Gülhan Şen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gülhan Şen
DoğumGül­han Halidi­nova Mah­mu­dova
16 Temmuz 1978 (45 yaşında)
Şumnu, Bulgaristan HC
MilliyetTürk
MeslekTelevizyon yapımcısı, yönetmeni ve sunucusu.

Gülhan Şen (Bulgarca: Гюлхан Шен Gyolhan Shen, d. 16 Temmuz 1978, Şumnu), Türk televizyon yapımcısı, yönetmeni ve sunucusudur.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şen, 16 Temmuz 1978'de Bulgaristan'ın Şumnu şehrinde doğdu ve ilkokulu burada bitirdi. 1985'te Bulgaristan'da zorunlu isim değişikliğine tabi tutuldu ve ismi Galina Hristova Mihaylova oldu. Ardından Bulgaristan'daki Türk azınlığa dayatılan zorunlu göç sebebi ile 1989'da Türkiye'ye geldi. Türkiye göçü sonrası Kızılay Çadırında kısa ve kolay bir soyadı olduğu için ailesi Şen soyadını seçmiştir. Ortaokulu ve liseyi (Kabataş Erkek Lisesi) Türkiye'de okuyan Şen, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi - Radyo Televizyon Bölümünde okudu. Londra'da Reuters Haber Ajansında "Televizyon Haberleri ve Programları Hazırlama" üzerine eğitim aldı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

HBB, BRT, Star TV ve CNN Türk'te görev yapan Şen; Türk Sineması 2003 ve Sis Bulutunun Ardında Alzheimer adlı belgesellerin yönetmenliğini yaptıktan sonra TV8'de Zamanın Ruhu programını hazırlayıp sunarak ve yöneterek televizyonculuk hayatını sürdürdü.

3 Ekim 2007 tarihinde yeni programı "Gülhan'ın Galaksi Rehberi" TV8'de yayımlanmaya başladı. Program bir gezi programı olup yurt dışı geziler ağırlıktadır. Gülhan'ın Galaksi Rehberi programı 20 Kasım 2013'teki son bölümün ardından TV8'e veda etmiş ve ertesi yıl 31 Aralık 2014'ten itibaren TRT Haber kanalında aynı isimle yayın hayatına devam etmiş ve 6 Mayıs 2016 tarihinde final yapmıştır. 2021 yılının Ocak ayında Beyaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek'in kanalı Beyaz TV ile anlaştı ve 30 Ocak 2021'den itibaren Beyaz TV'de Mutfakta Gülşah Var adlı yemek programının sunuculuğunu yapmaktadır.

Yer aldığı başlıca yapımlar;

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

2015'te yönetmen Alper Mestçi ile evlenmiştir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gülhan Şen ile Alper Mestçi evlendi". Hürriyet. 6 Eylül 2015. 6 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]