GPS uyduları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

2014 Şubat ayında fırlatılmış olan Küresel Konumlama Sistemi uydusu ile toplam uydu sayısı altmış beşe ulaşmıştır.

Her GPS uydusu için atanmış olan seri numaraları, uzay aracı numaraları (SVN - space vehicle numbers) ve sözde-rastgele gürültü (PRN - pseudo-random noise) dizileri belirtir kod ya da Altın kodları vardır; etkin uydu takımında her uydu kendini diğer uydulardan farklılaştırmak için belirli bir kodu iletir.

Uydular[değiştir | kaynağı değiştir]

Uydu Fırlatma zamanı (UTC) Fırlatma roketi Fırlatma üssü Blok SVN PRN Slot İşletim durumu / Emekli ed. tarihi Yorumlar
OPS 5111 22 Şubat 1978
23:44
Atlas E/F (SGS-1) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3E)[b] I I 1 [1] 01 04 17 Temmuz 1985
OPS 5112 13 Mayıs 1978
10:34
Atlas E/F (SGS-1) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3E)[b] I I 2 [2] 02 07 Şubat 1988
OPS 5113 7 Ekim 1978
00:28
Atlas E/F (SGS-1) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3E)[b] I I 3 [3] 03 06 18 Mayıs 1992
OPS 5114 11 Aralık 1978
03:59
Atlas E/F SGS-1 VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3E)[b] I I 4 [4] 04 08 Mayıs 1990
OPS 5117 9 Şubat 1980
23:08
Atlas E/F (SGS-1) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3E)[b] I I 5 [5] 05 05 11 Mayıs 1984
OPS 5118 26 Nisan 1980
22:00
Atlas E/F (SGS-1) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3E)[b] I I 6 [6] 06 09 6 Mart 1991
N/A
(Navstar 7)
19 Aralık 1981
01:10
Atlas E/F (SGS-1) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3E)[b] I I 7 07 19 Aralık 1981 N/A Yörüngesinde başarısız
OPS 9794 14 Temmuz 1983
10:21
Atlas E/F (SGS-2) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3W)[b] I I 8 [7] 08 11 4 Mayıs 1993
USA-001 (uydu) (USA-1) 13 Haziran 1984
11:37
Atlas E/F (SGS-2) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3W)[b] I I 9 [8] 09 13 20 Haziran 1994
USA-005 8 Eylül 1984
21:41
Atlas E/F (SGS-2) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3W)[b] I I 10 [9] 10 12 26 Mart 1996
USA-010 9 Ekim 1985
02:53
Atlas E/F (SGS-2) VAFB[a] Fırlatma Üssü 3 (SLC-3W)[b] I I 11 [10] 11 03 14 Nisan 1994
USA-035 14 Şubat 1989
18:30
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 1 [12] 14 26 Mart 2000
USA-038 10 Haziran 1989
22:30
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 2 [13] 13 B3 13 Mayıs 2004
USA-042 18 Ağustos 1989
05:58
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 3 [14] 16 13 Ekim 2000
USA-047 21 Ekim 1989
09:31
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 4 [15] 19 A5 11 Eylül 2001
USA-049 11 Aralık 1989
18:10
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b][11] II II 5 [16] 17 D3 23 Şubat 2005
USA-050 24 Ocak 1990
22:55
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 6 [17] 18 18 Ağustos 2000
USA-054 26 Mart 1990
02:45
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 7 [18] 20 13 Aralık 1996 Görevden alınışı, komutlanma olmadan iki kez değişen frekansın ardındandır.
USA-063 2 Ağustos 1990
05:39
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 8 [19] 21 E2 27 Ocak 2003
USA-064 1 Ekim 1990
21:56
Delta II 6925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b][11] II II 9 [20] 15 D5 14 Mart 2007 17 Kasım 2006 until retirement
USA-066 26 Kasım 1990
21:39
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 1 [21] 23 32 E5 İşletimde[22]
USA-071 4 Temmuz 1991
02:32
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 2 [23] 24 24 D1 4 Kasım 2011 [24]
USA-079 23 Şubat 1992
22:29
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 3 [25] 25 25 A2 18 Aralık 2009 [26]
USA-080 10 Nisan 1992
03:20
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIA IIA 4 [27] 28 28 C2 15 Ağustos 1997 ABD-117 yerine erken emekli.
USA-083 7 Temmuz 1992
09:20
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIA IIA 5 [28] 26 26 F5 İşletimde
USA-084 9 Eylül 1992
08:57
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 6 [29] 27 A6 6 Ekim 2012 [26]
USA-085 22 Kasım 1992
23:54
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 7 [30] 32 01 31
01

