Güney Amerika'daki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste, Güney Amerika'daki en yüksek binaların listesidir.

Ad Resim Yer Ülke Yükseklik
ft / m
Kat sayısı Tamamlanma yılı
Torre Gran Costanera Santiago Şili 300 m
984 ft
70 2012
BD Bacatá Bogotá Kolombiya 240 m
 787ft
66 2012
Parque Central Torre Este Parque Central tower2.jpg Caracas Venezuela 225 m
738 ft
56 1979
Parque Central Torre Oeste ParqueCentralCaracas.jpg Caracas Venezuela 225 m
738 ft
56 1984
Hotel Único Buenos Aires Buenos Aires Arjantin 250 m
722 ft
66 2012
Torre Colpatria Torre Colpatria.JPG Bogotá Kolombiya 192 m
630 ft
50 1979
Titanium La Portada Titanium La Portada 2010.jpg Santiago Şili 191.7 m
629 ft
52 2009
Centro de Comercio Internacional Torre Centro de comercio Internacional, costado suroeste.JPG Bogotá Kolombiya 190 m
623 ft
50 1974
Centro Financiero Confinanzas[1] Caracas Venezuela 190 m
623 ft
44 1994
Company Business Towers São Paulo Brezilya 189 m
620 ft
47 2011
Cali Tower Torre de Cali 1.jpg Cali Kolombiya 183 m
600 ft
44 1980
Banco Mercantil[2] Caracas Venezuela 179 m
587 ft
40 1982
Torre Coltejer Coltejer-Medellin.jpg Medellin Kolombiya 175m
574 ft
37 1972
Torre Renoir II Buenos Aires Arjantin 175 m
574 ft
49 2010
Torre Cavia Buenos Aires Arjantin 173 m
568 ft
48 2008
Ciudadela San Martín Torre Norte Ciudadella de San Martín.jpg Bogotá Kolombiya 171 m
562 ft
47 1983
Mirante do Vale Mirante do vale Building(by felipe mostarda).JPG São Paulo Brezilya 170 m
558 ft
51 1960
El Faro Towers Buenos Aires Arjantin 170 m
558 ft
46 2004
Edifício Itália Itália Building in São Paulo (By Felipe Mostarda).JPG São Paulo Brezilya 165 m
541 ft
45 1965
Costanera Center Torre 2 Santiago Şili 165 m
541 ft
41 2010
Rio Sul Center Torre RioSul 02.jpg Rio de Janeiro Brezilya 162 m
531 ft
50 1980
Altino Arantes Building Banespa (By Felipe Mostarda).JPG São Paulo Brezilya 161.2 m
529 ft
36 1947
Edificio Avianca Edificio Avianca y zona suroriental de Bogotá.JPG Bogotá Kolombiya 161 m
528 ft
41 1969
Mulieris towers Torres Mulieris desde Villaflor.JPG Buenos Aires Arjantin 161 m
528 ft
44 2008
Torre del Café Torre del Café-Medellin.JPG Medellín Kolombiya 160 m
525 ft
36 1975
Centro Financiero Provincial[3] Torre Provincial 1.jpg Caracas Venezuela 160 m
525 ft
40 1984
Repsol-YPF tower Buenos Aires Arjantin 160 m
525 ft
36 2008
Costanera Center Torre 1 Santiago Şili 158 m
518 ft
41 2010
Torre Norte Torre Norte.jpg São Paulo Brezilya 158 m
518 ft
38 1999
Begônias Building CidadeJardim.JPG São Paulo Brezilya 158 m
518 ft
41 2008
Jabuticabeiras Building CidadeJardim.JPG São Paulo Brezilya 158 m
518 ft
41 2008
Magnólias Building CidadeJardim.JPG São Paulo Brezilya 158 m
518 ft
41 2008
Resedá Building CidadeJardim.JPG São Paulo Brezilya 158 m
518 ft
41 2008
Telecommunications Tower Torreantel.JPG Montevideo Uruguay 158 m
518 ft
35 2000
Le Parc tower Torre Le Parc (Palermo).jpg Buenos Aires Arjantin 157 m
515 ft
51 1995
Château Puerto Madero Torres Chateau y El Faro.JPG Buenos Aires Arjantin 155 m
509 ft
48 2009
Centro Finaciero Latino Caracas Venezuela 153 m
738 ft
32 1978
WTorre São Paulo São Paulo Brezilya 151 m
