cesedin kayıp olan yarısını bulmak için ormana gider; fakat Stiles'ın şerif olan babası, Stiles'ı yakalar ve eve götürür. Scott eve geri giderken kurt uluması duyar ve aniden bir kurt tarafından karnından ısırılır. Ertesi gün, Scott lisenin lakros takım seçmelerindeyken süper duyma, artırılmış güç, çeviklik ve refleksler gibi yeni yetenekleri olduğunu keşfeder. Hemen takım kaptanı Jackson tarafından fark edilir. Liseye yeni gelen kız Allison, Scott'ın dikkatini çeker ve ona partiye birlikte gitmeyi teklif eder. Oraya gitmeden önce, Stiles ona dolunayın geldiğini ve kurt adama dönüşebileceği için Allison'dan uzak durması gerektiğini söyler. Scott onu önemsemez ve bir şekilde partiye gider. Partide ilk kurt adam dönüşümünden dolayı acı çekmeye ve sızlanmaya başlar ve Allison'ı telaşlı bir şekilde bırakıp kaçar. Daha sonra Stiles, Scott'ın evine gider ve ona Derek Hale adında gizemli bir genç adamın Allison'ı arabayla evine götürdüğünü söyler. Scott, Derek'in onu ısıran kurt adam olduğunu düşündüğünden onu Allison için bir tehdit olarak görür. Ormana girer, orada üç avcı tarafından yakalanmasına yakın Derek onu kurtarır. Derek onun da bir kurt adam olduğunu fark eder ve artık onunla "kardeş" olduklarını söyler. Scott ertesi sabah okulda, onu partide yalnız bıraktığı için Allison'dan özür diler ve ardından avcılardan birinin Allison'ın babası olduğunu fark eder. 
2 2 "Second Chance at First Line" Russell Mulcahy Jeff Davis 6 Haziran 2011 (2011-06-06) 1,47[6]
Scott, Stiles'a kendisini öldürmeye çalışan avcılardan birisinin Allison'ın babası olduğunu söyler. Daha sonra, antrenman sırasında Scott Jackson'ı fena yaralar ve omzunun çıkmasına sebep olur; ardından da dönüşmeye başlar. Stiles hemen Scott'ı soyunma odasına götürür; fakat Scott dönüşümünü tamamlar ve ona saldırır. Stiles yangın söndürücüyle onu sakinleştirir ve kurtulur. Daha sonra o gece, Derek Scott'a Cumartesi gecesi yapılacak maça katılmamasını, aksi hâlde kurt adama dönüşeceğini söyler. Koç Finstock, bir şekilde Scott'a oynamazsa atılacağını söyler; Lydia ise Jackson'ın kötü omzu yüzünden kaybedeceklerini söyler ve bundan dolayı ondan takımın bir parçası olarak kalmasını ister. Scott Derek'e gider ve Allison'dan uzak durmasını söyler. Orada, aniden ilk bölümdeki cesedin diğer yarısının kokusunu alır ve Derek'in evinin yanında gömülü olduğunu fark eder. Scott ve Stiles, Derek'i şerife bildirirler ve Derek tutuklanır. Scott maçta kazanmalarını sağlayan atışı yapar ve ardından yine dönüşmeye başlar. Soyunma odasına koşar, Allison da onun peşinde gelir. Scott kendini kontrol eder ve ikisi öpüşür. Stiles Scott'ı kontrol etmeye gelir ve ona, cesedin bir hayvan tarafından parçalandığı için Derek'in serbest bırakıldığını ve vücudun Derek'in kız kardeşi Laura Hale'e ait olduğu haberini verir. Jackson ise sahada Scott'ın eldivenini delinmiş hâlde bulur ve şaşkınlıkla ona bakar. Bu sırada Derek arkadan onu izler ve Jackson'ı yalnız bırakarak ortadan kaybolur. 
