Fullmetal Alchemist bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fullmetal Alchemist bölüm listesi (anime) sayfasından yönlendirildi)
Hagane no Renkinjutsuşi'nin logosu

Bu madde, Hiromu Arakawa’nın mangası temel alınarak yapılan anime Fullmetal Alchemist (鋼の錬金術師, Hagane no Renkinjutsuşi)’in tam bölüm listesidir. Dizi, 51 bölüm ve bir film içermektedir.

Fullmetal Alchemist ilk olarak Japonya’da, Tokyo Broadcasting System’da (TBS), 4 Ekim 2003’te “Güneşe Meydan Okumak” isimli bölümle yayınlanmaya başlanmıştır ve 51. bölüm ile 2 Ekim 2004’te sonlanmıştır. Son bölümün ismi sonradan, Amerikan dağıtım şirketi Funimation tarafından Japonya'da verilen “Münih 1921”[1][2] yerine “Kanunlar ve Sözler” olarak değiştirilmiştir.

Animenin son bölümünün ilerisinde, yeni bir hikâye ile devam eden Fullmetal Alchemist: Conqueror of Shamballa, 105 dakikalık bir film olarak 23 Temmuz 2005’te Japonya’da gösterime girdi.

Dizinin popülaritesi nedeniyle 26. Yıllık Animage Magazine Okurları Anketi’nde ilk on bölümün altısı, 2003 yılında yayınlanan en iyi TV animeleri arasında yer aldı. “Kimera’nın Feryat Gecesi” en beğenilen bölüm idi, diğer onurlandırılan beş bölüm: “Anne…” (3. sıra), “Simya Sınavı” (4. sıra), “Mekanik Kollu Adam” (5. sıra), “Güneşe Meydan Okumak” (7. sıra), “İnsanlar için Eskisi gibi Ol” (10. sıra).

Dizi özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Anime (2003 – 2004)[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Yayınlandığı Tarih #
"Güneşe Meydan Okumak" ("To Challenge to Sun")

"Taiyō ni İdomu Mono" (太陽に挑む者)

04.10.2003 01
Ed ve Al mucizeler gerçekleştirebilen bir rahip ile ilgili raporları araştırabilmek için Lior’un Doğu Frontier şehrine giderler.
“Tabunun Vücudu” (“Body of the Sanctioned")

"Kinki no Karada" (禁忌の身体)

11.10.2003 02
Kardeşler, Peder Cornello’nun Felsefe Taşı hakkındaki gerçeği ortaya çıkarırlar fakat Ed yakalanmadan ve hapse tıkılmadan önce değil.
“Anne...” ("Mother")

"Okaa-san......" (おかあさん……)

18.10.2003 03
Bu bölüm, hikâyede geri dönüşlerin başlangıcıdır, Ed ve Al annelerini dönüştürmeye teşebbüs ederler fakat bir şeyler korkunç derecede yanlıştır.
“Bir Sahtekar’ın Aşkı” ("A Forger's Love")

"Ai no Rensei" (愛の錬成)

25.10.2003 04
Yarbay Mustang ile buluşmak için Merkez’e seyahatleri esnasında Ed ve Al, babalarının mektuplarında çokça geçen Majhal isimli bir simyacı ile buluşmak için varyantta bir köye saparlar. Vardıklarında öğrenirler ki “zombiler” köyde dehşet saçmaktadır.
“Mekanik Kollu Adam” ("The Man with the Mechanical Arm")

"Şissou! Ōtomeiru" (疾走!機械鎧(オートメイル))

01.11.2003 05
Ed ve Al Devlet Simyacısı Sınavı’nı almak için giderlerken yolda, liderlerinin hapisten salınmasını isteyen bir grup terörist tarafından trenleri kaçırılır ve General Hakuro ve ailesi rehin alınır.
“Simya Sınavı” ("The Alchemy Exam")

"Kokka Renkinjutsuşi Şikaku Şiken" (国家錬金術師資格試験)

