Gümbür Gümbür

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Gümbür Gümbür"
Şans albümünden Murat Boz şarkısı
Yayımlanma25 Şubat 2009
TarzPop
Süre3:22
ŞirketDSM
YazarMurat Boz
YapımcıAhmet Çelenk

"Gümbür Gümbür", Türk pop şarkıcısı Murat Boz'un ikinci stüdyo albümü Şans'ın kliplendirilmiş şarkılarından biri. Murat Boz tarafından yazılıp bestelenmiştir. Albümün yayımlanması ile ilk kez dinlenilmiştir. Klibi albümünün beşinci klibidir. Gürcan Keltek tarafından çekilerek ve 15 Aralık 2009'da yayımlanmıştır. Bazı radyocular Boz'un şarkıdaki yorum tarzını Tarkan'a benzetmiştir.

Arka plan ve kompozisyon[değiştir | kaynağı değiştir]

"Gümbür Gümbür", Murat Boz tarafından yazılıp bestelenen bir şarkıdır. Düzenlemesi Sinan Ceceli tarafından yapılmıştır. Albümün yayımlanması ile ilk kez dinlenilmiştir. Müziği pop ritimleri içerir, yüksek tempolu bir şarkıdır. Nakarat kısmı "Dün dündür, bugün bugündür. Dolu dolu yaşadım, gümbür gümbür. Sana geri mi dönerim sandın? Gel de yar beni güldür." sözlerinden oluşur.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Radyocu Michael Kuyucu şarkı için "Hafif Tarkan kokan "Gümbür Gümbür" Murat Boz'un vokal sıcaklığını ve artikülasyonunun gösteriyor." yorumunu, müzik sitesi Gerçek Pop "Gümbür Gümbür ise vokal olarak beslendiği Tarkan'dan (iyi bir şey) şarkı yazımında da etkilendiğini gösteriyor (kötü bir şey). Tamamen alakasız bir yerde giren “gel de yar beni güldür” dizesi "yar"'a gerek bırakmıyor." yorumunu yaptı.[1][2]

Video klibi[değiştir | kaynağı değiştir]

"Gümbür Gümbür" klibi Gürcan Keltek yönetmenliğinde çekildi.

Şarkının klibi Gürcan Keltek yönetmenliğinde çekilerek 15 Aralık 2009'da yayımlandı. Klibin YouTube'daki resmi MÜYAP kanalındaki izlenme rakamı ise iki yılda bir buçuk milyonu geçti.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Michael Kuyucu (24 Mart 2009). "MURAT BOZ - Şans ( D.S.M. - 2009)". michaelshow.com. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2012. 
  2. ^ "Şansla Olmuyor Bu İşler". gercekpop.com. 17 Aralık 2009. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2012. 
  3. ^ "Gümbür Gümbür (Murat Boz)". MÜYAP. 22 Mart 2010. 9 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]