3 3 "Pack Mentality" Russell Mulcahy Jeff Vlaming 13 Haziran 2011 (2011-06-13) 1,82[7]
Scott ve Allison okul otobüsünde yakınlaşırken adrenalin Scott'ı kurt adama dönüştürür. Allison'a saldırmaya başlar. Daha sonra okulda, Scott Stiles'la konuşurken, saldırının rüya olduğunu açıklar. Okuldan dışarı çıktıklarında, otobüsün acil çıkış kapısının parçalanıp kanla kaplandığını görürler. Scott bunun rüya olmadığını ve gerçekten Allison'ı öldürdüğünden endişelenir; fakat sonra Allison'ın yaşadığı ve iyi olduğu anlaşılır. Scott ve Stiles sınıftayken, gerçek kurbanı parçalanmış bir şekilde ambulansa kaldırılırken görürler, otobüs saldırısından hayatta kalarak kurtulmuştur. Scott, Stiles'a otobüs şoförüne saldırmış olduğunu söyler. Daha sonra Scott çalıştığı veteriner kliniğinde, şoförün ağır yaralı fotoğraflarını görür. Endişeli bir şekilde, içindeki kurtu kontrol altına almak için Derek'ten yardım ister. Derek, Scott'ın bilinmeyen bir iyilik yapması koşulunda ona yardım etmeyi kabul eder. Ona otobüse gitmesini söyler; Scott orada (flashback'ler sayesinde) soföre saldıranın kendisi olmadığını, tersine ona yardım etmeye çalıştığını fark eder. Kendini daha iyi hisseden Scott Allison, Lydia ve Jackson'la birlikte bir grup randevusu için bovling pistine gider. Orada Jackson'ın Scott'la ilgili şüpheler artmaya devam eder. Stiles otobüs şoförünün yaraları nedeniyle öldüğünü Scott'a haber verir. Sinirlenen Scott Derek'in evine gider ve orada kurt adam olarak savaşırlar. Sonunda, Derek Scott'ı ısıran kişinin kendisi olmadığını açıklar. Scott Alfa denilen daha hayvansı ve güçlü başka bir kurtun var olduğunu, onu ısıranın da Alfa olduğunu öğrenir. Ayrıca Derek'in kız kardeşinin ölmeden önce bu Alfa'yı aramaya gittiğini öğrenir. Derek, Scott ile Alfa (Scott'ı sürüsüne katmak isteyen) arasındaki bağlantıyı kullanarak onu bulmayı ve bunun içinde Scott'ın yardım etmesini (yapacağı konusunda söz verdiği istek olarak) ümit eder. 
4 4 "Magic Bullet" Toby Wilkins Daniel Sinclair 20 Haziran 2011 (2011-06-20) 1,80[8]
Arabasını kullanan bir kadına onu öldürmeye çalışan bir kurt adam saldırır. Silahını tutup ona ateş eder. Derek gizlice kurt adamı takip etmeye çalışır. Çatıya zıplarken, kadın tarafından içinde kurtboğan içeren bir kurşunla vurulur ve canı yanmaya başlar. Scott ulumayla uyanır ve , overhears Allison'ın babası ve Allison'ın halası olduğu ortaya çıkan Kate isimli kadının konuşmalarıana kulak misafiri olur; Derek'in yaşamak için 48 saati kaldığını duyar. Ertesi gün, Derek Scott'ı bulmak için okuluna gider ve Jackson'a onun nerede olduğunu sorar. Jackson söylemek yerine onu kızdırır. Derek onu ensesinden yakalar ve bu sırada Jackson'ın derisini pençesiyle çizilir. Okuldan sonra, Stiles arabasıyla ayrılırken Derek görünür; bu Stiles ve Scott'ı şaşmasına sebep olur. Hasta olduğunu fark eden Scott ve Stiles yardım etmek için onu arabaya alır. Derek, avcının üstünde kullandığı cinsten bir kurşuna ihtiyacı olduğunu söyler. Stiles Derek'le kalırken, Scottise kurşunu bulmak için Allison'ın evine gider. Scott, Kate'in ısrarıyla sıkıntılı bir akşam yemeğine kalır; bir yandan da Stiles'la mesajlaşıp kurşunu bulmaya uğraşmaktadır. Stiles, Derek'le ilgilenirken zor anlar yaşar, Derek'i veteriner kliniğine götürür. Derek'in sağlığı kötüleşir. Stiles'a, kurşundaki kurtboğan kalbine ulaşırsa öleceğini söyler. Derek zamanın tükenmesi hâlinde Stiles'a kolunu kestirmeyi planlar. Allison'ın evinde ise, Scott tuvalete gitmek için izin isteyip Kate'in silah çantasını bakmaya çıkar. Çantanın içinde, Derek'te kullanılan türdeki kurşunları bulur ve birini alır. Scott, Stiles Derek'in kolunu kesmeye başlamadan veteriner kliniğine gitmeyi başarır. Derek kurşundaki kurtboğanı çıkarıp yakar. Sonra kurtboğan küllerini yarasına uygular, doğaüstü bir şekilde iyileşir. Scott Allison'ın ailesindeki avcıların iyi insanlar gibi göründüğünü itiraf eder. Yanıldığını kanıtlamak için, Derek Scott'ı fena hâlde yanmış olan amcasına götürür. Scott'a, bundan 6 yıl önce kurt adam olmayanlar dâhil tüm ailesinin, kendi kurallarına karşı gelen avcılar tarafından başlatılan bir yangında öldüğünü anlatır. Kate ve Allison'ın babası evdeki kurt adamlar hakkında konuşur; Kate'in, Derek'in ailesini öldüren yangını başlatan bir grup avcının arasında olduğunu ima eder. 