08.11.2003 06
Ed ve Al, Merkez’e varırlar ve Simya Sınavı’na çalışırlarken kimera konusunda uzmanlaşmış olan ünlü simyacı Shou Tucker‘ın yanında kalırlar.
“Kimera’nın Feryat Gecesi” ("Night of the Chimera's Cry")

"Kimera ga Naku Yoru" (合成獣(キメラ)が哭く夜)

15.11.2003 07
Yarbay Mustang, Ed’e Devlet Simyacısı cep saatini verir ve Tucker yıllık sertifikasını alabilmek için bir iş çevirmektedir.
“Felsefe Taşı” ("The Philosopher's Stone")

"Kenja no İşi" (賢者の石)

22.11.2003 08
Tucker’ın simya araştırmasının korkunç sonuçlarından acı çekerken Ed, Devlet Simyacısı olarak yeni kariyerini terk etmeye karar verir. Bu arada Winry Rockbell de Ed ve Al’i ziyaret etmek için Merkez’e gelmiştir ve kötülüğü ile ün salmış seri katil Baltacı Barry (Barry the Chopper) tarafından kaçırılır.
“İnsanlar için Eskisi gibi Ol” ("Be Thou for the People")

"Gun no İnu no Gintokei" (軍の狗<いぬ>の銀時計)

29.11.2003 09
Ed ilk görevini alır ve Youswell kentindeki kömür madenlerini teftişe gider. Fakat Devlet Simyacısı olarak orada iyi karşılanmaz. Çok yakında Youswell halkının, yerel askeri yönetici Teğmen Yoki’nin ahlaksızlıkları yüzünden askeriyeyi hor gördüğünü öğrenecektir.
“Hayalet Hırsız” ("The Phantom Thief")

"Kaitō Sairēn" (怪盗サイレーン)

06.12.2003 10
3. ve 9. bölümler arasındaki geri dönüşler sonlanır ve konu normal akışına döner. Lior’daki araştırmadan sonra Ed ve Al, Aquaroya kentinde duraklarlar. Psiren diye bilinen ve soygunlarını yaparken simyayı kullanan yetenekli kedi hırsızın peşine düşerler.
“Diğer Elric Kardeşler, 1. Kısım” ("The Other Brothers Elric, Part 1")

"Sareki no Daiçi, Zenpen" (砂礫の大地•前編)

13.12.2003 11
Psiren’in verdiği tüyodan yola çıkarak Ed ve Al, Felsefe Taşı’nı aramak için Xenotime’a varırlar. Ed’in, eski ve köhne bir altın madeni olan bu şehrin altın elde etmek için Taş’ı kullanmaya teşebbüs ettikleri doğrultusunda bir teorisi vardır. Ed ve Al yakında keşfedeceklerdir ki; Taş’ı araştıran iki kardeş onların isimlerini çalmıştır.
“Diğer Elric Kardeşler, 2. Kısım” ("The Other Brothers Elric, Part 2")

"Sareki no Daiçi, Kōhen" (砂礫の大地•後編)

20.12.2003 12
Mugear, kırmızı sudan Felsefe Taşı’nı daha hızlı bir biçimde oluşturmak için korkunç bir “ihtimal planı” kullanmak ister, fakat korkmuş Tringum kardeşler vicdan azabından gerçek Elric kardeşlerin yardımını isterler.
“Metal, Ateş’e Karşı” ("Fullmetal vs. Flame")

"Honō VS Hagane" (焔VS鋼)

27.12.2003 13
Ed, Felsefe Taşı ile ilgili araştırmasının raporunu Albay Mustang’e vermek için Doğu Şehri’ne varır. Ayrıca Ed’in Devlet Simyacısı olarak yıllık sertifikasını alma zamanıdır ve Dr. Marco ile ilgili daha fazla bilgi alabilmek için Mustang’i düelloya davet eder.
“Sağ Elin Yıkımı” ("Destruction's Right Hand")

"Hakai no Migite" (破壊の右手)

