Gemi makineleri işletme mühendisliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Gemi makinaları mühendisliği sayfasından yönlendirildi)

Gemi makineleri işletme mühendisliği, gemilerde, elektrik üretim sistemleri, kazan sistemleri, itici güç sistemleri ve bu sistemlerin operasyonları, bakım, tutum ve onarımlarıyla sorumlu mühendislik dalıdır.[1]

Gemi makineleri işletme mühendisleri ayrıca, gemilerde bulunan atık su sistemleri, yakıt transfer sistemleri, aydınlatma sistemleri, havalandırma ve tatlı su sistemlerinin, düzenli olarak çalışmasından ve bakım-tutumundan da sorumludurlar. Dünya ticari ve askerî deniz filolarındaki gemiler, hiçbir şekilde, gemi makineleri işletme mühendisleri olmadan yürütülemez.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nde 4 yıllık lisans eğitimini takiben mezunlar Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Lisans Diplomalarını alırlar. Mezunlar gemi makineleri, içten yanmalı makineler, türbinler, güç ve yük aktarma ve kumanda sistemleri, basınçlı kaplar, ısıtma havalandırma iklimlendirme, kazanlar, kompresörler, arıtma ve ayrıştırma sistemleri, akışkan depolama ve aktarma sistemleri ve kumanda kontrol sistemleri tasarım, projelendirme, projelerin uygulanması ve denetim işlerini yaparlar.

Türkiye'de eğitim veren Üniversiteler[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yakın Doğu Üniversitesi(YDÜ), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), Piri Reis Üniversitesi (PRÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ), Girne Üniversitesi (GÜ), Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümleri bulunmaktadır.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Mezunlar lisans diplomalarını aldıktan sonra gemi ve gemi benzeri tesislerde mühendislik hizmetleri sunmaktadırlar. Mezunlardan gemilerde çalışmak isteyenler, T.C. Gemi Adamları Sınav Merkezinde (GASM) “Uzakyol Vardiya Mühendisi”, 36 aylık çalışma sonrasında sınava girerek “Uzakyol 2. Mühendisi” yeterliği alabilirler. Uzakyol 2. Mühendisi unvanını alanlar 36 aylık çalışma sonrasında “Uzakyol Başmühendisi” sınavına girerler. Başarılı oldukları takdirde, “Uzakyol Başmühendisi” yeterliği alarak Uluslararası/ulusal filolarda Baş Mühendis olarak çalışmaya hak kazanırlar.


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "What is the Engine Department on a US Merchant Ship?". Wiki Motors (İngilizce). 17 Aralık 2023. 29 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2024.