5 5 "The Tell" Toby Wilkins Monica Macer 27 Haziran 2011 (2011-06-27) 1,68[9]
Bir video dükkanı görevlisi merdivenin üzerinde ampulleri değiştirirken, Lydia ve Jackson ise dışarıda bir filme karar vermeye çalışmaktadır. Lydia arabada beklerken, Jackson da içeri girer ve görevliyi boğazı yarılmış bir şekilde bulur. Dehşete kapılan Jackson bir hırıltı duyar ve Alfa'nın gözlerini görmeden önce raflardan birinin arkasına saklanır. Alfa raları yere devirir ve Jackson onların altında sıkışır. Alfa ona saldırmaya hazırlanırken, Jackson'ın ensesindeki Derek'ten kalan pençe izini fark eder. Sonra pencereyi kırıp, panik içinde çığlık atan Lydia'nın yanından geçerek kaçar. Scott ve Derek video dükkanının çatısının üstündedir. Derek ona, Alfa'nın ne yağtığını gösterir. Scott'a, onunla savaşmak için birlikte çalışmamaları hâlinde Alfa'nın onu öldüreceğini hatırlatır. O sabah, Allison doğum günü hediyesi olarak halası Kate'ten, üzerinde aile armalarının bulunduğu bir kolye alır. Scott, doğum günü nedeniyle tüm gün okulu asmayı kabul etmesi için Allison'ı ikna eder. Okulda ise, Stiles okula gelmediği için Lydia konusunda endişlenir. Lydia'yı (who is loopy on pills) ziyaret eder ve kırmızı gözleriyle, video dükkanının penceresinden zıplayan Alfa'yı onun cep telefonundaki bir videoda görür. Stiles sonunda videoyu silmeye karar verir. Derek kendisinin peşinde olan avcılarla anlaşmak zorundadır; Kate'le yüzleşmesiyla sonuçlanır. Stiles'ın babası vetereineri ziyaret eder ve ona Alfa'nın camı kırarak çıkıp otoparkta koştuğu ve ardından görüntünün yürüyen bir adama dönüştüğü bulanık güvenlik kamerası tarafından çekilen fotğrafları gösterir. Veteriner fotoğrafları görünce tuhaflaşır ve birşeyler sakladığı ipucunu verir. Okul-aile toplantısında Scott, Allison, Lydia, Jackson ve Stiles'ın betimleri verilir ve her biri hakkında yeni bilgiler ortaya çıkar. Allison'ın babası ve Scott'ın annesi okulu astıklarını öğrenir. Scott ve Allison derinlemisine bir sorunun içinde olduklarını bilerek gelirler. Tam o sırada, gizli bir hayvan otoparkta koşmaya başlar. Telaşlı kalabalık dağılır ve kargaşa yaşanır, ardından Allison'ın babası onu vurur. Herkes ölü hayvanın etrafını çevreleme için yanaşır ve onun bir dağ aslanı olduğu anlaşılır. 