10.01.2004 14
Sivil huzursuzluk Lior kentinde patlak verir. Ed ve Al, Doğu Karargahı’ndan çok da uzakta yaşamayan Dr. Marco’yu izlerini takip edip bulurlar. Fakat General Grand de onları takip eder ve Dr. Marco’yu tutuklar. Scar’in (Yara İzi) aniden ortaya çıkması durumu daha da karmaşık hale getirir.
“Ishbal Katliamı” ("The Ishbal Massacre")

"İşuvāru Gyakusatsu" (イシュヴァール虐殺)

17.01.2004 15
Scar’den ve askeriyeden kaçarlarken Dr. Marco, Ed ve Al’e Ishbal Savaşı’nı çevreleyen koşulları anlatır.
“Kayıp Olan” ("That Which Is Lost")

"Uşinawareta mono" (失われたもの)

24.01.2004 16
Askeri gözetimden ayrılmadan önce Dr. Marco, Ed için yere, Merkez’deki Milli Kütüphane’nin Birinci Kısmı’nda “doğruların arkasındaki gerçek doğru”yu aramasını söyleyen bir not düşürür. Fakat daha önce Ed de Al de, vazife dışı olarak, Binbaşı Armstrong’un gözetiminde, onarımlar için Risembool’a gitmek zorundadırlar.
“Bekleyen Ev ve Aile” ("House of the Waiting Family")

"Kazoku no Matsu Uçi" (家族の待つ家)

31.01.2004 17
Bir kartpostal bile gönderilmemiş dört yılın ardından Edward ve Alphonse onarımlar için memleketleri Risembool'a dönerler.
“Marco’nun Notları” ("Marcoh's Notes")

"Marukō Nōto" (マルコー•ノート)

07.02.2004 18
Ed’in Dr. Marco’nun notlarını elde etme planları, Milli Kütüphane’nin Birinci Kısmı’nda yangın çıktığını öğrenmesinin üzerine bozulur.
“Doğruların Arkasındaki Doğru” ("The Truth Behind Truths")

"Şinjitsu no Oku no Oku" (真実の奥の奥)

14.02.2004 19
Ed ve Al, “doğruların arkasındaki gerçek doğru”yu, Dr. Marco’nun notlarında yazan Felsefe Taşı’nın anahtar bileşenini öğrenince dehşet içinde kalırlar ve araştırmayı bırakmanın eşiğine gelirler.
“Koruyucunun Ruhu” ("Soul of the Guardian")

"Şugoşa no Tamaşii" (守護者の魂)

21.02.2004 20
Elric kardeşlerin her biri kendilerinin 5. Laboratuvar’ın korumaları ile hararetli bir dövüşün ortasında bulur. Fakat bunlar sıradan korumalar değillerdir, her biri acımasız bir suçlunun ruhudur ve aynı Al’inki gibi ruhları birer zırha bağlanmıştır.
“Kızıl Parıltı” ("The Red Glow")

"Akai Kagayaki" (紅い輝き)

28.02.2004 21
Alphonse’un Baltacı Barry ile olan dövüşü Scar’in gelmesiyle engellenir. Bu arada Ed de 5. Laboratuvar’ın derinlerine doğru ilerlemektedir ve bazı korkunç sırlar keşfeder.
“Yapılmış İnsan” ("Created Human")

"Tsukurareta Ningen" (造られた人間)

06.03.2004 22
Ed sonunda Felsefe Taşı’nı oluşturmak için gerekli olan her şeyi elde etmiştir, fakat gerçekten Al’i normale döndürebilmek için insanları kurban etmek istiyor mudur? Bu arada Elric kardeşlerin 5. Laboratuvar’a gittiğini bilen Yarbay Hughes onları kurtarmak için bir sefer organize etmeye çalışmaktadır.
“Metal Kalp” ("Fullmetal Heart")

"Hagane no Kokoro" (鋼のこころ)

13.03.2004 23
5. Laboratuvar’da Homunculuslar ile girdiği çatışmadan aldığı yaralarının iyileşmesini bekleyen Ed hastanededir. Al de, Gluttony (Pisboğaz) zırhının kollarını ve bacaklarını yediği için berbat durumdadır. Winry, Ed’in automail’ini tamir etmek için Merkez’e varır.
“Hatıraları Bağlamak” ("Bonding Memories")