30

F4 Sağlıksız PRN alıcı sorunları nedeniyle Ocak 1993 yılında 31 01 olarak değiştirilmiştir.
USA-087 18 Aralık 1992
22:16
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIA IIA 8 [31] 29 29 F5 23 Ekim 2007
USA-088 3 Şubat 1993
02:55
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 9 [32] 22 22 B1 6 Ağustos 2003
USA-090 30 Mart 1993
03:09
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 10 [33] 31 31 C3 24 Ekim 2005
USA-091 13 Mayıs 1993
00:07
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 11 [34] 37 07 C4 20 Aralık 2007
USA-092 26 Haziran 1993
13:27
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 12 [35] 39 09 A5 İşletimde
USA-094 30 Ağustos 1993
12:38
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIA IIA 13 [36] 35 30 B5 1 Mayıs 2013 28 Mart 2013'ten beri kullanılamaz.
USA-096 26 Ekim 1993
17:04
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIA IIA 14 [37] 34 04 D4 İşletimde
USA-100 10 Mart 1994
03:40
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 15 [38] 36 06 C6 İşletimde
USA-117 28 Mart 1996
00:21
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIA IIA 16 [39] 33 03 C2 İşletimde
USA-126 16 Temmuz 1996
00:50
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 17 [40] 40 10 E6 İşletimde
USA-128 12 Eylül 1996
08:49
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 18 [41] 30 30 B2 20 Temmuz 2011
N/A
(GPS IIR-1)
17 Ocak 1997
16:28
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 1 42 12 17 Ocak 1997 N/A Yörüngesinde başarısız.
USA-132 23 Temmuz 1997
03:43
Delta II 7925-9.5[42] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 2 43 13 F3 İşletimde
USA-135 6 Kasım 1997
00:30
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIA IIA 19 [43] 38 08 A3 İşletimde
USA-145 7 Ekim 1999
12:51
Delta II 7925-9.5[44] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 3 46 11 D5 İşletimde
USA-150 11 Mayıs 2000
01:48
Delta II 7925-9.5[45] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 4 51 20 E1 İşletimde
USA-151 16 Temmuz 2000
09:17
Delta II 7925-9.5[46] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 5 44 28 B3 İşletimde
USA-154 10 Kasım 2000
17:14
Delta II 7925-9.5[47] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 6 41 14 F1 İşletimde
USA-156 30 Ocak 2001
07:55
Delta II 7925-9.5[48] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 7 54 18 E4 İşletimde
USA-166 29 Ocak 2003
18:06
Delta II 7925-9.5[49] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIR IIR 8 56 16 B1 İşletimde
USA-168 31 Mart 2003
22:09
Delta II 7925-9.5[50] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 9 45 21 D3 İşletimde
USA-175 21 Aralık 2003
08:05
Delta II 7925-9.5[51] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIR IIR 10 47 22 E2 İşletimde
USA-177 20 Mart 2004
17:53
Delta II 7925-9.5[52] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIR IIR 11 59 19 C3 İşletimde