6 6 "Heart Monitor" Toby Wilkins Daniel Sinclair 4 Temmuz 2011 (2011-07-04) 1,21[10]
Scott ototparkta rabasını bulmaya çalışırken bir gölge görür, ardından da bir uğultu duyar ve koşmaya başlar. Bir kurt adam onu kovalar. Scott bir sıra arabanın arasına saklanır; fakat cep telefonu çalr ve panikler. Kurt adam Derek'e dönüşür; Scott'ın yeteneklerini sınamıştır. Üzgün olan Scott, Derek'e cidden dönüşümünü kontrol etmeyi öğretip öğretmeyeceğini sorar. Derek Allison'dan uzak durması koşulunda bunu öğreteceğini, Allison'ın Scott için bir dikkat dağıtıcı unsur olduğunu söyler. Scott kabul eder, ama yine de Allison'ı görmeye gider. Ayrıldıktan sonra odasındaki camına, Derek'in kıza kardeşi Laura'nın mezarındakine benzeyen bir spiral çizen Alfa'yla çatışmaya girer. Eve geldiğinde, Scott odasında Derek'i bulur ve ona spiralden söz eder. Bunu duyan Derek huzursuz olur ve oradan ayrılır. Scott okulda, Allison'dan uzak durmaya çalışır. Scott's shortın çabucak sinirlenmesi dönüşümünü tetiklediği için, Stiles öfkesini konrtol etmesi için Scott'a ısrar eder. Bir kalp monitörü ile Scott'ın nabzını takip eder. Kötü durumlarda, Scott Allison'ı düşünürek kendini sakinleştirir, yani Scott'ın zayıf olmasına neden olur. Ensesindeki pençe izi yüzünden rahatsızlanan Jackson, ağzından çıkan pençe sanrıları görür. Scott ve Stiles Allison'ın, Scott'ın öfkesini kontrol etmeye yaradığını fak ederler. Derek yanan amcasını ziyaret eder ve ona Alfa'yı sorar; fakat yanıt alamadan ayrılır. Kürkü üzerine, arabasındakine benzeyen bir spiral kazınmış olan ölü bir geyikle ilgili bir makale bulur. Kasaba veterinerinin hayvanla ilgilendiğini öğrenir ve hayvanla ilgili sorular sormak için onun yanına gider. Fakat veteriner yalan söyler ve Derek sinirli bir şekilde ondan gerçeği öğrenmeye açlışır. Scott, Derek veterineri öldürmeden önce onu durdurur. Scott, Derek'e bu gece okulda buluşmalarını söyler. Okulda Scott ve Stiles PA sistemini kullanmak için gizlice okula girer, böylece Scott Alfa'yı çağırabilir. Derek, arabasında baygın hâlde yatan veterinerle oraya gelir. Scott'ın yüksek sesle ulumasından sonra, ikili okuldan dışarı çıkar ve veterinerin Derek'in arabasından gitmiş olduğunu fark eder. Ardından Derek Alfa tarafından kaldırılıp okul duvarına fırlatılır ve Derek hareketsizce yatar. Alfa Scott ve Stiles'a yönelir. Panikleyen ve Derek'in yaşadığından emin olamayan ikili hemen kendilerini okula kilitler. 
7 7 "Night School" Tim Andrew Jeff Vlaming 11 Temmuz 2011 (2011-07-11) 1,66[11]
Okulda kapana kısılan Scott ve Stiles Alfa'dan güvenli bir şekilde kurtulmanın bir yolunu bulmaya çalışırlar. Stiles'ın arabasını alma planları, Alfa'nın arabanın aküsünü pencereden içeri fırlatmasıyla birlikte suya düşer. BAşka bir yolunu bulmayı denerler; fakat Alfa kaçmalarının önüne geçer ve okul hademesini öldürür. Scott'ın telefonundan gönderilen ve okulda onunla bulaşmasını söyleyen gizemli bir mesaj alan Allison Jackson ve Lydia'yla birlikte okula gelirler. Kısa bir süre sonra hepsi kafeteryada hapsolur. Scott Allison'a hiç mesaj atmadığını açıklar. Paniğe kapılırlar; Jackson, Lydia ve Allison neler olduğunu ve kim tarafından kovalandıklarını bilmek ister. Ne diyeceğini bilemeyen Scott peşlerindeki kişinin Derek olduğunu söyler. Lydia polisi arar; fakat polis bunun bir eşek şakası olduğunu düşünerek telefonu yüzüne kapatır. Stiles'a şerif olan babasını aramasını söylerler. Babasını korumak istemesine rağmen, Stiles onu arar. Alfa kafeteryanın kapısını kırmaya başlar ve hepsi orayı terkeder. Fen bilgisi laboratuvarında saklandıkları sırada yangın çıkışına açılan kilitli bir kapı bulurlar. Scott anahtarları almak için hademenin bedenini bulmaya karar verir. Spor salonuna kadar kokuyu takip eder, orada tribünün altında cesedi bulur. Anahtarları almasıyla birlikte, tribün kapanmaya başlar. Scott kurtulmaya çalışırken Alfa'yla yüz yüze gelir. Alfa onu odanın karşısına fırlatır ve Scott'ın acı çekerek dönüşmesini sağlayan yüksek sesli ulumayı gerçekleştirir. Ayrıca Jackson da çizikleri yüzünden, ızdırap içinde yere düşerek Alfa'nın ulumasına tepki verir. Scott kurt biçimiyle, yönünü sınıfa çevirir. İçeriye girmeye hazırlanırken, Allison'ın sesini duyar ve durur. Onu düşünür ve kapıdan uzaklaşıp geri dönüşür. Bu sırada Stiles'ın babası polisle birlikte gelir. Dışarıda güvende ve özgür olan Scott, Derek'in arabasında olup sonradan ortadan kaybolan veterineri sağlıklı ve gülerken görür. Bundan rahatsız olan Scott Stiles'a Alfa'nın onları öldürmeyi planlamadığını söyler. Alfa'nın aslında, Scott'ın onları öldürmesini istediğini; böylece kendisinin Alfa'nın sürüsüne katılacağını söyler. Scott bunun tehlikeli olduğunu, çünkü kurt hâlindeyken gerçekten onları öldürmek istediğini söyler. Scott daha sonra Allison'a yetişir; fakat Scott'a, kendisine güvenemeyeceğini ve onu aramaması gerektiğini söyler. Scott'ı yalnız bırakarak oradan ayrılır. 