"Omoide no Teiçaku" (思い出の定着)

20.03.2004 24
Alphonse kaçtıktan sonra iki Ishballi mülteci çocukla arkadaş olur. Kardeşler onu, Merkez Kütüphanesi’nde ve 5. Laboratuvar’da Lust (İhtiras) ve Gluttony ile yaptığı dövüşlerden sonra iyileşmeye çalışan Scar’in de bulunduğu gizli yerlerine götürür. Çocuklardan biri askeriye için çalıştıklarını iddia eden paralı askerler tarafından kaçırılınca Al, çocuğu kurtarmak için Scar’in yanında savaşmak zorunda kalır.
“Veda Sözleri” ("Words of Farewell")

"Wakare no Gişiki" (別れの儀式)

27.03.2004 25
Bir geçmişe dönüşle, sonradan Binbaşı olan Hughes’in, sonradan Yarbay olan Mustang’e onun altında çalışacağına ve onu itekleyip Führer olmasını sağlayacağına söz verdiği gösterilir, böylece ülke daha güzel bir yer haline gelecektir. Şimdiki zamanda ise Hughes’in, 5. Laboratuvar’ın da içinde bulunduğu araştırmaları, askeriyenin içinde Ishbal Savaşı’nı ve Felsefe Taşı’nı da ilgilendiren bir entrika döndüğünü ortaya koyar.
“Onun Nedeni” ("Her Reason")

"Kanojo no Riyū" (彼女の理由)

03.04.2004 26
Izumi Curtis, Ed’in ve Al’in öğretmeni, Merkez’de ortaya çıkar fakat birkaç gün farkla onları kaçırmıştır. Edward, Alphonse ve Winry Ishbal’e doğru çıktıkları yolda, Rush Vadisi’ne (Rush Valley), “Dünyanın Automail Başkenti”ne, varırlar.
“Öğretmen” ("Teacher")

"Sensei" (センセイ)

10.04.2004 27
Izumi Curtis sonunda Ed’i ve Al’i yakalar. Kardeşlerin ondan korkmak için her tür nedenleri vardır.
“Hepsi Birdir, Bir Hepsidir” ("All Is One, One Is All")

"İçi wa Zen, Zen wa İçi" (一は全、全は一)

17.04.2004 28
Izumi, Ed’i ve Al’i Yock Adası’nda, yıllar önce onları çırak olarak kabul etmeden, önemli bir hayat dersi öğrenmeleri için bıraktığı gibi, mahsur bırakır. Hatalarını yansıtması için onlara zaman vermek istemektedir.
“Lekesiz Çocuk” ("The Untainted Child")

"Yogore Naki Kodomo" (汚れなき子ども)

24.04.2004 29
Ed’i ve Al’i Yock Adası’nda gizlice izleyen gizemli bir çocuk keşfedilir. Bu çocuk sadece simyacı değildir aynı zamanda kendi vücudunu da dönüştürebilecek kadar yeteneklidir.
“Güney Karargahı’nda Saldırı” ("Assault on South Headquarters")

"Nanpō Şireibu Şūgeki" (南方司令部襲撃)

01.05.2004 30
Eski Teğmen Yoki, mülteci kampına varan Ishballiler arasında Scar’i görür ve işini geri alabilmek umuduyla hemen askeriye ile irtibata geçer. Bu arada askeriye, gizemli çocuğun Homunculus olduğuna inanarak yakalar ve Güney Karargahı’na hapseder. Izumi çocuğu kurtarabilmek için Güney Karargahı’nı dağıtır ve kendini, çocuğun üzerine yapılan beş taraflı bir savaşta bulur.
“Günah” ("Sin")

"Tsumi" (罪)