USA-178 23 Haziran 2004
22:54
Delta II 7925-9.5[53] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIR IIR 12 60 23 F4 İşletimde
USA-180 6 Kasım 2004
05:39
Delta II 7925-9.5[54] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17B)[b] IIR IIR 13 61 02 D1 İşletimde
USA-183 26 Eylül 2005
03:37
Delta II 7925-9.5[55] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 1 53 17 C4 İşletimde Ayrıca IIR-14 olarak da bilinir; ilk L2C sinyal yayını.
USA-190 25 Eylül 2006
18:50
Delta II 7925-9.5[56] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 2 52 31 A2 İşletimde Ayrıca IIR-15 olarak da bilinir.
USA-192 17 Kasım 2006
19:12
Delta II 7925-9.5[57] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 3 58 12 B4 İşletimde Ayrıca IIR-16 olarak da bilinir.
USA-196 17 Ekim 2007
12:23
Delta II 7925-9.5[58] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 4 55 15 F2 İşletimde Ayrıca IIR-17 olarak da bilinir.
USA-199 20 Aralık 2007
20:04
Delta II 7925-9.5[59] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 5 57 29 C1 İşletimde Ayrıca IIR-18 olarak da bilinir.
USA-201 15 Mart 2008
06:10
Delta II 7925-9.5[60] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 6 48 07 A4 İşletimde Ayrıca IIR-19 olarak da bilinir.
USA-203 24 Mart 2009
08:34
Delta II 7925-9.5[61] CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 7 49 27 01
27
30
B6 Sağlıksız Ayrıca IIR-20 olarak bilinen; L5 sinyali yayınları gösterimi. Kalitesi düşük sinyal nedeniyle asla hizmete girmedi; 6 Mayıs 2011 tarihinde hizmet dışı bırakılmıştı ancak daha sonra test için yeniden etkinleştirildi. Devreden çıkarılması öncesi PRN-01 yayını, PRN-27 tekrar etkinleştirilmesi ardından gerçekleştirildi. PRN-30, 8 Mayıs 2013'e kaydırılmıştır.[26]
USA-206 17 Ağustos 2009
10:35
Delta II 7925-9.5 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 17 (SLC-17A)[b] IIRM IIRM 8 50 05 E3 İşletimde Başlangıçta 1999 yılında IIR-3 fırlatılması planlanmıştı; ancak işlemleme sırasında zarar görmüştür. Fırlatmadan önce J2 port bağlantısı kesilmiş L5 hizmetleri, aynı zamanda IIR-21 olarak da bilinir. ABD Hava Kuvvetleri yararlı yük ile birlikte son Delta II fırlatması yapıldı.[62] Son SLC-17A nihai fırlatması, Delta II 7925'dir.
USA-213 28 Mayıs 2010
03:00
[[Delta IV|Delta IV-M+(4,2) CCAFS[c] Fırlatma Üssü 37 (SLC-37B)[b] IIF IIF 1 62 25 B2 İşletimde İlk işletimde olan L5 sinyal yayını yapıldı.
USA-232 16 Temmuz 2011
06:41
Delta IV-M+(4,2) CCAFS[c] Fırlatma Üssü 37 (SLC-37B)[b] IIF IIF 2 63 01 D2 İşletimde[26]
USA-239 4 Ekim 2012
12:10
Delta IV-M+(4,2) CCAFS[c] Fırlatma Üssü 37 (SLC-37B)[b] IIF IIF 3 65 24 A1 İşletimde[26]
USA-242 15 Mayıs 2013
21:38
Atlas V 401 CCAFS[c] Fırlatma Üssü 41 (SLC-41)[b] IIF IIF 4 66 27 C5 İşletimde
USA-248 21 Şubat 2014
01:59
Delta IV-M+(4,2) CCAFS[c] Fırlatma Üssü 37 (SLC-37B)[b] IIF &0000000000000005.0000005 64 30 A6 İşletimde