8 8 "Lunatic" Tim Andrew Monica Macer 18 Temmuz 2011 (2011-07-18) 1,76[12]
Stiles takes Scott into the woods to get drunk in an effort to comfort him after his break-up with Allison. As they drink, two men come and take the bottle, only for Scott, influenced by the coming full moon, to get angered and take it back by force. As the men leave, they are killed by the Alpha. The next morning, it is revealed that the high school is now reopened after the repairs due to the events of Night School. Scott is comforted by his mother about the breakup. As the day goes on, Scott begins showing bizarre behaviours unlike himself, culminating in his running out of a Economics exam when he thinks too hard. Stiles follows and the two decide to lock him up during the full moon, for fear that he may kill someone under its influence. Scott and Stiles have lacrosse practice, where it's announced that Stiles is now a starter and Scott is now a co-captain, which infuriates Jackson. Prior to practice, Scott goes to ask Lydia if she likes Stiles on Stiles' behalf; instead the conversation is shifted to how Allison was stupid to let Scott go and Lydia and Scott kiss. Scott later lies to Stiles and claims that she said she likes him. During practice, Scott is incredibly violent and leaves one player with a bloody nose. Allison and Jackson bond and go for a drive, where they discuss the attack on the school. Both agree that Derek was not their attacker. That evening, Stiles finds Scott sitting in the dark, his mood very dark and predatory. Stiles handcuffs Scott to a radiator to protect him from himself and for revenge on kissing Lydia. Scott goes wild, screaming in agony, yet unable to go free until the moon is unclouded. He transforms and escapes. Just as he is about to attack Jackson and Allison, Derek, who is alive, subdues him. The Argents discuss the two werewolves, seemingly concluding that there's a younger one alongside Derek. Scott, now back to normal and extremely scared about what is happening to him, asks if there's a cure. Derek confirms that there might be: To kill the one who bit you. He promises Scott that if Scott helps him find the Alpha, he will help Scott kill him. Jackson finds a claw-nail on his car, left by Scott, and realizes that it matches the hole in Scott's pierced glove that he found in Episode 2. 
9 9 "Wolf's Bane" Tim Andrew Jonathon Roessler 25 Temmuz 2011 (2011-07-25) 1,93[13]
Jackson discovers Scott's secret and wants to become a werewolf like Scott, although Scott tries to tell him that being a werewolf is not all it's cracked up to be. Jackson becomes closer with Allison, dumping Lydia in the process. Derek is on the run from police as he is a suspect in the murders since Scott put the blame on him for the events of "Night School." Stiles' father interrogates Scott's chemistry teacher, who guiltily explains that he had met Kate Argent years before and explained to her how to set a fire after she got him drunk and that a few days after, the fire that killed Derek's family occurred. Although he doesn't remember Kate, he draws the Argent family crest on paper and gives it to Derek as a lead. Scott tells Derek he saw the crest on Allison's necklace and Derek asks him to find the necklace, as it has to do with her family's secret and will help unveil some mysteries. Scott sneaks into Allison's room and finds the necklace in the pages of an old book after rummaging around. He takes a look at the book and realizes it has to do with werewolves. Before Scott leaves, he is caught by Allison's father. Mr. Argent asks Scott how he knows Derek Hale, since he is an alleged murderer but Scott says that he doesn't talk to him much and everything he did while they were locked in the school that night was to protect Allison, which Allison overhears. Stiles and Derek trace the sender of the mysterious text message from "Night School" to the hospital from Melissa McCall's account. Stiles' father tells him that he will be at Stiles' lacrosse game that night. Despite knowing he will miss the game, Stiles goes to the hospital with Derek, where Derek's burned uncle is staying. With a nasty shock, they find out that Derek's uncle is in fact the Alpha and that his nurse has been helping him kill people all along. At the lacrosse game, Jackson gives Scott 72 hours to turn him into a werewolf. As Stiles and Derek are being attacked by the Alpha and trying to fight him off, they discover facts about him. 
