Fringe bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste bilim-kurgu dizisi olan Fringe'nin bölüm listesidir. Dizinin ilk bölümü Fox'ta 9 Eylül 2008'de yayınlanmıştır. Dizinin ilk sezonunda 20 bölüm bulunmaktadır.[1] Dizide FBI ajanı Olivia Dunham, üstün zekalı çılgın bilimadamı Walter Bishop ve oğlu Peter Bishop'ın esrarengiz olayları bilimi kullanarak çözmesi anlatılmaktadır.

12 Mayıs 2009 tarihine kadar 20 bölümü yayınlanmıştır. İkinci sezonunda ise 22 bölüm olacağı duyurulmuştur.

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonlar Bölümler Başlangıç tarihi
1 20 9 Eylül 2008 - 12 Mayıs 2009
2 23 17 Eylül 2009 - 20 Mayıs 2010
3 22 23 Eylül 2010 - 6 Mayıs 2011
4 22 23 Eylül 2011 - 11 Mayıs 2012
5 13 28 Eylül 2012 - 18 Ocak 2013

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1: 2008-2009[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra no. Bölüm no. Bölüm adı Yönetmen(ler) Senarist(ler) Orijinal yayın tarihi ABD'li izleyici sayısı
(milyon)
1 1 "Pilot" Alex Graves J.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci 9 Eylül 2008 9.132[2]
Bir kimyasal yüzünden uçaktaki herkes derisi sıvı hale gelerek ölür. Bu olayın bir ajanın başına gelmesiyle Olivia bu kimyasalı yaratanı bulmak için oğlundan yardım ister ve onu Irak'ta bulup Amerika'ya getirir. Oğlu babasının diş macunu firması için deneyler yaptığını sanmaktadır ama aslında babası uç-bilim ile ilgili deneyler yapmaktadır. Bu deneyler arasında yeniden diriltme ve ışınlanma gibi olaylar vardır. Ajanı iyileştirirler ve daha sonra ajanın bu kimyasallarlarla ilgili olduğunu öğrenirler. 
1 2 "The Same Old Story" Paul Edwards Jeff Pinkner, J.J. Abrams, Alex Kurtzman & Roberto Orci 16 Eylül 2008 13.272[3]
Hamile olmayan bir kadın doğum sancısı çekmeye başlar ve hastaneye kaldırılır. Hastanede doğum yaparken kalbi durur ve doktorlar bebeği çıkarttıklarında bebeğin bir yaratığa benzediğini görürler. Bu olaydan sonra gizli servis toplantı yapar ve yeni bir ekip oluşturur. Bu ekipte Walter Bishop, Bishop'un oğlu ve Olivia vardır. Bu ekip ajanı kurtaran ekiple aynıdır. Bishop ve oğlu üstün zekalıdır, Olivia'nın ise olayların peşini bırakmayan bir yapısı vardır. Ekip bu olay ile ilgili görevlendirilir. 
1 3 "The Ghost Network" Frederick E.O. Toye David H. Goodman & J.R. Orci 23 Eylül 2008 9.422[4]
Otobüse yapılan bir terör saldırısını ekip incelemeye başlar. Saldırıda alışılmamış bir yöntem kullanılmıştır. Gaz olarak yayılan madde daha sonra katılaşmaktadır ve insanlar canlı olarak bu maddenin arasında kalmaktadır. Bu olayı incelerken Dr. Bishop'un hayalet Ağ dediği bir projenin gerçekleştiğini öğrenirler. Bu proje insanların beyin dalgalarıyla iletişimini sağlamak için başlatılmıştır ve eski bir denekte bu işe yaramıştır. Bu deneği kullanarak olayı çözerler. 
1 4 "The Arrival" Paul Edwards J.J. Abrams & Jeff Pinkner 30 Eylül 2008 9.906[5]
Gizemli bir kapsül bir inşaatın çökmesine neden olur. Bu kapsülü inceleyen Dr. Bishop bu kapsülün iridyumdan yapıldığını bulur ve onu korumak için saklar. Daha sonra olaya Gözcü adındaki tamamen kel bir insan dahil olur. Gözcü 'nün garip davranışları vardır ve hiç kimse bu davranışları açıklayamamaktadır. Daha sonra kapsül ortadan kaybolur ve Dr. Bishop oğluna bazı sırlarını anlatır. 
