Garfield (karakter)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Garfield
İlk görünüm1978
YaratanJim Davis
SeslendirenScott Beach (sadece reklamlarında ve Garfield'ın ilk animasyon performansında)
Lorenzo Music (1982-2000 yılları arasında)
Bill Murray (2004-2006 yılları arasında)
Frank Welker (2007'den beri)
TürTuruncu tekir kedi
Ağırlık27 Ibs.
Bilgileri
CinsiyetErkek
Doğum ve ölümd. 19 Haziran 1978 (İlk göründüğü tarih) , Mamma Leoni Restoranı

Garfield, Garfield adlı karikatürde baş karakterdir. Bir İtalyan restoranı olan Mamma Leoni'de doğmuştur. O yüzden lazanya ve pizzayı çok sevmektedir. Zaten doğum yeri Garfield'ın Garfield: His 9 Lives adlı bir bölümünde belirtilmiştir. Doğum tarihi, Garfield'ın başladığı 19 Haziran 1978 tarihi olarak kabul edilir. İnsan biçimindedir. Çok tembeldir. Odie'ye kötü davranır. Arlene'ye aşıktır. Nermal'dan nefret eder. Oyuncak ayısı Pooky'yi çok sever. Yemek yemeyi ve uyumayı çok sever. Çok şişmandır. Bencildir. Mahallerindeki postacının başının belasıdır. Garfield, aslında 29. doğum gününe kadar diyet yapmıştır. Ancak veterineri Dr. Liz Wilson doğum günü pastasını getirince Garfield dayanamamış ve ``Artık bu diyeti bırakıyorum!`` diye bağırmıştır.

Doğumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Garfield'ın doğum tarihi ilk göründüğü tarih olan 19 Haziran 1978 olarak kabul edilir. Garfield, çizgi filme göre bir İtalyan restoranı olan Mamma Leoni'de doğmuştur. Restorandan çıkarken bir hayvan mağazası onu yakalıyor ve mağazaya götürüyor. Tam o anda mağazaya Jon Arbuckle geliyor ve Garfield'ı satın alıp, ona bakmaya başlıyor.

Garfield İsmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Jim Davis, Garfield'ı yaratırken ona, eski ABD başkanı büyükbabası James Garfield Davis (sonradan James A. Garfield)'ın ismini vermiştir.

Seslendirmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Scott Beach (Garfield'ın ilk animasyon performansında ve reklamlarında)
  • Lorenzo Music (1982-2000 yılları arasında Garfield'ın özel bölümlerinde ve ``Garfield and Friends`` adlı TV serisinde
  • Bill Murray (2004-2006 yılları arasında canlı filmlerde)
  • Frank Welker (2007'den beri The Garfield Show TV serisi ile Garfield Gets Real, Garfield's Fun Fest ve Garfield's Pet Force'da.)
Bir lunaparkdaki Garfield oyuncağı