Fransa'daki stadyumların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıda Fransa'da bulunan futbol stadyumları en büyükten küçüğe doğru listelenmiştir. Şu anda 20.000 veya daha üzeri seyirci kapasitesi olan stadyumlar listede yer almaktadır.

# Resim Stadyum Kapasite Şehir Bölge Ev Sahibi Takım Açılış
1 Stade de France 81,338 Paris Île-de-France Fransa Milli Futbol Takımı 1998
2 Vue du virage Depé.jpg Stade Vélodrome 60,013 Marseille Provence-Alpes-Côte d'Azur Olympique de Marseille 1937
3 Entrée Parc des Princes.jpg Parc des Princes 48,712 Paris Île-de-France Paris Saint-Germain FC 1897
4 Tribune Trannin.jpg Stade Félix Bollaert 41,233 Lens Nord-Pas-de-Calais RC Lens 1932
5 Stade Gerland 41,044 Lyon Rhône-Alpes Olympique Lyonnais 1926
6 Stade de la Beaujoire.jpg Stade de la Beaujoire 38,285 Nantes Pays de la Loire FC Nantes Atlantique 1984
7 Stade Geoffroy-Guichard.jpg Stade Geoffroy-Guichard 35,616 Saint-Étienne Rhône-Alpes AS Saint-Étienne 1931
8 StadiumToulouse3.JPG Stadium Municipal 35,575 Toulouse Midi-Pyrénées Toulouse FC 1937
9 Stade Chaban-Delmas.jpg Stade Chaban-Delmas 34,462 Bordeaux Aquitaine FC Girondins de Bordeaux 1938
10 Australie-Fidji.4.JPG Stade de la Mosson 32,939[1] Montpellier Languedoc-Roussillon Montpellier HSC 1972
11 Staderennais-routelorient.JPG Stade de la Route de Lorient 31,127 Rennes Brittany Stade Rennais FC 1912
12 Stade de la Meinau fassade2.JPG Stade de la Meinau 29,230 Strasbourg Alsace RC Strasbourg 1914
13 Tribune Ouest Saint Symphorien.jpg Stade Municipal Saint-Symphorien 26,700[2] Metz Lorraine FC Metz 1923
14 Mmarena exterieur 29,01.jpg MMArena 25,000 Le Mans Pays de la Loire Le Mans UC 2011
15 - Stade du Hainaut 25,000 Valenciennes Nord-Pas-de-Calais Valenciennes FC 2011
16 Auxerre - Stade Abbé-Deschamps (36).JPG Stade de l'Abbé-Deschamps 23,467 Auxerre Bourgogne AJ Auxerre 1918
17 StadeLouisDugauguez.JPG Stade Louis Dugauguez 23,189 Sedan Champagne-Ardenne CS Sedan Ardennes 2000
18 Vue densemble dornano.JPG Stade Michel d'Ornano 21,500 Caen Aşağı Normandiya Stade Malherbe Caen 1993
19 Stade Auguste-Delaune Reims.jpg Stade Auguste-Delaune II 21,684 Reims Champagne-Ardenne Stade Reims 2008
20 Stade de l'Aube.jpg Stade de l'Aube 20,400 Troyes Champagne-Ardenne Troyes AC 1956
21 Mpicotnancy.jpg Stade Marcel Picot 20,087 Tomblaine Lorraine AS Nancy 1926
22 GF38-CLERMONT001.jpg Stade des Alpes 20,068 Grenoble Rhône-Alpes Grenoble Foot 38 2008
23 Stade Bonale Sochaux 06.jpg Stade Auguste Bonal 20,025 Montbéliard Franche-Comté FC Sochaux-Montbéliard 2000
24 Stade Charlety p1140688.jpg Stade Sébastien Charléty 20,000 Paris Île-de-France Paris FC 1938

Yapılacak stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyum Kapasite Şehir Bölge Ev Sahibi Takım Açılış
OL Arena 61,556 Décines-Charpieu Rhône-Alpes Olympique Lyonnais 2015
Stade Borne de l'Espoir 50,186 Villeneuve-d'Ascq Nord-Pas-de-Calais Lille OSC 2012
New Bordeaux stadium 43,000 Bordeaux Aquitaine FC Girondins de Bordeaux 2015
Grand Stade Nice 35,624 Nice Provence-Alpes-Côte d'Azur OGC Nice 2013

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Le stade" (French). MSHCfoot.com. Montpellier HSC. http://www.mhscfoot.com/le-club/le-stade. Erişim tarihi: 23 August 2009. 
  2. ^ www.fcmetz.com