Fossa dei Leoni

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fossa dei leoni sayfasından yönlendirildi)

Fossa dei leoni, (FDL ya da Fossa olarak anılır) Milan takımının taraftar grubudur. 1960 yılında kurulup 2006 yılının başlarında 5000'e yakın üyesiyle dağılma kararı almışlardır.

Milan taraftarı bir grup insan bir taraftar grubu kurmaya karar vermişler ve grubun adını da Milan takımının eski antrenman tesislerinden almışlardır. Fossa'nın tribünlerdeki yeri San Siro Stadı'nın curva sudu yani güney kale arkası tribünüydü. Önceleri sadece küçük bir grpken sayıları gittikçe artmış ve önem kazanmıştı. Özellikle ezeli rakipleri FC Internazionale Milano ve Juventus ile yapılan maçlar için çok ilginç koreografiler hazırlamışlardı. Ama üye sayısı arttıkça çok saldırgan bir taraftar grubu olmaya başladılar. Son dönemlerinde 5000 civarında aktif üyesi ve 15 kişiden oluşan yönetim kurulu vardı. 2000'li yıllarda tüm Avrupa tarafından tanınmaktalardı. Başına buyruk hareketleri ve saldırgan tutumu herkesi rahatsız etmekteydi. Herkes bu taraftar grubunun çok uzun ömürlü olmayacağını düşünmekteydi.

Tarihler 29 Ekim 2005'i gösterdiğinde ligdeki iki namağlup takım olan Milan ile Juventus'un derbi maçı oynanacaktı. Maç başladığında FDL'nin bulunduğu tribünde Milanolu Juventusluların oluşturduğu Viking Juve'nin pankartı açılmıştı. Yani Viking Juve'nin pankartı çalınmıştı. Ancak FDL'nin çaldığı bir türlü kanıtlanamıyordu. Viking Juve bunu kendine yediremeyerek 1 Kasım'da Milan'ın PSV ile yapacağı deplasman maçında Viking Juve üyeleri Fossa'nın pankartlarını çalarak pankartla beraber çekilen görüntülerini İnternette yayınlamışlar ve öclerini böylece almışlardı. Daha sonra Fossa Dei Leoni bunu kendine yediremeyerek aktif çalışmalarını bir süreliğine durduracak ve bir süre sonra da dağıldığını resmi sitelerinden açıklayacaklardır. Bu herkesi mutlu etmişti. Ancak geriye Milan - İnter derbisi sırasında İnterli bir taraftarın Fossa hakkında söylediği şu sözler kaldı: "Onlardan nefret ediyordum. Ama San Siro'da onlarsız bir maç izlemek artık eskisi kadar keyifli olmayacak. Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmemiştim ama sanırım onları özleyeceğim."

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]