08.05.2004 31
Güney Karargahı’ndaki kargaşanın arasında Envy (Gıpta), kendini Führer Bradley’nin görüntüsüne sokar ve çocuğu Izumi’den almayı başarır. Envy’nin Kırmızı Taşlar’ını sindirdikten gizemli çocuk kim ve ne olduğunu gerçekten hatırlar: Homunculus Wrath (Gazap). Izumi, Homunculus’u, onu öldürüp geçmiş günahlarının bedelini ödemeyi düşünerek Yock Adası’na kaçırır. Bununla beraber, Elric kardeşlerin gelip de tam tersine Wrath’in Izumi’yi öldürmeye çalıştığını gördükleri üzere, planı geri teper.
“Derin Ormanın Dante’si” ("Dante of the Deep Forest")

"Fukai Mori no Dante" (深い森のダンテ)

15.05.2004 32
Alphonse ve Edward, kendini tamamen insan yapmak için Ed’in vücudunun geri kalanını da isteyen Wrath ile savaşmaktadır. Izumi yerde derin bir çukur açarak iki tarafı birbirinden ayırmaya çalışır. Wrath kaçtıktan sonra Izumi Ed’i ve Al’i Takas Prensibi hakkında önemli bir ders öğrenmeleri için kendi simya hocasına -Dante isminde yaşlı bir kadına- yollar.
“Al, Yakalandı” ("Al, Captured")

"Torawareta Aru" (囚われたアル)

29.05.2004 33
Greed’in (Tamahkar) işbirlikçilerinden Marta, Alphonse’un zırhının içine atlar –Greed’in diğer bir işbirlikçisi olan Loa’ya yetecek kadar Al’i yavaşlatmak için- ve onu, Greed ile buluşacakları yer olan karargahlarına kaçırırlar. Izumi, Al’i güçlü Homunculus’tan ve onun adamlarından kurtarmak için olay yerine dalar ve daha sonra Ed de ona katılır.
“Para Hırsının Teorisi” ("Theory of Avarice")

"Gōyoku no Riron" (強欲の理論)

05.06.2004 34
Yarbay Archer’ın bölüğü; Edward, Izumi ve Sig’i gözetim altında tutmaktadır. Archer, Shou Tucker’a Devlet Simyacısı olarak emri altında eski mevkisini geri verir ve adamlarına "Greed’i ve işbirlikçilerini geride hiç tutsak bırakmadan avlayın" emrini verir.
“Budalayla Tekrar Karşılaşma” ("Reunion of the Fallen")

"Guşa no Saikai" (愚者の再会)

12.06.2004 35
Lust, Gluttony ve Envy bir restoranda oturmaktadırlar. Birdenbire Lust geçmişinden bir adamı, Lujon’u tanır.
“İçindeki Günahkar” ("The Sinner Within")

"Wagauçi Naru Togabito" (我が内なる科人<トガビト>)

19.06.2004 36
Ishbal’e giderlerken Edward ve Alphonse, askeriye tarafından güneye götürülen bir grup Ishballi (aralarında Rick ve Leo’nun da olduğu) mülteciye, Felsefe Taşı ve Ishbal Savaşı hakkında daha çok bilgi edinebilmek umuduyla yardım ederler.
“Ateş Simyacısı, Bekar Teğmen ve 13. Ambarın Gizemi” ("The Flame Alchemist, the Bachelor Lieutenant & the Mystery of Warehouse 13")

"Homura no Renkinjutsuşi Tatakau Şōi-san Dai-Jūsan Sōko no Kai" (焔の錬金術師 戦う少尉さん 第十三倉庫の怪)

26.06.2004 37
Arada vuku bulan bu iki kısımlı komedide Teğmen Havoc, İçişleri’nin emirleri doğrultusunda Albay Mustang’i araştırmaktadır ve birkaç arkadaşını yardıma çağırır. Bununla beraber, Mustang’in, Havoc’un bütün potansiyel kız arkadaşlarını çalması Havoc’un verimliliğini negatif yönde etkiler. Böylece Mustang, Falman’a, Havoc için bir randevu ayarlamasını emreder. Sonunda, Mustang adamları tarafından “lanetli” 13. Ambar’ın gizemini araştırmaya zorlanır.
“Nehrin Akışıyla” ("With the River's Flow")