495 ft
35 2008
E-Tower E-Tower (By Felipe Mostarda).jpg São Paulo Brezilya 150 m
92 ft
39 2005
Birmann 21 Birmann 21 (By Felipe Mostarda).jpg São Paulo Brezilya 149 m
488 ft
24 1996
West Side Barueri Brezilya 147 m
482 ft
37 2008
Sede do BankBoston BankBoston and Hyatt Hotel - by Lucas.JPG São Paulo Brezilya 145 m
475 ft
35 2002
Galicia Central Tower Torre Galicia Central (1).JPG Buenos Aires Arjantin 145 m
475 ft
33 2006
Le Parc Puerto Madero Towers Le Parc Puerto Madero.jpg Buenos Aires Arjantin 145 m
475 ft
37 2007
Jardins do Rosarinho Recife Brezilya 144 m
472 ft
38 2002
Torre Telefónica Chile TorreTelefónicaChile.jpg Santiago Şili 143 m
469 ft
33 1996
Banco do Brasil Building Avenida Sao Joao, Sao Paulo 2006.jpg São Paulo Brezilya 143 m
469 ft
24 1955
105 Lélio Gama St. Carioca2.JPG Rio de Janeiro Brezilya 143 m
469 ft
40 1980
Libertador 4444 Buenos Aires Arjantin 142 m
466 ft
46 1993
Alas Building Edificio Alas.jpg Buenos Aires Arjantin 141 m
463 ft
41 1955
Edifício Santos-Dumont Rio de Janeiro Brezilya 141 m
463 ft
45 1975
Eldorado Business Tower Eldorado Business Tower.jpg São Paulo Brezilya 141 m
463 ft
36 2007
Canarios Building São Paulo Brezilya 141 m
463 ft
40 2008
Yacht Towers Torres del Yacht Noviembre 2009.JPG Buenos Aires  Arjantin 141 m
463 ft
44 2010
Edifício Copan Edificio Copan.jpg São Paulo Brezilya 140 m
459 ft
40 1953
BankBoston Tower Bkb tower 15-11-2005.jpg Buenos Aires  Arjantin 140m
459 ft
33 2001
Capitalinas Towers Córdoba  Arjantin 140 m
459 ft
40 2011
Ventura Corporate Tower Rio de Janeiro Brezilya 140 m
459 ft
38 2008
Plaza Centenário PlazaCentenário.JPG São Paulo Brezilya 139 m
455 ft
34 1995
Mandarim Building EdifícioMandarim.JPG São Paulo Brezilya 137 m
449 ft
42 2006
Icono Tower Asunción Paraguay 136 m
446 ft
37 2011
Dolfines Guaraní Dolfines Guaraní - Koluso.jpg Rosario  Arjantin 136 m
446 ft
45 2009
Renoir Alvear Palace Hotel Buenos Aires  Arjantin 136 m
446 ft
41 2012
Torre Renoir I Torre Renoir 1.JPG Buenos Aires  Arjantin 135 m
443 ft
41 2007
Banco La Previsora Guayaquil  Ekvador 135 m
443 ft
35 199X
Barão de Iguape Building 03-11-2008 005"Barão de Iguape Building"( By Felipe Mostarda ).JPG São Paolo Brezilya 133 m
436 ft
37 1959
Château Libertador Residence Construcción de la Torre Chateau.jpg Buenos Aires  Arjantin 133 m
436 ft
40 2008
Madero Office Tower Madero Office Tower.jpg Buenos Aires  Arjantin 130.5 m
428 ft
27 2010
Martinelli Building EdMartinelli-SP.jpg São Paulo Brezilya 130 m
427 ft
30 1930
Ipiranga 165 Antigohotelhilton.JPG São Paulo Brezilya 130 m
427 ft
36 1968
São Paulo Hilton Hotel Hilton de São Paulo ¹.jpg São Paulo Brezilya 130 m
427 ft
30 1999
Grande São Paulo Building 24-08-2008 009(Felipe Mostarda).JPG São Paulo Brezilya 129 m
424 ft
40 1971
Mercantil Finasa 24-08-2008 009(Felipe Mostarda).JPG São Paulo Brezilya 129 m
424 ft
35 1974
Mirabilia Towers Mirabilia Towers.jpg Buenos Aires Arjantin 129 m
424 ft
45 2008
Catalinas and Alem Plaza Laminar, Catalinas Plaza, and Alem Plaza.jpg Buenos Aires  Arjantin 127 m
417 ft
32 1996
Marriott Santiago HotelMarriott.jpg Santiago Şili 127 m
417 ft