10 10 "Co-Captain" Russell Mulcahy Jeff Vlaming 1 Ağustos 2011 (2011-08-01) 1,49[14]
Stiles uses his father's research to get answers about the Alpha's victims. Apparently, the Alpha has been killing only the ones who were involved with the fire that killed the Hale family. Jackson is suspected to be one of the werewolves and Allison's father tries to get the truth out of him. Scott is angered by this but Jackson is still keen on becoming a werewolf. Derek and his uncle appear while Scott is in the school locker room. They want him to enter the pack. Scott is shocked that Derek is suddenly on the Alpha's side. The Alpha punctures Scott's neck, showing him what really happened during the fire and the murders through flashbacks. He reveals that the murder of Derek's sister was an accident and shows him that as well. While looking for her necklace with the family crest, Allison finds the sharp end of an arrow left behind by Kate and tries it out in the woods with Lydia. She shoots Scott with a taser, thinking him to be an intruder. She apologizes and Scott reveals that he was there to return her family crest necklace. Allison hugs him and leaves quickly. She later visits Scott's house, wanting to talk to him. At the same time, they see that Scott's mom, Melissa, is preparing for a date. Scott opens the door to see that Melissa's date is Derek's uncle, the Alpha. The Alpha unceasingly wants Scott to join him and Derek, and plans to convert Melissa into a werewolf as a means of coercing Scott to join the pack. Scott leaves Allison in his bedroom to follow his mom and manages to thwart the Alpha's plan. After entering the Hale property, Scott appears to save Jackson from being killed. There's gunfire from enemy lines--Kate. Scott gets shot and someone carries him out of the woods: the town vet. When he takes the bullet out of Scott's body, he reveals that he only works healing cats and dogs 90% of the time, leaving him to know that the other 10% are werewolves. Kate reveals the family secret to Allison. It's revealed that she's got Derek tied up with chains against the wall, torturing him by electrocuting him with high voltage power. 
11 11 "Formality" Russell Mulcahy Monica Macer 8 Ağustos 2011 (2011-08-08) 1,74[15]
The winter formal is coming up at the school. Kate explains about werewolves and werewolf hunters to Allison by using the kidnapped Derek as an example. Allison leaves in a panic and, after being pulled over by Sheriff Stilinski, decides to be strong. While the vet is taking care of Scott, he is accostled by Peter, who threatens him. The vet however, refuses to give Scott to him. Peter throws furniture at him but the vet appears fine, standing solid. Frustrated, Peter leaves. Coach Finstock informs Scott that due to his academic standing, he won't be allowed to attend the dance. This concerns Scott and Stiles, who are fully aware that the Alpha is after Allison. Thus, Scott pleads with Jackson into asking Allison to the dance to protect her, but he refuses, saying that none of this is his problem. As a result, Scott shifts into a werewolf and forces Jackson to ask her, while Allison convinces Lydia to ask Stiles. They go shopping for formal clothes, where Peter approaches Allison under the guise of giving fashion advice. However, Scott's quick thinking pulls her out of the mall and away from him. That evening, Kate speaks to Derek, revealing that the two were in a relationship at one point. She figures out that Scott is the second Beta. At the dance, Jackson has gotten drunk and is reluctant to spend time with Allison. Stiles has success in wooing Lydia by appealing to her high intellect but she is on the lookout for Jackson. Scott also arrives and is spotted by Finstock; however, with some unwitting help from Danny, he manages to get Finstock off his back. He approaches Allison and confesses that he loves her, leading to a kiss. Jackson drunkenly stumbles into the woods and sees what he thinks is a werewolf. He demands to be changed, only to see that the silhouettes are that of hunters, led by Mr. Argent. Jackson reveals Scott's identity to them. Lydia is distant with Stiles and leaves to find Jackson. Instead, Stiles finds Jackson, who is in a confused daze. Lydia walks out to the field, where she's attacked by Peter before Stiles can come to her rescue. Peter asks Stiles where Derek is, threatening to kill an unconscious Lydia. Scott and Allison go to the school buses for time alone and Allison enters a bus, beckoning Scott to come in. Before he can, Scott is blocked in between two cars, one of which is driven by Chris Argent. The two cars collide, about to crush Scott; Scott jumps up, on top of the cars. As Scott looks up, he has transformed into a werewolf, revealing his identity to a horrified Allison. 