"Kawa no Nagare ni" (川の流れに)

03.07.2004 38
Winry’nin onlar için çaldığı traktör enkaz haline geldikten sonra Edward ve Alphonse yürüyerek bir kasabaya varırlar. Bundan sonra ne yapmaları gerektiği konusunda simya takviyeli bir kavgaya tutuştuktan sonra birbirlerinden ayrılırlar; Al, eski bir tanıdığa rastlar. Bu arada Winry, Merkez’de Sheska ile karşılaşır ve Hughes’in katilini bulmak için kendileri bir araştırmala başlatmaya karar verir.
”Ishbal’in Sırları” ("Secrets of Ishbal")

"Tōhō Naisen" (東方内戦)

10.07.2004 39
Zolf Kimblee’nin Devlet Simyacısı olarak göreve geri alındığını ve Lior’a giden askeri kuvvetlerin içinde olduğunu öğrenen Albay Mustang’in cesareti kırılır. Scar, dünyaya delik açmak için Lior’da büyük bir taş sürüklemektedir.
“Scar” ("The Scar")

"Kizuato" (傷痕)

17.07.2004 40
Alphonse ve Marta, Kimblee’nin askeriyeye geri döndüğünü öğrenince şoke olurlar. Edward, Lior’da Scar ile çatışmaktadır fakat dövüş Lust ve Gluttony tarafından engellenir. Daha sonra yedinci ve sonuncu Homunculus trajik bir biçimde ortaya çıkar.
“Kutsal Ana” ("Holy Mother")

"Seibo" (聖母)

24.07.2004 41
Scar ve Rosé -Kutsal Ana- Lior sakinlerine, askeriyeyi şehre çekmeleri fakat savaşa kışkırtmamaları için talimat vermektedir.
“Adı Bilinmiyor” ("His Name Is Unknown")

"Ka no na o Şira zu" (彼の名を知らず)

24.07.2004 42
Kimblee’nin saldırısı yüzünden Al’in zırhı patlayıcı bir maddeye dönüşmektedir. Ed, Liorlular'ın kaçmasına yardım etmekte olduğu için Al’e yardım edebilecek tek kişi Scar’dir.
“Yolunu Şaşırmış Köpek” ("The Stray Dog")

"Norainu wa Nigedaşita" (野良犬は逃げ出した)

31.07.2004 43
Winry ve Sheska’nın Risembool’a varışlarının ardından, yabancı biri Winry ile konuşmaya başlar, Pinako adama kendini tanıtır ve onun, Ed’in ve Al’in babası, Işığın Hohenheim’ı olduğunu söyler. Bu arada, Elricler Risembool’a gitmek için Lior’dan kaçarlar. Mustang’in birliği de Führer'den aldıkları "çocukları yakalayın" emri üzerine sıcak takiptedirler.
“Hohenheim’ın Işığı” ("Hohenheim of Light")

"Hikari no Hōenhaim" (光のホーエンハイム)

07.08.2004 44
Lyra ve Rosé eski bir kilisenin içinde gizli bir merdivene gelirler. Orada umulmadık bir şey onların varışlarını beklemektedir. Daha sonra Hohenheim, Homunculuslar’ın lideri ile kapışmak için ayrılır.
“Çürümüş Bir Kalp” ("A Rotted Heart")

"Kokoro o Rekkasaseru Mono" (心を劣化させるもの)

21.08.2004 45
Hohenheim, Homunculusların lideri ile savaşırken ikisinin ortak geçmişleri ortaya çıkar.
“İnsan Dönüştürülmesi” ("Human Transmutation")

"Jintai Rensei" (人体錬成)

28.08.2004 46
Shou Tucker Al’e, ona Felsefe Taşı’nın nasıl kullanılacağını öğretmek karşılığında taşı, kızı Nina’yı canlandırmak için kullanmayı teklif eder. Lust da Edward’a, kendisini insan yapması karşılığında yardım etmeyi önerir.
“Homunculus’u Mühürlemek” ("Sealing the Homunculus")