Uydu Blokları[değiştir | kaynağı değiştir]

Blok Fırlatılma İşletimde Kullanılmayan Emekli edilme Başarısız
fırlatma
Yorumlar
Blok I 11 0 0 10 1
Blok II 9 0 0 9 0
Blok IIA 19 7 0 12 0
Blok IIR 13 12 0 0 1
Blok IIRM 8 7 0 1 0
Blok IIF 5 4 1 0 0 çalışmaları sürdürülmekte
Total 65 30 1 32 2

Yörünge yuvaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yuva Düzlem
A B C D E F
1 65 56 57 61 51 41
2 52 62 66 63 47 55
3 38 44 59 45 50 43
4 48 58 53 34 54 60
5 39 (35) 33 46 23 26
6 64 (49) (36) 40

Parantez içindeki sayılar için işletime alınmayan uydulara bakınız.

Uydu blokları PRN Çapraz Referans[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloda olası tüm satırlar arasında arama yapmak, birden fazla tabloda bir sütuna bakarak bir PRN dizi belirtici kod ile ilişkili Blok durumunu belirleme olasıdır. Bu tablo hızla ve kolayca her Blok ile ilişkili yörünge ve sağlıklı uydu sayısını öğrenmek için kullanılabilir.

Bloklar için PRN Çapraz referans
PRN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Gösterge:
H = Yörüngede ve sağlıklı
U = Sağlıksız ve kullanılamıyor
D = Yetkisiz kılınmış
T = Testleri yapılmış ve fırlatılmış
IIA H H H H H H H U H
IIR H H H H H H H H H H H H
IIR-M H H H H H H H
IIF H H H H

SVN geçmişi için PRN[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bölüm, olası belirli bir dönemin bir Uzay Aracı Numaraları (SVN) ile ilişkili PRN (sözde-rastgele gürültü dizileri belirtir kod) belirleme amaçlıdır. PRN 01 değişik dönemlerinde SVN 032, 037, 049, 035, ve 063 için atanmış; oysa örneğin, SVN 049 yaşam süresi değişik zamanlarında PRN 01, 24, 27, ve 30 olarak atanmıştır. Bu IGS ANTEX bilgileri her biri ayrı ayrı PRN ve SVN için, "GNN" ve "GNNN" hangi kongrede kullanıldığı dosyalardan bulunabilir. Örneğin, SVN 049 olarak açıklanan için:

Blok IIR-M         G01                 G049      2009-014A TİP / SERİ NUM.   
  2009     3    24     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2011     5     6    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIR-M         G24                 G049      2009-014A TİP / SERİ NUM.    
  2012     2     2     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2012     3    14    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIR-M         G24                 G049      2009-014A TİP / SERİ NUM.    
  2012     8     9     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2012     8    22    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIR-M         G27                 G049      2009-014A TİP / SERİ NUM.    
  2012    10    18     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2013     5     9    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIR-M         G30                 G049      2009-014A TİP / SERİ NUM.    
  2013     5    10     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          

oysa PRN 01 için ilgili alıntı aşağıdakidir:

Blok IIA           G01                 G032      1992-079A TİP / SERİ NUM.    
  1992    11    22     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2008    10    16    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIA           G01                 G037      1993-032A TİP / SERİ NUM.    
  2008    10    23     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2009     1     6    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIR-M         G01                 G049      2009-014A TİP / SERİ NUM.    
  2009     3    24     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2011     5     6    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIA           G01                 G035      1993-054A TİP / SERİ NUM.    
  2011     6     2     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          
  2011     7    12    23    59   59.9999999                 'E KADAR GEÇERLİ         
Blok IIF           G01                 G063      2011-036A TİP / SERİ NUM.    
  2011     7    16     0     0    0.0000000                 'DEN GEÇERLİ          

Ayıklanmış ANTEX dosyasının Bernese GNSS Software tarafından geçerli bir tablosu yapılmıştır.

Tasarı halindeki fırlatmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Blok IIF[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Roket Tip Seri num. Fırlatılma yeri Uydu SVN Yorumlar
2013-10-23 Delta IV M+(4,2) CCAFS[c] SLC-37B[b] GPS IIF-5 64 [63]
2014-05 Delta IV M+(4,2) CCAFS[c] SLC-37B[b] GPS IIF-6 67
2014 Atlas V 401 CCAFS[c] SLC-41[b] GPS IIF-7 68
2016 Atlas V 401 CCAFS[c] SLC-41[b] GPS IIF-8 69
Bilinmeyen Delta IV M+(4,2) CCAFS[c] SLC-37B[b] GPS IIF-9 70
Bilinmeyen Delta IV M+(4,2) CCAFS[c] SLC-37B[b] GPS IIF-10 71
Bilinmeyen TBD[d] TBD[d] CCAFS[c] GPS IIF-11 72
Bilinmeyen TBD[d] TBD[d] CCAFS[c] GPS IIF-12 73

Blok IIIA[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: GPS Blok IIIA
Tarih Roket Tip Seri num. Fırlatılma yeri Uydu SVN Yorumlar
2014 TBD[d] TBD[d] CCAFS[c] (TBD)[d] GPS IIIA-1 74 [64]
2016 Atlas V 411 CCAFS[c] (TBD)[d] GPS IIIA-2 75 [64]
TBD[d] TBD[d] TBD[d] CCAFS[c] (TBD)[d] GPS IIIA-3 76 [64]
TBD[d] TBD[d] TBD[d] CCAFS[c] (TBD)[d] GPS IIIA-4 77 [64]
2017 Atlas V 411 CCAFS[c] (TBD[d]) GPS IIIA-5 78

Açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

[a]   VAFB: Vandenberg Air Force Base (Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü),
[b]   SLC-XX: Space Launch Complex XX (Uzaya Fırlatma Üssü XX),
[c]   CCAFS: Cape Canaveral Air Force Station (Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü).
[d]   TBD: to be determined (belirlenecek).