1 5 "Power Hungry" Christopher Misiano Jason Cahill & Julia Cho 14 Ekim 2008 9.157[6]
Kendi elektromanyetik enerjisiyle elektrikli cihazları kontrol edebilen bir adam istemeden ölümlere sebeb olmaktadır. Dr. Bishop bu durumun insanlar üzerinde yaptıkları bir deneyin sonucu olduğunu söyler. Philip Broyles ile görüşen Olivia bu olayın Jacob Fischer adındaki insanlar üzerinde biyolojik deneyler yapmaktan aranan bir doktorla ilgili olduğunu öğrenir. Gece yarıs ofisinde bu olayı araştırırken John'ı görür ve onunla konuşur fakat delirdiğini düşünmektedir çünkü John ölmüştür. John'ın peşinden giderken asansörde ölen kişilerle ilgili çok önemli bir şey keşfeder. 
1 6 "The Cure" Bill Eagles Felicia D. Henderson & Brad Caleb Kane 21 Ekim 2008 8.914[7]
Küçük bir lokantaya garip bir kadın gelir. Kadın hafızasını kaybetmiştir. Daha sonra gelen polis kadını götürmek ister fakat kadın bağırmaya başlar ve odadaki herkes ölür. Daha sonra olayı araştırmaya gelen Dr. Bishop bu olayın radyayonla ilgili olduğunu farkeder. Ayrıca kadında tedavisi mümkün olmayan bir hastalığın iyileşme sürecini görür. Bu tedaviyi nasıl yaptıklarını ve olayı araştırmaya başlarlar. 
1 7 "In Which We Meet Mr. Jones" Brad Anderson J.J. Abrams & Jeff Pinkner 11 Kasım 2008 8.612[8]
Ajan Mitchell Loeb'un kalbine bir parazit girer ve kalbini sıkıştırmaya başlar. Olivia bu durumu çözmek için Almanya'ya gider ve bu durumla bilgisi olan bir mahkumla görüşmeye çalışır ancak mahkumun görüşmek istediği kişi yakalanmak istenirken ölür. Bunun üzerine Dr. Bishop ölü adamın beynini Peter'a bağlar ve mahkumun sorularının cevaplarını bu şekilde alır. Bölümün sonunda Loeb'un çifte ajan olduğu ortaya çıkar. 
1 8 "The Equation" Gwyneth Horder-Payton J.R. Orci & David H. Goodman 18 Kasım 2008 9.175[9]
Küçük bir çocuk arabada nota yazarken bir kadının arabasının bozulduğunu görürler. Babası yardım etmek için iner ve motorun yanına gider. Motorun üstünde kırmızı ve yeşil ışıklar yanmaktadır ve bu ışıklar adamı hipnotize eder. Kendine geldiğinde oğlu gitmiştir. Dr. Bishop bu olayın kendisinin yaptığı bir deneyle alakalı olduğunu farkeder ve olayı çözmeye çalışırlar. 
1 9 "The Dreamscape" Zack Whedon & Julia Cho J.R. Orci & David H. Goodman 25 Kasım 2008 7.704[10]
Massive Dynamics'te çalışan üst düzey bir analist vücudundaki kesikler yüzünden camdan atlayıp intihar eder. Dr. Bishop bu olayın zihinle alakalı olduğunu bulur ve analistin hipnoz altında olduğunu söyler. Bu olaylar sırasında Olivia'da hala John'ı görmektedir. Bu durumu çözmek isteyen Dr. Bishop Olivia'nın zihnine tekrar girer ve bu sırada Olivia katillerden birini görür. 
1 10 "Safe" Michael Zinberg David H. Goodman & Jason Cahill 2 Aralık 2008 8.535[11]
Ajan Olivia Dunham ve ekibi duvarın içinde sıkışıp kalmış ve başından vurulmuş bir insanın davasını araştırmaya başlar. Dr. Bishop bu olayın çeliği sıvılaştırabilcek güçte bir sesle alakalı olduğunu bulurlar. Hırsızlar Dr. Bishop'un kasalarına girerek onun zaman makinesinin parçalarını çalmaya çalışmaktadır. Sonunda tüm parçaları birleştirirler ve Almanya'da tutuklu olan mahkumu geri getirirler. 