"Homunkurusu Fūin" (ホムンクルス封印)

04.09.2004 47
Sloth (Miskin), Edward, Lust ve Wrath, Alphonse’un Tucker ile buluşmaya geldiği fabrikaya varırlar. Ed ve Al kendi kreasyonları ile yüzleşirler ve sıra en önemli savaşa gelir.
“Hoşça Kal” ("Goodbye")

"Sayōnara" (さようなら)

11.09.2004 48
Drachma ile kuzey kıyısında yerleşik olan Yarbay Armstrong, Führer'e isyan isteğini bildirir. Merkez’de Alphonse, Winry kılığına girmiş Envy tarafından kaçırılır. Izumi, Al’i aramak için Ed’e yardıma gelir ve Tringum kardeşler, Elricler’e önemli mesaj getirirler. Fakat büyük kardeş Russell tekrar Ed gibi davranınca tutuklanırlar ve Führer tarafından idam cezasına çarptırılırlar. Sonunda, arabada giderlerken Edward ve Mustang yollarını ayırmadan önce arkadaşlıklarını onarmak için son bir şansa sahip olurlar.
“Kapı’nın Öbür Tarafı” ("The Other Side of the Gate")

"Tobira no Mukō e" (扉の向こうへ)

19.09.2004 49
Envy, Alphonse’u Homunculuslar’ın liderine, Merkez’in altında yatan gizli şehre getirir. Edward, Nash Tringum’un günlüğünden bir sayfa sayesinde gizli şehri keşfeder ve Homunculuslar’ın lideri ile son kez yüzleşmeye hazırlanır.
“Ölüm” ("Death")

"Şi" (死)

25.09.2004 50
I. Dünya Savaşı esnasında zeplinler Londra’nın üzerine bombalar yağdırırlarken, Edward ve babası şehirden kaçar. Savaşı uzak bir mesafeden izlerlerken Hohenheim bu dünyanın Kapı’nın öbür tarafı olduğunu, simya yerine fizik biliminin geliştiğini ve Ed’in, gerçek evine dönebilmek için kendine Kapı’nın küçük bir versiyonunu açması gerektiğini anlatır. Bu arada, Hawkeye’nin yardımıyla Mustang, Führer'in malikanesine, onunla yüzleşmek ve Hughes’in intikamını alabilmek için gizlice girer.
“Münih 1921” ("Laws and Promises”)

"Myunhen 1921" (ミュンヘン1921)

02.10.2004 51
Durum berbattır: Fullmetal Alchemist ölür, Gluttony, Al’in zırhı ile beslenmektedir ve Mustang, Pride (Gurur) ile olan savaşında ölümün kıyısındadır.

Film (2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Gala Tarihi
"Metal Simyacısı Film: Shamballa Fatihi"

("Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of Shamballa")

"Gekijōban 'Hagane no Renkinjutsuşi: Şanbara o Yuku Mono'"

(劇場版「鋼の錬金術師 シャンバラを征く者」)

23.07.2005
Filmin hikâyesi, televizyon serisinin son bölümünün iki yıl sonrasından başlamaktadır. Edward Elric şimdi Münih - Almanya’da yaşamaktadır ve yıl 1923'tür. Simyasal güçlerinden ayrı kalan Edward, tüm bu zaman boyunca Alfons Heiderich -kardeşine çok benzeyen genç bir delikanlı- ile roket teknolojisi üzerine araştırma yapmaktadır. Kendisininkine paralel olan bu dünyada Edward, Alfons’un yanı sıra, tanıdığı yüzlerle aynı olan kimselerle karşılaşır. Sorunlu bir çingene kızına el uzattıktan sonra Edward, evine dönebilmek için bir yol açabilecek olan olaylar dizisine tutulur. Bu arada Alphonse Elric de abisiyle tekrar bir araya gelebilecekleri bir yol bulabilmek için simyanın gizemlerine doğru tehlikeli bir dalış yapmaktadır fakat bu, ciddi sonuçlar doğurabilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]