Fransız buldoğu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fransız Buldoğu sayfasından yönlendirildi)
Fransız bulldogu
ÜlkeFransa
Köpek (Canis lupus familiaris)
Fransız Bulldog'u

Fransız Bulldogu, iyi huylu, oyuncu ve dikkatli bir köpek ırkıdır. Kulakları geniş ve yuvarlaktır, bu yönüyle yarasa kulağına benzetilmektedir. Bekçilik ve koruma görevine uygundur. Özellikle yaşlıları ve çocukları çok sever. Aşırı sıcak hava kalp krizi geçirmesine yol açabilir, bu durumdan ötürü yürüyüş yapmaya elverişli bir köpek türü değildir. Farelerden hoşlanmazlar.

Kökeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Yerli bir Fransız cinsidir. 19. yüzyılın ikinci yarısında popülaritesi artan Fransız Bulldog'unun İngiliz Bulldog'unun kanını taşıdığı düşünülmektedir

Tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

9-12 kilo ağırlığında, 28–33 cm uzunluğunda olup, ortalama ömürleri 9-11 yıldır. Boyutları standartın altındadır. Geniş, yuvarlak, kulakları ve yassı kare kafa yapısına sahiptir. Brachiocephalic hayvanlardır. İngiliz Bulldog'una benzerlik göstermektedir.

Fransız buldoğunda görülebilecek hastalıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransız Bulldoglarında sindirim sistemi sorunları, kalça displazisi, damak yarığı ve pıhtılaşma bozukluğu olan Von Willebrand hastalığı görülebilmektedir.[1]

Gereksinimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakıma fazla ihtiyaç duymayan bir tür olan Fransız Bulldog'unun dökülmüş tüylerini gidermek için lastik bir fırçayla taranması önerilmektedir. Ağız-burun kısmının yassı olmasından ötürü, Fransız Bulldog'u salya akıtmaya meyillidir. Bu durumdan ötürü ağzı düzenli olarak temizlenmeli, yıkanmalıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "French bulldog köpeklerde görülebilecek hastalıklar". 13 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2020.