1 11 "Bound" Frederick E.O. Toye J.J. Abrams, Jeff Pinkner, Alex Kurtzman & Roberto Orci 20 Ocak 2009 11.962[12]
1 12 "The No-Brainer" John Polson David H. Goodman & Brad Caleb Kane 27 Ocak 2009 11.619[13]
1 13 "The Transformation" Brad Anderson Zack Whedon & J.R. Orci 3 Şubat 2009 12.780[14]
1 14 "Ability" Norberto Barba Glen Whitman & Robert Chiappetta 10 Şubat 2009 9.868[15]
1 15 "Inner Child" Frederick E.O. Toye Brad Caleb Kane & Julia Cho 7 Nisan 2009 9.883[16]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fox Immediate Release". Fox Flash. http://www.foxflash.com/div.php/main/page?aID=1z2z1z25z1z8&ID=4832. Erişim tarihi: 2009-04-2. 
  2. ^ Gorman, Bill (17 Eylül 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 8-14". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/09/17/top-fox-primetime-shows-september-8-14/5139. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  3. ^ Gorman, Bill (September 23, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 15-21". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/09/23/top-fox-primetime-shows-september-15-21/5291. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  4. ^ Gorman, Bill (September 30, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 22-28". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/09/30/top-fox-primetime-shows-september-22-28/5421. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  5. ^ Gorman, Bill (October 7, 2008). "Top Fox Primetime Shows, September 29 - October 5". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/10/07/top-fox-primetime-shows-september-29-october-5/5916. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  6. ^ Gorman, Bill (October 21, 2008). "Top Fox Primetime Shows, October 13-19". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/10/21/top-fox-primetime-shows-october-13-19/6672. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  7. ^ Seidman, Robert (October 29, 2008). "Top Fox Primetime Shows, October 20-26". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/10/29/top-fox-primetime-shows-october-20-26/7126. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  8. ^ Seidman, Robert (November 18, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 10-16, 2008". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/11/18/top-fox-primetime-shows-november-10-16-2008/8363. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  9. ^ Seidman, Robert (November 25, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 17-23, 2008". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/11/25/top-fox-primetime-shows-november-17-23/8769. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  10. ^ Seidman, Robert (December 3, 2008). "Top Fox Primetime Shows, November 24-30, 2008". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/12/03/top-fox-primetime-shows-november-24-30-2008/9120. Erişim tarihi: December 5, 2008. 
  11. ^ Seidman, Robert (2008-12-09). "Ratings: Top Fox Primetime Shows December 1-7, 2008". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2008/12/09/top-fox-primetime-shows-december-1-7-2008/9378. Erişim tarihi: 2008-12-10. 
  12. ^ Robert Seidman (January 27, 2009). "Top Fox Primetime Shows, January 19-25, 2009". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/category/ratings/top-shows-by-network/fox-tv-ratings. Erişim tarihi: January 28, 2009. 
  13. ^ Seidman, Robert (February 3, 2009). "Super Bowl XLIII and American Idol lead weekly broadcast". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/02/03/super-bowl-xliii-and-american-idol-lead-weekly-broadcast/12085. Erişim tarihi: February 3, 2009. 
  14. ^ Seidman, Robert (February 10, 2009). "American Idol, Grammy Awards and 60 Minutes lead weekly viewing". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/02/10/american-idol-grammy-awards-and-60-minutes-lead-weekly-viewing/12518. Erişim tarihi: February 10, 2009. 
  15. ^ Seidman, Robert (February 18, 2009). "Top Fox Primetime Shows, February 9-15, 2009". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/02/18/top-fox-primetime-shows-february-9-15-2009/13039. Erişim tarihi: February 18, 2009. 
  16. ^ Seidman, Robert (2009-04-14). "Top Fox Primetime Shows, April 6-12, 2009". http://tvbythenumbers.com/2009/04/14/top-fox-primetime-shows-april-6-12-2009/16724. Erişim tarihi: 2009-05-02.