49 1999
Centennial Tower Buenos Aires  Arjantin 126 m
414 ft
45 2004
Alto Palermo Plaza Towers Torres Alto Palermo.JPG Buenos Aires  Arjantin 126 m
414 ft
35 1995
Demetrio Elíades Building Edificio Demetrio Elíades 1970.JPG Mar del Plata  Arjantin 125 m
410 ft
40 1969
Edificio Citibank[4] Caracas Venezuela 125 m
410 ft
28 1999
Quartier Boulevard Tower Buenos Aires  Arjantin 125 m
410 ft
38 2008
Torre Aqualina Torre Aqualina 2008-06-27.jpg Rosario  Arjantin 125 m
410 ft
40 2009
Torre CorpBanca[5] Caracas Venezuela 125 m
410 ft
28 1999
Torre Movilnet[6] Bello Monte, Caracas.jpg Caracas Venezuela 125 m
410 ft
28 1999
Torre Sindoni[7] Torre Sindoni5.jpg Maracay Venezuela 125 m
410 ft
30 1999
São Paulo World Trade Center São Paulo Brezilya 124 m
407 ft
26 1966
Torre Alcorta Buenos Aires  Arjantin 123 m
404 ft
29 2008
San Martín 344 Buenos Aires  Arjantin 122 m
400 ft
29 2000
Carlos Pellegrini Tower Edificio Carlos Pellegrini.JPG Buenos Aires  Arjantin 121 m
397 ft
31 1974
Westin Libertador Hotel Lima Peru 120.8 m
396 ft
30 2010
Kavanagh Building Kavanagh building 15-11-2005.jpg Buenos Aires  Arjantin 120 m
394 ft
30 1936
Libertador 380 Libertador 380 (desde Suipacha).JPG Buenos Aires  Arjantin 120 m
394 ft
35 1985
Torre Caballito Nuevo Buenos Aires  Arjantin 120 m
94 ft
34 2010
Cosmos Building Palacio Cosmos 1970.jpg Mar del Plata  Arjantin 119 m
391 ft
38 1964
Bulnes Tower Buenos Aires Arjantin 119 m
391 ft
37 1999
Ruggieri Tower Buenos Aires Arjantin 119 m
391 ft
37 1999
Bellini Tower Buenos Aires  Arjantin 116 m
381 ft
37 2007
Punta Divisadero Tower Rosario  Arjantin 115 m
377 ft
37 2002
Quartier Demaria Polo in Palermo.jpg Buenos Aires  Arjantin 115 m
377 ft
30 1996
Manhattan Tower Av buenos aires.jpg Rio de Janeiro Brezilya 114 m
374 ft
33 2000
Chacofi Building Edificio CHACOFI desde Av. Alem.JPG Buenos Aires  Arjantin 113 m
370 ft
29 1980
Riverview Towers Buenos Aires-Puerto Madero-Hilton-River View.jpg Buenos Aires  Arjantin 112.8 m
369 ft
34 2003
Embarcadero Tower Torre Embarcadero y Nordlink.jpg Rosario  Arjantin 112 m
367 ft
38 2010
Promenade Palermo Buenos Aires Arjantin 112 m
367 ft
33 2007
Intercontinental Plaza Buenos Aires  Arjantin 111 m
364 ft
26 1996
Ángela Tower Cordoba Torre Angela.JPG Córdoba  Arjantin 110 m
360 ft
30 1983
Bouchard Tower Torre Bouchard desde Alem.JPG Buenos Aires  Arjantin 110 m
360 ft
30 1994
Catalinas Norte Tower Torre Catalinas Norte.JPG Buenos Aires  Arjantin 110 m
360 ft
30 1975
Torre Intecons Intecons02.JPG Buenos Aires Arjantin 110 m
360 ft
28 2010
Renaissance São Paulo Hotel Renaissence Hotel ².JPG São Paulo Brezilya 110 m
360 ft
26 1994
Centro Civico de Lima Lima Peru 109 m
357 ft
34 1974
Chocavento Tower Canaval & Moreyra.jpg Lima Peru 107 m
351 ft
25 2001
Prourban Tower Buenos Aires - Retiro - Plaza Cataluña - Torre Prourban (Rulero) - 20090829.jpg Buenos Aires  Arjantin 107 m
351 ft
29 1983
Wilson Tower Wilson Tower Asunción Py.jpg Asunción Paraguay 107 m
351 ft
33 1993
Torre La Buenos Aires Torre La Buenos Aires.JPG Buenos Aires Arjantin 105 m
345 ft
31 1987

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]