Galip Tekin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Galip Tekin
Doğum20 Nisan 1958
Konya
Ölüm6 Temmuz 2017 (59 yaşında)
Arnavutköy, İstanbul, Türkiye
MilliyetTürk
Çalışma alan(lar)ıÇizgi roman
Önemli çalışmalarıAcayip Hikayeler

Galip Tekin, (20 Nisan 1958, Konya - 6 Temmuz 2017, Arnavutköy, İstanbul), Türk fantastik ve bilimkurgu tarzdaki eserleriyle tanınan çizgi romancı.

Gırgır dergisinde yetişmiş önemli çizerlerden biri olan Galip Tekin'in, Oğuz Aral döneminin Gırgır'ında; komik, fantastik ve absürt öyküler çizerek başladığı çizgi romanları, giderek daha çok bilimkurguya yaklaşmış ve mizahi olmaktan uzaklaşmıştır. Bir dönem çizgi roman denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Galip Tekin, Gırgır'da Oğuz Aral döneminin bitmesinden sonra, hemen hemen bütün mizah dergilerinde çalıştı. Çizerliğinin yanı sıra Taksim'de bir dönem en popüler bar olan Kemancı'nın ortağı ve işletmecisi olan Galip Tekin, aynı zamanda üniversitelerde çizgi roman dersleri vermiştir.

Sevilen bazı öyküleri Alavarza, Delik, Son Neoplan, Tursuntur olarak sayılabilir. Haftalık dergilerde devamı haftaya şeklinde uzun soluklu yayınlanan bu öyküler, 2011 senesinde albümleştirilerek yayınlanmaya başlandı. Hikâyelerinden yola çıkılarak 2012 yılında Acayip Hikayeler adlı bir dizi yayınlanmış fakat 2012-2013 sezonunda yayından kaldırılmıştır. 2016'da çizgi roman dergisi olarak çıkan "Hortlak" dergisinde çizmekteydi.

Karikatürist Galip Tekin, 6 Temmuz 2017 tarihinde Arnavutköy'deki evinde ölü bulundu. Cenazesi Küçükçekmece Mezarlığı'na defnedildi.

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]