12 12 "Code Breaker" Russell Mulcahy Jeff Davis 15 Ağustos 2011 (2011-08-15) 2.08[16]
Scott, now in werewolf form, runs away from the Argents. Chris is outraged that Kate told Allison everything beforehand and forces Kate to retreat with Allison to a safe house in Washington until the Alpha is put down. Allison tries to come to terms with the fact that Scott is a werewolf. The Alpha forces Stiles to help him find Scott and Derek, revealing that Lydia - if she doesn't die - will become a werewolf. With Stiles's help, he locates the two, while Scott finds Derek himself. When Derek refuses to help him, Scott reveals that Peter killed the previous Alpha (Derek's sister) to become the Alpha. At the hospital where Lydia is, Jackson and Stiles are approached by Chris and his team; Stiles reveals, through his research, that Kate was the one who burned down the Hale household, thus breaking the hunters' code of not killing the innocent, as there were children in that house. As Scott and Derek flee through the woods, they are attacked by Kate and Allison, only to be stopped by Chris. Chris confronts Kate after realizing her true nature and threatens to kill her if she doesn't take the gun off Scott, whom he realizes never killed anyone. Just then, Peter reveals himself. A battle ensues between Peter, Kate, Chris, Scott, Derek and Allison. Peter slits Kate's throat in revenge for burning down the Hale house, killing her. Before he can attack Allison, Scott takes up the battle with Derek, whom is soon knocked out. After a short fight between the Alpha and the Beta, Jackson and Stiles arrive and throw a Molotov cocktail, which Lydia had showed them how to make during "Night School." Peter catches the first flask before it hits him, but Allison shatters the container by shooting it with her bow-and-arrow, burning the Alpha. Jackson throws the second flask at the Alpha and successfully burns him as well. The Alpha then attempts to kill Allison despite being horribly burned, but Scott subdues him by kicking him down. Before Scott can get the cure by killing Peter, Derek cuts Peter's throat in vengeance for his sister's death and thus, becomes the new Alpha, a fact he takes to gleefully. Allison kisses Scott and says she loves him, which her father seems to accept. Later, Scott and Stiles check on Lydia--she's not healing like a werewolf would, so Scott wonders what she is now, if not a werewolf. Jackson approaches Derek and demands the bite. Derek grins maliciously and bears his fangs towards the camera; it is left ambiguous as to what he exactly does. In the final scene, Chris tells his wife that Scott has more to worry about than just hunters, while Scott and Allison embrace lovingly on her rooftop, gazing at the waning moon as if in anticipation. 

2. sezon: 2012[değiştir | kaynağı değiştir]

Genç Kurt 14 Temmuz 2011'de ikinci sezona uzatıldı.[4]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lambert, David (March 9, 2012). "Teen Wolf - 'The Complete Season 1' on DVD: Date, Cost, Extras, Packaging". TV Shows on DVD. http://www.tvshowsondvd.com/news/Teen-Wolf-Season-1/16644. Erişim tarihi: March 10, 2012. 
  2. ^ "Teen Wolf - Season 1 (DVD)". Amazon UK. http://www.amazon.co.uk/Teen-Wolf-Season-1-DVD/dp/B0055QW692. Erişim tarihi: January 29, 2012. 
  3. ^ "Teen Wolf (2011) - The Complete 1st Season". Ezy DVD. http://www.ezydvd.com.au/DVD/teen-wolf-2011-the-complete-1st-season/dp/6110153. Erişim tarihi: January 29, 2012. 
  4. ^ a b Seidman, Robert (13 Temmuz 2011). "MTV Renews 'Teen Wolf' for a Second Season". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/07/13/mtv-renews-teen-wolf-for-a-second-season/97969/. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2011. 
  5. ^ Gorman, Bill (7 Haziran 2011). "Sunday Cable Ratings: 'MTV Movie Awards' Leads Night, 'Game of Thrones' Series High, 'Real Housewives,' 'ABDC' & Lots More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/06/07/sunday-cable-ratings-mtv-movie-awards-leads-night-game-of-thrones-series-high-real-housewives-abdc-lots-more/94914/. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 
  6. ^ Gorman, Bill (7 Haziran 2011). "Monday Cable Ratings: 'Pawn Stars' Tops Night; Plus 'WWE Raw,' 'Secret Life,' NHL Stanley Cup Finals, 'American Pickers' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/06/07/monday-cable-ratings-pawn-stars-tops-night-plus-wwe-raw-secret-live-nhl-stanley-cup-finals-american-pickers-more/94918/. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 
  7. ^ Gorman, Bill (14 Haziran 2011). "Monday Cable Ratings: 'Pawn Stars' Keeps Growing; Plus 'WWE Raw,' 'Secret Life,' 'Real Housewives,' 'American Pickers' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/06/14/monday-cable-ratings-pawn-stars-keeps-growing-plus-wwe-raw-secret-life-real-housewives-american-pickers-more/95544/. Erişim tarihi: 15 Haziran 2011. 
