Gözlemevleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
İşlemler
Uzay teleskop
Radyo teleskop
Güneş teleskop
Neutrino teleskop
Yer bazlı gözlemevi

Bu listede gözlemevleri alfabetik sıraya göre düzenlenmiş ve işlemdeki son yıllarına gelen pek çok gözlem evini de kapsamaktadır. Pek çok modern teleskop ve gözlem evi atmosferik türbülans ın etkilerinden korunmak için uzaya yerleştirilmiştir.

Konu başlıkları
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Arecibo teleskopu uydu resmi
İsim Kurulum Konum
Abu Reyhan-e Birooni Gözlemevi 1976 Şiraz Üniversitesi, Şiraz, İran
Aker gözlemevi 1995 Safford, Arizona (ABD)
Aldershot Gözlemevi 1906 Aldershot, Hampshire (Birleşik Krallık)
Allegheny Gözlemevi 1859 Pittsburgh, Pennsylvania (ABD)
Ametlla de Mar Gözlemevi 1992 l'Ametlla de Mar, Catalonia, (İspanya)
Anderson Mesa İstasyonu 1959 Flagstaff, Arizona, (ABD)
Andromeda Gözlemevi 1992 Isle of Man, İngiliz Adaları
Angell Hall Gözlemevi Ann Arbor, Michigan (ABD)
Anglo-Australian Gözlemevi 1971 Coonabarabran, Avusturalya
Ankara Üniversitesi Gözlemevi 1963 Ankara, Türkiye
Antarctic Muon ve Neutrino Dedektör düzeni 2002 Antarktika
Apache Nokta Gözlemevi Sunspot, New Mexico (ABD)
Apollo Gözlemevi 1969 Dayton, Ohio (ABD)
Arcetri Gözlemevi Arcetri, Florence, İtalya
Arecibo Gözlemevi 1963 Arecibo, Porto Riko (ABD)
Armagh Gözlemevi 1790 Armagh, İrlanda
Ashton Gözlemevi 1983 Baxter, Iowa (ABD)
Asiago Observatory 1942 Asiago, İtalya
Astron (ölü) 1983-1989 Yüksekçe eksantrik Dünya yörüngesi
Lizbon Astronomikal Gözlemevi 1867 Lisbon, Portekiz
Avusturalya Teleskop Darbe düzeni 1988 Narrabri, Avustralya

B[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kurulum Konum
Badlands Gözlemevi 2000 Quinn, South Dakota (ABD)
Baker Gözlemevi Marshfield, Missouri (ABD)
Ball Devlet Üniversitesi Gözlemevi Muncie, Indiana (ABD)
Barnard Observatory (ölü) 1859 Oxford, Mississippi (ABD)
Bareket Gözlemevi israel 1990 Macabim, İsrail
Behlen Gözlemevi 1972 Mead, Nebraska (ABD)
Beijing Eski Gözlemevi 1442 Beijing, Çin
Belogradchik Gözlemevi 1961 Belogradchik, Bulgaristan
Benmore Peak Gözlemevi 1996 Mackenzie Basin, South Island, Yeni Zelanda
BeppoSAX (ölü) 1996-2003 Alçak Dünya yörüngesi
Bergisch Gladbach Gözlemevi Bergisch Gladbach, Almanya
Berlin Gözlemevi 1711 Almanya
Besançon Gözlemevi 1882 Besançon, Fransa
Büyük Ayı Göl Güneş Gözlemevi 1969 Big Bear City, Kaliforniya (ABD)
Black Moshannon Gözlemevi (ölü) Pennsylvania, (ABD)
BOOTES 1985 İspanya
Bordeaux Gözlemevi 1878 Floirac, Fransa
Boswell Gözlemevi (ölü) 1883 Crete, Nebraska, (ABD)
Bowman Gözlemevi 1940 Greenwich, Connecticut (ABD)
Boyden Gözlemevi 1889 Bloemfontein, Güney Afrika
Bradstreet Gözlemevi 1996 St. Davids, Pennsylvania (ABD)
Bradley Gözlemevi 1950 Decatur, Georgia (ABD)
Braeside Gözlemevi 1976 Flagstaff, Arizona (ABD)
Brera Gözlemevi 1764 Milan, İtalya
Brooks Gözlemevi Toledo, Ohio (ABD)
Brooks Astronomikal Gözlemevi 1964 Mount Pleasant, Michigan (ABD)
Brorfelde Gözlemevi Holbæk, Danimarka
Bucknell Gözlemevi Lewisburg, Pennsylvania (ABD)
Byurakan Gözlemevi 1942 Mount Aragats, Ermenistan

E[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kurulum Konum
Echo Valley Gözlemevi Algonquin Park, Ontario (Kanada)
Effelsberg Radyo Teleskop 1972 Bonn, Almanya
Ege Üniversitesi Gözlemevi 22 Haziran 1965 İzmir, Türkiye
Einstein Gözlemevi (ölü) 1978 Alçak Dünya yörüngesi
Eskdalemuir Gözlemevi 1908 Dumfries ve Galloway, İskoçya
European Southern Gözlemevi
1962
  • 1969
  • 2005
  • 1999
Atacama Desert, Şili

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]