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Navstar 1". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1978-020A. Erişim tarihi: 24 Nisan 2013. 
  2. ^ "Navstar 2". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1978-047A. Erişim tarihi: 24 Nisan 2013. 
  3. ^ "Navstar 3". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1978-093A. Erişim tarihi: 24 Nisan 2013. 
  4. ^ "Navstar 4". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1978-112A. Erişim tarihi: 24 Nisan 2013. 
  5. ^ "Navstar 5". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1980-011A. Erişim tarihi: 24 Nisan 2013. 
  6. ^ "Navstar 6". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1980-032A. Erişim tarihi: 24 Nisan 2013. 
  7. ^ "Navstar 8". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1983-072A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  8. ^ "Navstar 9". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1984-059A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  9. ^ "Navstar 10". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1984-097A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  10. ^ "Navstar 11". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1985-093A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  11. ^ a b c d e f g h i Wade, Mark. "Delta 6925". Encyclopedia Astronautica. http://www.astronautix.com/lvs/dela6925.htm. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  12. ^ "Navstar II-1". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1989-013A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  13. ^ "Navstar II-2". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1989-044A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  14. ^ "Navstar II-3". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1989-064A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  15. ^ "Navstar II-4". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1989-085A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  16. ^ "Navstar II-5". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1989-097A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  17. ^ "Navstar II-6". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1990-008A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  18. ^ "Navstar II-7". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1990-025A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  19. ^ "Navstar II-8". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1990-068A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  20. ^ "Navstar II-9". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1990-098A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  21. ^ "Navstar IIA-01". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1990-103A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  22. ^ "GPS satellite achieves 20 years in orbit". US Air Force. 30 Kasım 2011. 12 Aralık 2012 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://archive.is/a8GI. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  23. ^ "Navstar IIA-02". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1991-047A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  24. ^ "NANU 2011088". https://gps.afspc.af.mil/gps/archive/2011/NANUS/2011088.nnu. Erişim tarihi: 4 Kasım 2011. 
  25. ^ "Navstar IIA-03". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1992-009A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  26. ^ a b c d e "NGA Current GPS Satellite Data". http://earth-info.nga.mil/GandG/sathtml/satinfo.html. Erişim tarihi: 24 Eylül 2011. 
  27. ^ "Navstar IIA-04". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1992-019A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  28. ^ "Navstar IIA-05". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1992-039A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  29. ^ "Navstar IIA-06". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1992-058A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  30. ^ "Navstar IIA-07". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1992-079A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  31. ^ "Navstar IIA-08". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1992-089A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  32. ^ "Navstar IIA-09". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1993-007A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  33. ^ "Navstar IIA-10". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1993-017A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  34. ^ "Navstar IIA-11". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1993-032A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  35. ^ "Navstar IIA-12". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1993-042A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  36. ^ "Navstar IIA-13". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1993-054A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  37. ^ "Navstar IIA-14". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1993-068A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  38. ^ "Navstar IIA-15". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1994-016A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  39. ^ "Navstar IIA-16". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1996-019A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  40. ^ "Navstar IIA-17". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1996-041A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  41. ^ "Navstar IIA-18". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1996-056A. Erişim tarihi: 25 Nisan 2013. 
  42. ^ "Navstar 43". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1997-035A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  43. ^ "Navstar 38". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1997-067A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  44. ^ "Navstar 46". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=1999-055A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  45. ^ "Navstar 47". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2000-025A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  46. ^ "Navstar 48". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2000-040A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  47. ^ "Navstar 49". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2000-071A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  48. ^ "Navstar 50". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2001-004A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  49. ^ "Navstar 51". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2003-005A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  50. ^ "Navstar 52". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2003-010A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  51. ^ "Navstar 53". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2003-058A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  52. ^ "Navstar 54". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2004-009A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  53. ^ "Navstar 55". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2004-023A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  54. ^ "Navstar 56". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2004-045A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  55. ^ "Navstar 57". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2005-038A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  56. ^ "GPS 2R-15". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2006-042A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  57. ^ "Navstar 59". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2006-052A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  58. ^ "GPS 2R-17". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2007-047A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  59. ^ "GPS 2R-18". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2007-062A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  60. ^ "Navstar 62". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2008-012A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  61. ^ "Navstar 62". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2009-014A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  62. ^ "Navstar 63". NASA. http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/spacecraftDisplay.do?id=2009-043A. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  63. ^ "Worldwide launch schedule". Spaceflight Now. http://www.spaceflightnow.com/tracking/index.html. Erişim tarihi: 17 Ocak 2013. 
  64. ^ a b c d "U.S. Air Force Awards Lockheed Martin GPS III Flight Operations Contract" Lockheed Martin, 31 Mayıs 2012. (Basın açıklaması)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]