  8. ^ Seidman, Robert (21 Haziran 2011). "Monday Cable Ratings: 'WWE Raw,' 'Secret Life,' 'Switched at Birth,' 'Teen Wolf,' 'Sanctuary' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/06/21/monday-cable-ratings-wwe-raw-secret-life-switched-at-birth-teen-wolf-sanctuary-more/96200/. Erişim tarihi: 21 Haziran 2011. 
  9. ^ Seidman, Robert (28 Haziran 2011). "Monday Cable Ratings: 'WWE Raw,' 'Secret Life,' 'Switched at Birth,' 'Single Ladies,' 'Teen Wolf' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/06/28/monday-cable-ratings-wwe-raw-secret-life-switched-at-birth-single-ladies-teen-wolf-more/96836/. Erişim tarihi: 29 Haziran 2011. 
  10. ^ Seidman, Robert (6 Temmuz 2011). "Monday Cable Ratings: 'WWE Raw,' 'Switched at Birth,' Joey Chestnut, 'Single Ladies,' 'Teen Wolf' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/07/06/monday-cable-ratings-wwe-raw-switched-at-birth-joey-chestnut-single-ladies-teen-wolf-more/97281/. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  11. ^ Seidman, Robert (12 Temmuz 2011). "Monday Cable Ratings: "All-Star" Softball Edges Out 'Pawn Stars,' 'Home Run Derby' + 'Closer,' 'Rizzoli,' 'Alphas,' 'Eureka' & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/07/12/monday-cable-ratings-all-star-softball-edges-out-pawn-stars-home-run-derby-closer-rizzoli-alphas-eureka-more/97860/. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2011. 
  12. ^ Seidman, Robert (19 Temmuz 2011). "Cable Ratings: 'Pawn Stars,' 'American Pickers' Top Night + 'Eureka' 'Rizzoli,' 'Alphas,' 'Teen Wolf' & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/07/19/cable-ratings-pawn-stars-american-pickers-top-night-eureka-rizzoli-alphas-teen-wolf-much-more/98439/. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2011. 
  13. ^ Seidman, Robert (26 Temmuz 2011). "Monday Cable Ratings: 'Pawn Stars' Rules + 'WWE RAW,' 'American Pickers,' 'Basketball Wives,' 'Switched at Birth,' 'Warehouse 13,' 'Rizzoli,' 'Alphas,' 'Teen Wolf' & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/07/26/monday-cable-ratings-pawn-stars-rules-wwe-raw-american-pickers-basketball-wives-switched-at-birth-warehouse-13-rizzoli-alphas-teen-wolf-much-more/98938/. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2011. 
  14. ^ Seidman, Robert (2 Ağustos 2011). "Monday Cable Ratings: 'Pawn Stars' on Top + 'WWE RAW,' 'American Pickers,' 'Basketball Wives,' 'Switched at Birth,' 'Warehouse 13,' 'Rizzoli,' 'Alphas,' 'Eureka' & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/08/02/monday-cable-ratings-pawn-stars-on-top-wwe-raw-american-pickers-basketball-wives-switched-at-birth-warehouse-13-rizzoli-alphas-eureka-much-more/99469/. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2011. 
  15. ^ Seidman, Robert (9 Ağustos 2011). "Monday Cable Ratings: 'Pawn Stars,' 'American Pickers,' 'WWE RAW' Top Night + 'Closer,' 'Rizzoli,' 'Switched At Birth,' 'Eureka' & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/08/09/monday-cable-ratings-pawn-stars-american-pickers-wwe-raw-top-night-closer-rizzoli-switched-at-birth-eureka-much-more/100024/. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2011. 
  16. ^ Seidman, Robert (16 Ağustos 2011). "Updated Monday Cable Ratings: 'Pawn Stars,' Jets-Texans, 'WWE RAW' Top Night + 'Closer,' 'Rizzoli,' 'Warehouse 13' & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.zap2it.com/2011/08/16/monday-cable-ratings-pawn-stars-jets-texans-wwe-raw-top-night-closer-rizzoli-warehouse-13-much-more/100609/comment-page-3/#comments. Erişim tarihi: Ağustos 16, 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]